2011.10.11. 20:16:53
Nézzük reálisan a dolgokat. Egyrészt tény, hogy Pep kissé neheztelt Bojanra, amiért kölyökkorában elhagyta a B-keretet Rijkaardért, bár Guardiola próbált a lelkére beszélni, hogy korai az még, erősödnie kell 1-2 évet. Ennek ellenére úgy gondolom a lehetőségekhez mérten kapott szerepet a kisgyerek, egy kicsit túl nagy volt felé az elvárás, de nem játszott rosszul Pep első évében. Aztán a következő év elején szintén jó volt, azonban az első bajnokin megsérült...innentől nem is játszott szinte, hiába tért vissza, addigra már jó volt a csapat nélküle. Tavaszra, Ibra sérülésével ismét formába lendült, mindenki hozsannázta itt, a fórumon is. Aztán a tavalyi évben...rém gyenge volt. Én személy szerint az előző tavasz miatt sokat vártam tőle, de bőven csalódnom kellett. Pedig év elején megkapta a lehetőséget, elég gyakran játszott, mindig első csere volt, fél órákat játszott, esetleg kezdett is. De annyira gyenge volt a produkciója, hogy október vége felé már egyértelmű volt, hogy a beállítása emberhátrányt jelent. DE! Ebben nagy szerepet játszik az, hogy megszűnt a posztja, mert Messi került végérvényesen középre. Ehhez két szélső kell, Bojan a jobb oldalon harmat gyenge, mert se nem gyors, se nem skilles, a balról befele húzva egy fokkal jobb, de ott is elnyomják, sőt, még a labdák is elpattantak tőle...be kell látni, hogy neki ebben a csapatban, játékrendszerben nincs létjogosultsága. Nem a Peppel való személyes problémái, hanem Pep taktikai elképzelései miatt...
Ennek ellenére én drukkolok neki, de nem hiszem, hogy valaha is ő lesz A 9-es a Barcában.