Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez egy elég össetett kérdés. Ami biztos kialakulhat immungyengülésből és vagy genetikai okokból, de nem hiszem, hogy ez téged vigasztal. Összességében azt tudom mondani amit már Te is írtál, figyeld a szervezeted reakcióit a külömböző behatásokra, körülményekre kajákra...és reagálj ha valami nem tetszik neki, de ezzel gondolom nem mondtam újat.daffy írta:bármennyire is sértő,ezek csak jó szándékú segítségek,melyeket te saját belátásod szerint megfogadsz vagy elutasítasz. olyan emberek tanácsai akik esetenként azóta foglalkoznak a sporttal,mióta te megtanultál írni és olvasni. ennek ellenére bejöhet neked máshogy is,csak kisebb az esélye,mintha az íratlan szabályokat betartanád. ismét azt mondom,szíved joga,te tested,te szervezeted. egy dologra viszont nagyon figyelj,hogy mit jelez vissza a szervezeted,fejlődik,fáj,ég,húzódik,tüsszög,stb. minden visszajelzésre reagálnod kell és ez a kötelező!zola8787 írta:Szeretem ezt a honlapot, mert jó fórumok vannak, érdekes dolgokat írnak be. De az ilyen marquez2 féle fórumozóktól frászt kapok. Nem gyengén levezetted, hogy mi lesz velem, X-el. Nem akarok ezzel senkit se megbántani!! De marquez2, nálad valami nincsen rendben.
marquez!
én születésem óta allergiás vagyok kb 3242 féle dologra. hol elmúlik valami,hol előjön,de tünetmentes időszak nincs. a gyógyszertárban mind a 7 féle gyógyszert kipróbáltam,egyik sem használt. az allergiát úgy kell elképzelni,a hidegtől a macskaszőrön át a porig. valami kiegészítő nincs rá? mert nekem ez születésem óta probléma,nem az edzés hatására kialakult dolog.
bármennyire is sértő,ezek csak jó szándékú segítségek,melyeket te saját belátásod szerint megfogadsz vagy elutasítasz. olyan emberek tanácsai akik esetenként azóta foglalkoznak a sporttal,mióta te megtanultál írni és olvasni. ennek ellenére bejöhet neked máshogy is,csak kisebb az esélye,mintha az íratlan szabályokat betartanád. ismét azt mondom,szíved joga,te tested,te szervezeted. egy dologra viszont nagyon figyelj,hogy mit jelez vissza a szervezeted,fejlődik,fáj,ég,húzódik,tüsszög,stb. minden visszajelzésre reagálnod kell és ez a kötelező!zola8787 írta:Szeretem ezt a honlapot, mert jó fórumok vannak, érdekes dolgokat írnak be. De az ilyen marquez2 féle fórumozóktól frászt kapok. Nem gyengén levezetted, hogy mi lesz velem, X-el. Nem akarok ezzel senkit se megbántani!! De marquez2, nálad valami nincsen rendben.
Én kérek elnézést!! Nem rád gondoltam amikor írtam, csak általánosítottam, sajnos nem Te vagy az egyetlen aki hasonló cipőben jár ( ha már így magadra vetted). Nem kötelező így lennie csak az a baj, hogy akik benne vagyunk néhány éve nem egy nem két ilyen esetet láttunk és még fogunk is. Meg más jellegüeket is de ebbe most nem megyek bele. És ez elég sajnálatos, hiszen egy minimális utánnaolvasással nem kéne így lennie, persze azt sem szabad elvenni ezektől az emberektől ( és most megintcsak általánosítok), hogy nekik jó minden ahogy van, ahogy éppen alakúl. Mégegyszer elnézést kérek és sok szerencsét kívánok neked.zola8787 írta:Szeretem ezt a honlapot, mert jó fórumok vannak, érdekes dolgokat írnak be. De az ilyen marquez2 féle fórumozóktól frászt kapok. Nem gyengén levezetted, hogy mi lesz velem, X-el. Nem akarok ezzel senkit se megbántani!! De marquez2, nálad valami nincsen rendben.
A gond az, hogy emberünk belép a terembe(hogy ne legyek személyes legyen a neve X), elkezd edzeni ( ami az ő esetében a gépek taszigálásából és a súlyzók rángatásából kimerül. Eltelik 1 hónap majd 2 és láss csodát X fejlődik , sőt mivel X -nek egészen kivételes genetikája van további 6 hónapot fejlődik töretlenűl, eközben olyanok akik ezt 56.-ra látják próbálnak neki segíteni: ne tedd ezt, megsérülsz! X le..arja. figyelj oda mit és mikor eszel! X ezt is magasról le..arja, hiszen ő fejlődik. Majd egyszercsak eljő a pillanat!! X szervezetének a gépek és súlyok rángatása, taszigálása már nem jelent új ingert. X szervezete ADOPTÁLÓDOTT a megváltozott körülményekhez amit a terembejárás és annak következményei jelentettek. X folytatja, nyilván, hiszen ő így is képes volt fejlődni, majdcsak beindúl ez megint. És láss csodát eltelt lassan két és fél év mióta X először betette lábát a terembe és még mindig úgy néz ki mint a 8-ik hónapban. Változott valami?? Hogyne!!! X-nek közben elkezdtek fájni az izületei a helytelen gyakorlatkivitelezéstől és lassan immunrendszere gyengül, egyre többet van megfázva telente, mintha lassan allergia tünetei is gyötörnék, és már az emésztése se a régi. Ekkor X elkezd informálódni mifán is terem vajon az edzés, megrendeli az izületvédőt, az biztos segít meg külömben is elég menő mostanság, akárcsak a külömböző NO fokozók és társaik. A vitaminokat, omega 3-at, meg az aminosavakat persze szedjék csak a puhapöcsüek. Nekik lett kitalálva. A kajára már odafigyel, de csak módjával, amikor viszont igen akkoris többnyire ugyanazokat tolja. Ezt mondta neki Y, márpedig náluk a terembe Y a legnagyobb úgyhogy neki biztosan igaza van. Eközben tovább romlik az emésztése, néha puffad, néha fo...ik, a család közbe úszik az ammóniaszagban, de sebaj. Eltelt lassan 4 év mióta X először edzeni volt és még mindig ott tarunk ahol 8 hónap után, pedig már fehérjét meg vmi kimondhatatlan nevű sz...-t is szed aminek a doboza is igen jól néz ki....de....valahogy mégsem az igazi, valami nem klapfol...telnek az évek és X már talán edzeni se jár. Minek?? Haladunk affelé amit bizony mindenki lát ha csak körbenéz: Ideges, allergiás, influenzás, gyomorbántalmas, ... emberek sokasága, aztán mivel az emberi szervezet egy összehangolt rendszer lassan jönnek a szövődmények: máj, vese, szív...SZTK, betegnyugdíj hurrá!!! Más is így él, ez a normális, nem?? X ül az az SZTK várójában, jobb kezében sorszám, ő a 24-ik, bal kezében vizeletminta, de ez gondosan be van csomagolva, nehogy meglássa Terike az ápolónő akit ha..., meg ha...majd egyszercsak elgondolkodik és felteszi a kérdést: Hol szúrtam el?????daffy írta:ezek azok az esetek,amikor nincs mit tenni. a kollega rövidesen belátja,hogy valami nem oké,mert a fejlődés megakad. a lába gyenge,hiába a foci(én napi 2-4-6 órát fociztam télen-nyáron több,mint 10 éven keresztül,tudom mit beszélek) a lába kondi szinten gyenge. majd ha elkezdi,akkor rájön,hogy az és hogy kell a fejlődés fenntartásához. a kajára én is csak minimálisan figyelek,mert nem a testépítés a célom,csak amint már párszor írtam,alap izomzat más sporthoz. nekem így beleférmarquez2 írta:Az amatőrt és a profit azért nem az választja el , hogy eszik-e csirkét rízzsel vagy semzola8787 írta:Igen a lábazás... kihagytam. Valahogy nem érzem, hogy szükségem lenne rá, 8 éve focizom illetve mellette atletizálok, nem kell mellé lábazás is. Tudom az más, stb stb, de azt mégse fogok.
Másik a kaja. Ezért is írtam, hogy amatőrNem fogok nap mint nap csirkemellen, tojáson, rizsen élni, kell a változatosság, és igen tudom, hogy a kondis étrendet is lehet változatosabban, de nem fogom.
Ne szóljatok le ezekért, én így érzem, nem fog megváltozni a véleményem.. A változatosság meg tényleg kell, sőt itt kell csak igazán, hozzátéve, hogy extrém módon igénybevett szervezetet megfelelő módon ki kéne elégíteni különben hosszú(vagy akár rövid) távon erősen tiltakozni fog, de mint írtad a véleményed nem fog változni ezért csak sok szerencsét tudok kivánni hozzá.
ezek azok az esetek,amikor nincs mit tenni. a kollega rövidesen belátja,hogy valami nem oké,mert a fejlődés megakad. a lába gyenge,hiába a foci(én napi 2-4-6 órát fociztam télen-nyáron több,mint 10 éven keresztül,tudom mit beszélek) a lába kondi szinten gyenge. majd ha elkezdi,akkor rájön,hogy az és hogy kell a fejlődés fenntartásához. a kajára én is csak minimálisan figyelek,mert nem a testépítés a célom,csak amint már párszor írtam,alap izomzat más sporthoz. nekem így beleférmarquez2 írta:Az amatőrt és a profit azért nem az választja el , hogy eszik-e csirkét rízzsel vagy semzola8787 írta:Igen a lábazás... kihagytam. Valahogy nem érzem, hogy szükségem lenne rá, 8 éve focizom illetve mellette atletizálok, nem kell mellé lábazás is. Tudom az más, stb stb, de azt mégse fogok.
Másik a kaja. Ezért is írtam, hogy amatőrNem fogok nap mint nap csirkemellen, tojáson, rizsen élni, kell a változatosság, és igen tudom, hogy a kondis étrendet is lehet változatosabban, de nem fogom.
Ne szóljatok le ezekért, én így érzem, nem fog megváltozni a véleményem.. A változatosság meg tényleg kell, sőt itt kell csak igazán, hozzátéve, hogy extrém módon igénybevett szervezetet megfelelő módon ki kéne elégíteni különben hosszú(vagy akár rövid) távon erősen tiltakozni fog, de mint írtad a véleményed nem fog változni ezért csak sok szerencsét tudok kivánni hozzá.
Az amatőrt és a profit azért nem az választja el , hogy eszik-e csirkét rízzsel vagy semzola8787 írta:Igen a lábazás... kihagytam. Valahogy nem érzem, hogy szükségem lenne rá, 8 éve focizom illetve mellette atletizálok, nem kell mellé lábazás is. Tudom az más, stb stb, de azt mégse fogok.
Ne szóljatok le ezekért, én így érzem, nem fog megváltozni a véleményem.
és még akkor ha a kajára is odafigyelnél, meg úgy egyáltalán egy kicsit utánnaolvasnál a dolgoknakdaffy írta:és még akkor hogy fejlődnél,ha lábaznál iszola8787 írta:Úgy látom jó páran kondiznak, ennek örülök, tudunk/tudnak egymásnak segíteni. Leírom én is hogyan szoktam edzeni, de előre szólok, hogy teljes mértékben amatőr vagyok és nem akarok a 182 cm-hez 100 kiló tömör izmot, 80 kiló nekem tökéletes lenne/lesz (megelőlegezve), persze felesleg nélkül.
Heti 2-3szor járok terembe, sajna egyetem miatt nem minden héten jön össze a 3.
1. edzés: mell, bicepsz
2. edzés: hát, váll
3. edzés: mell, tricepsz
Heti 6 alkalommal futok 10 km-t, utána szoktam hasazni.
A kajára egyáltalán nem figyelek, össz-vissz annyi, hogy Power Proteint iszok edzések után.
Csak 1 kis érdekességképpen nyár elején kezdtem el heti 3szor lejárni, azaz rendszeresen, akkor 70 kg-ot tudtam fekve kinyomni 4szer. Most 95-t sikerül 4szer szabályosan segítség nélkül. Nagyon feltudja dobni az embert, ha látszik a fejlődés
Mindenkinek tovább izomgyűjtést
és még akkor hogy fejlődnél,ha lábaznál iszola8787 írta:Úgy látom jó páran kondiznak, ennek örülök, tudunk/tudnak egymásnak segíteni. Leírom én is hogyan szoktam edzeni, de előre szólok, hogy teljes mértékben amatőr vagyok és nem akarok a 182 cm-hez 100 kiló tömör izmot, 80 kiló nekem tökéletes lenne/lesz (megelőlegezve), persze felesleg nélkül.
Heti 2-3szor járok terembe, sajna egyetem miatt nem minden héten jön össze a 3.
1. edzés: mell, bicepsz
2. edzés: hát, váll
3. edzés: mell, tricepsz
Heti 6 alkalommal futok 10 km-t, utána szoktam hasazni.
A kajára egyáltalán nem figyelek, össz-vissz annyi, hogy Power Proteint iszok edzések után.
Csak 1 kis érdekességképpen nyár elején kezdtem el heti 3szor lejárni, azaz rendszeresen, akkor 70 kg-ot tudtam fekve kinyomni 4szer. Most 95-t sikerül 4szer szabályosan segítség nélkül. Nagyon feltudja dobni az embert, ha látszik a fejlődés
Mindenkinek tovább izomgyűjtést
Gyakorlatilag meg jó lenne, ha az edzésed minősége ( gyakorlatok száma, intenzitás...és a gyakorlatokba bekapcsolódó egyéb izomcsoportok edzése és edzettsége...) határozná meg mennyit is pihenj két edzés között.MQuC írta:Sziasztok!
Ugye úgy van, hogy hát nagy izomcsoport elvileg egy hetet pihennie kéne. A kérdésem az, hogy szerintetek (akik már régóta tolják) érdemes midnen alkalommal húzódzkodni, vagy nem lesz gyorsabb a fejlődésem.
ez nem volt kérdés,csak meglepettmarquez2 írta: És ezért ki a felelős?...ugyanaz aki ezúttal tehet azért, hogy másképp legyen
És ezért ki a felelős?...ugyanaz aki ezúttal tehet azért, hogy másképp legyendaffy írta:kötöttség alatt nem feltétlen az izomtömeget értem,hanem hogy a gyúrósoknak viszonylag kis százaléka nyújt megfelelően. én sem. ezt már foci közben is észrevettem,mi lesz box közben...?marquez2 írta:shutterisland írta:hát annyi biztos szerintem, hogy a fejlődésednek nem tesz jót, mint pl. aki focizik, arra is nehezebben jön fel az izomtömeg, így gondolom ez erre is igaz.
a kötöttségről annyit, hogy egy 66 kilós japó kungfu-s lehet elkenné cutlert, mert minél nagyobb az izomtömeg, annál kötöttebb, lassabb, körülményesebb lehet a verekedés. szerintem.Lehet elkeni, de nem a kötöttség miatt
. Röviden annyit, hogy a kötöttségnek nem sok köze van az izomtömeghez, legalábbis egy bizonyos szintig, ami szerintem nem sok embert érint itt ( akkor már ismernénk a tv-ből
) és akkor hadd ne soroljak fel 687 sportolót aki az ellenkezőjéből él miközben legtöbben csak sóvárgunk azután az izomtömeg után amit magán cipel.
kötöttség alatt nem feltétlen az izomtömeget értem,hanem hogy a gyúrósoknak viszonylag kis százaléka nyújt megfelelően. én sem. ezt már foci közben is észrevettem,mi lesz box közben...?marquez2 írta:shutterisland írta:hát annyi biztos szerintem, hogy a fejlődésednek nem tesz jót, mint pl. aki focizik, arra is nehezebben jön fel az izomtömeg, így gondolom ez erre is igaz.
a kötöttségről annyit, hogy egy 66 kilós japó kungfu-s lehet elkenné cutlert, mert minél nagyobb az izomtömeg, annál kötöttebb, lassabb, körülményesebb lehet a verekedés. szerintem.Lehet elkeni, de nem a kötöttség miatt
. Röviden annyit, hogy a kötöttségnek nem sok köze van az izomtömeghez, legalábbis egy bizonyos szintig, ami szerintem nem sok embert érint itt ( akkor már ismernénk a tv-ből
) és akkor hadd ne soroljak fel 687 sportolót aki az ellenkezőjéből él miközben legtöbben csak sóvárgunk azután az izomtömeg után amit magán cipel.
shutterisland írta:hát annyi biztos szerintem, hogy a fejlődésednek nem tesz jót, mint pl. aki focizik, arra is nehezebben jön fel az izomtömeg, így gondolom ez erre is igaz.
a kötöttségről annyit, hogy egy 66 kilós japó kungfu-s lehet elkenné cutlert, mert minél nagyobb az izomtömeg, annál kötöttebb, lassabb, körülményesebb lehet a verekedés. szerintem.
Megkaptam, de csak kinyomtattam munkahelyi gépemről az e-mail címed meg vhogy lemaradt. Légyszi írd meg, vagy szólj ha itt a fórumon is válaszolhatok ( hátha valaki leszűr valami számára értékelhető információt ).dak900 írta:Marquez2!
Még van 1-2 kérdésem...Már el is lett küldve az e-mail címedre.(asszem tegnap) Ha véletlenül nem kaptad meg, akkor szólj. Előre is köszi a segítséget!
meglátom mennyire érzem hatásosnak. én lábbal nagyon nagy király,így ez bizonyosan hiányozni fog,valamint a judo-s múltam eléggé kívánja a közvetlen kontaktot és esetleg a földharcot. ezekből szűrtem le,hogy nekem mma-ra kell járnom. a megnevezés nem pontos,mert mint a neve is mutatja ez nem egy stílus,így inkább ketrecharc edzésnek hívnám. csak akkor fogok rá menni,ha az orvosok rábólintanak a térdemre. ha nem 100%-os,akkor megmaradok a boxnál.shutterisland írta:...
Ha gond lenne csak siman nem valaszolnekdak900 írta:Mindenkinek köszönöm a segítséget!Még egy kérdés marquez2, ha nem gond!
Zsírokat mikor érdemes bevinni a nap folyamán? Este+magas GI indexű szénhidrát mellé nem ajánlott. Valami más befolyásoló tényező van még? Bocsi a sok kérdésért.