La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
sjd
Llegenda del Barça

2011.07.21. 23:47:41

A Bilbaohoz még annyit, hogy ők most termeltek/termelnek ki egy nagyon fiatal generációt, akik ha nemsokára összeérnek, sokra vihetik

Amorebieta, Llorrente (26), Susaeta (23), Javi Martinez, San José, Iturraspe, De Marcos (22), Herrera (21), Muniain (18)
ab1daL
Director del Fútbol

2011.07.21. 23:41:43

Nem tudom hogy más tudott róla, de én most olvastam meglepődve egy cikkben, hogy Camuñas-t megvette a Villarreal az Osasuna-tól. (aztán lehet a sok más igazolás mellett csak kiment a fejemből)

Ha már Villarreal: Joan Capdevila :arrow: SL Benfica ....és ha már Benfica, Eduardo (Genoa) :arrow: Benfica :D
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.07.20. 20:13:20

Lionel85 írta:Nem tudom miért került napirendi fikázásra a Bilbao, mikor most elég jó szezont csináltak. Akkor megértettem volna a lehúzást, amikor majdnem kiestek, de most nem volt erről szó. Az pedig maximálisan érthető, hogy kitartanak a hagyományok mellett, akár egy másodosztály után is. Erről azonban nincs szó, egy jó középcsapat, hozzájuk való remek játékosokkal, megsüvegelendő az a hagyomány, amit képviselnek. Ez viszont persze mehet az eredményesség rovására, de szerintem ez a legkevésbé sem bántja a szurkolókat, amíg tiszta csapat játszik Bilbaóban.
Arról nem beszélve, hogy amikor kiesésre álltak, akkor is meg tudtak szorongatni bárkit, csak nagyon kiegyensúlyozatlanok voltak. Kisebb mértékben, de ma is igaz az, a közvetlenül a Barca-Real páros után jövő alakulatoknál ( Valencia, Villareal stb.) nagy átlagban jobban meg tudják szorongatni a két nagyot. ( persze van kivétel)
ab1daL
Director del Fútbol

2011.07.20. 20:03:57

Fernando Hierro, a Real Madrid és a spanyol válogatott korábbi legendás hátvédje a Málaga új sportigazgatója.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.19. 16:11:41

ab1daL írta:Diego Capel a portugál Sporting Lisboa-hoz szerződik.
Meglepett a hír, de igaz, az utóbbi időben (számomra érthetetlen módon, bár ha visszaesett a teljesítménye talán érhető+ ugye Perotti) nem is játszott a Sevillában, pedig nem egy ügyetlen játékos. Mindenesetre a Sporting jövőre elég kemény lesz. Igazoltak már idén elég nagy neveket, plusz a padon Pacienca. :)
Anno nekem is nagyon tetszett játéka, nagyon tehetségesnek tűnt. Amikor még szó volt, h jöhet egy balszélső felmerült az ő neve is, szívesen láttam is volna. De aztán nem jött balszélső, Henry lett az. Capel meg rendesen alább adta, kár érte. :roll:
ab1daL
Director del Fútbol

2011.07.19. 13:43:24

Diego Capel a portugál Sporting Lisboa-hoz szerződik.
Meglepett a hír, de igaz, az utóbbi időben (számomra érthetetlen módon, bár ha visszaesett a teljesítménye talán érhető+ ugye Perotti) nem is játszott a Sevillában, pedig nem egy ügyetlen játékos. Mindenesetre a Sporting jövőre elég kemény lesz. Igazoltak már idén elég nagy neveket, plusz a padon Pacienca. :)

Boixos
Llegenda del Barça

2011.07.11. 11:51:35

itt egy interjuh VICENTE DEL BOSQUE-vel (így csupa nagybetűvel), aki egy rendkívűl szimpatikus, nagyon sportszerű ember.
PUYOL-XAVI-INIESTA
barca99
Llegenda del Barça

2011.07.09. 12:23:06

Pár éve, amikor közel voltak a kieséshez, volt egy szavazás, amelyben ezt kérdezték a szurkolóktól: essenek ki a másodosztályba (azt nyilván tudja mindenki, hogy a Barca - Real pároson kívül csak ők nem voltak még a Segundában) vagy erősítsenek nem b.aszk játékosokkal is, hogy nagyobb esély legyen bentmaradni. A szurkolók inkább kiestek volna...

Bár túlzottan én sem szeretem a fizikumra építő játékot, de nagyon tisztelem, ha valaki a mai világban is kiáll az elvei mellett. Sajnos bizonyos áldozatokat ők is hoztak és viselik a Petronor feliratot, de szerencsére az igazoláspolitikájukon nem mostanában fognak változtatni.
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.07.09. 11:52:57

A Bilbao azért egy külön kategória valamilyen szinten! Egyre ritkább a hagyományok tisztelése a mai világban, és ez a futballra különösen igaz. Ma már piszok nehéz így ott maradni az élvonalban, ám a Bilbao ennek ellenére is ragaszkodik a hagyományaihoz és ez mindenképpen tiszteletre méltó, még ha nem is nyerik sorozatban a címeket, és nem játszanak igazán szép focit. Viszont a kiesést sikerült elkerülni és ez nem kis dolog a világ egyik legerősebb bajnokságában!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.07.09. 10:55:15

Nem tudom miért került napirendi fikázásra a Bilbao, mikor most elég jó szezont csináltak. Akkor megértettem volna a lehúzást, amikor majdnem kiestek, de most nem volt erről szó. Az pedig maximálisan érthető, hogy kitartanak a hagyományok mellett, akár egy másodosztály után is. Erről azonban nincs szó, egy jó középcsapat, hozzájuk való remek játékosokkal, megsüvegelendő az a hagyomány, amit képviselnek. Ez viszont persze mehet az eredményesség rovására, de szerintem ez a legkevésbé sem bántja a szurkolókat, amíg tiszta csapat játszik Bilbaóban.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.09. 10:15:06

Initom írta:LG!

Írtad,hogy mi lesz ha kiesnek?! Nos,...

Nem hinném hogy egy ilyen kerettel(Iraizoz,San José,Amorabieta,Koi,Susaeta,Muniain,Llorente,Toquero,Herrerra,stb.)mostanában egyáltalában felmerülne a kiesés esélye.Ők a 3. csapat a ligában akik még soha nem estek ki,az útjukon végig kísérte őket ez a hagyomány!
Kérdezted azt is hogy van e mezszponzoruk...szerintem még mindig nincs,ez is nagyon ritka, a LaLigába már csak nekik nincs!
Persze gondolom te sem arra céloztál (meg senki sem),hogy kieshetnek.
De szerintem hosszú távon sem lesz gond! Amíg Muniainok jönnek ki az utánpótlásbázisból,nem hiszem hogy nagy gond lesz.
Nem mellesleg nekem a Bilbao a 2. számú csapat spanyolo.-ba.
Pedig az utóbbi években azért párszor megcsapta őket a kiesés szele. Persze, lehet, h most erős a keretük, de erős kerettel is ki lehet esni, pár csapatnak már sikerült, pl. anno Betis, Zaragoza.
Megértem, ha vkiknek szimpatikus ez a csapat, az egyedülálló hagyománya miatt. Viszont a játékuk hagy kívánni valót maga után. Minket is, meg a Madridot is jól szét szoktak rugdosni, nagyon favágó csapat.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.07.08. 23:42:13

szajko írta:
Initom írta:Más: Mely klubok vannak arab kézbe ? A Getaféról és a Malagáról tudok,esetleg van hír,hogy más csapatot is felvásárolnának?
A Santandernak is arab tulajdonosa van tudomásom szerint.
Az nem arab,hanem indiai, ha jól tudom.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.07.08. 21:49:49

2008 óta van mezszponzoruk a Petronor személyében. Addig viszont nekik is "szűz" volt a mezük,mint nekünk.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
szajko
Director del Fútbol

2011.07.08. 21:49:32

Initom írta:Más: Mely klubok vannak arab kézbe ? A Getaféról és a Malagáról tudok,esetleg van hír,hogy más csapatot is felvásárolnának?
A Santandernak is arab tulajdonosa van tudomásom szerint.
Sanama
Llegenda del Barça

2011.07.08. 21:44:02

A Barca mellett a Bilbao az a csapat a spanyol ligában akiknek tudok szurkolni, és épp a felfogásuk miatt. Ha tetszik ha nem, de nekem ez nagyon tetszik. Igen ritka, sőt egyedülálló az amit ők csinálnak. Kiesni meg szerintem sem fognak mostanában.
Initom
Entrenador del Barça

2011.07.08. 21:39:55

LG!

Írtad,hogy mi lesz ha kiesnek?! Nos,...

Nem hinném hogy egy ilyen kerettel(Iraizoz,San José,Amorabieta,Koi,Susaeta,Muniain,Llorente,Toquero,Herrerra,stb.)mostanában egyáltalában felmerülne a kiesés esélye.Ők a 3. csapat a ligában akik még soha nem estek ki,az útjukon végig kísérte őket ez a hagyomány!
Kérdezted azt is hogy van e mezszponzoruk...szerintem még mindig nincs,ez is nagyon ritka, a LaLigába már csak nekik nincs!
Persze gondolom te sem arra céloztál (meg senki sem),hogy kieshetnek.
De szerintem hosszú távon sem lesz gond! Amíg Muniainok jönnek ki az utánpótlásbázisból,nem hiszem hogy nagy gond lesz.
Nem mellesleg nekem a Bilbao a 2. számú csapat spanyolo.-ba.

Más: Mely klubok vannak arab kézbe ? A Getaféról és a Malagáról tudok,esetleg van hír,hogy más csapatot is felvásárolnának? Én nem nagyon örülnék neki,talán spanyolba a legjellemzőbb a részvénytársaság,az,hogy nincs idegen kézbe a klub.
Egyre jobban betör ide is.

A Malaga vinné Sneidert!40 milliót adnának érte....Én nem tudom kacsa-e,de Toulalan,stb, után én már elhiszem a klubbal kapcsolatba mindent.
Abi & Tito
Capon
Llegenda del Barça

2011.07.08. 20:34:06

LG írta:
Cumbee írta:Én olvastam anno egy olyat, hogy a klub honlapján volt egy szavazás, hogy mi lenne a fontosabb a szurkolók számára, az eredmények, vagy hogy továbbra is csak [auto_cenzúra] játékosok játszanak a csapatban. Számokat nem akarok mondani, mert nem nagyon emlékszem már rá, de elsöprő fölénnyel nyert a csak [auto_cenzúra] játékosok opció. Kicsit megdöbbentő volt számomra, mert nagyon nem jellemző a mostani világra, beleértve a focit is, hogy az identitás ennyivel előrébb van az eredményességnél, de azóta nagyon tisztelem a csapatot.
Szép dolog, h ezt a szép hagyományt az eredményesség elé helyezik. De ha ki esnek akkor is így fogják gondolni? Lehetséges, h igen, de sztem előbb utóbb úgyis kiderül.
Tényleg nagy dolog, h kitartanak, de egyre inkább megy az eredményesség rovására, ill. a játék rovására, mert elég undormány focit játszanak mostanság. Sztem lassan el kéne gondolkozniuk, megéri-e?
Mezszponzoruk amúgy még mindig nincs?
Valóban nagyon irigylésre méltó hagyomány már már megdöbbentő a mai világban.

Ami az ominózus szavazást illeti én úgy emlékszem, hogy a szavazók 60-70% gondolta így a dolgot.

Ami pedig a Bilbao fociját illeti akárhányszor látom őket játszani mindig valami skót csapat jut róluk az eszembe. Borzalmasan gyengén játszanak, a taktika náluk szerintem kimerül az erőfociban és a pontrúgásokban. Pedig egyébként kedvelem is a csapatot csak épp nem a focijuk miatt hanem a hagyományuk miatt.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.08. 20:12:37

Cumbee írta:Én olvastam anno egy olyat, hogy a klub honlapján volt egy szavazás, hogy mi lenne a fontosabb a szurkolók számára, az eredmények, vagy hogy továbbra is csak [auto_cenzúra] játékosok játszanak a csapatban. Számokat nem akarok mondani, mert nem nagyon emlékszem már rá, de elsöprő fölénnyel nyert a csak [auto_cenzúra] játékosok opció. Kicsit megdöbbentő volt számomra, mert nagyon nem jellemző a mostani világra, beleértve a focit is, hogy az identitás ennyivel előrébb van az eredményességnél, de azóta nagyon tisztelem a csapatot.
Szép dolog, h ezt a szép hagyományt az eredményesség elé helyezik. De ha ki esnek akkor is így fogják gondolni? Lehetséges, h igen, de sztem előbb utóbb úgyis kiderül.
Tényleg nagy dolog, h kitartanak, de egyre inkább megy az eredményesség rovására, ill. a játék rovására, mert elég undormány focit játszanak mostanság. Sztem lassan el kéne gondolkozniuk, megéri-e?
Mezszponzoruk amúgy még mindig nincs?
d
Entrenador del Barça

2011.07.08. 17:36:35

Franciaországban is élnek baszkok. Lizarazu is jászott annak idején a Bilbaboban.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.07.08. 17:31:32

Initom írta:
Fecooo írta:Ander Herrera Bilbao-ban született...
akkor továbbra és él a hagyomány...viszont így le a kalappal előttük!
élő példa hogy ilyen felfogással is oda lehet érni...
Mostani U-17-es vb-n viszont beállt a franciáknál egy srác és a szpíker aszondta hogy Bilbao playa. Na most ugye utánpótlás csapatoknál lehet még trükközni, de azért furcsa volt hallani.

Mondjuk lehet hogy csak hülyeséget beszélt.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Cumbee
Entrenador del Barça

2011.07.08. 17:09:44

Én olvastam anno egy olyat, hogy a klub honlapján volt egy szavazás, hogy mi lenne a fontosabb a szurkolók számára, az eredmények, vagy hogy továbbra is csak baszk játékosok játszanak a csapatban. Számokat nem akarok mondani, mert nem nagyon emlékszem már rá, de elsöprő fölénnyel nyert a csak baszk játékosok opció. Kicsit megdöbbentő volt számomra, mert nagyon nem jellemző a mostani világra, beleértve a focit is, hogy az identitás ennyivel előrébb van az eredményességnél, de azóta nagyon tisztelem a csapatot.
Initom
Entrenador del Barça

2011.07.08. 15:29:47

Fecooo írta:Ander Herrera Bilbao-ban született...
akkor továbbra és él a hagyomány...viszont így le a kalappal előttük!
élő példa hogy ilyen felfogással is oda lehet érni...
Abi & Tito
kurdt
Megmentő :)

2011.07.08. 15:14:52

Initom írta:de pl most leigazolták Ander Herrerrát,ő lehet hogy nem ba.szk!
Ennek örülök, remek igazolás!
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.07.08. 14:55:09

Ander Herrera Bilbao-ban született...
Initom
Entrenador del Barça

2011.07.08. 14:53:17

S.Agüero írta:
Am a Bilbao még mindig azt csinálja,hogy csak bas.zk játékosokat igazolnak?
Ha jól tudom az összes játékosuk spanyol, de azt nem tudom, h b.aszk-e mind. :wink:
Azt hiszem mind ba.szk :wink: de pl most leigazolták Ander Herrerrát,ő lehet hogy nem ba.szk!
Abi & Tito
Válasz küldése