Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.07.13. 22:35:57

Mint lelkes Top Gear néző, figyeltem fel erre a hírre:

http://www.f1hirek.hu/f1/20110713-vette ... video.html

Grt Seb! 8) :lol:

gondolom még sokan követik ezt a műsort, vannak tök érdekes kísérletezős részek. meg formák a műsorvezetők is.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.07.13. 14:27:21

mikor még versenyzett Kimi, akkor az egyik kedvencem volt.(Schumi után) Mikor már Schumi visszavonult, neki szurkoltam a mezőnyből. :)
Örülnék ha visszatérne, nekem nagyon szimpatikus versenyző. :)
Mondjuk a Ferrariban szívesebben látnám.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.07.13. 00:05:01

Ismét felvetődött Kimi RB-hez való szerződése.

Több oka is lehet: Webber szerződése lejár hamarosan, továbbá a brit nagydíjon való konfliktusa.

Bár nekem abszolút nem volt nagy kedvencem a finn, de drukkoltam neki mint ferrari pilótának. Viszont nagyon kíváncsi lennék, hogy egy ilyen él kocsival mire lenne képes, gyula szavaival, mit tud? Illetve ez a pár év helyre tette e a fejében a dolgokat, vissza jött-e a tűz az egészhez neki.
Nekem nem változott az a véleményem, hogy leszálló ágában volt, amikor a ferrari szerződtette és azokban az években Felipe is lehetett volna simán vb(2007,2008) csak sokkal pechesebb volt, rengeteg műszaki hiba, és csapat hiba is hátráltatta. Viszont így egy kis szusz után, kíváncsi lennék a finnre, tehetséges pilóta, és fénykorában nagyon nagy versenyző volt, de ferraris évei messze azok a parádés évek alatt voltak nagyon, a tűz elveszett belőle.

Aztán ez az egész lehet pletyka és majd egy váll vonással elintézi, de jó lenne újra látni versenyezni. Ebben a mezőnyben simán elférne.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.12. 12:38:30

Messithebest írta:
Tocy írta:Nem unjátok még így a 9. futam után ugyanazzal teleírni oldalakat? Ha Vettel nyer, akkor azért, mert űrautó, ha nem nyer, akkor meg szerencsétlen balfallosz, akit Alo&Hami lekörözne 2x ugyanazzal az autóval. Úgy baromság az egész, ahogy van. Minden világbajnok mögött ott volt egy jó autó, ott voltak a csapatutasítások. Hamilton is abban az évben tudott világbajnok lenni, amikor jó volt a McLaren, és egyértelműen bőven lassabb volt a csapattársa. Kész. Most a Red Bull-Vettel kombó a leggyorsabb, semmivel sem bizonyít kevesebbet, mint az a két ember, aki "szétszedné, meg sem tudna szólalni mellettük". Nem is értem, hogy lehet ilyet gondolni. Vettel nem bírt Hamiltonnal, mert jól védekezett. Kihozták a boxba és simán megelőzte. Kész, ennyi. Rászóltak Webberre, hogy ne bántsa Vettelt, aki lassabb nála. Webbert ez nem érdekelte, támadta keményen, Vettel pedig kivédekezte, és jogosan ért be 2.-nak. Kész. Mit kell még ezen rugózni, egymás szavait kiforgatni, okoskodni napokig? Nem értem...
Bocs, de ez nem egy fórum? Szerintem az, azért van a topik hogy megosszuk egymással a véleményeinket, még ha néha ezek nem is egyeznek mindig. Vettel jelenleg sajnos uralkodik, remélhetőleg már nem sokáig, és jön valaki más. Ennyi.
Persze, ez egy fórum, mindenki írja le, vitassa meg, de itt már 9 futam óta más sem megy, csak 8an támadják nagyrészt alaptalan hülyeségekkel Vettelt, akit Ozsi véd néha túlzottan is, és a vége minden egyes alkalommal személyeskedés.
Messithebest
Director del Fútbol

2011.07.12. 12:32:18

Tocy írta:Nem unjátok még így a 9. futam után ugyanazzal teleírni oldalakat? Ha Vettel nyer, akkor azért, mert űrautó, ha nem nyer, akkor meg szerencsétlen balfallosz, akit Alo&Hami lekörözne 2x ugyanazzal az autóval. Úgy baromság az egész, ahogy van. Minden világbajnok mögött ott volt egy jó autó, ott voltak a csapatutasítások. Hamilton is abban az évben tudott világbajnok lenni, amikor jó volt a McLaren, és egyértelműen bőven lassabb volt a csapattársa. Kész. Most a Red Bull-Vettel kombó a leggyorsabb, semmivel sem bizonyít kevesebbet, mint az a két ember, aki "szétszedné, meg sem tudna szólalni mellettük". Nem is értem, hogy lehet ilyet gondolni. Vettel nem bírt Hamiltonnal, mert jól védekezett. Kihozták a boxba és simán megelőzte. Kész, ennyi. Rászóltak Webberre, hogy ne bántsa Vettelt, aki lassabb nála. Webbert ez nem érdekelte, támadta keményen, Vettel pedig kivédekezte, és jogosan ért be 2.-nak. Kész. Mit kell még ezen rugózni, egymás szavait kiforgatni, okoskodni napokig? Nem értem...
Bocs, de ez nem egy fórum? Szerintem az, azért van a topik hogy megosszuk egymással a véleményeinket, még ha néha ezek nem is egyeznek mindig. Vettel jelenleg sajnos uralkodik, remélhetőleg már nem sokáig, és jön valaki más. Ennyi.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.12. 11:35:45

Nem unjátok még így a 9. futam után ugyanazzal teleírni oldalakat? Ha Vettel nyer, akkor azért, mert űrautó, ha nem nyer, akkor meg szerencsétlen balfallosz, akit Alo&Hami lekörözne 2x ugyanazzal az autóval. Úgy baromság az egész, ahogy van. Minden világbajnok mögött ott volt egy jó autó, ott voltak a csapatutasítások. Hamilton is abban az évben tudott világbajnok lenni, amikor jó volt a McLaren, és egyértelműen bőven lassabb volt a csapattársa. Kész. Most a Red Bull-Vettel kombó a leggyorsabb, semmivel sem bizonyít kevesebbet, mint az a két ember, aki "szétszedné, meg sem tudna szólalni mellettük". Nem is értem, hogy lehet ilyet gondolni. Vettel nem bírt Hamiltonnal, mert jól védekezett. Kihozták a boxba és simán megelőzte. Kész, ennyi. Rászóltak Webberre, hogy ne bántsa Vettelt, aki lassabb nála. Webbert ez nem érdekelte, támadta keményen, Vettel pedig kivédekezte, és jogosan ért be 2.-nak. Kész. Mit kell még ezen rugózni, egymás szavait kiforgatni, okoskodni napokig? Nem értem...
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.07.12. 11:15:32

ozsimiki írta:Szerintem szégyen akkor lett volna ha futam közben mondják ezt. Utolsó körben miért kockáztassák a megnyugtató előnyt?
.
.
.
Már akkor is írtam,h ha 5-6 körrel előtte rászóltak, az nekem sem tetszik. Ettől függetlenül szégyennek nem tartom,
Que :?:

Amúgy meg ha szégyen, ha nem, nem számít, mert Webber nagyon helyesen nem foglalkozott vele. Vettel meg kivédekezte. Ennyi a történet.

Tegnap este néztem meg a futamot, hát nem mondom, hogy nem volt jó, de annyira nem is ütött valahogy a dolog. Kicsit még sajnálom is, hogy elrontották Seb cseréjét, mert megnéztem volna, hogyan veri le Alonso.
A lényeg, hgy megnyerte végre, erőből, tempóból a dolgot. Idén a cél már aligha a vb, csak minél több futamot behúzni, önbizalmat szerezni, és úgy nekivágni a következő évnek, hogy az agresszív fejlesztésekkel eredményesek lehetnek, ez bebizonyosodott. Valami most picit elindult pozitív irányba a Ferrarinál, és most nem a tempóról beszélek.

:D 5-6 kör még sem a futam közepe, nem szép dolog, de a csapat szempontjából érthető dolog, főleg,h Seb azért lassult be,mert vmi gondja volt. Webbo papa meg sem tudta addig közelíteni. szégyen nálam az amit egyesek Vettel ellen felhoznak :D Hornerék még attól messze vannak, még egy két ilyen utasítás és megközelítik. Ozsi
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.07.11. 15:51:17

Látom nehéz végre normálisan lezárni, ki is tudná jobban,h én mit hogy gondolok, mint te :wink:

"tökéletes csapat" örülök hogy így látod, én ezt sem írtam.

"tökéletes versenyző" ennek is :D te szavaid.

nah menj napozni, szépen süt, én ezt fogom majd tenni. Előzmények olvashatóak, akit érdekel (nem hiszem) az majd utánajár, ki mikor miért volt következetlen,meg hasonlók.

Várom következő futamot,és az akkor teóriákat,miért csúnya ez meg az.
Kép
Kralo
Entrenador del Barça

2011.07.11. 15:31:52

Olvastam a későbbi hsz-ed.
Mikor veszed már észre, hogy a "világbajnokhoz méltó" jelző tőled ered, és ennek kicifrázása az egész?

Hagyta, mert nem bírt vele.
Alonso Hamiltont hagyta, mert lassabb volt, és már Bobnak is megválaszoltam, hogy jó hát persze.. (csak kicsit elnagyoltam, ahogy te szoktad, csak te komolyan is gondolod.)

1. Vettel Hamiltont hagyta, pedig ő volt a gyorsabb.
2. Vettel Webbert nem hagyta, úgy hogy lassabb volt.

Az első mondatban még igazis lenne a higgadtság (Hamiltontól félve pláne), de akkor miért nem igaz ez a második mondatra?
Szerintem mindkét alkalommal másképp cselekedett a várttal szemben.
De ezek apró részletek melyek nem is érdekeltek volna, ha nem kezdesz bele az indoklásokba a tökéletes csapat, és versenyző mellett.

Igen Alonso-Massa helycsere is szégyen volt, mintahogy az igazmondó Horner is megmondta.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.07.11. 15:15:18

Kralo írta:Miki!

Nézd végig a vitát, hogyan kezdődött, hogy alakult, mire mi volt a reakció.
A baj, hogy te az egészet úgy érzékeled, hogy csakis Vettelt szeretnénk lejáratni.
A lényeg:
ozsimiki írta:
Kralo írta:TO volt, 3 pont miatt, 80 pontos előnynél!!
Ilyen TO-t Schumi óta nem éltünk meg. Szégyen ez a Red Bullra nézve.
Szerintem szégyen akkor lett volna ha futam közben mondják ezt. Utolsó körben miért kockáztassák a megnyugtató előnyt?
Később pedig jön a nyilatkozat, hogy nem csak az utolsó körben szóltak oda Webbernek, hanem már 5-6 körrel a vége előtt!
Tehát most, akkor szégyen vagy nem szégyen? Úgy érzem ezen a szón akadtál le a leginkább.
Nyilatkozatot én magam is írtam, és azt a hszemet elolvastad normálisan? Már akkor is írtam,h ha 5-6 körrel előtte rászóltak, az nekem sem tetszik. Nem felületesen kellene olvasni. Ettől függetlenül szégyennek nem tartom, de ha már annak akarjuk nevezni, akkor Aloé is az volt. Ott helycsere is történt,és a futam dőlt el így.

Hami vs Vettel, Hami vs Alonso

előbbinél Vettel ennyit tudott csak, Ő véletlenül sem tudta/döntött úgy,hogy akkor bejön a boxba,és letudja ott, okosan. Utóbbinál már kihangsúlyozod,h mekkora esze volt Alonsonak,h hagyta elmenni Hamiltont és nem harcolt vele nagyot, mert tudta,h utána úgy is jobban fog tapadni.

Vettel nyilatkozta valóban,h próbálkozott de nem ment, ezért inkább bevállalta a taktika módisítását. Ez nem mond ellent amit én írtam, szerintem nem is rizikózott ha simán nem tudta lenyomni, ezért döntött okosan a taktika váltással.

Szóval Alonsonál világbajnokhoz méltó,hogy hagyta Hamit elmenni, Vettelnél miért nem az, ha felhagyott a támadásokkal,és letudta okosba?

Vettel nem gép, hibázik, hibázott Kanadában. Itt semmit sem hibázott véleményem szerint, ellentétben a csapattal.

Az,h meggyőzni kellene, elég nagy butaság, láttam a csapatutasítást, ezek után leírtam,h miért hozhatták, ami nem jelenti azt,h tetszik, valamint,h Vettel ha már elcseszték a versenyét, okosan versenyzett utána.

Következetlen vagyok valóban. :roll:
Kép
Kralo
Entrenador del Barça

2011.07.11. 14:52:55

Miki!

Nézd végig a vitát, hogyan kezdődött, hogy alakult, mire mi volt a reakció.
A baj, hogy te az egészet úgy érzékeled, hogy csakis Vettelt szeretnénk lejáratni.
A lényeg:
ozsimiki írta:
Kralo írta:TO volt, 3 pont miatt, 80 pontos előnynél!!
Ilyen TO-t Schumi óta nem éltünk meg. Szégyen ez a Red Bullra nézve.
Szerintem szégyen akkor lett volna ha futam közben mondják ezt. Utolsó körben miért kockáztassák a megnyugtató előnyt?
Később pedig jön a nyilatkozat, hogy nem csak az utolsó körben szóltak oda Webbernek, hanem már 5-6 körrel a vége előtt!
Tehát most, akkor szégyen vagy nem szégyen? Úgy érzem ezen a szón akadtál le a leginkább.

Aztán azt állítod, hogy Vettel magának köszönheti a második helyet.

Ez így van. De ki állította ezt másként?

Előtte emlegetted, hogy Vettel már nem kockáztatott Hamilton ellen. Ez így helyes, ez egy vb aspiránshoz helyes viselkedés.
Webber ellen bezzeg már kockáztatott, amikor mindent megtett, hogy előtte maradjon az autó képességeinek ellenében. Itt szerinted már nem vállalt volna akkora kockázatot, bár Vettel nyilatkozata mást mutat.

Én úgy látom, hogy Vettel Hamilton ellenében is megtett mindent, de képtelen volt többet a gyorsabb kocsival, ezért még ki is hozták előbb.

Te állításod szerint csak vb várományos módjára viselkedett Hamiltonnal szemben, csak akkor az nem levágós, mit kínlódott ott 3 ponton Webberrel, és erre miért tett rá még a csapat is?
Persze én értem.

Vettel továbbra is kiváló pilóta, csak vegyük észre, hogy ő sem egy gép, aki minden hétvégén tökéletes, mintahogy más sem az. Ha pedig ezt leírja valaki, akkor ne sértődjünk már be ezen. Rossz szót nem írtam rá.

Részemről itt lezártam ennek az eseménynek a megvitatását, talán élcelődtem egy kicsit, úgy érzem jogosan, de nem célom már meggyőzni.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.07.11. 14:30:54

Talán azért süllyed le, mert szájbarágósan kell elmagyarázni mindent, és egy idő után megunom.

Hol írtam azt,hogy én megtapsoltam a RedBull döntését,és annyira tetszett. Attól,h a csapat szemszögét próbáltam érvekkel leírni,még nem jelenti azt,h tetszett. Amúgy is teljesen felesleges erről beszélni is már, hiszen Webber ezek ellenére támadta.

Szóval én hol voltam következetlen? Még jó,hogy ha ilyet írsz, személyesre veszem.
Kép
Vito
Llegenda del Barça

2011.07.11. 14:15:05

Miki írta:
köszi, más a véleményem, nem megyek bele, már belementem, felesleges ha nem talál fogadót. Withmarsh, Hamilton, Button, mindenki következetlen, kicsit más volt a véleményük a diffúzor ügyről e 7vége előtt :), továbbá én nem azt írtam,h tetszett,hanem a csapat szemszögéből próbáltam megindokolni a döntést. némelyeknek felesleges magyarázni. Ozsi
azok. és szerintem is balfasság, h valami ellen kampányolnak, egészen addig, amíg kiderül, h nem jött be. erőltettek egy tiltást, ami nem jött be nekik. viseljék a következményét, ez így helyes és el is fogadom a kritikát.

de miért kell megint belekeverni a másikat? a red bull tegnapi produkciójáról volt szó és erre megint jössz a mclarennel, buttonnal és hamiltonnal. a két versenyzőnek egyébként is mi köze a csapat politikájához?
miért kell személyes sértésnek venned minden egyes kritikát, ami a kedvenc csapatodat és kedvenc versenyződet éri?
az ilyen viták végén minden erre a szintre süllyed a társalgásod másokkal:

"okés, elméletileg még vébé is lehet. Ozsi"

:?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.07.11. 09:45:12

samy85 írta:Bob , kellett a Vettel balszerencséje, és Webber gyenge kivezető köre, de utólag kiderült Alonso gyorsabb volt ma mindkét bikánál, hiszen utána is folyamatosan nőtt a különbség amikor Vettel megelőzte Lewis-t...
Nem csökkenteni akartam Alonso érdemeit, csupán leírtam, hogy kellett neki ez is!De örök igazság, hogy annak van szerencséje, aki megdolgozik érte, s el kell ismernem nekem is (pedig utálom Fernandot :lol: ), hogy sokat tett az egész hétvégén a győzelemért!
Kép
Kép
Kép
Vito
Llegenda del Barça

2011.07.11. 09:32:18

mekkora?? :lol:

Kép
Kép
samy85
Capitá del Barça

2011.07.11. 09:25:28

LG írta:...És ezt mégis mire alapozod? Webber sem szabja szét, pedig róla is mindenki tudja, h egyáltalán nem ügyetlen versenyző.
Azért azzal mindenki tisztában van hogy Alonso is, és Hamilton is jobb pilóta mint Webber... látszik ez a gyengébb autóikkal is meg meg verik... webber nem átlag pilóta, attól jobb, de Vettel Alonso, és HAmilton klasszisok... ill. Vettel még nem bizonyította be hosszutávon.. úgyértem még nem kellett igazán erőlködnie ...
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
Vito
Llegenda del Barça

2011.07.11. 09:02:54

Miki írta:Vito!

Vettelnek sok köze nem volt a csapat rádióhoz. Így max a RedBullt védtem, de csupán a szempontjukat inkább. És nem 3 pont miatt,hanem mint írtam 33 miatt.

Nevezzétek sportszerűtlennek akkor az utolsó körben, felőlem. Az meg nem hiszem,h ártana itt,ha nem csak az egyik oldal érvelését lehetne olvasni (fúj piszkos bikák, szerencsés Vettel,) hanem a másikét is, amit én,és páran leírunk. Jelen esetben leírtam,h SZERINTEM miért dönthetett így a RedBull, mint csapat. Azt,h ezt nem érted, hát, na. Én a fikázások mértékét,és sokszor oda nem illőségét nem értem. Általában lesz mindig valaki aki nem ért vmit, vmikor semmit se Very Happy

szép napot Zoltán.

szerk: ismételten elnézésedet kérve: azt mire alapozod,h meglehetett volna Butonnak a dobogó? mi utalt rá? elég érdekes feltételezés.
Szerintem majd ha kap Schumacheréhez hasonlóan túlzó büntetést vmikor egy tettéért,akkor lesz egálban. Most nem a versenybírák egyenlítették ki Kanadai hibáikat.
Horner és a red bull ugyanolyan következetlen, mint te:

köszi, más a véleményem, nem megyek bele, már belementem, felesleges ha nem talál fogadót. Withmarsh, Hamilton, Button, mindenki következetlen, kicsit más volt a véleményük a diffúzor ügyről e 7vége előtt :), továbbá én nem azt írtam,h tetszett,hanem a csapat szemszögéből próbáltam megindokolni a döntést. némelyeknek felesleges magyarázni. Ozsi

"Nagy szégyen ez a Forma-1-nek. A Ferrari elég nagy ahhoz, hogy ne legyen szüksége ilyen manőverre. Fernando pedig elég jó pilóta. Erre nem volt szükség, főképp nem a szezon ezen szakaszában, amikor még rengeteg pontot lehet szerezni.”

"Amennyiben a döntés Christian Horner kezében lenne, nem törölnék el a csapatutasításra vonatkozó szabályt, ugyanis fontosnak tartja, hogy a versenyzők szabadon harcolhassanak egymással a győzelemért"

"Szégyen, hogy nem engedték Felipét és Fernandót egymás ellen versenyezni. Nincs olyan nagy pontkülönbség köztük. Amit csináltak, az nyilvánvaló volt. A legnagyobb vesztesek ma mégis a nézők, akiknek azt kellett látniuk, hogy a győzelmet a csapat átnyújtotta Alonsónak. Helyes vagy sem, mi engedtük a pilótáinkat versenyezni, mert úgy gondoljuk, hogy ez a sportszerű és szabályos eljárás.”

visszatérve a kérdésedre:
szerintem meg lehetett volna a dobogó. a kiesése előtt 6-ról 1mp-re jött fel Webberre, akinek a kerékcsere utáni kivezető köre -pont ekkor esett ki Button- 5 mp-cel volt lassabb, mint a többieké, ergo nagy valószínűséggel elé tudott volna visszamenni. Hamiltont a történtek tudatában megelőzi. és talán még -TO híján- Vettelnek is nekimehetett volna.
feltételezés és sok a ha, de elméletileg és nagy valószínűséggel ez lett volna a versenyével.

okés, elméletileg még vébé is lehet. Ozsi
MatyiG
Adminisztrátor

2011.07.10. 22:46:43

Alonso Igeeeen !! 8)
végre nyert a ferreri, érett már a győzelem nagyon 1-2 hónapja. :)
Mostantól beindul a Ferrari és szerintem Alonso simán ott lesz a 2. helyen. :wink:
Ha Vettel egyszer-kétszer nullázna akkor egy szoros vébét is el tudnék képzelni
samy85
Capitá del Barça

2011.07.10. 22:01:14

Bob , kellett a Vettel balszerencséje, és Webber gyenge kivezető köre, de utólag kiderült Alonso gyorsabb volt ma mindkét bikánál, hiszen utána is folyamatosan nőtt a különbséhg amikor Vettel megelőzte Lewis-t...
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.07.10. 21:56:58

Érdekes kis verseny volt. Ferrari erősnek tűnt, ami biztató nagyon. Schumi óriási versenyt futhatott volna, ha a versenybírák nem majmok. Hamilton meg megúszta a lökdösődést büntetés nélkül? Ennyi.
Érdekes volt viszont, hogy Vettel nem bírt a gumikkal gyengélkedő Hamiltonnal és inkább kihozták.. erőből meg kellett volna előznie. Webber pedig elég egyértelmű lett számomra mit keres a bikáknál.. a pénzt. Mert sikereket azt sose fog ott kapni..

Bármi is van.. 80 pont előnye van a németnek, ami kegyetlen sok.. de bármi előfordulhat, Alonso most fejben ott van és a gép is jónak tűnik. Stabilan kéne elvenni a pontokat Vetteltől.. és talán Alonso lehet aki konstansan hosszú távon ott tudna lenni.. Aki ekkora előnyt le tud dolgozni, megérdemli h vb. legyen.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.07.10. 21:07:01

balinteer írta:Jó versenyző Vettel,de ha Hami vagy Alonso lenne a csapattársa szétszabná a pályán mind a 2 a kis németet. Vettelnek tavaly azért volt konkurenciája a győzelmekre,mert először találta magát ilyen jó autóban,valamint a rengeteg technikai hiba miatt,különben tavaly is ugyanaz lett volna,mint idén. Idén senki se tudja tartani a Red Bullal a tempót,viszont Vettel ezt jól kihasználja,de ha Hami vagy Alonso lenne a csapattársa meg sem tudna szólalni.
Azért komoly konkurencia lenne Vettel Hamiltonnak és Alonsonak is, lehet ha az RB-be mennének nem is tudnák megverni, az nagy túlzás, hogy meg se tudna szólalni, de Webber helyett valaki versenyképesebb kellene az tény, mert gyengén teljesít, pedig tud ennél ő többet is, sok dolog közre játszik abban, hogy lassabb, például mentálisan sincs a topon, szerintem nehezen viseli Vettel fölényét, meg hogy a csapatnál is nem ő a kedvenc, és a nyilatkozataiból kiderül a gumikkal van sok gondja.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.10. 21:05:14

balinteer írta:Jó versenyző Vettel,de ha Hami vagy Alonso lenne a csapattársa szétszabná a pályán mind a 2 a kis németet.
És ezt mégis mire alapozod? Webber sem szabja szét, pedig róla is mindenki tudja, h egyáltalán nem ügyetlen versenyző. Vettel viszont már a Toro Rossonál is megmutatta, h mennyire tehetséges, pl. 2008-ban Brazíliában be is alázta Hamilton-t, ami majdnem a VB címébe került.
Messithebest
Director del Fútbol

2011.07.10. 20:57:37

Fernando írta:Czollnerékhoz annyit csak, hogy egy deformált szívlapáttal ütném már lassan ki. Minden egyes rohadt versenyen 30 percet beszél a 13. helyen autókázó Schumacherről. Annyira nyálasan sikítoznak, ha mutatják, hogy nem kizárt, hogy magukhoz is nyúlnak. Elég sokan nézzük együtt a F1-et haverokkal. Szerveződik a kivégző osztag.
Bocs, de ha nem tudnád, az F1 legeredményesebb pilótájáról beszélünk, és még akkor is megérdemel jó pár szót, ha éppen a 13. helyen autókázik....
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
balinteer
Capitá del Barça

2011.07.10. 20:42:22

Jó versenyző Vettel,de ha Hami vagy Alonso lenne a csapattársa szétszabná a pályán mind a 2 a kis németet. Vettelnek tavaly azért volt konkurenciája a győzelmekre,mert először találta magát ilyen jó autóban,valamint a rengeteg technikai hiba miatt,különben tavaly is ugyanaz lett volna,mint idén. Idén senki se tudja tartani a Red Bullal a tempót,viszont Vettel ezt jól kihasználja,de ha Hami vagy Alonso lenne a csapattársa meg sem tudna szólalni.
Kralo
Entrenador del Barça

2011.07.10. 19:54:52

Bob_Marley írta:
Kralo írta: Írhatnék Alonso győzelméről is, de az kevésbé lenne ilyen terjedelmes.
Szép volt, világbajnokhoz méltó volt. A Hamiltonnal folytatott csatája volt a verseny csúcspontja, amikor tudta, hogy nem érdemes harcolnia Hamiltonnal, mert a saját gumijai később működnek majd optimálisan, és várhatóan Hamilton leharcolja addigra az övéit. Végül pedig visszaelőzte, hiába tartotta a vállát Hamilton, fantasztikus volt.
Khm khm, azért nem adta Alonso olyan könnyen a bőrét, mikor Lewis szépen megelőzte!Nem érzem, hogy tudatos taktikai lépés volt a Ferraritól!Megérdemelt a spanyol győzelme, hétről-hétre tapadt a RB-ra, most beérett a sok munkának a gyümölcse, még ha ehhez döntően kellett a RB-k egy körben mutatott "zsenialitása"!
:D Van igazságod, én sem hiszem, hogy tudatosan így fel voltak készülve, viszont Alonso nem védte olyan eszetlenül a pozícióját Hamilton ellenében. Pedig, ha valaki, akkor Lewis fel tudja spanolni.
Valamiért pedig én sem aggodalmaskodtam akkor, amikor megelőzte őt. Persze lehet azért, mert összességében a Ferrari ma komolyabb erőt képviselt, mint a McLaren.
Szép volt, tiszta volt Hami előzése, és az azt megelőző munkája is a versenyen.
Válasz küldése