2011.11.15. 02:59:48
megvan erről a témáról a véleményem, picit hosszú lesz, de szerintem megéri elolvasni...
utálom az összeset, tele van velük mostanában békéscsaba is.
sz.r dolog, ha valaki hajléktalan, de csak elég rájuk nézni...99%-uk dohányzik, iszik, gépezik...(egy részük ugye drogos is...) és ugye házuk sincs...szóval azért ezek a dolgok ha mind megvannak valakiben, azt nem tudom sajnálni, mert vélhetően azért került ilyen sorsra, mert egy lezüllött, sz.r alak, aki a társadalmat lehúzza.
(és most arra nem térnék ki, hogy 10-ből 6 "tudjukmiregondok"...)
itt csabán most van (nem rég jelentek meg..) egy olyan 55-60 körüli "nő" egy öregemberrel, akiktől szabályosan rettegek az utcán, ha meglátom őket, elfordulok.
a nő a durva...ilyen kendő van a fején, nagy bőrkabát, kb térdéig leér, hatalmas fekete bakancs, iszonyatosan csúnya ráncos szigorú arc hatalmas orral, és a nyakában egy kb 10 centis kereszt egy hatalmas láncon, amelynek le van törve az egyik ága...ott csoszognak éjszaka a mcdonaldsnál a férjével, és kopognak a kocsikba...sőt, szerintem romániából jöhettek át, és szerintem el is átkozzák azokat, akik bunkóznak velük, mert románul szitkozódnak, meg mutogatnak....nagyon durván ijesztőek.
nekem is van amúgy egy hajléktalanos sztorim.
nyurga c..... gyerek ül a sparnak dőlve, tábla előtte a szokásos szlogennel...keresztfaterral (akinek túlságosan nagy szíve van..) arra megyünk, elolvasta a táblát, bement a sparba, hozott neki egy kiló kenyeret, egy doboz vajat meg 1kg almát.
gyerek nem győzte megköszönni, látszott a szemén is, hogy nagyon örül.
mentünk tovább dolgunkra keresztfaterral, aztán úgy egy óra múlva sétáltunk vissza arra a környékre, és akkor jön szembe egy másik csöves, almát evett éppen, meg volt nála egy ugyanolyan csíkos szatyor, amibe a gyerek tette a cucokat, amiket tőlünk kapott.
keresztapám odament, megkérdezte, hogy honnan vannak ezek a cuccok, azt mondta a tag, hogy cserélte egy doboz csavart cigire az egyik komájával...na itt határozta el keresztfater, meg én is, hogy többet nem adunk az ilyeneknek semmit.
arról amúgy meg nem is beszélnék, ha egyszer adsz valakinek, és megjegyzi a fejed, bármikor összefuttok újra, jó eséllyel rád fog akaszkodni, sőt, még a cimboráknak is bemutat.
ilúvatar, te is ebbe a "hibába" estél bele, hogy adtál nekik, bár ugye a te helyzeted a körülmények tekintetében sajnos nem volt olyan egyszerű.
nagyon tudom sajnálni 100ból azt az egyet, aki tisztességes ember, és önhibáján kívül került ilyen helyzetbe, mert valaki kisemmizte, vagy ilyesmi...mivel előítéleteket alakítanak ki bennünk az alkoholista, játékgépes lesüllyedt csövesek.
a legundorítóbb pedig az, hogy nem hogy összefognának, és segítenék egymást, inkább különböző hajléktalan szállókon megverik, ne adj isten megkéselik egymást, hogy elvegyék a másik cigijét, kannásborát, apróját.
remélem lesz megoldás erre a helyzetre, a társadalom normális tagjait frusztrálják, zaklatják, illetve egy szép város összképét lerontják ezek a szemetek.