Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Andris
Adminisztrátor

2011.11.06. 22:28:40

Amúgy olyan jót ordítottam 2-2nél, mint talán utoljára Bellettinél. Nem teljesen, de szinte már megérte a pontvesztés az élményt!
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.11.06. 22:20:54

Igazából úgy gondoltam,h nem is olvasok el semmit sem, mert sajnos már tudható,hogy a legtöbb topikban mit ír a többség. És ez nagyon szomorú.

megdöbbenve látom,hogy nem csak újak játszák el ezt,hanem valaki már 3.éve folyamatosan odaadja egy-egy ilyen x után a bajnoki címet a Madridnak,aztán persze április környékén meg elszáll magától,és a Barcától egyaránt,hogy "nahmegmutattuk,h ki a király, a madridnak sansza nem volt stb"...

pár fórumer írásának örülök (pl Bob a bajnoki topikban,vagy itt Mikaos,Bányász,Abidal,stb), akik helyén tudják kezelni a szituációt,és nem szharják össze magukat MINDEN ALKALOMMAL,amikor a 4.éve csúcson levő csapatunk megenged magának 1-1 pontvesztést. Hozzáteszem,h IDEGENBEN, egy kumma nehéz pályán, nem egy futottak még mentalitású csapat ellen.

egyszerűen nem tudom megérteni a többséget, bár nem is feladatom, véleményemet leírtam azért.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Andris
Adminisztrátor

2011.11.06. 22:20:53

Nazario írta:
Andris írta:Ugyanakkor örülhetnek a mai 3 pontnak, mert kétlem hogy ekkora szerencsétlenséggel fogunk még pontot veszteni idén. :)
Ekkora szerencsével pontot menteni.
Amennyiben az a szerencse, hogy 20 összevissza csúszós-kipattogós helyzetből csak a végén tudtuk bevágni üres kapura, nagyságrendileg párban van azzal a szerencsétlenséggel, hogy a térfélen, ahol támadnunk kellett volna, egyáltalán nem lehetett focizni, nos úgy természetesen igazad van. :)

daffy, személy szerint én egy meccsre sem emlékszem, ahol ne tudtam volna racionális okokat felhozni a pontvesztésünk tekintetében. kérdésedre a válasz tehát igen. közbe látom hogy a szövegértéseddel volt a gond. elolvasod mégegyszer és tárgytalanná váltunk :)

szerk: és természetesen Nazarionak abban az esetben is maximálisan igaza van, ha a hátra lévő 28 fordulóban egyáltalán nem kényszerülünk pontmentésre. :D
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Andris 2011.11.06. 22:26:39-kor.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
daffy
Madridista

2011.11.06. 22:20:14

lluisllach89 írta: Már érted miért mondjuk hogy megnövekedett az önbizalmad? :D
ez sem tény? harmadszor fordul elő idén és mivel előtte írta,hogy november van,még nincs lefutva a bajnokság,erre aszondja,hogy ilyen nem lesz többet. akkor mi is a helyzet? :D

Andris!
a szerencsétlenségre valóban nem igaz,a könnyelműséggel egy kalap alá vettem és így jött ki a 3.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára daffy 2011.11.06. 22:25:04-kor.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.11.06. 22:18:52

daffy írta:
Andris írta: Emellett pedig amíg két clasiconyi táv van a két csapat közt, semmi se dőlt el. pláne nem november elején. Ugyanakkor örülhetnek a mai 3 pontnak, mert kétlem hogy ekkora szerencsétlenséggel fogunk még pontot veszteni idén. :)
biztos? mert nem először fordul elő idén!
Már érted miért mondjuk hogy megnövekedett az önbizalmad? :D
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
daffy
Madridista

2011.11.06. 22:16:41

Andris írta: Emellett pedig amíg két clasiconyi táv van a két csapat közt, semmi se dőlt el. pláne nem november elején. Ugyanakkor örülhetnek a mai 3 pontnak, mert kétlem hogy ekkora szerencsétlenséggel fogunk még pontot veszteni idén. :)
biztos? mert nem először fordul elő idén!
Nazario
Jugador del Barça

2011.11.06. 22:16:11

Andris írta:Ugyanakkor örülhetnek a mai 3 pontnak, mert kétlem hogy ekkora szerencsétlenséggel fogunk még pontot veszteni idén. :)
Ekkora szerencsével pontot menteni.
ab1daL
Director del Fútbol

2011.11.06. 22:14:51

A Clásico előtti meccsei a Madridnak: Valencia idegenben (köv. forduló), Atlético Madrid otthon, Gijon idegenben. Nem könnyű menet. Egyből utánunk mennek a Sevillához, és nem sokkal később mennek a Bilbaohoz.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Andris
Adminisztrátor

2011.11.06. 22:12:36

Aki azt gondolja, hogy a madridnak perpill nagyobbegyenlő esélye van a bajnoki címre, mint nekünk, azt látatlanban előre ésvagy utólag is itt és most lehülyézem. :) ez a reakcióm a majd ide érkező hozzászólások zömére.

Emellett pedig amíg két clasiconyi táv van a két csapat közt, semmi se dőlt el. pláne nem november elején. Ugyanakkor örülhetnek a mai 3 pontnak, mert kétlem hogy ekkora szerencsétlenséggel fogunk még pontot veszteni idén. :)
- József Attila
daffy
Madridista

2011.11.06. 22:12:18

ab1daL írta:Most még nagyobb a sansz a madridi buktára, kiindulva, hogy milyen személyiségek játszanak ott, és az elmúlt évekből, most hogy mennek előttünk 3 ponttal, még azt is gondolhatják, hogy innentől a Classicoig eljátszadoznak, aztán majd ott csinálnak egy 6 pontos difit. Hátha... :D Vért fognak ők is izzadni Gijonban, Valenciaban, Bilbaoban stb..
+ ha jól emlékszem az utóbbi években talán mindig rendre úgy jött el az első Clásico, hogy a Madrid talán előttünk volt nem?!
szerintem a madridnak a barcán kívül 3 meccsen lehet gondja.
valencia
atm
sevilla
mind3 idegenben. a többin nem szabad esélyt adni. viszont! erre emlékezzetek adott esetben: a helyzetkihasználása a madridnak kritikán aluli. most kijött a lépés,de a 5 ziccerből 1 gól születik. ezen minden el fog menni,ha sürgősen nem javul. februárig van idő,de meglepődnék...
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2011.11.06. 22:08:11

Azért 28 forduló van még a bajnokságból...nem biztos,h máris oda kéne adni a serleget a Realnak... :D
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Mikaos
Director del Fútbol

2011.11.06. 22:04:56

albicelesteX írta:Szerintem is jobb a madrid.Amibe én jobbnak látom,hogy tele vannak tűzzel,mi meg lagymatagok vagyunk,langyi az egész,ha akarunk alázunk,ha nincs kedvünk akkor meg szenvedés.
Nem csoda. Évről-évre elverjük őket - mi pedig szinte mindent megnyerünk. Azon csodálkozom, hogy ennek ellenére ilyen jól tartjuk magunkat. És még a spanyol szuperkupát is megcsináltuk, pár lötyögős előszezonbeli edzéssel.

Általában nehezen hiszem, hogy a Madrid botlik a kis csapatok ellen, mert valamilyen úton-módon mindig találnak gólt. De volt már rá példa, hogy botlottak, és lesz is, ha megint rossz formában lesznek.

Most feltűnő, hogy a Madridnak minden megy, nekünk semmi sem. Ez egyszerűen forma kérdése.
Évről-évre így csináljuk :) A lényeges időszakban, a lényeges meccseket megnyerjük.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.11.06. 22:04:06

albicelesteX írta:Szerintem is jobb a madrid.Amibe én jobbnak látom,hogy tele vannak tűzzel,mi meg lagymatagok vagyunk,langyi az egész,ha akarunk alázunk,ha nincs kedvünk akkor meg szenvedés.

igen,én is ebben látom a különbséget.
ők 2-3 gólos vezetéskor is mennek,csinálják,mi meg lötyögünk 1 gólos előnynél is. Most először talán a Pep-érában mentális problémát vélek felfedezni a csapatnál.
Van egy hónap a klasszikusig,nem szabad,hogy nőjjön a különbség,ergo nem botolhatunk többet,mert a madrid sem fog,még X-elni sem.
Lehet itt bilbaozni,sevillázni,valenciázni, mindegyiket teljesen simán fogják lelépni,ahogy nekünk is illett volna tudás alapján.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Deus
Boixos Nois

2011.11.06. 22:01:57

Egyetértek az alattam lévőkkel: Sztem is a Madrid most sokkal jobban játszanak mint mi, tüzesebbek.
KépKép
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.06. 22:01:02

erről beszéltem...tökmindegy, ha oda vissza csapnánk a madridot 10-0-ás gólkülönbséggel, ha a többi meccsen 7 vagy több pont hátrányunk lesz.

sőt, kiindulva az ő játékukból, nem fogunk 6 pontot szerezni ellenük.
ab1daL
Director del Fútbol

2011.11.06. 21:58:25

Most még nagyobb a sansz a madridi buktára, kiindulva, hogy milyen személyiségek játszanak ott, és az elmúlt évekből, most hogy mennek előttünk 3 ponttal, még azt is gondolhatják, hogy innentől a Classicoig eljátszadoznak, aztán majd ott csinálnak egy 6 pontos difit. Hátha... :D Vért fognak ők is izzadni Gijonban, Valenciaban, Bilbaoban stb..
+ ha jól emlékszem az utóbbi években talán mindig rendre úgy jött el az első Clásico, hogy a Madrid talán előttünk volt nem?!
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
albicelesteX
A Vadász

2011.11.06. 21:56:37

Szerintem is jobb a madrid.Amibe én jobbnak látom,hogy tele vannak tűzzel,mi meg lagymatagok vagyunk,langyi az egész,ha akarunk alázunk,ha nincs kedvünk akkor meg szenvedés.
Kép
MichaaBee
Llegenda del Barça

2011.11.06. 21:50:14

Élő közvetítések topicban valaki írta:a madrid még a Jóistent is lefizeti :lol:
Lássuk már be végre, hogy ez a Madrid, bármennyire fáj kimondani, de jó. Nagyon jó. És pillanatnyilag jobb is. Idén komolyabb meccset még nem bírtunk behúzni, míg a Real lazán nyer majdnem minden meccsét. Szezon elején bakizgattak (Levante), de azóta nagyon erősek és ha most játszanának ellenünk, úgy elraknának, mint annak a rendje és módja... Nagyon össze kell magát kapnia ennek a csapatnak, s főleg a csatároknak. Sajnos nulla mozgást látok a meccseken, ehhez párosul egy nagoyn gyenge Villa és Pedro. Ez így egyszerűen nem fog menni. Villát be kell rakni középre, mert szélen már a büdős életben nem fog villogni...

Elnézést attól, akinek a hsz-ét kiemeltem, nem személyes célzás, amit írtam. Csak meguntam már azt a hozzáállást, hogy felsőbbrendű a Barcelona a Real Madriddal szemben...

P.S. mire a végére értem 2-2. De így se sokkal szebb ez sajnos. :?
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.06. 19:27:15

daffy írta:shutterisland! 2 meccs van a szezonban. az összes többin kötelező a 3 pont. minden más csalódás. ez így van a realnál és a barcánál is. ezt figyelembe véve még nem kell véleményt formálni,különösen a csapatokat temetőt nem.
szerintem nem az a két meccs a lényeg, hanem az összes többi 36.
ha azokon valaki 7 ponttal kevesebbet szed össze, már tök mind1, mit csinálnak a clasicókon.

a másik meg az, ha valakinek pontelőnye van, annak "jó az x is" a klasszikusokon...úgyhogy bár nagyon fontos presztizs meccsek, és lehet a mérleg nyelve ez a két derbi, de a többi "kötelező" nélkül semmit sem érne egy oda-vissza győzelem sem.
daffy
Madridista

2011.11.06. 19:23:56

shutterisland! 2 meccs van a szezonban. az összes többin kötelező a 3 pont. minden más csalódás. ez így van a realnál és a barcánál is. ezt figyelembe véve még nem kell véleményt formálni,különösen a csapatokat temetőt nem.
Tocy
Director del Fútbol

2011.11.06. 19:15:23

shutterisland írta:senki nem temeti a csapatot, mindössze annyi, hogy a madrid meccseiben JELENLEG SZERINTEM sajnos kevésbé van benne a botlás, mint a mi meccseinkben, ezért egyszerűen nem szabad a két klasszikuson kívüli 36 meccsen 3 pontnál több hátrányt felhalmozni, sőt...

amúgy ha ma nyerünk, picit én is megnyugszok.
Viszont 1 hónappal ezelőtt meg mi gáláztunk, ők meg kikaptak a Levante ellen, és egy hulladék Racing ellen volt összesen 2 kapuralövésük. Páff. Most meg elsők. Páff. Mi viszont még veretlenek vagyunk, ergo ők botlottak nagyobbat. És azért, mert most jó formában vannak, még nem fognak így játszani mindig, ahogy mi sem...
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.06. 19:07:00

senki nem temeti a csapatot, mindössze annyi, hogy a madrid meccseiben JELENLEG SZERINTEM sajnos kevésbé van benne a botlás, mint a mi meccseinkben, ezért egyszerűen nem szabad a két klasszikuson kívüli 36 meccsen 3 pontnál több hátrányt felhalmozni, sőt...

amúgy ha ma nyerünk, picit én is megnyugszok.
Senyera
Jugador del Barça

2011.11.06. 19:01:10

Ki az aki temeti a csapatunkat?Nem is értem hogy miért.Talán behozhatatlan a hátrányunk?Nem.Akkor meg ne siránkozzunk azon hogy 7 gólt vert a reál.Mi meg 8-cat vertünk nekik .És akkor sem történt semmi. Este nyerni kell ,ennyi az egész.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.11.06. 18:28:30

Grat a Realnak, de ahogy Tocy is írta rengeteg van még hátra, s tavaly is ha jól emlékszem több gólt lőttek, de nekünk meg pontunk volt több és ez számít!shutterisland írta jobb a kp-nk és a védelmünk, s ez a lényeg!Ezzel verjük őket folyamatosan, hogy a csapatvédekezés zseniális, elől meg bemegy!Kit érdekel, hogy 1:0 vagy 11:0!Nem kell pánikolni, ma meg kell verni a Bilbaot és tapadni!
Kép
Kép
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.11.06. 17:33:45

Tocy írta:Azta, hát fejezzük már be a siránkozást emberek. Van rá okunk? Mitől? Mert a Madrid ismét legálázott egy szerencsétlen csapatot?
Akit mellesleg ugye mi is szétcsaptunk... (8-0) :roll:
Válasz küldése