La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
barca99
Llegenda del Barça

2011.12.22. 10:42:22

Barcaforever írta:Az Eb-n megnéznék egyszer egy Casillas - Ramos,Puyol,Piqué,Capdevilla, Xabi Alonso, Xavi, Iniesta - Mata,David Silva,Fabregas vagy Villa.

Egy "Barcás" felfogásban, ahol D.Silva árnyék 9-es játszana.Sztem eredményesek lennének. :wink:
Szerintem ez egy nagyon veszélyes taktika, mert azt a szintet, amit Messi hoz (és ami nagyon fontos alapja ennek a játéknak), nehéz másolni. Bár az is igaz, hogy legutóbb Skócia ellen meccsükön Silva MoM lett ezen a poszton, két góllal. :) És az is igaz, hogy a csatárokon végignézve (Villa - sérült, a formája is kérdés, bár a válogatottban mindig magára talál, Torres - nulla, Negredo, Llorente - nincsenek formában, de még lehetnek, Soldado - be sincs hívva) talán nem is lesz más megoldás. Viszont ha Barcás stílus, akkor nem értem miért nem Busquets kezd Alonso helyett, ehhez a stílushoz nyilván tízszer jobban ért. Capdevila meg kb. a nyugdíj határán áll, de Jordi Alba simán lehet erősítés a posztján (vagy José Enrique, aki bár nem tűnik VdB emberének, de jól játszik a Poolban, sőt, szerintem még Monreal is jobb megoldás lenne már Capdevilánál).

Mondjuk az is igaz, hogy egy aranyérmet elég extrém előre elvárni a spanyoloktól (főleg a hollandok és németek mellett), szóval az is lehet, hogy megérné kockáztatni kicsit, ha nem nyernek, akkor sincs semmi, egy EB és egy VB után azért nem jár alanyi jogon még egy arany.
LM10
Director del Fútbol

2011.12.22. 10:04:53

ab1daL írta:Juan Carlos Garridót, a Villarreal vezetőedzőjét menesztették posztjáról, miután szerda este csapata kikapott harmadosztályú riválisától, s ezzel már a legjobb 32 között kiesett a spanyol labdarúgó Király-kupából, csakúgy, mint több más első osztályú együttes.

Érett már nagyon, kíváncsi vagyok ki lesz az utód. Egyébként érik Manzano menesztése is az Atlético kispadjáról.
Szerintem egy Rafa Benitez jót tenne a spanyol focinak. Szerintem neki az Atletico tökéletes lenne.
ab1daL
Director del Fútbol

2011.12.22. 09:57:34

Juan Carlos Garridót, a Villarreal vezetőedzőjét menesztették posztjáról, miután szerda este csapata kikapott harmadosztályú riválisától, s ezzel már a legjobb 32 között kiesett a spanyol labdarúgó Király-kupából, csakúgy, mint több más első osztályú együttes.

Érett már nagyon, kíváncsi vagyok ki lesz az utód. Egyébként érik Manzano menesztése is az Atlético kispadjáról.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Barcaforever
Director del Fútbol

2011.12.21. 20:08:29

Az Eb-n megnéznék egyszer egy Casillas - Ramos,Puyol,Piqué,Capdevilla, Xabi Alonso, Xavi, Iniesta - Mata,David Silva,Fabregas vagy Villa.

Egy "Barcás" felfogásban, ahol D.Silva árnyék 9-es játszana.Sztem eredményesek lennének. :wink:
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2011.12.19. 16:47:27

Mihu írta:http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... et-2109735

Del Nido 7 és fél évig ingyen kapja a kaját...
Szép.. Majd most prédikálhat a rács mögül..
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Stalkyard
Director del Fútbol

2011.12.19. 16:12:56

Az igen. Ennek a Del Nido ügynek van valami előzménye, amiről lemaradtam? ( Azon kívül hogy kiköpött gengszter a pali? )
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Mihu
Director del Fútbol

2011.12.19. 15:50:27

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... et-2109735

Del Nido 7 és fél évig ingyen kapja a kaját...
Zolika10
Jugador d'estrella

2011.12.11. 22:18:14

Ez Madrid fekete hétvégéje lesz :)
AtlMadrid-Barca kézi meccs vendég győzelem
Real-Barca tegnap ugyebár .. . :D
Most meg Espanyol csapja el az Atletico-t :D
PriNcE27
Jugador del Barça

2011.12.11. 21:58:04

soadroli írta:Az Espanyol 3-0-ra visz az At.Madrid ellen 20 perc után. :o :)
az szép, az Atlético Madrid idén nagyon rosszul tolja idegenben!
soadroli
Llegenda del Barça

2011.12.11. 21:50:53

Az Espanyol 3-0-ra visz az At.Madrid ellen 20 perc után. :o :)
Kép
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.11.27. 15:35:33

http://www.youtube.com/watch?v=NbelI_3O ... e=youtu.be

Ezzel a félpályás góllal nyert a Sociedad! A Betis kihúzhatta volna az x-et, megfosztottak egy telitalálattól a tippjátékban! :D
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.21. 01:24:34

néztem a granada-mallorca meccset félszemmel, közben gépeztem.
második félidőben, 0-1-nél elment a kép percekre (horvát feri 3x bemondta, hogy dolgoznak a hibán :D) aztán mire visszajött a kép, 1-1...eltelt pár perc, erre carlos martins (akit valamilyen nagy családi tragédia ért, mert a meccs előtt animo martinsos pólóban voltak a többiek, meg feri is bemondta) vert egy hatalmas gólt 20-ról..felemelő pillanat volt, ahogy ünnepelte állva az egész staidon, meg a többiek is, vitték oda a pólót is, ha jól láttam, ő meg mutatott fel az égbe...2-1...ezután nem telt bele 3 perc, rúgott volna egy szögletet a mallorca, valami idióta hazai szurkoló pedig megdobta valamivel (összecsukott esernyőt mondott feri) az asszisztenst, akinek vérzett is az arca, a spori berendelt mindenkit az öltözőbe, és lefújta a meccset a 60. valahanyadik percben.... :D
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.16. 01:29:38

picit nekem az az érzésem, hogy a barca és spanyol válogatott APRÓ hullámvölgye összefügg... :D

casillas is alkotott, bár tőle ez szokatlan. (1.gól)

http://www.youtube.com/watch?v=d-b8HFox6kc
Primitive
Entrenador del Barça

2011.11.16. 00:31:34

Cali írta:Nem láttam a meccset, csak livescore-on néztem meg, hogy mi lett a meccs vége. Nem tudom, mi lett ezzel a Spanyol válogatottal, akik csúcsokat döntöttek meg a veretlenségi szériában. Mostanában kb minden meccsen kikapnak, talán az angolok ellenit megértem, de Costa Rica ellen 2-vel égni, az már nem semmi. Remélem a következő évre, mikor az EB lesz, összekapják magukat!

Szerk: Jah még nincs vége! :D ezt de csúnyán benéztem :D
Szerk2: Végül sikerült 2 - 2re menteni egy Silva és Egy 90. percben lőtt Villa góllal! :)
Én a 2. félidőt néztem. Ugyan az volt, mint a Barca meccseken. Meddő mezőfölény, számtalan passz, csak a gól hiányzott sokáig. 2. félidőben Costa Rica max 3-4-szer ért fel a félpályáig...
Azért tegyük hozzá, hogy kumma nagy eső volt, és a gyep is hagyott maga után némi kivetnivalót.

Ini gólpassz, majd a hosszabbításban egy Cazorla szabiból egy Villa fejes. Egyébként jók voltak a Spanyolok, csak... az utolsó passz maradt mindíg el. Ini egyébként szerintem nagyon jól tolta :)
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
Cali
Entrenador del Barça

2011.11.15. 23:34:54

Nem láttam a meccset, csak livescore-on néztem meg, hogy mi lett a meccs vége. Nem tudom, mi lett ezzel a Spanyol válogatottal, akik csúcsokat döntöttek meg a veretlenségi szériában. Mostanában kb minden meccsen kikapnak, talán az angolok ellenit megértem, de Costa Rica ellen 2-vel égni, az már nem semmi. Remélem a következő évre, mikor az EB lesz, összekapják magukat!

Szerk: Jah még nincs vége! :D ezt de csúnyán benéztem :D
Szerk2: Végül sikerült 2 - 2re menteni egy Silva és Egy 90. percben lőtt Villa góllal! :)
messideco
Presidente del Barça

2011.11.12. 22:23:39

Meccs előtt arra voltam kíváncsi, ha Terry lefekszik, Torres belövi-e a gólt? :lol:
Kép
"And my heart will leave you never."
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.11.12. 20:12:11

VdB egy zseni, tényleg! komoly zsenialitás kell egy világverő válogatott leépítéséhez... mióta átvette a csapatot, folyamatosan gyengülnek, a VB-t behúzták még rutinból, de az sem az öreg érdeme volt... :roll:
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.11.12. 19:59:02

Meccs közben változtatott VDB, csak már késő. Busit lehozta, helyére Torres :lol:

Xavi lejött, Fabregas beállt, valamint Puyol jött Ramos helyére. Azóta nyomnak a spanyolok, középen csak Piqué Fabregasnak adott labdájánál sikerült feltörtni az angolokat, de ott Cescnek lőnie kellett volna...

Ez így nagy szégyen, ekkora kőagyúaktól kikapni :D

Szerk.: Villa kihagyott ziccer, utána kapufa, Fabregas is kiegyenlíthetett volna, Piqué passza után lőni kellett volna, na meg Villa passzát ziccerben illik eltenni a kapuba :D
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Tocy
Director del Fútbol

2011.11.12. 19:34:20

Angolok vezetnek Lampard fejesével. Jobbak lettek azért a spanyolok, Villa kihagyta az első ordító helyzetét... :D
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.11.12. 19:11:46

Igen, de VDB nem az a fajta aki ki fog próbálni másféle rendszert. Egyfelől igaza van, meg a vb is őt igazolja. De hát ilyen játékosállománnyal bárkit agyon lehetne verni szépen is.

Hát félidő van, kicsit csalódott vagyok. Sokkal nagyobb spanyol nyomást vártam, erre meg... Busquets, Xavi, Alonso, rengetek labdát veszít, Silva, Ini bepasszai nem jönnek össze, Villa nem tudja meg csinálni egy az egyben.

Eddig Alba a legjobb, komolyan.
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.11.12. 19:05:05

lluisllach89 írta:Igen, több opció lenne, több játékos üres területben. De minek kísérletezni ha ezzel jött a vb? Mert ott egyenes kieséses szakaszban nem lehet hibázni, és a spanyolok nem is kaptak gólt nagyon... Egyet viszont így is bekotornak mindig. Szóval nem éri meg szerintem kockáztatni.

Mert azért tétmeccsen más lenne a játék képe, ebben biztos vagyok.
Hát nem tudom. Jött a vb, de hogy? Nyögvenyelős, szenvedős meccsek, vhogy bekotort-bemákolt 1-0-k...kivéve a németek elleni meccset, ott tényleg jók voltak, hiába lett ugyanúgy 1-0. És ilyenkor kell kísérletezni, tét nélküli barátságos meccs, nem rossz ellenfél ellen, akik a gyors embereik révén pont kontrázni tudnak a legjobban. Ha ellenük működik, akkor más ellen is fog, ha nem, akkor sincs semmi, barátságos meccs.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.11.12. 18:58:36

Igen, több opció lenne, több játékos üres területben. De minek kísérletezni ha ezzel jött a vb? Mert ott egyenes kieséses szakaszban nem lehet hibázni, és a spanyolok nem is kaptak gólt nagyon... Egyet viszont így is bekotornak mindig. Szóval nem éri meg szerintem kockáztatni.

Mert azért tétmeccsen más lenne a játék képe, ebben biztos vagyok.
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.11.12. 18:53:29

lluisllach89 írta:Szerintem is ez a probléma, bár eb, vb-ken egyre kevesebb gól van, egyre defenzívebb lesz sajna a játék. Viszont ebben az esetben pont benne van a labdavesztés utáni gyors ellentámadás lehetősége, mert ahogy mondtad, nagyon közel vannak egymáshoz a kp soron.

A Barca játékába Busquets illik a legjobban, de itt pont az kéne hogy sokoldalúbb legyen a válogatott, ezért Alonsonak kéne kezdenie.

Szerintem Albán kívül abban is megegyezhetünk, hogy Torresnek nincs helye :D
Azért ott van a 4 védő, előttük Alonso, nem lehet ott nagy baj, meg jönnek vissza a többiek, pl Ini sem ügyetlen labdaszerző. Ha lenne szélső a játékban, pl Pedro, vagy csak simán Silva kimenne a jobbszélre, máris nem lennének ennyire egymás nyakán a középpályások, lenne hely passzolni.

Húúú, Busquets mit hagyott ki...és Alonso mekkora labdát adott :D

Torresben szintén megegyezhetünk :D
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.11.12. 18:50:09

Szerintem is ez a probléma, bár eb, vb-ken egyre kevesebb gól van, egyre defenzívebb lesz sajna a játék. Viszont ebben az esetben pont benne van a labdavesztés utáni gyors ellentámadás lehetősége, mert ahogy mondtad, nagyon közel vannak egymáshoz a kp soron.

A Barca játékába Busquets illik a legjobban, de itt pont az kéne hogy sokoldalúbb legyen a válogatott, ezért Alonsonak kéne kezdenie.

Szerintem Albán kívül abban is megegyezhetünk, hogy Torresnek nincs helye :D
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.11.12. 18:44:30

lluisllach89 írta:Azért Alonsot rohadt nagy hiba lenne nem kezdetni, mert baromi jó. Bár most borzasztó gyenge a spanyol középpálya 24 perc után, Xaviék rengeteg labdát veszítenek :shock:

Jordi Alba nem rossz.. :D
Baromi jó, akkor Busquets ne kezdjen, vagy ha mindketten baromi jók, akkor döntsük el, hogy melyikük kevésbé. Ennek így nincs értelme, 2en totál feleslegesek, inkább egy kreatív ember kéne még, pl egy szélső, vagy Fábregas. Xaviék azért veszítenek sok labdát, mert 5 középpályás van egymás hegyén-hátán, a szélek üresek, nincs széthúzva a pálya. Nálam Silva kimenne a jobb oldalra, Villa a balra, Fábregas pedig érkezne középen. Mögöttük Xavi-Ini, és felőlem kezdhet vkp-ben Xabi Alonso.

Alba viszont valóban elég jó :D
Válasz küldése