Sokan nagyon nem csípik Rosellt. Nem olyan szimpatikus emberileg, mint Laporta, de őszintén szólva, nekem eddig semmi panaszom nem lehet rá. Laporta hajlamos volt figyelmen kívül hagyni a pénzügyeket(nemegyszer ezért igazoltunk nagyon rosszul, alias Csiga és Ibra), így el tudom hinni, hogy valóban veszteségesek voltunk. Laporta ugyan nagyon megerősítette a klub anyagi helyzetét, de a fizetéséeket látványosan felverték és volt több mint 100 milliónyi igazolás, amibe belebuktunk. Szóval én azt elhiszem, hogy nem álltunk éppen olyan fényesen anyagilag, mint aminek tűnt. Példának ott a Real. Hasonló költekezés és bevétel ergo hasonló adósság.A különbség, hogy Rosell jelenleg megteheti, hogy rendberakja az anyagiakat, mert nincs szükség sok játékosra.
Egy csapat élére nem feltétlen egy fanatikus kell, mint Laporta. Sokszor jól jön egy hidegszívű üzletember. Rosell ilyen. Jön a Financial Fair Play és láthatjuk, hogy sok csapat ebbe belebukik(ezidáig, az Inter a leglátványosabb példa, de a Real se hajthat végre egyhamar Mega-igazolást, továbbá a City, Chelsea is jól bevásárolt, mert jövőre örülhetnek, ha megtarthatják a keretüket a sok fizetés miatt. em hiszem, hogy a Fifa engedné a kerülőutakat-mint méregdrága unokaöccs mint mezszponzor- szerintem a City és a Chelsea pár évig fentartja magát játékoseladásból, vagyis a felesleg eladásából, közbe stabilizáltják a nyereséget, hogy fenntartható legyen a csapat). De visszatérve: a FFP meg fog ártani sok klubnak, de a jelenlegi helyzet szerint mi ezt egyáltalán nem érezzük meg.Sokak lebecsülik egy üzletember fontosságát egy ilyen helyzetben. Nem egy csapat hatalmas gondknak néz elébe, de Rosell-el nem lesz gond. Örülök, hogy egy vérbeli üzletember lesz az elnök egy ilyen helyzetben, nem pedig Laporta, aki sokszor ostobaságokat művelt a vége fele. Időnként szükséges a csapat élére egy üzletember.
Egyéb: Neymar. Minden csak spekuláció eddig. Pep-nek enm kéne, Sandronak meg igen?! Kétlem. Rosell eddig nagyon is betartota Pep kéréseit.
Pep Mascheranot,Sanchezt és Cescet akart, mindet megkapta. Rosell nem vesz senkit, csak ha az edzőnek is szüksége van rá. Eddig minden jel ezt mutatja. Laporta pl elhozta Henryt, akire Rijkaardnak semmi szüksége nem volt, nem is vált be...(1,5 szezonban jók voltak a sattjai, de a pályán sokszor kártékony volt, fél évig volt az igazi, majd egy évig magasról tett az egészre- ezek nem egy bevált játékos mutatói).A lényeg: Rosell mindig azt szerezte meg, akit Pep kért, rendszerint a vártnál olcsóbban. Ugyebár az igazolás úgy működik, hogy Pep ad egy listát Rosellnek, ő pedig megszerzi. A dolog azonban működhet fordítva is: Rosell a kapcsolatai révén megbeszél pár igazolást és ő ír listát, majd ezt átadja Pep-nek és megkérdi, van-e szükség valakire. Egy ilyen forgatókönyvet tartok legfeljebb esélyesnek: Rosell megbeszélhetett egy Neymar igazolást, tudván, hogy majd szükség lesz csatárra, de megbeszélhetett 10 másikat is a tudtunkon kívül. Rosell mindig Pep utasításait teljesítette és ez a lényeg, ezidáig annyit látok, hogy a csapat alatta erősödött, mégpedig a lehető legkisebb költséggel.
A FFP elején én nyugodtabb vagyok, ha egy üzletember az elnök, nem pedig egy fanatikus, aki mániákusan le akarta igazolni Henryt és képes volt bármit megadni Ibrahimovicsért és Csigáért.
Ha a csapat anyagi helyzete olyan stabil, hogy pár ostoba igazolás nem ronthatja el, akkor tőlem jöhet újra egy Laporta-szerű ember, aki szimpatikusabb és javítja a capat imidzsét, de addig is nyugodtabb vagyok Rosellel.