Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Deus
Boixos Nois

2011.11.30. 21:37:12

Dexter

asdsdf2rasdasdasd!!!

Aztaleborultmindenit... :shock: Nem kicsit durrantott a vége, sőt valóságos atombomba volt nálam. Egyáltalán nem gondoltam erre, azt hittem hogy 2 világvége fanatikus sorozatgyilkos van. Nem kicsit pislogtam mikor megláttam a mélyhűtő tartalmát... Aztarohadt....
a "harag poharai" se volt gyenge. nem kis vérfürdő volt. Kedvenc idézetem Dextertől: "Gellar nem tudja, mi az a harag, amíg az enyémet meg nem látja." Nem kicsit húzhatta fel Dextert xD

Szvsz ez a 6. évad megelőzte az első évadot nálam, tehát 6, 1, 4, 2, 5, 3.

Szerk: Egy kérdés! Az előző epizódban KI láncolta oda Travis -t akkor? o.O
KépKép
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.29. 19:26:09

amugy igy kicsit belegondova, furcsa h al pacino tolta jack szerepét a dr. hálálban.
azért ha megnézzük az öreget, neki vhogy minidig ezek a rosszfiús gengszter-rendőrös szerepek jutottak, jó volt már végre látni, h mást is tud. (nem mintha kételkedtem volna benne.) keresztapa trilogia, a scarface a kurdt által emlitett kanikulai delutan, 88 perc, álmatlanság, szemtol szemben, ördög ügyvédje, donnie brasco, beavatás és a többi. most igy hirtelen talán a velencei kalmár meg a minden héten háború jut eszembe az ahol mást játszattak vele (és azokban is odavert azért)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2011.11.29. 18:26:48

messideco írta:Dexter
Gellar mindeképpen létezett. Szerintem Travis akkor csavarodott be, amikor az öreg megölte a nővérét, mert szerintem ő tette...
:?: :?: :?:
:)
,Sztem ennél nehezebben lehetett volna szájbarágósabb, sőt a végén még mutatták is hogy Travis továbbra is beszélget az öreggel.
Filmkatalóguson láttam felvetve először ezt a teóriát kb a 3. rész után hogy az öreg tuti nem létezik, akkor én sem nagyon hittem majd utána kezdett nyilvánvaló lenni
messideco
Presidente del Barça

2011.11.29. 18:10:36

Egyelőre ne hamarkodd el :wink: Ezért is van december 6-ig szünet. Ha meggondolod magad szólj, nem töröltelek még ki.
Kép
"And my heart will leave you never."
sjay
Entrenador del Barça

2011.11.29. 17:44:12

Srácok, sajnos kényszerű vagyok kilépni a Filmklubból, egyáltalán nincs időm filmezni, nagyon húzós a suli. Sajnálom.. :cry:
messideco
Presidente del Barça

2011.11.29. 16:45:52

Kurdt: elkönyveltem az értékeléseidet :)
Remélem mindenki be tudja pótolni a lemaradásait december 6-ig :wink:
Kép
PriNcE27
Jugador del Barça

2011.11.29. 16:39:10

Sorozat: Én a Supernaturalt(Odaát) nézem, a legjobb sorozat mind közül, véleményem szerint, nagyon birom a két testvért, jófejek. :D
kurdt
Megmentő :)

2011.11.29. 16:36:09

sjd írta:
kurdt írta:
érdekes még az, hogy én egy 125 perces verziót néztem (japóul, angol felirattal), az IMDb szerint azonban 141 perces a film. Erről tud valaki valamit?
van elvileg japán meg nemzetközi verzió és a japánban elvileg egy kicsit több dolog is benne van (pl. ki van hangsúlyozva, h a bandita azért élheti túl a saját halálát, mert egy szellem v vmi ilyesmi).

Ezt mondjuk csak imdb-n olvastam, mert én is az általad említett verziót láttam
Ja, meglehet. Sokmindenen nem változatat akkor a dolog. Emlékszem, amikor letöltöttem anno a There will be blood (tudom, szonbéria :lol: ) c. filmet és amit lekaptam, az 10 perccel rövidebb volt, mint amit az IMDb írt. Ezért elmentem moziba. Mondanom sem kell, teljesen fölösleges volt...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
sjd
Llegenda del Barça

2011.11.29. 15:58:24

kurdt írta:
érdekes még az, hogy én egy 125 perces verziót néztem (japóul, angol felirattal), az IMDb szerint azonban 141 perces a film. Erről tud valaki valamit?
van elvileg japán meg nemzetközi verzió és a japánban elvileg egy kicsit több dolog is benne van (pl. ki van hangsúlyozva, h a bandita azért élheti túl a saját halálát, mert egy szellem v vmi ilyesmi).

Ezt mondjuk csak imdb-n olvastam, mert én is az általad említett verziót láttam
kurdt
Megmentő :)

2011.11.29. 15:31:39

jelwaz írta:Ellenpéldának szeretném felhozni, amikor kurdt ajánlott sorozatokat, és persze benne volt a Birodalom, de ezt Riget néven ajánlani, na az sznobizmus volt (bocs Kurdt, lehet más volt a háttere, de ez ide a cyber világon keresztül, így csapodott le).
Erre nem is emlékeztem! Feltehetően ez azért lehet, mert a sorozatokat szinte mindig az eredeti címükön nevezem meg (ugye a legtöbb mégiscsak amerikai v angol). Persze vannak kivételek, pl a jó öreg Szupercsapat; de nem fogom azt mondani szerintem soha, h Kemény zsaruk (egy csomónak, pl himym, family guy nem is tudom a pontos magyar címét). Tehát szerintem ezért csúszott be a Birodalom helyett az, hogy 'Riget'. Bár körülbelül ugyanennyi a valószínűsége annak is, hogy sznob vagyok (haragudni természetesen nem haragszom)... :lol:

na, akkor most aztán filmklub (már tegnap akartam nyomni, de nem jutottam ide, mert nem működött az oldal):

13 Assassins
Nagyon messze áll tőlem az ázsiai filmek világa, egészen pontosan ez a "távol-keleti történelmi akciódráma" alfaj (bár pl Bollywoddal szemben is vannak fenntartásaim). Ennek megfelelően nem tudok túl sokat írni erről a filmről: a feléig hatalmas akaraterő kellett, hogy ne kapcsoljam ki (nem azért, mert rossz volt, egyszerűen csak nem érdekelnek túlzottan az ilyen filmek, habár párat azért láttam; volt olyan is, ami nagyon tetszett), utána már csak hogy túl legyek rajta, végigment. Maga a film valószínüleg jó volt, de értékítéletemet tényleg elhomályosította a műfaj iránti közömbösségem.
Ez most egy gonosz, semmitmondó írás volt, de ha megkínoztok se tudok okosabbat mondani.

6/10, de akinek ez a műfaj bejön, annak valszeg minimum 8, tehát ajánlós...

---------------------------------

Following
Érdekes az én kapcsolatom Nolannel: valamikor 2002 környékén (tehát amikor aktuális volt) láttam az Álmatlanságot. Egynek elment, valamikor megnéztem újra, halálosan untam (valszeg nem véletlen, hogy ez Nolan egyetlen filmje, amit nem ő írt, legalább részben). Pár év múlva szembejött velem a Memento, amit már kétszer láttam, de még mindig nem teljesen tiszta a sztori. Mindenesetre elég jó film. Aztán jött az Batman, ami akkor jó volt, mert elfeledtette Schumachert, de utólag nothing special. Viszont a Tökéletes trükk...az egy katarzis volt, nem akartam kimenni a moziból! Máig imádom azt a filmet és ez után (vagy az is lehet, hogy a Dark Knight után, ami szintén nagyobb durranás elsőre, mint sokadszorra) kerítettem anno sort a Followingra (úgyis egyfajta külön kedvenceim az elsőfilmek). Erre a filmre viszont egy rossz szavam nem lehet. A szerény körülmények ellenére Nolan és barátai/családja összedobtak egy remek kis filmet egy (minimum) érdekes sztorival, passzoló helyszínekkel és ügyes, nem tudom mennyire amatőr színészekkel. Nem is hosszú a film, egy szuszra végignézi az ember és leköti, élvezi meg minden...
Az egyetlen problémám talán a filmmel az, hogy szerintem nem volt feltétlenül szükséges a végét mégegyszer megcsavarni. 7,5/10

A Scanner Darkly
Nagyon kicsi (7-8) éves voltam, amikor az akkori Szinbád moziban (a Jászainál, a mai KINO) a Filmvilág c. folyóirat tartott egy "2019-fesztet", aminek az volt a lényege, hogy olyan filmeket vetítettek, amik 2019-ben játszódnak. Itt találkoztam többek közt az 1902-es (!) "Utazás a Holdra" c. francia darabbal, de ami még fontosabb, a Szárnyas fejvadásszal! Ekkoriban, azt hiszem, csak nemrég estem túl a Star Wars-tűzkeresztségen, ígyhát azonnal rágyógyultam a Sci-fikre. Láttam rengeteg trágyát és néhány jót, többek közt az Emlékmást. És itt került a képbe Philip K. Dick, akinek az írásait máig nagyon szeretem (ezért voltam nagyon ki, amikor láttam a Helyreigazító csoportból készült filmet Matt Damonnal). És hát ugye, az ő tollából mászott ki a Scanner Darkly is...
Telejesen megszokott Dicknél (számomra), hogy a sztori néha csak közepesen érdekes, viszont a lefestett jövőkép annál inkább. És a film még egy lapáttal rápakol erre a megvalósítással; konkrétan eléri azt, hogy nem tudod levenni a szemed a filmről (különösen amikor a bogarakat hallucinálja a testére (ez szerintem nem igazán spoiler)).
Linklatert egyébként is bírom, Robert Downey Jr. és Woody Harrelson nagyon jók, Keanu Reeves buta arcához pedig remekül illik ez a fajta fényképezés (neki kb csak így engedném meg, hogy forgasson). :lol:
Összességében tehát remek film, mindenkinek csak ajánlani tudom!
8,5/10

You don't know Jack
Jogos, tényleg nem, mint kiderült. Még a South Parkból és valami korai Eminem-freestyleból ("I'm messed up, I feel just like an over worked plumber; I'm sick of the crap, what's Jack Kevorkian's phone number?
") hallottam Jack Kevorkianről. De csak annyit tudtam, hogy eutanáziában utazott és sokan utálták.
Viszont mivel a helyzet ennél sokkal, de sokkal összetettebb volt, így az élmény olyan volt, mintha most hallottam volna először a fazonról. A történetet most nem érdemes részletezni, nézzétek meg a filmet, olvassatok utána, stb; itt a lényeg mégiscsak Al Pacino: ha jól emlékszem, visca el barca helyezte ezt az alakítást a Pacino-életmű csúcsára (javítsatok ki, ha tévednék). Bár nekem örökké kedvencem marad a John Cazale-lal alkotott párosa a Kánikulai délutánban (bár a Serpico sem elhanyagolható, hisz ebből a szempontból szintén egy Pacino-egotrip), ez tényleg az öreg legjobb alakításai között van (vagy öregkorára növesztett valami beszédhibát, vagy csempészett egy kis (örmény) akcentust a játékába; mindenesetre király volt).
Ehhez hozzájön Levinson, aki ezer különféle filmet csinált már, de mindig tudta, hogy kell a nézőt "megérinteni", úgymond belehúzni a sztoriba. Ez pedig egy ilyen megosztó témánál még hasznosabb, ugyanis a kettő kombinációja miatt képtelen vagy nem állást foglalni (bár a film üzenete egyértelműen az, hogy Kevorkian nem rossz ember, simán gondolhatja bárki az ellenkezőjét a film megnézése után).
Tehát, szintén ajánlós; 7,5/10

szerk.: na, ez jó hosszú lett :lol:
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.11.29. 13:59:07

Slither írta:
csababarca írta:Himym mikor les legközelebb? mert szünet van,de sehol nincs kiírva,hogy mikor lesz a következő rész.
6.-án lesz a következő rész.
Sorozatok időpontjához én ezt használom: http://www.pogdesign.co.uk/cat/12-2011
köszi! mentem is :)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2011.11.29. 13:56:05

csababarca írta:Himym mikor les legközelebb? mert szünet van,de sehol nincs kiírva,hogy mikor lesz a következő rész.
6.-án lesz a következő rész.
Sorozatok időpontjához én ezt használom: http://www.pogdesign.co.uk/cat/12-2011
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.11.29. 13:40:40

Himym mikor les legközelebb? mert szünet van,de sehol nincs kiírva,hogy mikor lesz a következő rész.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2011.11.29. 13:34:31

Dexter:

Sajnos nekem abszolút nem volt meglepetés ez a Geller szál, mivel már 2 rész után felvetették az ötletet, és kb. az 5. rész után a legtöbb ember már arra várt hogy mikor mutatják meg hogy Geller csak Travis fejében él. Elég fárasztó is volt hogy minden héten ezen ment a vita, szóval kb. csak megkönnyebbülés érzek, hogy végre kiderült az igazság. :)
messideco
Presidente del Barça

2011.11.29. 12:41:37

Dexter
Gellar mindeképpen létezett. Szerintem Travis akkor csavarodott be, amikor az öreg megölte a nővérét, mert szerintem ő tette...
Lesznek még csavarok biztos: az informatikus csávó, LaGuerta stb...

Ma vettem két eredeti dvd-t, nem eredeti másolatot :D
Az egyik a Hetedik magyar szinkronnal, a másik a Psycho angol nyelven, román felirattal. Aránylag olcsón megúsztam, a kettő 20lej (1500Ft kb) volt.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.11.29. 02:06:27

Dexter!

én kummára csalódott vagyok most, ez nagyon gyengére sikeredett, mivel én sosem olvasok előre, következő rész előzetesét se nézem meg, utálom a spoilereket, és ezek nélkül is, annyira sugallták egy idő után,h Travis egyedül van, hogy ez lett volna a csavar,hogy tényleg létezik Gellar.
Erre nem.

Kb 3 rész óta bosszantott,hogy lássa már valaki más is,és utaljon is rá az a valaki,h látja,hallja,stb. De az előző részben 95%ban biztos voltam benne,amikor Dexter sem látta meg, a maiban pedig a liftes résznél már szánakoztam. A végén meg amikor Travis nagyban beszélget saját magával (persze akkor még Gellar formájában), Dexter persze,h halál nyugodtan máshol késeket válogat, mit érdekli ugye,hogy éppen Gellar mit készül csinálni Travissel... persze még így is szép húzás,és nagy évad,de számomra kicsit méltatlan volt ez a dolog ehhez a sorozathoz.

bár a rengeteg kiszámíthatatlan dolgot Travis számára (pl most fingja nem lehetett róla,h Dexter nem lesi ki azt a jelenetet ahogyan magával beszél a templomban, onnantól nem tudja tőrbe csalni pl) magyarázhatja úgy a sorozat,hogy nem is érdekelte Travist, hiszen ő tényleg odaképzeli Gellart. De akkor is...

azért megmenti a szálat,hogy valószínű most kapott fényt a másik énjétől Travis végleg,hogy a sötét oldal nyert,és így már Dextert is ki kell nyírni, ezzel még magyarázható,h miért nem ölte meg az elmúlt részekben bármikor.

Nah így azért nagyon nagy cliffhangernek azt tudnám elképzelni évad végére,hogy Laguerta meg a főgenya zsarú esetleg ki akarná nyírni Debet "véletlennek, vagy bűnözők általinak" beállítva, és Dex megtudja vhogy, majd rájuk kezd vadászni.

Azaz ezúttal szerintem vminek a kezdetét mutatja majd az utcsó rész,nem pedig lezárja a szálat, ahogy többnyire szokott történni.

lottó ötös helyett, ezt érzem :D
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
sziryboy
Jugador del Barça

2011.11.29. 01:37:58

Hi!

Most néztem meg a Hogyan lopjunk felhőkarcolót c. filmet. Nagyon szórakoztató, csak ajánlani tudom!
ingyenfilmek.eu oldalán fent van.

Ui: alig várom a 21:00 kezdő sípszót. Úgy érzem most egy kiváló, eredményes meccset fognak produkálni a fiúk.
Visca el Barca!
Aztán a Real Madrid is verve lesz![/b]
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.28. 23:56:39

dexter

hát nem gondoltam volna, h meghuzzak azt amit páran feszegettetek itt... kár h ellőttétek a poén-t, persze minek olvasom a sárgát, de akkor is, gonoszak vagytok! ki volt? ozsi? egy hét ban! :D amugy sztem huzhattaák volna a végig, mert igy sztem már unalmasabb lesz a maradék pár rész. quinn a legnagyobb játékos, hogy megbombázta az öreget :D

walking dead

örülök h megvan a kiscsaj :D kitöltöttek 8 részt kb 3 résznyi tartalommal, huzták-vonták ezt a farmos vonalat, reméelem nemsokara vége, és kicsit megpörgetik a dolgokat
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.11.28. 22:44:34

Dexter

vazze, és igazam lett! (mmint Ozsi megsejtette, én meg hozzá fűztem a többit :P )

UGYANAZ,mint a bloody valentine-ban! :shock: :shock: :shock:

szerk: igen, a fight club is stimmel :)

egyébként ez a 6. évad MESSZE A LEGJOBB!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.11.28. 21:45:22

visca el barca írta:
messideco írta:Én például ha elvágom magam késsel, folyik a vérem, képes vagyok elájulni is...
hát, így biztosan nem leszel jedi lovag :D
ráadásul a jedi kard okozta sérülés nem jár vérrel,mert akkora hője van a fénykardnak, hogy -nem tudok rá jobb szót- beszárítja a sebet. :D
messideco
Presidente del Barça

2011.11.28. 21:40:49

Oda miért kell a vér? Az erő kell meglegyen :P
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.28. 21:38:44

messideco írta:Én például ha elvágom magam késsel, folyik a vérem, képes vagyok elájulni is...
hát, így biztosan nem leszel jedi lovag :D
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2011.11.28. 21:36:16

Azt ne mondd, hogy Te nem gondoltál erre :D
Végül is nem volt ez akkora csattanó, de azért ütött :)
Kép
ferninho
Madridista

2011.11.28. 21:33:32

Dexter:
Spoiler:

ozsi... te egy igazi géniusz vagy :D hát bazz... honnan sejtetted, hogy ez lesz? :lol: még itt röhögtem, hogy ilyen hülyeséget írni... erre... :lol:
kérem a lottószámokat :D
madridista
messideco
Presidente del Barça

2011.11.28. 21:11:57

@visca el barca
Nem is kellett holivudositani szerintem. Ez így van megtervezve, és így lesz egész. Az más, hogy a jó téma és a történet miatt vártam valami pluszt a filmbe.
Mondom, hogy reggelig lehetne ezt a témát boncolgatni :D Igazad van, sok életúnt ember döntene a halál mellett, minden ok nélkül. A filmben szereplő betegek nagy részét is elutasította az öreg.
Bírálni nem szabad, hiszen mindenkinek más és más a fájdalomküszöb. Én például ha elvágom magam késsel, folyik a vérem, képes vagyok elájulni is...Na én mára ennyit

Remélem eljut a filmklub a te ajánlásodig :) Kíváncsi vagyok a filmjeidre...
Kép
Válasz küldése