Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
A válogatottban Messi irányítót játszik és nem Rivaldok meg később Ronaldinhok szolgálják ki csatárként ( hogy az akkori brazil válogatottból ne is írjak másokat, akiknek a mai argentin válogatott játékosainak többsége a cipőfűzőjét sem köthetné be...). Észrevetted pl a Copan, hogy ha Messi gólpasszértékű labdáit, amikből ziccer lett, belövik a "nagyszerű" társak, akkor mondjuk 8-9 góllal többet szereztek volna és tovább menetelnek ( akár a győzelemig...)? A futball még mindig egy csapatjáték, Ronaldot Rivaldo szolgálta ki, de teszem azt, ha Rivaldo labdáit nem Ronaldonak, hanem egy mai argentin "klasszisnak" kellett volna belőnie, akkor lehet, hogy Rivaldo nem nyer vébét... Vagy fordítva, ha egy mai argentin "klasszis középpályástól várta volna a labdát Ronaldo, akkor lehet maradt volna a cselezgetés, amivel egy-egy meccset az ő klasszisával talán meg lehet nyerni ( Messiével is),de egy vb-ét nem... Zidane is ugyan a 98-as vb-én két gólt fejelt a döntőben,de ha azt megelőzően a passzait nem értékesítik a klasszis francia csatárok ( akik tényleg azok voltak), akkor lehet nem nyer vb-ét, mert nem jutnak be a döntőbe, és nem így emlegetjük most ( a 2000-es eb meg aztán még neccesebb volt....). Ezért tartom elfogultnak a hsz-ed, mely úgy fogja fel ezt a sportot, mintha egyéni lenne. És talán éppen ezért össze is hasonlíthatatlan a két játékos, de egy lapon azért emlegethető, csak dönteni nem nagyon lehet.Drigo írta:Valószínűleg a válogatottban is azért nyújt annyit, mert annyira lojális a Barçához, nem? De ha már az én érvelésemet kritizálod, akkor mondhatnál egy két szót a tiédről is...20tek írta:Hát ez jó. Tehát akkor lehetsz csak nagy játékos, ha nem vagy hűséges a nevelő klubodhoz. Mert izé-hozé, ez ám az érvelés. Gratulálok!
Ozsi, úgy kezdtem a hsz-emet, hogy teljességgel eldönthetetlen az összehasonlítás, meg hogy elfogult vagyok mindkét játékossalozsimiki írta:Az igaz,h Ronaldo,Ronaldo, viszont azért mert ő mindenhol kiemelkedőt nyújtott,még nem lesz emiatt jobb Messinél. Mit csináljon Leo? Ő is igazoljon el Milánóba? Szerintetek ott nem lenne kiemelkedő? De. Aztán igazoljon el a Reálba,meg még egy másik csapatba? Mindenhol kiemelkedne a csapattársai közül, 1000%. Emiatt biztos nem kevesebb Ronaldonál.
Az meg,h Ő a Brazil válogatottban is bizonyított ,teljesen igaz, ahogy az is,hogy azzal a csapattal már Leo is nyert volna 1-2 VB-t, így 24éves korára is.
Zidane...Mihu!
Elegáns, ok, aláírom. Attól,h ő elegánsan volt jó játékos,már több mint Messi? + nem is egy poszt, hasonlítsuk inkább Xavihoz. Xavi mi? faipari munkás? Számomra a katalán is elegáns, pazar játékmester.
Messit azért tartom én egy szinten Ronaldoval,Zidane-al (gyengébbnek nem tartom őt egyiknél sem), mert képes volt világklasszis szinten arra amire Rondaldo, és ugyanazon a szinten arra is amire Zidane. (nem azt írom,h ugyanolyan elegánsan,de eredményesen).
Szóval ki is volt képes kiszolgálni,és értékesíteni is ilyen szinten?
ettől függetlenül Messi akkor lesz igazán Legendás focista,mint az említettek, amikor szögre akasztja a csukát. Remélhetőleg akkora viszont már nem olvashatunk majd olyanokat,h ennek meg annak a cipőjét sem köthetné be, haha.:D:D
gyenge mezőny, könnyű kiemelkedni....alapérvab1daL írta:Szerintem a 3 (reméljük, és itt jegyzem meg január 9!!) aranylabda magáért beszél.
Valószínűleg a válogatottban is azért nyújt annyit, mert annyira lojális a Barçához, nem? De ha már az én érvelésemet kritizálod, akkor mondhatnál egy két szót a tiédről is...20tek írta:Hát ez jó. Tehát akkor lehetsz csak nagy játékos, ha nem vagy hűséges a nevelő klubodhoz. Mert izé-hozé, ez ám az érvelés. Gratulálok!
Hát azért ebben nem vagyok olyan biztos. Jó Fabregas, Silva és esetleg Torres kicsit túlzás volt, de a többiek egyáltalán nem értem miért. Minden évben a gólkirályi címeket begyűjtögetik, vagy legalábbis a közelében vannak. Nem tudom, hogy a csatároktól mi kell még? Az tény, hogy nem születik minden héten egy Messi, egy Ronaldinho, de nem hiszem, hogy mondjuk Del Piero, Pippo, vagy Totti bármivel jobb játékos lett volna, mint ezek közül a csatárok közül bárki. Pedig ha klasszisokról beszélünk az ember előbb mondja Del Piero nevét, mint mondjuk Ibrahimovicsét. Kicsit átalakult a sztárokról alkotott kép. Van 1-2 ember, aki nagyon fel van fújva, de vannak olyanok, akik nem sokkal rosszabbak náluk, mégis szinte alig kerülnek szóba. Én így látom ezt a dolgot.Tocy írta:Hát azért...nekem Forlán, Villa, Zlatan, Torres, és pláne Silva, Ballack, Gerrard, de egyelőre Fábregas sem bizonyított annyit, mint akiket a korábbi hsz-emben felsoroltam...Barcaman1993 írta:Tény, hogy ritkul a világklasszis mezőny, de azért ha az utóbbi pár évet nézzük rohogált itt egy-két világklasszis: Messi, Ronaldo, Kaká, Roonay, Robben, Van Persie, Xavi, Iniesta, Fabregas, David Silva, Torres, Ibrahimovics, Lampard, Gerrard, Forlán, Eto'o, David Villa, Ballack, akik sztem szintén egyáltalán nem rossz játékosok. Ha ezek közül kéne összeállítani egy csapatot és a 10 évvel ezelőttiek közül nem biztos egyáltalán, hogy a korábbi csapat nyerne. Srácok a foci egy folyamatos evolúcióban van. Mint alattam vki írta előfordulhat, hogy Zidane semmivel nem tudna többet nyújtani nálunk most, mint Xavi, de ugynaez igaz Maradonára Messi esetében.
Hát ez jó. Tehát akkor lehetsz csak nagy játékos, ha nem vagy hűséges a nevelő klubodhoz. Mert izé-hozé, ez ám az érvelés. Gratulálok!Drigo írta:Ronaldo, Ronaldo. Nincs rá más jelző. Ő több országban, több top klubban is bizonyított (nem mellesleg úgy, hogy a Milan, Inter Barça, Real drukkerek egyaránt imádták), nem beszélve arról, hogy a VB-k történetének legeredményesebb góllövője, mindezt úgy, hogy egyik sérülése jött a másik után, hogy a betegségéről már ne is beszéljek. Nálam Messi, nemcsak nagyon messze van tőle, de elnézve a válogatottban - nem - nyújtott produkcióját, meg se fogja közelíteni. Lehet, hogy több gólt lő, több egyéni díjat nyer, de Ronaldo azért volt zseniális, mert bárhol klasszis teljesítményre volt képes.shutterisland írta:vagy mondjuk az igazi ronaldo cipőfűzőjét sem köthetné be
Hát azért...nekem Forlán, Villa, Zlatan, Torres, és pláne Silva, Ballack, Gerrard, de egyelőre Fábregas sem bizonyított annyit, mint akiket a korábbi hsz-emben felsoroltam...Barcaman1993 írta:Tény, hogy ritkul a világklasszis mezőny, de azért ha az utóbbi pár évet nézzük rohogált itt egy-két világklasszis: Messi, Ronaldo, Kaká, Roonay, Robben, Van Persie, Xavi, Iniesta, Fabregas, David Silva, Torres, Ibrahimovics, Lampard, Gerrard, Forlán, Eto'o, David Villa, Ballack, akik sztem szintén egyáltalán nem rossz játékosok. Ha ezek közül kéne összeállítani egy csapatot és a 10 évvel ezelőttiek közül nem biztos egyáltalán, hogy a korábbi csapat nyerne. Srácok a foci egy folyamatos evolúcióban van. Mint alattam vki írta előfordulhat, hogy Zidane semmivel nem tudna többet nyújtani nálunk most, mint Xavi, de ugynaez igaz Maradonára Messi esetében.
ezekből kb. pedig 5 vonult vissza, és messi pedig jópár éve a csúcson van, de legalább is tűz közelében volt már taknyos 19-20 évesként is, mikor ezen játékosok java még jó korban voltRivaldo-Ronaldo-Zidane-Ronaldinho-Figo-Nedved-Henry-Van Nistelrooy-Sevcsenko, csak hogy párat említsek, de ott volt még R. Carlos, Maldini, Raúl, Del Piero, Totti....
A mai futball sokkal komplikáltabb, mint akkor volt. Itt egy ember nem oszt nem szoroz, mert úgy meg tudják szervezni a csapatok a szervezett védekezést.Mihu írta:Azért Maradona se egy korszakos argentin válogatottat vitt a csúcsra szerintem.csababarca írta:Ronaldo egy volt, mint ahogy Ronaldinho is. De a szememben Rivaldo még nagyobb volt, jobban sajnáltam anno az ő távozását,mint pl Ronaldinhoét.
De majd ha Messi se fog játszani,akkor fogja őt is mindenki jobban értékelni.
nem is értem hogy lehet így ledegradálni Messit...![]()
De ti tudjátok, mindenkinek szíve joga eldönteni,hogy kit tart a legjobbnak.
A vb-t meg nem értem miért nyomatjátok ennyire.
Cének is sose lesz talán esélye vébét nyerni,Messinek se, ettől ők nem lesznek kevesebbek. A két brazilt meg tudjuk milyen válogatottban tudtak vébét nyerni,talán minden idők egyik legerősebb brazil csapata volt.
Messi vagy Cé válogatottját össze se lehet hasonlítani azzal a brazil csapattal.
ezSanama írta: Milyen betegsége volt Ronaldonak?
Azért Maradona se egy korszakos argentin válogatottat vitt a csúcsra szerintem.csababarca írta:Ronaldo egy volt, mint ahogy Ronaldinho is. De a szememben Rivaldo még nagyobb volt, jobban sajnáltam anno az ő távozását,mint pl Ronaldinhoét.
De majd ha Messi se fog játszani,akkor fogja őt is mindenki jobban értékelni.
nem is értem hogy lehet így ledegradálni Messit...![]()
De ti tudjátok, mindenkinek szíve joga eldönteni,hogy kit tart a legjobbnak.
A vb-t meg nem értem miért nyomatjátok ennyire.
Cének is sose lesz talán esélye vébét nyerni,Messinek se, ettől ők nem lesznek kevesebbek. A két brazilt meg tudjuk milyen válogatottban tudtak vébét nyerni,talán minden idők egyik legerősebb brazil csapata volt.
Messi vagy Cé válogatottját össze se lehet hasonlítani azzal a brazil csapattal.
Milyen betegsége volt Ronaldonak?Drigo írta:Ronaldo, Ronaldo. Nincs rá más jelző. Ő több országban, több top klubban is bizonyított (nem mellesleg úgy, hogy a Milan, Inter Barça, Real drukkerek egyaránt imádták), nem beszélve arról, hogy a VB-k történetének legeredményesebb góllövője, mindezt úgy, hogy egyik sérülése jött a másik után, hogy a betegségéről már ne is beszéljek. Nálam Messi, nemcsak nagyon messze van tőle, de elnézve a válogatottban - nem - nyújtott produkcióját, meg se fogja közelíteni. Lehet, hogy több gólt lő, több egyéni díjat nyer, de Ronaldo azért volt zseniális, mert bárhol klasszis teljesítményre volt képes.shutterisland írta:vagy mondjuk az igazi ronaldo cipőfűzőjét sem köthetné be
Ronaldo, Ronaldo. Nincs rá más jelző. Ő több országban, több top klubban is bizonyított (nem mellesleg úgy, hogy a Milan, Inter Barça, Real drukkerek egyaránt imádták), nem beszélve arról, hogy a VB-k történetének legeredményesebb góllövője, mindezt úgy, hogy egyik sérülése jött a másik után, hogy a betegségéről már ne is beszéljek. Nálam Messi, nemcsak nagyon messze van tőle, de elnézve a válogatottban - nem - nyújtott produkcióját, meg se fogja közelíteni. Lehet, hogy több gólt lő, több egyéni díjat nyer, de Ronaldo azért volt zseniális, mert bárhol klasszis teljesítményre volt képes.shutterisland írta:vagy mondjuk az igazi ronaldo cipőfűzőjét sem köthetné be