Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.28. 20:48:59

messideco írta:...
lehet hogy azért nem mutatták ki jobban kevorkian érzéseit, mert ő a valóságban is egy ilyen ember lehetett. nem akarták elcseszni azzal a filmet, hogy mást állítsanak be róla, lehet, hogy nem is engedte... (ugye ha jol emléxem a bemutató utan egy évvel később halt meg az öreg, a bemutatón még pacinoval pozolt...) szerintem egyébként ahhoz, hogy valaki igy át tudjon segíteni a halálba 130 embert az kell, hogy maga az ember ne mozogjon egy rettentoen széles érzelmi skálán, ne legyen lelkiismeretes, stb., azért ehhez vmi "hidegvérűség" kell... igazából arra lennék kiváncsi, hogy azok az esetek amik filmben szerepeltek, azok a valosagban is ugy voltak e...

azt, meg hogy nem tudták megfogni, az egy egyszerű rés a jogi útvesztőben. hány, de hány olyan film van (ilyen birosagon jatszodo), ami ezekről szól, hogy hogy lehet kijátszani a jogot, a törvényt, mely minden és mindenki felett áll. (belegondolva a 130. esetére, az már sztem sok volt, de ezt sztem ő is érezte)

az eutanáziáról egyébként sokan azt gondolják, amit Te, hogy vmi brutális jogi szabályozás mellett lehetne engedélyezni. Hogy? Vazze, leírod h csak olyat lehet átsegíteni akinek max 3 hónapja van hátra és 10-es skálán 9-es fájdalma van a nap 24 órájában? Az egész semmi másról nem szólna csak megint arról, hogy lehet kijátszani... Simán eltudom képzelni, hogy vki szándékosan csak azért betegítene magán mégjobban, h ő is belekerüljön a körbe...

én spec vagy 3 évvel ezelőtt, egy nyaralás alkalmával együtt italoztam egy este egy 50 év körüli onkológussal... nah, ő liveban követi ezeket a dolgokat több mint 20 éve, azt mondta olyan eseteket látott, h egy normal ember elképzelni nem tudja, de ő neki eszébe nem jutna ilyen, ráadásul iszonyat komolyan veszik a hippokrateszi eskut...

nem egyszerű erkölcsi, társadalmi dilemma ez, ahogy az abortusz sem...
én spec elképzelni nem tudnám magamról, hogy hullakészen, gépek,csövek tartsanak életben, ugy, hogy a világomat nem tudom... én, akinek ha egy kicsit fáj a foga már kivan teljesen... :D

a film meg azért is jó, mert nem színezték ki az egészet halivúdisra, ahogy sztem te elvártad volna. csak a szigorú valósagot adta vissza, se több, se kevesebb, és pont ezért is kapott 9-est tőlem
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.11.28. 20:10:19

Megnéztem a lemaradásaim közül egyiket :)
Dr. Halál
Hát a téma érdekes, a film már kevésbé, legalábbis szerintem. Jöhet a sárga
:
Az eutanáziáról reggelig lehetne vitázni. Politikai és egyéb beálítottságtől függően van aki elítéli, mások támogatják.
A tavalyi évben tanultam filozófiát, amit nem szerettem, de sokszor hasznosnak minősül. Azokon az órákon részletesen kibeszéltük a témát. Szerény meggyőződésem, hogy az eutanáziát legalizálni kellene, szigorú szabályokkal. Egy szó, mint száz, én elfogadhatónak tartom, de Isten óvjon meg attól, hogy bármilyen formában kelljen döntenem a saját, vagy mások életéről.
A film próbálja megvilágítani a dolgokat. Al Pacino személyében remek színészt találtak a szerepre. Nem tudom, miért nem érzem azt a pluszt a filmben, amitől tízest tudnék adni rá. Talán kissé jobban bele kellett volna menni a doktor lelkivilágába, kimutatni érzéseit stb. Mert csak az, hogy egyszerűen átsegít a halálba embereket, az nem lehet kellemes érzés, még ha nem is ismeri be. Persze azzal dobálózik, hogy ez az orvosi szakma kötelessége, a segítség. Ebben igaza is van, de ott az ellentmondás is, hogy ha lehet ne súlyosbítson a beteg állapotán.
Nem vagyok tisztában az amcsi politikai állapotokkal, nem is érdekel, de szerintem a többi államban villamosszékbe ülne, ahogyan az ügyvédje is mondta neki. Michigan álllammal talán szerencséje volt...

Tehát ez egy 8/10
@visca el barca, jelentkezz, hogy vitatkozzunk a filmről, ha van kedved
:)

szerk: nyolcast akartam, csak hetest írtam véletlenül :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára messideco 2011.11.28. 21:05:46-kor.
Kép
"And my heart will leave you never."
soadroli
Llegenda del Barça

2011.11.28. 17:46:25

The Walking Dead
Na végre befejezték a kislánykeresdősdit. A vége rohadtul tetszett. Februárig pihenő :(
Dexter
Ejjha, :shock: OMG mekkora rész. Amúgy néha gondolkodtam azon, hogy Travis tényleg egyedül van...ha jobban visszagondolok, volt is pár utalás rá.
Nagyon kíváncsi leszek mi lesz még itt 3 a részben.

Fuckyeah Dexter :D
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.11.28. 17:40:48

Jövök egy ajánlóval:

Az esküdt

/Demi Moore, Alec Baldwin, James Gandolfini bár utóbbi elég mellékszereplő/

Nekem eléggé bejött, 10/8
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.11.28. 16:54:21

Dexter:

Kár, mert Gellar volt a legjobb karakter. Grat annak aki kitalálta hogy Travis valójában egyedül csinálta, vagy hogy Fight Club feeling lesz. Én azt hittem hogy Travisnek az lesz a legnagyobb szerepe, hogy megmenti vagy Gellart Dextől, vagy fordítva.

Amúgy amikor a templomban lement abba a kis odúba arra gondoltam: tudod ki a f..zom menne le, a templomba nem mertem volna bemenni :D Azért nevetséges hogy a templomot nem vették észre, szegény Gellar, nincs egy Church_Wlan nevű wireless hálózata, inkább lopja a jelszó nélküli wifit :D

Illetve ő már nem. A geek csávónál van a kéz, hát kellett bele még egy csavar. Meg mégegy, a La Guertás szálban, ez már túl van bonyolítva szvsz.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.28. 10:50:37

egy mag-mágus dobjon már rám egy privátot, eg kis problémám akadt a rendszerrel és nem tudom mitévő legyek :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2011.11.27. 20:03:24

Na EZ nagyon várós még az EX2-n kívül.
A SW-os témához: Én se láttam még, de nem bírom rávenni magam, hogy megnézzem, pedig megvan az összes. De ami késik nem múlik :D
A Gyűrűk Ura meg alap film. Akárhányszor megtudnám nézni.
A HP-vel is így vagyok :)
Az alkonyat meg... hát nem is tudom. Ő megmondja a tutit :lol:
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2011.11.27. 19:22:46

Nincs még magyar felirat a SoA új részéhez? Már egy hete kint van.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Varatrix
Director del Fútbol

2011.11.27. 19:03:59

messideco írta:Gyerekek, STAR WARS
Megnéztem a 77-es, első részt. Jó volt. :) Erős sztereotípiám volt a sci-fikkel, és egyik főművével, a Csillagok háborúja-sorozattal szemben.
Artudittu, Csubakka, stb tetszettek. Persze már nagyon sok dolgot tudtam a filmről,hiszen lehetetlen úgy élni, hogy nem hallasz semmit róla.
Jedi lovag akarok lenni én is :twisted:
Az erő legyen veletek!
De irigyellek...
Egyszer úgy kitöröltetném a memóriám, hogy utána újra megnézhessem a Star Warst, Odaátot, Harcosok klubbját stb... Átélhessem újra azokat az élményeket.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.11.27. 18:47:37

messideco írta:Gyerekek, STAR WARS
Megnéztem a 77-es, első részt. Jó volt. :) Erős sztereotípiám volt a sci-fikkel, és egyik főművével, a Csillagok háborúja-sorozattal szemben.
Artudittu, Csubakka, stb tetszettek. Persze már nagyon sok dolgot tudtam a filmről,hiszen lehetetlen úgy élni, hogy nem hallasz semmit róla.
Az erő legyen veletek!
Szóval te még ne láttad őket? :-k
Írtam, nem a kedvenceim, nincs is velük bajom, de mondhatni alapmű... :lol:
messideco
Presidente del Barça

2011.11.27. 18:31:30

Gyerekek, STAR WARS
Az erő legyen veletek!
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2011.11.27. 16:42:13

Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
messideco
Presidente del Barça

2011.11.26. 20:29:35

ultrasur írta:http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikk ... iztositas/

Na itt egy kis olvasni való milyen veszélyes szakma az ami minket napról napra szórakoztat, tanít és kápráztat el.
Pitt a Trója forgatását sem úszta meg ép bőrrel, a 2004-es filmben elszakadt az Achilles-ín a jobb lábában, ami valahol azért ironikus, hiszen Pitt pont Akhilleuszt alakította a filmben.

:lol: Hát ez igen, nagyon nagy...
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2011.11.26. 19:00:24

bence-barca írta:Egyetértek mihii vel. Neked jó, hogy van ennyi szabadidőd meg mindig kedved is hozzá, nekem egyik sincs sokszor. Van, hogy közbejön vmi, van, h ink megnézek egy sorozat epizódot v játszok a gépen v olvasok v akármi. Mellesleg úgy van, h valami elkezd érdekelni, leszedem, h majd vmikor megnézzem. Aztán megint felkelti egy film az érdeklődésemet és azt is leszedem így már 2 filmből választhatok és így megy ez a végtelenségig... :lol:
Mindenki másképp csinálja. Nekem furi... Dehát igazából teljesen mindegy. Csak annyit azért hozzáfűznék hogy nincs tonnányi szabadidőm, szóval ha van kedvem meg időm filmezni, akkor mérlegelem milyen filmhez van hangulatom, mennyi időm van és akkor letöltök egyet ennek megfelelően, és megnézem.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.11.26. 18:48:56

Varatrix írta:
bence-barca írta:De így biztos megnézem a filmet. Most is több film van a gépemen, amit megszeretnék nézni és mostanában ritkábban nézek filmet. Ha letöltöm, akkor megint csak egy film lesz a sok közül és ki tudja mikor fog "eljutni" hozzám.
Szóval én ehhez most így állok hozzá, remélem ezért nem leszek megkövezve... :)
Ezt nem egészen értem... Sok ismerősöm csinálja ezt, de miért töltötök le olyan filmet amit nem néztek meg. Fogod letöltesz 10 filmet, hogy majd megnézed? Én leszedem, és már nézem is.
Egyetértek mihii vel. Neked jó, hogy van ennyi szabadidőd meg mindig kedved is hozzá, nekem egyik sincs sokszor. Van, hogy közbejön vmi, van, h ink megnézek egy sorozat epizódot v játszok a gépen v olvasok v akármi. Mellesleg úgy van, h valami elkezd érdekelni, leszedem, h majd vmikor megnézzem. Aztán megint felkelti egy film az érdeklődésemet és azt is leszedem így már 2 filmből választhatok és így megy ez a végtelenségig... :lol:
ultrasur
Madridista

2011.11.26. 18:36:53

http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikk ... iztositas/

Na itt egy kis olvasni való milyen veszélyes szakma az ami minket napról napra szórakoztat, tanít és kápráztat el.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.11.26. 17:50:46

Off: Utoljára:

azért írok bele más hszébe, mert nem ér meg 1 új hszt, hiszen annyival le lehet zárni,amennyivel. Már ha megértené egyből az illető.

De kedvedért:

Nem tudom mit nem értesz meg, de nem is érdekel. Nekem a Star Wars kevésbé hajaz egy számomra nevetséges mesére, mint a Gyűrűk Ura. Ezért is lehet,h míg előbbit szeretem,utóbbit nem. Lehet,hogy ha 5éves koromban látom a tornászok kedvenc filmjét, akkor tetszene,de most nem, 5éve sem, 10éve sem.

Egyáltalán mit kell neked magyarázkodnom? Ugyanannyi jogom van,h tetsszen a Star Wars,és utáljam a gyűrűk urát, mint neked,h tetsszen mindkettő.

akinek tetszik nézze, dicsérje, akinek nem tetszik, meg hagy írja már le 1x. (többször nem írtam volna le,ha nem hozná fel vki mindig,h hú de mééé nem.)
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.11.26. 17:30:37

Ilúvatar írta:
Eazzy írta: Mert a Pengében mit nem lehet szeretni? :D
Hö? Sztem ne keverd össze. ;P ég és föld. Blade az már jó kis véres vámpiros film, kedvemre való. De Twilight? Tiszta nyálas tinisorozat...
Ha vámpíros filmeknél tartunk, akkor megemlíteném az Interjú a vámpírral c. filmet. Az már numberone vámpír film.
Mivel Ozsi azt írta, hogy minden vámpíros témát marhaságnak tart, ezért hoztam fel a Pengét. Eszem ágában nincs a kettőt összekeverni, minden szavaddal egyetértek ebben a dologban, valamit félreérthetően írtam szerintem.

Ozsi! Tudtam, hogy megmagyarázod majd valahogy. Olvastam azt a részt is az írásodban, de az nem magyarázat. Útálok minden ilyet, de van ahol meg mégsem. Ez nekem ellentmondásos. Arról meg még mindig nem szoktál le, hogy beleírj az ember hsz-eibe, pedig már megegyeztünk, hogy ilyet ne már légyszi. (nem személyeskedni akarok, de már korábban is említettem, hogy ez oltári zavaró, hogy belebarmolsz más írásába a kék szövegeddel, mikor írhatnál normálisan is, most is véletlen vettem észre a sok új hsz miatt.)
messideco
Presidente del Barça

2011.11.26. 17:17:39

Bridesmaids - Koszorúslányok
Fúj. Mi ez? Szex és New York újratöltve? Kilenc perc elég volt belőle...
Kép
miihii
KHAL

2011.11.26. 17:14:55

Varatrix írta:
bence-barca írta:De így biztos megnézem a filmet. Most is több film van a gépemen, amit megszeretnék nézni és mostanában ritkábban nézek filmet. Ha letöltöm, akkor megint csak egy film lesz a sok közül és ki tudja mikor fog "eljutni" hozzám.
Ezt nem egészen értem... Sok ismerősöm csinálja ezt, de miért töltötök le olyan filmet amit nem néztek meg. Fogod letöltesz 10 filmet, hogy majd megnézed? Én leszedem, és már nézem is.
Nekem is folyamat szinten tele van a gépem,de nem olyan filmekkel,amit "nem nézek meg" ,hanem olyannal,amit meg akarok majd nézni. És annyi időm meg nincs,h mindent azonnal le is nyomjak. Leszedek vmit,h mondjuk majd meló után hazaérve megnézem,de közbejön vmi,elnapolódik.Jön ki közben vmi,ami még jobban érdekel.V elkezdem nézni,de megint közbejön vmi/vki... Ilyenek előfordulnak elég sokszor,uh mindig van torlódás.Sztem gyakoribb jelenség ez,mint a tiéd,de nincs egyikkel sem semmi baj.Irigylem a sok szabadidődet vagy h cs ilyen kevés film érdekel :D Am nem rossz abban a viszonylatban sem,h így legalább mindig van választási lehetőség,hangulattól függően.Mert az is számít nekem.Van vmi,amit akkor azonnal megnéznék,amikor elkezdem leszedni,de később már inkább mást kíván a szervezetem,uh későbbi időpontra rakódik. De leginkább annak tudható be,h nincs annyi hulladékidőm,mint amennyi kellene,h mindent kapcsiból meglessek.Amikor több van,fogyasztom a készletet,de közben jön ki új,tehát helyette megint van a raktárra való :)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
sjd
Llegenda del Barça

2011.11.26. 17:12:06

Margin Call
Ez egészen jó film lett, talán a történeti vonal nem lett túl erős, de voltak benne jó szövegek, és nem utolsósorban jó színészek.
Varatrix írta: Ezt nem egészen értem... Sok ismerősöm csinálja ezt, de miért töltötök le olyan filmet amit nem néztek meg. Fogod letöltesz 10 filmet, hogy majd megnézed?
Pontosan. Korábban rengetegszer volt olyan, hogy leszedtem egy filmet, aztán amikor volt időm, rájöttem, hogy mégsem olyan filmet akarok nézni, mint amit leszdtem. Úgyhogy ilyenkor egy csomót kellett böngészni, letölteni egy másikat, most meg csak körbenézek a mappában, hogy mit válasszak a 120-130 filmem közül (amiket majd végig fogok nézni természetesen)

szerk.: miihii, teljes mértékben egyetértek, sokkal jobban leírtad, mint én
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sjd 2011.11.26. 17:17:01-kor.
Varatrix
Director del Fútbol

2011.11.26. 16:59:11

bence-barca
Llegenda del Barça

2011.11.26. 15:54:33

ozsimiki írta:
mai világban miben akadályoz meg a műsorrend? leszeded most mindkettőt,megnézed amikor akarod,és tudod nézni Getafa-Barcát.

én 4éve nem függök műsorújságtól.

max ha szintén élő műsor van másik adón,ami érdekel,akkor egyiket utólag leszedem,és pótlom. De ebben az esetben nincs erről szó, két filmről van szó, ami beszerezhető.
De így biztos megnézem a filmet. Most is több film van a gépemen, amit megszeretnék nézni és mostanában ritkábban nézek filmet. Ha letöltöm, akkor megint csak egy film lesz a sok közül és ki tudja mikor fog "eljutni" hozzám.
jelwaz
Entrenador del Barça

2011.11.26. 15:15:38

Csakhogy tisztázzam a sznobnak nevezett, mindig eredeti címen való filmmegnevezést. Ez nem egy egzakt dolog. Valamikor az erdeti kell, valamikor a magyar. A magyar félrefordítások miatt egyértelmű, hogy vannak szituk, amikor az eredeti kell. Sokszor ugye nem is érteni, hogy hogyan lehetett azt úgy elnevezni magyarul. DE! Ellenpéldának szeretném felhozni, amikor kurdt ajánlott sorozatokat, és persze benne volt a Birodalom, de ezt Riget néven ajánlani, na az sznobizmus volt (bocs Kurdt, lehet más volt a háttere, de ez ide a cyber világon keresztül, így csapodott le). A dán egy Magyarországon kevesek által beszélt nyelv, szinte senkinek nem mond semmit, ráadásul magyarra pontosan van fordítva (Riget=Empire=Birodalom). Ebben az esetben még az angol cím is helyénvalóbb lett volna.
Arról nem is beszélve, hogy az is rendező választása, hogy mennyi információt bocsájt előre a címmel, mennyire vezet félre stb. Valahogy ez is a film része. Ha pedig semmit nem akar, akkor ad egy teljesen független címet.

HP-ról! Én a könyvet nem olvastam, csak az első kettőt, és nekem abból lett elegem, mert nem egy kifonomult irodalmi alkotás (amiért én olvasok). Viszont a filmek elszórakoztattak (és ugye nem tudtam mihez hasonlítani), nagy költségvetésű, látványos filmek, semmi extra. Mondjuk a 6. résznek szerintem kifejezetten jó a rendezése.

A Csillagok Háborúja meg szerintem elsősorban érzelmi kérdés. Általában azok védik a trilógiát, akik korábban látták az eredetit, mint az újabbat. Én hamarabb láttam a Baljós árnyakost, és hiába a Star Wars nálam km-ekkel előzi a Gyűrűk Urát (történetileg), a régi hármas sem tetszik annyira. Nekem furcsa, hogy egy sci-fiben még olyan technikai megoldások vannak, mint abban. Főleg, hogy hamarabb láttam az újabbat, ami a réginek az előzménye ráadásul.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.11.26. 14:53:35

bence-barca írta:Nem tudom kinek hozom meg a kedvét, főleg főműsor időben (Barca meccs :D ) de 21.00kor m2-n lesz a Bábel c. film, amit én még ugyan nem láttam, de azt hallottam jó. 23.00kor Duna tvn meg a Nagymenők, ami szerintem nagyon jó film! Bár a Bábel belenyúlik a filmbe, így 20perces késéssel tudom majd kezdeni.
Én ma lehet ezkre voksolok és kihagyom a Getafet. Bábel kedvéért biztos, már régebb óta meg akarom nézni, Nagymenőknél meg attól függ, h áll a meccs...
mai világban miben akadályoz meg a műsorrend? leszeded most mindkettőt,megnézed amikor akarod,és tudod nézni Getafa-Barcát.

én 4éve nem függök műsorújságtól.

max ha szintén élő műsor van másik adón,ami érdekel,akkor egyiket utólag leszedem,és pótlom. De ebben az esetben nincs erről szó, két filmről van szó, ami beszerezhető.
Kép
Válasz küldése