Simán fogunk így játszani, ha jön Fabregas. Nem állandóan, sőt talán még kezdeni sem fogunk így, de ha kell a gól, el tudok képzelni egy ilyen felállást a második félidőben.gergo9 írta:Bár ehhez tökösség(vagy lököttség döntse el mindenki maga) kell ezt bevállalni.
Barca Igazolások
A sok klub már létrehozott egy ellentaktikát, csak ezt szezononként kb. 3 csapaton kívül (Real, Rubin, Gijon) senki nem tudja tökéletesen megcsinálniKash írta:Azért mert már egyre átlátszóbb a taktika, és sok klubb talán egy ellentaktikát tud majd létrehozni, amivel befolyásolható lesz a sokpasszos játék, mert a barca lényege nem is legfőbképpen a felállás, hanem a stilus, ahogy játszanak.
Szerintem legkésőbb holnap bejelentik a Sanchez érkezését.
De Masche és Keita a padról figyelve nem tud sokat védekezni. Nekem egyébként nagy az egom, ezért még tetszene is, amit fejtegettem a korábbi hszemben
csak ehhez akkor a cserejátékosok is így kellenének. Márpedig akkor kreatív kp cserénk csak Thiago lenne, Keitától az ég óvjon egy ilyen veszélyes felállásban. Bár el tudnám képzelni még úgy, hogy csere esetén visszaállna az idei felállás, és így már elfogadhatóbb a kevés védő a keretben. Na mind1
Egyelőre még nemhogy Cesc nincs meg, Sanchez sem kerettag még hivatalosan 

Ez itt merő játék a számokkal. Az a lényeg, hogy a támadó szekcióból mennél többen folyamatosan visszatámadjanak labdavesztés esetén, illetve visszazárjanak. Márpedig ezt Messi és Pedro derekasan megteszik. Ha Xavi és Iniesta fáradékonyabb, mint azelőtt, ott van Cesc és Thiago. És különben is, miért féljen a túlzott támadószellemtől az a csapat, amelyiknek középpályáján ott lehet Segio, Masche és - ha kell - még Keita is?
- Kash
- Entrenador del Barça
Azért mert már egyre átlátszóbb a taktika, és sok klubb talán egy ellentaktikát tud majd létrehozni, amivel befolyásolható lesz a sokpasszos játék, mert a barca lényege nem is legfőbképpen a felállás, hanem a stilus, ahogy játszanak.

-
- Director del Fútbol
Pici változtatással.barca99 írta:
-----Piqué----Busquets---Puyol---
Alves---Xavi-----Iniesta-----Abidal
---Pedro------Messi------Villa
---Piqué-Busqets-Abidal---
Alves--Xavi--Cesc--Iniesta
-----Messi----
Pedro-------------Villa
Bár itt nehéz felosztani a területeket mivel Cesc belépésével eléggé változnak a dolgok.
Iniesta természetesen nem klasszikus szélsőkp-t játszik.
Lehet hogy ez a tavalyi kezdetleges 3-4-3 a nagy váltás előszele volt.

Bár ehhez tökösség(vagy lököttség döntse el mindenki maga) kell ezt bevállalni.
- visca el barca
- Presidente del Barça
nem értem mi ez a nagy 3-4-3 láz 
minek változttni egy olyan rendzeren amivel évek ota mindent nyerünk ész nélkül?
azt ti sem várhatjatok el, hogy mindig minden meccset nyerjunk, néha ugyis be fog csuszni egy-egy "zako"...

minek változttni egy olyan rendzeren amivel évek ota mindent nyerünk ész nélkül?
azt ti sem várhatjatok el, hogy mindig minden meccset nyerjunk, néha ugyis be fog csuszni egy-egy "zako"...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

Szerintem észrevették ezt sokanbarca99 írta:Tényleg nem tűnik fel senkinek, hogy sokkal közelebb járunk a 3-4-3-hoz, mint a klasszikus 4-3-3-hoz? 70% labdabirtokás fölött játszunk, ami azt jelenti, hogy Alves (és a másik bekk is fellép) ebben az időben a középpályán, vagy az ellenfél 16-osa környékén található. Erre azért nem lehet az mondani, hogy védő.
Mivel a meccs legnagyobb részében nálunk van a labda, a két szélső védő feljebb szokott lépni, a védekező középpályás visszább lép, a két, szélre kihúzódó védő közé.
A gyémánt sem hülyeség, főleg, hogy használatban van.![]()
---------Busquets---------
--Xavi------------Iniesta--
-----------Messi-----------
Ha össze akarjátok hasonlítani egy igazi 4-3-3-mal, nézzétek meg a Portot. Ők azt játsszák.

Tényleg nem tűnik fel senkinek, hogy sokkal közelebb járunk a 3-4-3-hoz, mint a klasszikus 4-3-3-hoz? 70% labdabirtokás fölött játszunk, ami azt jelenti, hogy Alves (és a másik bekk is fellép) ebben az időben a középpályán, vagy az ellenfél 16-osa környékén található. Erre azért nem lehet az mondani, hogy védő.
Mivel a meccs legnagyobb részében nálunk van a labda, a két szélső védő feljebb szokott lépni, a védekező középpályás visszább lép, a két, szélre kihúzódó védő közé.
A gyémánt sem hülyeség, főleg, hogy használatban van.
Ha össze akarjátok hasonlítani egy igazi 4-3-3-mal, nézzétek meg a Portot. Ők azt játsszák.
A gyémánt sem hülyeség, főleg, hogy használatban van.

Hát Realéknál védő nem volt akkorBob_Marley írta:A RM-nél is akkor tört meg valami, amikor kezdet túlsúlyban lenni a támadó brigád a védekező brigádnál.....Nem olyan világot élünk mint anno mikor Öcsi bácsi csak annyit mondott, majd egyel több gólt rúgunk!Inkább nyerjünk 1:0ra a biztos megszokott "tiki-takinkkal", mintsem 6-5nél azon kell izgulni vajon jön-e még egy kontra...
Közben látom írtálNagyon gyorsan hessegessük el a 3-4-3 gondolatát, mert ez túl offensive, s akár Madrid, akár Santander, ilyet én nem szeretnék látni
szerk: na megoldottuk, elvi síkon működik mint a kommunizmus, csak a gyakorlatban problémás

Nem írtam, hogy én ezt szeretném látni, csak hogy így akár megoldható lennedaffy írta:de ekkor alves hátra kényszerül,mert nem hagyhat ott 2 embert egyedül,még többet kell futnia,több felé figyelni. xavi-ini ugyan ez. rengeteg futás,védőmunka. nem gondolom,hogy okos lenne megbontani a rendszert. így is gyakran támadtok 3-4-3ban,elég az. most tökéletesen működik minden csapatrész,érkezik egy sanchez-cesc. sanchez tud olyat,amit a többiek adott esetben nem. ennél több nem kell.Tocy írta:daffy: védekezésben Alves-Piqué-Puyol, előttük szűr Busquets, és az eddiginél többet védekezik Xavi és Iniesta. A hsz-em végén írtam hogy a balhátvéd hiányzik igazából. De! Az esetek többségében nem is áll fel a védelem...letámadással védekezünk, nem állunk fel szépen két sorban. Legtöbbször az előrevágott labdákat kell megfogni, 2-3 embert, arra alkalmas lehet a feljebb írt védelem.

szerk.: egyébként Alvesnek nem lenne több dolga, mert mjuk Alves-Piqué-Busquets-Abidal 4es idén is szerepelt együtt. Csak előttük nem Masch szűrne, hanem Xavi és Iniesta, esetleg Fabregas. Nekik lenne több melójuk, és több védőfeladatuk.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
A RM-nél is akkor tört meg valami, amikor kezdet túlsúlyban lenni a támadó brigád a védekező brigádnál.....Nem olyan világot élünk mint anno mikor Öcsi bácsi csak annyit mondott, majd egyel több gólt rúgunk!Inkább nyerjünk 1:0ra a biztos megszokott "tiki-takinkkal", mintsem 6-5nél azon kell izgulni vajon jön-e még egy kontra...
Közben látom írtál
Nagyon gyorsan hessegessük el a 3-4-3 gondolatát, mert ez túl offensive, s akár Madrid, akár Santander, ilyet én nem szeretnék látni 
szerk: na megoldottuk, elvi síkon működik mint a kommunizmus, csak a gyakorlatban problémás
Közben látom írtál

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2011.07.21. 17:45:30-kor.

A modern labdarúgásban senki sem játszik 3 védővel. Mi sem fogunk. A mi felállásunk amúgy is: 2-5-3 

de ekkor alves hátra kényszerül,mert nem hagyhat ott 2 embert egyedül,még többet kell futnia,több felé figyelni. xavi-ini ugyan ez. rengeteg futás,védőmunka. nem gondolom,hogy okos lenne megbontani a rendszert. így is gyakran támadtok 3-4-3ban,elég az. most tökéletesen működik minden csapatrész,érkezik egy sanchez-cesc. sanchez tud olyat,amit a többiek adott esetben nem. ennél több nem kell.Tocy írta:daffy: védekezésben Alves-Piqué-Puyol, előttük szűr Busquets, és az eddiginél többet védekezik Xavi és Iniesta. A hsz-em végén írtam hogy a balhátvéd hiányzik igazából. De! Az esetek többségében nem is áll fel a védelem...letámadással védekezünk, nem állunk fel szépen két sorban. Legtöbbször az előrevágott labdákat kell megfogni, 2-3 embert, arra alkalmas lehet a feljebb írt védelem.
Kb én is így gondolom ahogy írtad, csak megpróbáltam levezetni, hogy működhetne-eBob_Marley írta:Tocy teljesen racionálisan levezetted, esetleg pár csapat ellen még lehet működne is, de ez olyan kockázatos felállás, hogy elég csak egy fél pályánál elszórt labda, s bumm kontra!Hiába nagyon jó a visszatámadásunk, s labdabiztos mindenki, nem látom értelmét a 3-4-3nak!Ezek persze játékok a számokkal, mert alapvetően mikor támadunk most is sokszor marad 3 védő hátul viszont, Abidal kevésbé támadóbb a balszélen, s könnyebben visszazár!Levezetve megoldható a 3-4-3, de én ilyet nagyon nem szeretnék látniEz baromi veszélyes, s inkább Cesctől várnám el, hogy többet jöjjön hátra!VDB sem játszatta együtt az Iniesta-Xavi-Cesc triót, mert nem működött, persze tudjuk Pep csodákra képes, de azért na...A foci elengedhetetlen eleme a védekezés, s így nem lenne túl acélos a kp-s védekezésünk!!!!!
Ez nem lehurrogás volt

Busquets az idény nagy részében a két középhátvéd között játszott, nem 4-3-3 volt, hanem inkább 3-4-3. Rengetegszer megfigyelhető volt, hogy legutolsó ember volt labdakihozataloknál. Persze alapvetően középpályás, de szerintem sem az ő, sem pedig Alves posztján nem lenne nagy változás.Ilúvatar írta:Nem támadlak le, csak szólok:Tocy írta:Ne támadjatok le !!! csak gondolkoztam kicsit, hogy mégis hogy lehetne legalább a kivitelezhetőség közelébe vinni ezt a gyémánt-alakzatot. Csak úgy tudnám elképzelni, hogy :
-----Piqué-------Busquets----Puyol/Abidal-----
---------------------Xavi--------------------------
------Alves---------------------Iniesta----------
------------------Cesc---------------------------
-------Pedro-----------Messi--------Villa--------
busquest nem védőnek született. Ő szűrőközéppályásra lett szoktatva. Tehát így nagyon nem jó.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Tocy teljesen racionálisan levezetted, esetleg pár csapat ellen még lehet működne is, de ez olyan kockázatos felállás, hogy elég csak egy fél pályánál elszórt labda, s bumm kontra!Hiába nagyon jó a visszatámadásunk, s labdabiztos mindenki, nem látom értelmét a 3-4-3nak!Ezek persze játékok a számokkal, mert alapvetően mikor támadunk most is sokszor marad 3 védő hátul viszont, Abidal kevésbé támadóbb a balszélen, s könnyebben visszazár!Levezetve megoldható a 3-4-3, de én ilyet nagyon nem szeretnék látni
Ez baromi veszélyes, s inkább Cesctől várnám el, hogy többet jöjjön hátra!VDB sem játszatta együtt az Iniesta-Xavi-Cesc triót, mert nem működött, persze tudjuk Pep csodákra képes, de azért na...A foci elengedhetetlen eleme a védekezés, s így nem lenne túl acélos a kp-s védekezésünk!!!!!
Ez nem lehurrogás volt

Ez nem lehurrogás volt

daffy: védekezésben Alves-Piqué-Puyol, előttük szűr Busquets, és az eddiginél többet védekezik Xavi és Iniesta. A hsz-em végén írtam hogy a balhátvéd hiányzik igazából. De! Az esetek többségében nem is áll fel a védelem...letámadással védekezünk, nem állunk fel szépen két sorban. Legtöbbször az előrevágott labdákat kell megfogni, 2-3 embert, arra alkalmas lehet a feljebb írt védelem.
- Deus
- Boixos Nois
Nem támadlak le, csak szólok:Tocy írta:Ne támadjatok le !!! csak gondolkoztam kicsit, hogy mégis hogy lehetne legalább a kivitelezhetőség közelébe vinni ezt a gyémánt-alakzatot. Csak úgy tudnám elképzelni, hogy :
busquest nem védőnek született. Ő szűrőközéppályásra lett szoktatva. Tehát így nagyon nem jó.

Na, de most arra gondolj, hogy egy esetleges ilyen 3-4-3ban:visca el barca írta:aki kicsit is ért a labdarugashoz, az tudja, hogy 3 védős rendszerben mind a 3 védő klasszikus középső játékos. és pont.
Alves-Piqué-Puyol/Abidal, Busquets-Xavi-Iniesta-Cesc, Sanchez/Pedro-Messi-Villa, simán megoldhatók azok a váltások, amiket eddig is műveltünk (csak most nem 4-3-3 és 3-4-3 keveredik, hanem a két 3-4-3as felállás a helyzetnek megfelelően).
Gondolok itt arra, hogy Alves fellép a középpályás sorhoz, Busquets vissza, és máris rendben van a klasszikus 3-4-3, amiről írtál, mert Busquets lesz a 3.középhátvéd. Ez vonatkozna arra az esetre, amikor a labdát birtokoljuk. Minden más esetben például az első variáció állna fenn.
Meg hát nem fontos ragaszkodni mindig a hagyományokhoz.
ez a védelem elég harmat,csak úgy,mint a középpályás védekezésTocy írta: -----Piqué-------Busquets----Puyol/Abidal-----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára daffy 2011.07.21. 17:34:00-kor.
- Kash
- Entrenador del Barça
Azt még hozzátenném, hogy Guardiola azért hozta fel a gyémántügyet, mert úgy gondolja, hogy az évek során mutatott játékstilust már könnyű lekövetni, és igy már lehet ellenszer a barca játékstilusa ellen.

Ne támadjatok le !!! csak gondolkoztam kicsit, hogy mégis hogy lehetne legalább a kivitelezhetőség közelébe vinni ezt a gyémánt-alakzatot. Csak úgy tudnám elképzelni, hogy :
Anno a Milanban is Pirlo volt a gyémánt alján, pedig az ő stílusa nagyon hasonlít Xaviéra, így gondolom ez még megoldható lenne. Csak ott ugye 2 csatár volt, itt meg 3...Messit így picit lehetne tehermentesíteni, és nem visszahozni félpályáig labdáért. Ami baj, hogy ez így gyakorlatilag 7 támadó felfogású játékos, hosszútávon nem igazán kivitelezhető. Busquets nyilván nem pont középhátvéd, inkább a védelem vezére, az ő játékintelligenciája elengedhetetlen. Piqué-Puyol eddig is ki szokott lépni a szélekre, vagy a Kapitány helyett lehet többet játszatni Abidalt is, és akkor Puyol Piqué helyén is szerepelhet...Alves ugye mindenképp visszazár, az ő szerepe lényegében nem változik semmit. A jelenlegi taktikánkhoz képest egy balhátvéd helyére került be Cesc, és kérdés, ezt elbírná-e a gépezet. Ininek jóval többet kéne hátrazárni, esetleg még úgy lehetne, hogy Pedrot át a bal oldalra, ő többet fut hátra mint Villa, és akkor a jobboson játszhat Sanchez. Tehát védekezéskor mondjuk :
----Alves----Piqué---Abidal/Puyol----
-------------Busquets-Xavi--Iniesta--
Na mind1, ez legyen Pep gondja
Az a lényeg, hogy szerintem marad a szokásos taktika és felállás, csak agyaltam picit, hogy ez a gyémánt nem is lenne akkora orbitális baromság, és nem térne el annyira a jelenlegi játékrendszerünktől. Peace !
Anno a Milanban is Pirlo volt a gyémánt alján, pedig az ő stílusa nagyon hasonlít Xaviéra, így gondolom ez még megoldható lenne. Csak ott ugye 2 csatár volt, itt meg 3...Messit így picit lehetne tehermentesíteni, és nem visszahozni félpályáig labdáért. Ami baj, hogy ez így gyakorlatilag 7 támadó felfogású játékos, hosszútávon nem igazán kivitelezhető. Busquets nyilván nem pont középhátvéd, inkább a védelem vezére, az ő játékintelligenciája elengedhetetlen. Piqué-Puyol eddig is ki szokott lépni a szélekre, vagy a Kapitány helyett lehet többet játszatni Abidalt is, és akkor Puyol Piqué helyén is szerepelhet...Alves ugye mindenképp visszazár, az ő szerepe lényegében nem változik semmit. A jelenlegi taktikánkhoz képest egy balhátvéd helyére került be Cesc, és kérdés, ezt elbírná-e a gépezet. Ininek jóval többet kéne hátrazárni, esetleg még úgy lehetne, hogy Pedrot át a bal oldalra, ő többet fut hátra mint Villa, és akkor a jobboson játszhat Sanchez. Tehát védekezéskor mondjuk :
----Alves----Piqué---Abidal/Puyol----
-------------Busquets-Xavi--Iniesta--
Na mind1, ez legyen Pep gondja