Én is kifejezetten örülnék, ha áramolna pénz a spanyol fociba!
Nekem semmi bajom a City féle csapatokkal, mert máshogy nem tudják felvenni a versenyt, mert a nagyok a múltjukra hivatkozva, s óriási pénzforrással a hátuk mögött ugyanazokat az igazolásokat végrehajtják!
Fizetési sapka meg egyszerűen elképzelhetetlen a fociban, 1. szerintem a tradíció, ami által egy videóbírót sem képes bevezetni a FIFA, 2 meg kivitelezhetetlen!És azért pl az NBA-ben ezért is volt LO, mert oké fizetési sapka egyenlőség stb, de koránt sincs azért így!Pl NY kontra Minnessota, a nagy almában hatalmas a piac, reklámfelület amiből ugyanúgy tudnak pénzt szerezni a játékosok, Minnessotában mi van?-20 fok....
És a tévéközvetítések sem egyenlőek vannak szétosztva!
De valóban jobban működik az egész rendszer, s egyenlőbbek a feltételek!
De ez itt off!
A gazdasági válság a sportban is jelentős változásokat hozott, annyira el van adósodva mindenki, (ami a közép kiscsapatokat jobban érinti, mert nincs mögöttük tőke), hogy mindenki a legjobbjait kénytelen eladni!És míg régen a nagy brazil tehetségek először jöttek Hollandiába Franciaországba, manapság ez elképzelhetetlen, mert mindenkinek kell a pénz, s a brazil klubbok is olyan összegeket kérnek amit csak a topok tudnak megvenni!Egy "noname" brazil alsóhangon 10 millió €!Hatalmas a szakadék az igazán topcsapatok, s a középkiscsapatok között, ami a kereteket is jellemzi!Egy Valencia nagyon jó csapat, aki képes bármikor megszorítani bárkit, de hosszútávon nem érhet fel egy Barca-Real kettőssel!Mindig "lesajnáljuk", hogy uh a 3ik helyezett a másodiktól kapott 20 pontot, meg amit múltkor írt azt hiszem sjd szerintem is úgy van, hogy a többi spanyol csapat sem gyenge, s maga a bajnokság is erős, de a 2 nagy annaiyra kiemelkedik eu-i szinten is, hogy izgalom nincs, de a 3ik helytől lefelé órási a harc!De miért?Mert mint írtam nem lehet versenyezni a 2 naggyal, míg ha megnézzük nálunk a padon világbajnokok ülnek, addig egy Valencia kerete lukacsos nem egy helyen akár már a kezdőben is, mert nincs rá pénz....Oké akkor jön miért nem nevelnek ki?Kinevelnek de el kell adni (lsd Ajax mostmár 17 éveseket is eladnak, s nemcsak miután esetleg a klub nyert 1-2 bajnokságot nemzetközi kupát, s mindenki megismeri a játékosaikat), mert nincs pénz....És hol van a pénz, sehol csak a nagyok mögött állnak emberek cégek, aki adnak mert ők a nagyok és sikeresek....Ez se jó módszer, ezért örömteli, hogy egy arab azt mondja inkább költök egy Valenciára x száz milliót még ha csak "unalmában" teszi!
Hosszú, zavaros

, főleg ilyenkor a lőtéri kutyát nem érdekli, de ez így kikívánkozott