FC Barcelona 14/15

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány trófeát nyerünk az új szezonban?

1
69
34%
2
42
21%
3
60
30%
Egyet sem
32
16%

Szavazatok száma: 203
gergo9
Director del Fútbol

2011.12.23. 18:32:57

HAnonymus írta:
Mennyivel jobb ilyet olvasni mint a játékos topikban a boldogszülinapozások :mrgreen:
Viccet félretéve ötcsillag.
Számomra is érdekes hogy elreálmadridosodásról beszélünk akkor mikor számunkérjük az edzőn hogy miért nyert meg csak 20ból 18-at nem 20/20-at.
A "mésqueunclub" filozófia mára már csak egy eszköz hogy beletörljük lábunkat edzőbe,játékosba,vezetőségbe.
HAnonymus
Entrenador del Barça

2011.12.23. 18:01:44

(Nem mulasztottam el :wink: m. )
És akkor amit még ezen kívül gondolok:
Azt gondolom még ezen kívül, hogy néhányan állatira nem a való világban élnek. Nem lehet egyszerre egy focicsapat a legeredményesebb, legerkölcsösebb, leghagyománytisztelőbb, meg leg....
Oké, biztos vannak sokan olyanok, akik annak idején úgy kezdtek drukkolni a Barcelonának, mint egy (örök) második csapatnak, az értékeket közvetítő másodiknak a Reál Madrid mögött. Én is így kezdtem. Meg lehet nézni hogy azóta hova jutottunk, most eredmények, játék, és isten tudja micsoda alapján mi vagyunk a 10 évvel ez előtti RM, mi vagyunk a világ első számú klubcsapata.
Ezt egyszerűen el kell fogadni, fel kell vállalni, és bizonyos viselkedésmintákat ennek megfelelően át kell alakítani. Valószínűleg nem teheted meg ugyanazt végzős egyetemistaként és kezdő docensként, nem teheted meg ugyanazt Bajnai Gordonként az istentudjamilyenFC kapujában a BLASZ4-ben, mint amit meg kell tenned, ha te vagy Bajnai Gordon, a miniszterelnök. Meg még biztos van 1000 ilyen példa, de nem jut több eszembe. De igen! Nem ugyanakkora rajtad a felelősség Gyurta Dánielként 15 évesen, taknyosként, mint 22 évesen, világcsúcstartóként, és 2x világbajnoki címvédőként.
Jelenleg bennünket akar mindenki elverni, mi vagyunk a követendő, és leelőzendő, a csúcson vagyunk, ahol ugye általános vélekedés szerint nehezebb maradni, mint odajutni.
Ebben a helyzetben pl a fizetések alacsonyan tartása, és egy világelső összeget ajánló mezszponzor visszautasítása egyenlő a széllel szemben hugyozással. Mindez szép dolog, csak teljesen őrültek lennénk, ha a fent említettek miatt egyébként is k nehéz dolgunkat még megbonyolítanánk mindenféle zavaros elvekre való hivatkozással (jól mondta valaki hogy ez a Més que un club dolog nem feltétlenül világos mindenkinek, elég ködös dolog, mint minden ilyen politikai jelmondat-szerű cucc).
Jelwaz, ami most jön, az már tényleg csak a magánvéleményem, nem az abszolút igazság.
Ha tényleg szereted ezt a csapatot, akkor alkalmazkodj a megváltozott körülményekhez, és szeresd így. Hidd el, nekem sem tetszik minden, a hirtelen megnövekvő szurkolószám, meg a távol-keleti túrázgatás, de nem várom el a klubtól, hogy az én erkölcsi elveim alapján alakítsák a klubmodellt.
Ha pedig téged nem igazán a klub érdekel, hanem az ellenzéki lét [Mint ahogy elég sok megnyilvánulásodból ezt veszem ki, neked Madrid címer van az avatarod helyén, mert te ANTImadridista vagy, nem Barcelona-drukker, meg te ANTIpep drukker vagy, nem PROrijkaard. Ez persze az én magánvéleményem, a te magánvéleményedről], szóval ha neked az ellenzékiség az igazi érték, akkor legyél Athletic Bilbao drukker, ott az elvek talán az ítéletnapig megmaradnak sérülésmentesen (bár a mezszponzort tekintve hamarabb kapituláltak, mint a Barca). Viszont sikerre nem nagyon számíthatsz, nem véletlenül nyert(et)ek utoljára 28 éve bajnoki címet.

Ennyit szerettem volna, bárkinek megköszönöm, aki legalább részlegesen is elolvassa.
miihii
KHAL

2011.12.23. 17:39:02

HAnonymus írta:
jelwaz írta: Egyrészről honnan lehet tudni, hogy ez valóban Pep érdeme-e.
...
Lehet, hogy más edző nem hogy ugyanennyi, de több kupát is kihozott volna ebből a csapatból.
...
És Pep gerincének a hiányát azért nem olyan nehéz észrevenni.
Vélemény:
Bruhaha.
...
BRUHAHA.
...
:shock: Azt hiszem holnap megyek új szemüveget csináltatni.

Nagyon kíváncsi lennék, hogy hogy kéne csinálni a klubnál a dolgokat. Igaz, hogy nem egy mérce szerint a legsikeresebbek vagyunk az egész világon (bocsánat az ellendrukkerektől, ha ez túl erős megállapítás, de kicsit finomítva azért alighanem ők is egyet kell hogy értsenek), de azért nyilván rohad közben az egész rendszer, meg egy cérnaszál tartja a kis híján a fejünkre boruló szarosvödröt.
Az ilyesmikkel meg egyszerűen nem tudok mit kezdeni, hogy a játékosaink miért keresnek ennyi pénzt, amennyit keresnek... Valdes 10 éve itt van, a klub történetének nagyjából top2-es kapusa az eredményei és a képességei alapján. Ilyet írsz, hogy a legjobban kereső kapus szintjére akart lépni. Érdekes módon, amíg arról van szó, hogy vajon ez az ember a teljesítménye alapján nagy kapus-e (a. k. a. felháborodás akkor, ha valaki szerint klasszisokkal St. Iker mögött van), az a vélemény, hogy ez az ember nagy kapus. [Akinek nem ez a véleménye, az szerintem gondolja át még egyszer, meg aztán még egyszer, meg még annyiszor, amíg ez nem lesz a véleménye.] Amikor meg arról van szó, hogy ér-e ez az ember ennyit, akkor meg az a válasz, hogy nem ér, mit képzel?
Kívánom neked, hogy egyszer jussál el arra a szintre a saját, választott hivatásodban, mint ahova ez(ek) az ember(ek) eljutott(ak). Akkor aztán mennyire tartanád jogosnak azt, hogy valaki szerint te nem érdemelsz x, csak y milliót?

Jó kusza lett, de azért a lényeg egyértelmű, a bárcásk....istenitneki!

Most még olvastam egy kicsit a hozzászólásodat, és még egy dolog. A La Masia, hogy akkor az majd másoknak fog kölyköket nevelni. Akármennyire is félkegyelmű ez a Rossell, ahogy te állítod, neki is van annyi esze, hogy hagyja működni az aranytojást tojó tyúkot. Nyilván az van, hogy az abszolút elit kerül a mi csapatunkhoz. Akik meg e mögött vannak, azokkal meg szerintem akkor tesszük a legjobbat, ha keresünk nekik valami alternatívát a Barcelona A csapata helyett. Krkicnek ebben a csapatban nem volt esélye nagy játékossá válni, ez szerintem tény. És nem Guardiola miatt, meg Rossell miatt, meg a Gyurcsány miatt, hanem Messi, Pedro, Szesz, Cuenca, meg még másik n darab saját nevelésű játékos miatt. (És akkor még ideírom Villát is, hogy ne tarts demagógnak, de nem ELSŐSORBAN Villa miatt nem sikerült, ezt be kell látni.) És egy ilyen játékost, aki nálunk nem teljesedhetett ki, el sikerült adni annyi pénzért, amennyiért _mi nem nagyon szoktunk játékost eladni_. Idejét nem tudom, hogy mikor kötöttünk olyan üzletet, amelyből mi jöttünk volna ki jobban (tehát nem értéken felül vettünk, vagy áron alul adtunk valakit). Krkicből jól jöttünk ki, és nem önmagunkat tökönszúró feltételekkel juttattuk egy PL-csapat kezdőjébe Oriol Romeut is, például.
Persze, lehet azt mondani erre, hogy kotlani kéne ezeken a játékosokon, meg az egész, La Masia féle rendszeren, hogy nehogy majd egyszer Krkic lőjön ki bennünket a BL-ből, vagy hogy ne Romeu legyen a következő [mittudoménkicsoda, ide először Fabregast írtam, de annak nem egyértelműen negatív a végkicsengése].
De egyrészt, lehetőségekkel hitegetni olyan fiatal gyerekeket, akiknek valójában _nincs_ lehetőségük az áttörésre, az gerinctelenség, (ajánlom még: fiatal magyar hokisták vs. Alba Volán farm) másrészt, ki tudja, mivé növik ki magukat ezek a gyerek (lásd Piqué és Fabregas), harmadrészt, annak szerintem még soha nem volt jó vége, ha valaki bezárkózott, megrészegülve a saját tévedhetetlenségétől (lásd splendid isolation).

Bocs ha hosszú lettem, bocs ha agresszív, és bocs ha demagóg.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
miihii
KHAL

2011.12.23. 17:36:22

Áthoztam a Yaya topicból:

jelwaz írta:
Initom írta:...
Ezt Messi-Ininek is kérdezte, csak nem tudtam válaszolni, mert az ominózus hsz miatt moderáltak (jogosan), aztán meg már elfelejtettem. Kicsit offos is lesz a hsz, de szó lesz benne a Yaya
-Busquets cuccról is.

Szóval Real B. Pont mostanában nyilatkozta Rosell, hogy a Barca nem egy üzleti vállalkozás, hanem életérzés. Pont ő, hogyan gondolja, hogy ezt épeszű drukker beveszi? Amióta elnök, mást sem hallani, csak, hogy pénz-pénz-pénz-pénz.
Laporta ellenes is voltam már a kormányzása végén. A kezdeti időszakban, mikor a bélsárból emelkedtünk ki, egy teljesen józan, megfontolt politikai és gazdasági stratégiával vezette a klubot. Nem voltak magasak a fizetések, csak középszerűek, akik csak a pénzért jöttek volna, maradtak ahol voltak. Jól igazoltunk, olyan játékosokat, akikben becsvágy volt, nem pénzéhség, ez a pályán is látszott. Giuly, Zambrotta, Larsson nem az istencsászárkiskirályok voltak a posztjukon, de sikeréhesek voltak. Közel nem pénzeltük szanaszét a játékosainkat, mint most. Miért is baj ez? A Mes que un club nem egyetlen ideológia, hanem ideológiai rendszer. Én azt gondolom, hogy mindig van választásod. van az egyik út, ami könnyebb, de nem tesz különlegessé, és van a másik, ami sokkal nehezebb, lemondással jár és nem biztos, de a végén a dicsőség vár. Na a Barca ezt választotta nagyon sok évvel ezelőtt, amikor nem pusztán a győzelemről és a kupákról szólt az, hogy melyiket válassza. A klub katalán maradt, és a mai napig az, nem úgy beszél róla senki, hogy az exkatalánok vagy mittomén újspanyolok.
Amíg nem volt mezszponzor, addig ezt is mindenki belesorolta. Jött ez a csimpánzképű Rosell és bejelentette, hogy ,,ájjájj, mingyár-azonnal csődbe megyünk, ha nem lesz mezszponzor". Tette mindezt úgy, hogy már a választások előtt tolta, "hogy a normális mezen márpedig elöl is van felirat, mert az úgy szép, de ez az uniceg design inkább hátul mutatna jól, előre valami tradícionális arab minta kellene, mert az nagyon szépen harmonizál a katalán történelemmel és a gránátvörös-kék színkombinációval". Na mit adott Isten, "igaza" lett. Ez a teória könnyen hihetővé vált, mivel a fizetések igen nagyon emelkedtek, Pep meg méregdrágán igazolt, ráfizetéssel. De itt is lett volna megint választás, ami azt jelenti, hogy vannak kompromisszumok, amiket nem köt meg a csapat. A végeredményt tudjuk. A játéksok a fejünkre nőttek. én nem állítom, hogy egyáltalán nem érdemel fizetésemelést senki, de pofátlanul és erdemtelenül? Itt Valdésre gondolok. A legjobban kereső kapus szintjére akart lépni... És megkapta. Wazz, vegyenek fel a csapathoz ajtómutogatónak, én megmutattam volna, hogy merre kezdje el az olyan csapat keresgélését, aki fizet neki ennyit a szolgálataiért. Ezzel a hozáállással lehetett volna akár maga Gamper reinkarnációja is, akkor is ki kellett volna rúgni. Itt akkor már két részében is megingott a Mes que un club filozófia, egyrészről pénzéhség, sztárfizetés, valamelyest ennek következményeként mezszponzor. Attól, hogy valaki a La Masiaban nevelkedett, esetleg még katalán is, nem feltétlenül lesz ő a király. A mes ue un clubba beletartozik az emberi minőség is, szerintem. Ha valaki nem tudja ezt az ideológiát a magáévá tenni, akkor hiába érvényes rá a fenti két állítás, akkor sem kell őt preferálni. Ez az egyik problémámn a Busquets-Yaya kérdésben. Mindketten top 5-ösök a posztjukon. Tegyük fel Yaya az 5., Busquets meg a 1. (tudom, hogy ez nem így van, csak tegyük fel). Itt megint választhatsz, játszon az 5. legjobb, aki minden tekintetben megfelelő egyébként, az 1.-höz viszonyítva, tisztábban játszik (mondjuk nem színészkedik), vagy játszon a legjobb, akinek amúgy a viselkedése hagy némi kívánni valót maga után. Yaya és Busquets közül, ha az utóbbi is volt jobb, akkor is max. egy hajszállal. Emberileg viszont távol áll Tourétól (igaz az a nem túl régi pofonos megmozdulása nem volt szép, de mindenkinél elpattan egszer a cérna, annyira durva nem volt, és eljön az a szint is... mindegy, kár, hogy a tavalyi Real elleni classicon nem volt egy Ibra, aki fejberúgja az egyik fehérmezes majmot). Ez pl. Pep hibája. Ja és Busquetsre nem mondhatjuk, hogy na hibázott egyszer, mert szokása színészkedni. Rászólhatna már mister Pep, hogy a labdával foglalkozzon.
na meg Pep. Ő is részese pl. a mezszponzori dolgoknak. Lobbizott a quatari vb pályázat számáraq, ami sportszakmai szempontból egyáltalán nem volt indokolt, sőt. Azok az érvek mellette, hogy kupákat nyer meg a legsikeresebb Barca, legeredményesebb Barca, hát, nekem sántítanak. Egyrészről honnan lehet tudni, hogy ez valóban Pep érdeme-e. Nem állítom, hogy csak jókor van jó helyen, de lehet ez egy olyan politika következménye is, ami nála korábban kezdődött és mostanra ért be. Lehet, hogy más edző nem hogy ugyanennyi, de több kupát is kihozott volna ebből a csapatból (az Inter elleni kiesés az elődöntőben mindig bennem marad, és nem a lesgólok miatt, nem Mou miatt, hanem a nagy kinthagyjuk a bőrünket is szöveg miatt, aminek az lett a vége, hogy mindenki csak a bőrét vitte ki). Aztán az elmentek. Mindenki Ibrát szidja, de abba nem gondol bele senki, hogy ő is mondhat igazat? Touré is hasonló dolgokat mond. És Pep gerincének a hiányát azért nem olyan nehéz észrevenni. Eto'o, Ibra, Yaya. Elég megnézni miket nyilatkozgat előtte Guardiola. Ő az edző, dönteseket lehet és kell is meghozni, igazából Yaya távozásánál sem az a bajom, hogy Busquets mellett tette le a voksát, hanem, hogy hogyan tette mindezt. Nem egyenesen, mézes-mázasan, már-már visszataszító módon.

Szóval szerintem a Mes que un club filozófia megremegett. Nagyon is. A nagy csapatok között pedig nincsen különbség. A Barcában volt, de kérdés, hogy, ami maradt, az meddig lesz elég. Rosell még több pénzt akar majd, és akkor másoknak fog a La Masia kölyköket nevelni? vagy létrehoz egy francia Barcelonát is? Vagy Emirates lesz a stadion neve? Vagy az unicef helyére felkerül a Henkel? Az emberek meg azt fogják mondani, hogy ,,nem baj, nem baj, csak nyerjük a kupákat, azt mes que un club! Az mit jelent? Mindegy, mes que un club". A nagy katalán játékosok meg, akik az ősi gyökerekből sarjadzannak meg ülnek kussban, vigyorognak, ők is előadják az egészet. Hát...

A divatdrukker dolog meg persze, bonyolult. Én nem karom megkérdőjelezni, hogy aki 1 éve szurkol a csapatnak, az nem igazi drukker. De én azt gondolom, hogy mindig eljön a megpróbáltatás ideje. Oyasmi az, mint egy avatási ceremónia. Egyszer át kell esni rajta, nem kellemes, és komoly erőpróba. De érted, az az igazi drukker, aki nem akad fenn a szűrön.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.12.23. 13:18:32

salas9 írta:Ez de komoly :D A szakmai stáb tagjai így üzentek Titonak :lol:
(Aki esetleg nem venné ki, a kezükkel kiírták, hogy TITO :D )

Kép
Egészen pontosan TITO II :D
Kép
Kép
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2011.12.22. 22:56:18

Azt hiszem hogy ha van vki akinek rosszul jön a pihi azok mi vagyunk az őszi félálomból most tértünk igazán magunkhoz persze a klasszikus környékére.
Remélem innen tudjuk folytatni. 8)
salas9
Entrenador del Barça

2011.12.19. 10:08:02

Ez de komoly :D A szakmai stáb tagjai így üzentek Titonak :lol:
(Aki esetleg nem venné ki, a kezükkel kiírták, hogy TITO :D )

Kép
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.12.18. 13:33:20

Nagy gratula a csapatnak!
Kicsit sem izgultam, mintha egy kis csapat ellen játszottunk volna... Vagy még annyira sem. Lehet ez a szokatlan időpont miatt, kitudja...

Amúgy Messi most beállította Pedro rekordját? Minden sorozatban gólt lőtt. Bár a kupa idei kiírásában nem, de az esztendőt nézve abban is...
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.12.18. 13:32:39

Kupaátadás: http://www.rojadirecta.me/goto/elbalona ... nal-1.html

Majd később kiegészítem értékeléssel, hogy ne legyen off, csak le lett már zárva az élő topic.

Szerk.: Fair Play díj: Barca!

Bronz labda: Neymar. Un gran gol y nada más..

Ezüst labda: Xavi. "Que jugador!"

Arany: Vajon ki? :roll: Messi!
Mekkora Toyota kulcs :mrgreen:

Szóval!

Szép torna volt. Első klub-vb győzelmünk Japánban. Elődöntő nem volt megterhelő, ez sem. Okosan tartalékoltunk, lesznek még kemény meccseink, ettől függetlenül, a nagy ellenfélnek beállított Santost 60-70%-n is leléptük.

Messi, Xavi nagyon jók voltak, sajnáltam kicsit Thiagot mert gyengébb volt, illetve Alvest hogy nem talált be, de ismét kaptunk egy nagyon szép emléket.

Szép volt fiúk!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára lluisllach89 2011.12.18. 13:39:26-kor.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.12.18. 13:32:18

ozsimiki írta:Szép "halkan" nemsokára meglehet az 5 kupás Barca. (ha meglesz a klub vb)

azért ez sem semmi, 2éve volt a tökéletes szezonunk amikor 6kupát nyertünk,és most lehet egy 5 kupás is.

Úgy érzem a mostani sok negatívitás mellett nem árt erre emlékezni.

FORCA BARCA!!!
Meg is lett 8) elképesztő a Pep éra, remélem még tart 2-3 évig. Maradnia kell!

+ha a bajnokságra is össze tudja őket annyira kapni,hogy meglegyen (mert azért ahhoz kb minden meccset már nyerni kellene,de max 2-3 pontot szabad szntem csak hullajtani), akkor az feltenné az i-re a pontot. Ugyanis bajnokságot tekintve a legnehezebb helyzetben vagyunk, ami alatt itt van.

Meg tudjuk csinálni azt is! FORCAAA!!!

Sanama!

Motivációs kérdésben még megvárok 3-4 idegenbeli bajnoki meccset, ha ezt a tűzet,és akarást látom,akkor az eredmény úgy is jönni fog, ott eldől,h kis-közép csapatok ellen is képes e ennyire akarni a győzelmet a csapat! Fontos lenne!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Sanama
Llegenda del Barça

2011.12.18. 13:18:52

Ezek szerint elmondhatjuk, hogy 5kupás csapat... Majdnem mindent megnyert, hihetetlen.

Ha ezek után is kérdéses valakinek a motiváció, akkor szerintem a fiúk rászolgáltak arra,hogy nem szabad ebben kételkedni.

Sok sok ilyen évet még, bár tudom, hogy nem tarthat örökké!
Tocy
Director del Fútbol

2011.12.04. 17:28:11

shutterisland írta:------------------vv----------------------
alves----pique-----masch--------abidal
----------------busquets-----------------
----------cesc-------------xavi----------
alexis-----------messi-----------iniesta

(bár azt nem írtad, hogy a classicóra, vagy simán)
Ini és Cesc csere, Ini középen sokkal jobb, Cesc pedig pont hogy ott nem annyira, elöl sokkal inkább ki tudja bontakoztatni a képességeit. Nálam ő lenne Messi helyén, Alexis a balon, Messi pedig a jobbon. Nyilván cserélgetve...
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.12.04. 17:15:07

Szép "halkan" nemsokára meglehet az 5 kupás Barca. (ha meglesz a klub vb)

azért ez sem semmi, 2éve volt a tökéletes szezonunk amikor 6kupát nyertünk,és most lehet egy 5 kupás is.

Úgy érzem a mostani sok negatívitás mellett nem árt erre emlékezni.

FORCA BARCA!!!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.01. 20:08:23

S.Agüero írta:

alapkezdő, de a classicora sem lenne rossz.

Te kezdődben a hiba szerintem ott van, h Iniestát öngyilkosság kitenni a szélre. Középen sokkal jobb.
Puyollal meg a védelem stabilabb. :)
csak a rajzon raktam oda, úgyis kötetlen szerepkört kapna.
az meg, hogy puyollal stabilabb, nem biztos...egy clasicó az más, de ahogfy elnézem masch teljesítményét, nem tudom, hogy puyol képes lenne e jobbra.
Capon
Llegenda del Barça

2011.12.01. 20:02:05

S.Agüero írta:Ti hogyan állítanátok fel a kezdőt a mostani keret alapján?

Kezdő: VV - Alves ; Piqué ; Puyol ; Abidal - Sergio ; Xavi ; Cesc ; Iniesta - Messi ; Alexis

Felállás:
------------------------------VV-------------------------------
-----Alves----------Piqué--------Puyol----------Abidal----
---------------------------Busquets--------------------------
---------------Cesc---------Xavi----------Iniesta-----------
--------------------Messi---------------Sánchez------------
Ha a klasszikusra gondolsz akkor szerintem jó ez a kezdő amit írtál (ha nem akkor is :) ), max Xavi Fabregas helycserével, esetleg még Busi Mas csere, de szinte mindegy is.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.12.01. 19:22:49

Egy labdatartós, lötyögős meccsre a kp a szokásos XaviBusiIni. Viszont egy BL vagy egy clásicóra már beraknám Fabrét meg Mascheranót. Csatársornál meg Villa vagy Pedro helyett Sánchez.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.12.01. 19:19:53

alapkezdő, de a classicora sem lenne rossz.

Te kezdődben a hiba szerintem ott van, h Iniestát öngyilkosság kitenni a szélre. Középen sokkal jobb.
Puyollal meg a védelem stabilabb. :)
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.01. 19:16:13

------------------vv----------------------

MatyiG
Adminisztrátor

2011.12.01. 19:08:47

Ti hogyan állítanátok fel a kezdőt a mostani keret alapján?

Kezdő: VV - Alves ; Piqué ; Puyol ; Abidal - Sergio ; Xavi ; Cesc ; Iniesta - Messi ; Alexis

Felállás:
------------------------------VV-------------------------------
-----Alves----------Piqué--------Puyol----------Abidal----
---------------------------Busquets--------------------------
---------------Cesc---------Xavi----------Iniesta-----------
--------------------Messi---------------Sánchez------------
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.11.28. 21:07:50

Mikor volt utoljára fent a teljes gálateam?
Valdés,Alves,Puyol,Piqué,Abidal,Busquets,Xavi,Iniesta,Messi,Villa,Pedro 11-re gondoltam. Már eléggé hiányzik.. Talán ha jól alakulnak a dolgok (nincs sérülés) akkor így lehetne felállni a Real ellen (vagy Villa helyett Sánchez/Fabre).
Barcaforever
Director del Fútbol

2011.11.25. 19:21:00

Kash írta:
Barcaádám írta:Üdv mindenkinek!

A felértések elkerülése végett előre leszögezem, nem károgni akarok csak elmondom (többnyire negatív) véleményem a csapat taktikáját játékát illetően.

Bocsi hogy hosszú volt , de kíváncsi vagyok mi a véleményetek, én ezt láttam az eddigi szezonban, tudom hogy csak kritizálok de ezt a hozzászólást a negatív dolgokra szántam.

Mindennek ellenére Barcelona örökké! :wink:
ez nem károgás, ez okoskodás, pont olyan, mikor valaki megpróbálja vázolni a kezdő 11-et, és akkor mindenki rákattan hogy: "én is, én is akarom". haggyad, nem kell megosszad velünk a problémáid, lesz*rom.
Ez egy fórum, én úgy tudom, vagy nem!? :roll: A srácnak am igaza van minden egyes pontban, szal nem kell vele nagy képüsködni. :oops: Inkább, írd le, h miben nem értesz egyet, a gondolataival, az ilyen lesz*rom stílus helyett, hidd el így színvonalas marad a fórum is. :wink:
Kép
Kash
Entrenador del Barça

2011.11.25. 18:53:14

Barcaádám írta:Üdv mindenkinek!

A felértések elkerülése végett előre leszögezem, nem károgni akarok csak elmondom (többnyire negatív) véleményem a csapat taktikáját játékát illetően.

1.Szélek kihasználtsága: Végülis ezen annyira nem már nem zavar kezdem megszokni hogy olykor- olykor valamelyik szél(általában bal) tök üres. Ez csak azért gond mert az ellenfelek 95%-a ellenünk piszok mód betömörül, és a szélre is kijátszott labdákkal szét lehetne a védelmet húzni, hogy kevesebb ember legyen a 16-os vonalában.

2.Távoli lövések: Tessék itt a tegnapi példa! Nehogy már a Barcelona játékosai, ne tudjanak csak 110%-os helyzetben gólt szerezni! Annyira fölösleges amikor lövőhelyzetben 15-20 méterről még három gurítás és csak Messinek lehet gólt lőni! Többször is meg lehet ezt húzni, BL döntőben is 3 tiszta lövőhelyzet, jó döntések, befejezések= 3 gól , győzelem..

3. Amiről most fogok írni ebben az idényben tűnt fel, szerintem rendkívül idegsítő és egyszerűen butaság. Mégpedig az , hogy a játékosaink(szinte Messin kívül mindenki , na jó azért túlzás, van 1-2 kivétel de elég gyakori ez a jelenség) ha van terület előttük, nem merik (vagy nem akarják?!) lendületesen felvezetni a labdát ütközésig, nem merik felvállalni az 1-1 elleni szituációt, hogy megverjék az emberüket és azután passzoljanak. Sokszor fölöslegesen megy a tili-toli, ami tudom hogy alapja a játékunknak és szeretem is csak mostanság gyakran lassú, és hátrafele megy sokszor amikor lehetne előre vagy szélre passzolni.Nagyon jól hangzik hogy a mindig 70%-ban a Barcelonánál a labda csak ez van hogy meddő fölény. Hogy egy példával éljek: tegnapi meccs. Xavi megkapja a középpályán eindul aztán lelassít körbe forog 3x és visszaér az összes védő, oda a támadás, de ez többször is előfordul figyeljétek meg!

4.Messi pozíciója. Ugyebár 2008/2009-es szezonig jobb szélső támadót játszott, azóta középre került. Nagy ötlet volt nagy húzás, Messi nagyon hatékony középen, többet van játékban , kapuval szemben van több gólt szerez. Ez nagyon jó valóban! Viszont mostanában hogy "le vegye a terhet Xaviékról" visszalép a középpályára, csak szerintem túl sokszor, és ez azért gond mert középen elől gyakran nincs senki ! Figyeljétek meg , középpályásaink vagy szélsőink elindulnak , és egyszerűen van úgy hogy nincs kinek bejátszani a labdát nincs kivel kényszerítőzni, egy üres lyuk tátong középen! Ezzel nem azt mondom hogy most azonnal Ibrát vissza vagy nekünk egy center kell de valahogy ez ki kéne küszöbölni hogy hatékonyabb legyen a támadójátékunk.

5. David Villa. Egyszerűen én már nem is értem. Oké hogy idegen a poszt.Oké hogy frusztrálja hogy nem szerez gólt. De ez mióta is van? Hány meccs is van a háta mögött?Ő egy tapasztalt, klasszis támadó. Egyszerűen nem értem hogy mi lehet az oka annak hogy David Villa nem tud harmadosztályú ellenfeleket megverni. Abszolút kiszámítható, megkapja vagy elkezdi befele húzogatni vagy visszagurít. Befejezéseknél is gyakran fel se néz csak ellövi, puff a kapusba. Olyan szintű támadóknak mint ő , a problémáin túl kéne hogy lépjen, hidegvérűnek ,kiszámíthatlannak, kíméletlennek kéne hogy legyen ahogy tette a Valenciában, ahogy tette a VB-n és sok más meccsen.

Bocsi hogy hosszú volt , de kíváncsi vagyok mi a véleményetek, én ezt láttam az eddigi szezonban, tudom hogy csak kritizálok de ezt a hozzászólást a negatív dolgokra szántam.

ez nem károgás, ez okoskodás, pont olyan, mikor valaki megpróbálja vázolni a kezdő 11-et, és akkor mindenki rákattan hogy: "én is, én is akarom". haggyad, nem kell megosszad velünk a problémáid, lesz*rom.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2011.11.25. 18:36:32

http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/ba ... it-2106448

Iniestára még a Getafe ellen sem lehet számítani, ellenben Adriano már bevethető! :)
Barcaádám
Capitá del Barça

2011.11.10. 19:16:36

Üdv mindenkinek!

1.Szélek kihasználtsága: Végülis ezen annyira nem már nem zavar kezdem megszokni hogy olykor- olykor valamelyik szél(általában bal) tök üres. Ez csak azért gond mert az ellenfelek 95%-a ellenünk piszok mód betömörül, és a szélre is kijátszott labdákkal szét lehetne a védelmet húzni, hogy kevesebb ember legyen a 16-os vonalában.

2.Távoli lövések: Tessék itt a tegnapi példa! Nehogy már a Barcelona játékosai, ne tudjanak csak 110%-os helyzetben gólt szerezni! Annyira fölösleges amikor lövőhelyzetben 15-20 méterről még három gurítás és csak Messinek lehet gólt lőni! Többször is meg lehet ezt húzni, BL döntőben is 3 tiszta lövőhelyzet, jó döntések, befejezések= 3 gól , győzelem..

3. Amiről most fogok írni ebben az idényben tűnt fel, szerintem rendkívül idegsítő és egyszerűen butaság. Mégpedig az , hogy a játékosaink(szinte Messin kívül mindenki , na jó azért túlzás, van 1-2 kivétel de elég gyakori ez a jelenség) ha van terület előttük, nem merik (vagy nem akarják?!) lendületesen felvezetni a labdát ütközésig, nem merik felvállalni az 1-1 elleni szituációt, hogy megverjék az emberüket és azután passzoljanak. Sokszor fölöslegesen megy a tili-toli, ami tudom hogy alapja a játékunknak és szeretem is csak mostanság gyakran lassú, és hátrafele megy sokszor amikor lehetne előre vagy szélre passzolni.Nagyon jól hangzik hogy a mindig 70%-ban a Barcelonánál a labda csak ez van hogy meddő fölény. Hogy egy példával éljek: tegnapi meccs. Xavi megkapja a középpályán eindul aztán lelassít körbe forog 3x és visszaér az összes védő, oda a támadás, de ez többször is előfordul figyeljétek meg!

4.Messi pozíciója. Ugyebár 2008/2009-es szezonig jobb szélső támadót játszott, azóta középre került. Nagy ötlet volt nagy húzás, Messi nagyon hatékony középen, többet van játékban , kapuval szemben van több gólt szerez. Ez nagyon jó valóban! Viszont mostanában hogy "le vegye a terhet Xaviékról" visszalép a középpályára, csak szerintem túl sokszor, és ez azért gond mert középen elől gyakran nincs senki ! Figyeljétek meg , középpályásaink vagy szélsőink elindulnak , és egyszerűen van úgy hogy nincs kinek bejátszani a labdát nincs kivel kényszerítőzni, egy üres lyuk tátong középen! Ezzel nem azt mondom hogy most azonnal Ibrát vissza vagy nekünk egy center kell de valahogy ez ki kéne küszöbölni hogy hatékonyabb legyen a támadójátékunk.

5. David Villa. Egyszerűen én már nem is értem. Oké hogy idegen a poszt.Oké hogy frusztrálja hogy nem szerez gólt. De ez mióta is van? Hány meccs is van a háta mögött?Ő egy tapasztalt, klasszis támadó. Egyszerűen nem értem hogy mi lehet az oka annak hogy David Villa nem tud harmadosztályú ellenfeleket megverni. Abszolút kiszámítható, megkapja vagy elkezdi befele húzogatni vagy visszagurít. Befejezéseknél is gyakran fel se néz csak ellövi, puff a kapusba. Olyan szintű támadóknak mint ő , a problémáin túl kéne hogy lépjen, hidegvérűnek ,kiszámíthatlannak, kíméletlennek kéne hogy legyen ahogy tette a Valenciában, ahogy tette a VB-n és sok más meccsen.

Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
Chino
Llegenda del Barça

2011.11.05. 17:25:10

messideco írta:http://barcanoticias.blog.hu/2011/11/05 ... _jatekosai

A Fontásért azért szívesen kölcsön venném :)
Amúgy mekkora szívás ha valamelyiknek nincs jogsija :lol:
Megértem Ibrát, miért akart Ferrarival járni. Sz@rok ezek az Audik. :lol:
Forca Barca!!!!
Lezárt