Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.01.06. 10:51:44

Drigo írta:
20tek írta:Hát ez jó. Tehát akkor lehetsz csak nagy játékos, ha nem vagy hűséges a nevelő klubodhoz. Mert izé-hozé, ez ám az érvelés. Gratulálok!
Valószínűleg a válogatottban is azért nyújt annyit, mert annyira lojális a Barçához, nem? De ha már az én érvelésemet kritizálod, akkor mondhatnál egy két szót a tiédről is...
A válogatottban Messi irányítót játszik és nem Rivaldok meg később Ronaldinhok szolgálják ki csatárként ( hogy az akkori brazil válogatottból ne is írjak másokat, akiknek a mai argentin válogatott játékosainak többsége a cipőfűzőjét sem köthetné be...). Észrevetted pl a Copan, hogy ha Messi gólpasszértékű labdáit, amikből ziccer lett, belövik a "nagyszerű" társak, akkor mondjuk 8-9 góllal többet szereztek volna és tovább menetelnek ( akár a győzelemig...)? A futball még mindig egy csapatjáték, Ronaldot Rivaldo szolgálta ki, de teszem azt, ha Rivaldo labdáit nem Ronaldonak, hanem egy mai argentin "klasszisnak" kellett volna belőnie, akkor lehet, hogy Rivaldo nem nyer vébét... Vagy fordítva, ha egy mai argentin "klasszis középpályástól várta volna a labdát Ronaldo, akkor lehet maradt volna a cselezgetés, amivel egy-egy meccset az ő klasszisával talán meg lehet nyerni ( Messiével is),de egy vb-ét nem... Zidane is ugyan a 98-as vb-én két gólt fejelt a döntőben,de ha azt megelőzően a passzait nem értékesítik a klasszis francia csatárok ( akik tényleg azok voltak), akkor lehet nem nyer vb-ét, mert nem jutnak be a döntőbe, és nem így emlegetjük most ( a 2000-es eb meg aztán még neccesebb volt....). Ezért tartom elfogultnak a hsz-ed, mely úgy fogja fel ezt a sportot, mintha egyéni lenne. És talán éppen ezért össze is hasonlíthatatlan a két játékos, de egy lapon azért emlegethető, csak dönteni nem nagyon lehet.
d
Entrenador del Barça

2012.01.06. 10:01:37

Egyrészt a foci megint egy olyan periódusban van, amikor a csapatjáték felülkerekedik az egyénieskedés felett. Másrészt azt elfelejtjük, hogy baromi nehéz is úgy kiemelkedni bárkinek a régiek mintájára, hogy közben a Barca és a spanyol válogatott 6 éve folyamatosan kis túlzással tönkrever mindenkit, odahaza pedig két klub fölényesen uralja a terepet, miközben a riválisok hullámvasutat játszanak a BL szereplésekben, de néha a bajnokságokban is. Ennek pedig gazdasági okai is vannak, amikor nagy múltú csapatok képtelenek megtartani a legjobbjaikat és minőséggel pótolni a távozókat, amikor az olajcsapatok elszívják a levegőt a tradícionálisan erős kluboktól. stb.

Nem véletlen, hogy az aranylabda szavazáson feltöltik a dobogót a Barcás játékosok, most Ronaldoval kiegészítve. Messinek most Xavi és Iniesta a riválisa, vagy úgy is mondhatnám, hogy nem Messinek nincs riválisa, hanem a Barcelonának (illetve tán pont idéntől van egy újra). Ha Van Persie mögött egy combosabb Arsenal lenne, akkor nem lehetne-e nagyobb név, mint Nistelrooy? Ha Zlatán nem az olasz foci hanyatlása közben próbálkozna a Serie A-ban nem válhatna-e belőle legenda? Folytassam? Vannak azért még egyéniségek, amik nincsenek, azok a stabil csapatok, amik kiemelhetnék őket. Döbbenetes pénzmozgás, fél keretek változnak minden évben, a szokással ellentétben még télen is nagy igazolások zajlanak, soha nem volt ilyen.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy itt a fórumon kicsit jobban fókuszálunk a spanyol focira. Én is. De ettől még vannak klasszis footballisták a világon.

Hogy Messi mennyire jó? Szerintem már most bárkivel összemérhető. Az eldönthetetlen és értelmetlen vita, hogy most Zidane jobb volt-e, vagy Ronaldo, vagy akit akartok. Más foci, más stílus. Szerintem simán egy lapon emlegethető Messi ma már bárkivel. Innentől szubjektív lesz az egész. Azzal a véleménnyel viszont nagyon egyetértek, hogy az idő sokmindent megszépít. A felsorolt játékosoknak mind voltak rettenetes meccsei, idényei, stiklijei, igen, még Ronaldonak, Zidanenak, Rivaldonak és a többinek is. Ezeket szépen elfelejtjük.
Deus
Boixos Nois

2012.01.06. 09:03:41

Kép

Kép

Kép
KépKép
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.05. 19:21:10

de úgy is meg lehet közelíteni amúgy, hogy mi az, amit zidane meg tudott csinálni a labdával, és messi nem, vagy mi az, amit zidane tudott a fociról, és messi nem... ott igen csak egálra billenne a mérleg szerintem :)
Mihu
Director del Fútbol

2012.01.05. 19:16:49

ozsimiki írta:Az igaz,h Ronaldo,Ronaldo, viszont azért mert ő mindenhol kiemelkedőt nyújtott,még nem lesz emiatt jobb Messinél. Mit csináljon Leo? Ő is igazoljon el Milánóba? Szerintetek ott nem lenne kiemelkedő? De. Aztán igazoljon el a Reálba,meg még egy másik csapatba? Mindenhol kiemelkedne a csapattársai közül, 1000%. Emiatt biztos nem kevesebb Ronaldonál.

Az meg,h Ő a Brazil válogatottban is bizonyított ,teljesen igaz, ahogy az is,hogy azzal a csapattal már Leo is nyert volna 1-2 VB-t, így 24éves korára is.

Zidane...Mihu!

Elegáns, ok, aláírom. Attól,h ő elegánsan volt jó játékos,már több mint Messi? + nem is egy poszt, hasonlítsuk inkább Xavihoz. Xavi mi? faipari munkás? Számomra a katalán is elegáns, pazar játékmester.

Messit azért tartom én egy szinten Ronaldoval,Zidane-al (gyengébbnek nem tartom őt egyiknél sem), mert képes volt világklasszis szinten arra amire Rondaldo, és ugyanazon a szinten arra is amire Zidane. (nem azt írom,h ugyanolyan elegánsan,de eredményesen).

Szóval ki is volt képes kiszolgálni,és értékesíteni is ilyen szinten?

ettől függetlenül Messi akkor lesz igazán Legendás focista,mint az említettek, amikor szögre akasztja a csukát. Remélhetőleg akkora viszont már nem olvashatunk majd olyanokat,h ennek meg annak a cipőjét sem köthetné be, haha. :D:D:D
Ozsi, úgy kezdtem a hsz-emet, hogy teljességgel eldönthetetlen az összehasonlítás, meg hogy elfogult vagyok mindkét játékossal :wink: Igazából az a helyzet, hogy nekem Zidane játéka úgy összességében ha csak 50.1% arányban is, de jobban tetszett mint Messié. Meg lehet találni mindkét játékos játékában a szépet és jót. Zidane eleganciája engem mindig magával ragadott. Ahogy megcsinálta a cseleket, ahogy lekezelte a labdákat, amilyen szeme volt a labdáinak, az számomra csodálatos volt. Ugyanakkor imádom azt nézni, mikor Messi megindul, és kicselez 3-4 védőt, és egyszerűen nem tudják megállítani. De ha mégis választani kell, akkor 50.1%-os arányban Zidane-ra szavaznék. Nem mondtam egy szóval sem, hogy Messi nem jó játékos, meg hogy a cipőfűzőjét se köthetné be Zidane-nak. Én ilyet egy szóval sem mondtam, és nem is fogok. Csupán csak azt írtam, hogy mindkettő óriási játékos, korának legjobbja, de valahogy Zidane játéka egy hangyányival közelebb áll a szívemhez, mint az amit Messi csinál.

Természetesen az a rész (cipőfűzős) nem neked szólt már. Ozsi
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.05. 19:16:20

ab1daL írta:Szerintem a 3 (reméljük, és itt jegyzem meg január 9!!) aranylabda magáért beszél.
gyenge mezőny, könnyű kiemelkedni....alapérv :D
Drigo
Eurobarca Staff

2012.01.05. 19:15:08

20tek írta:Hát ez jó. Tehát akkor lehetsz csak nagy játékos, ha nem vagy hűséges a nevelő klubodhoz. Mert izé-hozé, ez ám az érvelés. Gratulálok!
Valószínűleg a válogatottban is azért nyújt annyit, mert annyira lojális a Barçához, nem? De ha már az én érvelésemet kritizálod, akkor mondhatnál egy két szót a tiédről is...
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.01.05. 19:14:44

Tocy írta:
Barcaman1993 írta:Tény, hogy ritkul a világklasszis mezőny, de azért ha az utóbbi pár évet nézzük rohogált itt egy-két világklasszis: Messi, Ronaldo, Kaká, Roonay, Robben, Van Persie, Xavi, Iniesta, Fabregas, David Silva, Torres, Ibrahimovics, Lampard, Gerrard, Forlán, Eto'o, David Villa, Ballack, akik sztem szintén egyáltalán nem rossz játékosok. Ha ezek közül kéne összeállítani egy csapatot és a 10 évvel ezelőttiek közül nem biztos egyáltalán, hogy a korábbi csapat nyerne. Srácok a foci egy folyamatos evolúcióban van. Mint alattam vki írta előfordulhat, hogy Zidane semmivel nem tudna többet nyújtani nálunk most, mint Xavi, de ugynaez igaz Maradonára Messi esetében.
Hát azért...nekem Forlán, Villa, Zlatan, Torres, és pláne Silva, Ballack, Gerrard, de egyelőre Fábregas sem bizonyított annyit, mint akiket a korábbi hsz-emben felsoroltam...
Hát azért ebben nem vagyok olyan biztos. Jó Fabregas, Silva és esetleg Torres kicsit túlzás volt, de a többiek egyáltalán nem értem miért. Minden évben a gólkirályi címeket begyűjtögetik, vagy legalábbis a közelében vannak. Nem tudom, hogy a csatároktól mi kell még? Az tény, hogy nem születik minden héten egy Messi, egy Ronaldinho, de nem hiszem, hogy mondjuk Del Piero, Pippo, vagy Totti bármivel jobb játékos lett volna, mint ezek közül a csatárok közül bárki. Pedig ha klasszisokról beszélünk az ember előbb mondja Del Piero nevét, mint mondjuk Ibrahimovicsét. Kicsit átalakult a sztárokról alkotott kép. Van 1-2 ember, aki nagyon fel van fújva, de vannak olyanok, akik nem sokkal rosszabbak náluk, mégis szinte alig kerülnek szóba. Én így látom ezt a dolgot.

De durva példának felhozhatnám a Robi Carlos-Dani Alves/Marcelo esetet. Döntsd el, hogy melyik a jobb? Világklasszisnak egyértelműen Carlost mondaná mindenki, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy jobb lett volna akár Dani Alvesnél.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Barcaman1993 2012.01.05. 19:15:55-kor.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
20tek
Jugador del Barça

2012.01.05. 19:12:16

Drigo írta:
shutterisland írta:vagy mondjuk az igazi ronaldo cipőfűzőjét sem köthetné be
Ronaldo, Ronaldo. Nincs rá más jelző. Ő több országban, több top klubban is bizonyított (nem mellesleg úgy, hogy a Milan, Inter Barça, Real drukkerek egyaránt imádták), nem beszélve arról, hogy a VB-k történetének legeredményesebb góllövője, mindezt úgy, hogy egyik sérülése jött a másik után, hogy a betegségéről már ne is beszéljek. Nálam Messi, nemcsak nagyon messze van tőle, de elnézve a válogatottban - nem - nyújtott produkcióját, meg se fogja közelíteni. Lehet, hogy több gólt lő, több egyéni díjat nyer, de Ronaldo azért volt zseniális, mert bárhol klasszis teljesítményre volt képes.
Hát ez jó. Tehát akkor lehetsz csak nagy játékos, ha nem vagy hűséges a nevelő klubodhoz. Mert izé-hozé, ez ám az érvelés. Gratulálok!
ab1daL
Director del Fútbol

2012.01.05. 19:10:41

Szerintem a 3 (reméljük, és itt jegyzem meg január 9!!) aranylabda magáért beszél.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.05. 19:09:05

viszont messi jobban is kilóg ezek közül, mint zidane lógott az erősebb mezőnyből.
zidane is kilógna annyira, mint most messi, viszont messi is kilógna egy kicsit abból a mezőnyből...szóval értitek :D

de tényleg aláírom, hogy jobb ronaldo meg zidane, mint messi, mert van még az argentin előtt 10 év, és ki tudja mi lesz vele, lehet kiég mint ronnie (csak vicc :D)

de az a sok szemforgatós, meg irónikusan szájhúzós smiley, amivel jónéhányan (nyilván nem barca szurkolók körében...) lerendezik, hogy messi kanyarban SINCS a régi nagyokhoz képest, az engem mélységesen felháborított! :evil: :lol:
Tocy
Director del Fútbol

2012.01.05. 19:06:01

Barcaman1993 írta:Tény, hogy ritkul a világklasszis mezőny, de azért ha az utóbbi pár évet nézzük rohogált itt egy-két világklasszis: Messi, Ronaldo, Kaká, Roonay, Robben, Van Persie, Xavi, Iniesta, Fabregas, David Silva, Torres, Ibrahimovics, Lampard, Gerrard, Forlán, Eto'o, David Villa, Ballack, akik sztem szintén egyáltalán nem rossz játékosok. Ha ezek közül kéne összeállítani egy csapatot és a 10 évvel ezelőttiek közül nem biztos egyáltalán, hogy a korábbi csapat nyerne. Srácok a foci egy folyamatos evolúcióban van. Mint alattam vki írta előfordulhat, hogy Zidane semmivel nem tudna többet nyújtani nálunk most, mint Xavi, de ugynaez igaz Maradonára Messi esetében.
Hát azért...nekem Forlán, Villa, Zlatan, Torres, és pláne Silva, Ballack, Gerrard, de egyelőre Fábregas sem bizonyított annyit, mint akiket a korábbi hsz-emben felsoroltam...
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.01.05. 19:04:35

Tény, hogy ritkul a világklasszis mezőny, de azért ha az utóbbi pár évet nézzük rohogált itt egy-két világklasszis: Messi, Ronaldo, Kaká, Roonay, Robben, Van Persie, Xavi, Iniesta, Fabregas, David Silva, Torres, Ibrahimovics, Lampard, Gerrard, Forlán, Eto'o, David Villa, Ballack, akik sztem szintén egyáltalán nem rossz játékosok. Ha ezek közül kéne összeállítani egy csapatot és a 10 évvel ezelőttiek közül nem biztos egyáltalán, hogy a korábbi csapat nyerne. Srácok a foci egy folyamatos evolúcióban van. Mint alattam vki írta előfordulhat, hogy Zidane semmivel nem tudna többet nyújtani nálunk most, mint Xavi, de ugynaez igaz Maradonára Messi esetében.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Tocy
Director del Fútbol

2012.01.05. 19:03:24

Persze, Messi 24 éves, nagyjából 5 éve szerepel a köztudatban, viszont brutális, amit művel, nem hiszem, hogy valaha volt még egy ilyen...pláne ennyi idősen...itt az emberekben tényleg inkább az van, hogy ő még fiatal, viszont a csapból is ő folyik, míg a régiek már abbahagyták, mindent megszépít az idő. Amúgy is mindenbe bele lehet kötni Messinél :D Amúgy én általában az R10-zel való összehasonlításokon nevetek, amikor azt írják sokan, hogy Messi egy senki hozzá képest...de ezt most inkább nem fejtem ki.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.01.05. 18:57:58

Az igaz,h Ronaldo,Ronaldo, viszont azért mert ő mindenhol kiemelkedőt nyújtott,még nem lesz emiatt jobb Messinél. Mit csináljon Leo? Ő is igazoljon el Milánóba? Szerintetek ott nem lenne kiemelkedő? De. Aztán igazoljon el a Reálba,meg még egy másik csapatba? Mindenhol kiemelkedne a csapattársai közül, 1000%. Emiatt biztos nem kevesebb Ronaldonál.

Az meg,h Ő a Brazil válogatottban is bizonyított ,teljesen igaz, ahogy az is,hogy azzal a csapattal már Leo is nyert volna 1-2 VB-t, így 24éves korára is.

Zidane...Mihu!

Elegáns, ok, aláírom. Attól,h ő elegánsan volt jó játékos,már több mint Messi? + nem is egy poszt, hasonlítsuk inkább Xavihoz. Xavi mi? faipari munkás? Számomra a katalán is elegáns, pazar játékmester.

Messit azért tartom én egy szinten Ronaldoval,Zidane-al (gyengébbnek nem tartom őt egyiknél sem), mert képes volt világklasszis szinten arra amire Rondaldo, és ugyanazon a szinten arra is amire Zidane. (nem azt írom,h ugyanolyan elegánsan,de eredményesen).

Szóval ki is volt képes kiszolgálni,és értékesíteni is ilyen szinten?

ettől függetlenül Messi akkor lesz igazán Legendás focista,mint az említettek, amikor szögre akasztja a csukát. Remélhetőleg akkora viszont már nem olvashatunk majd olyanokat,h ennek meg annak a cipőjét sem köthetné be, haha. :D:D:D
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.05. 18:57:26

hm, azért nagyot nézek pár véleményen, én úgy éreztem, hogy messi itt többre van tartva, mint zidane vagy ronaldo víhordó fiúja :D

amúgy meg szerintem is ott van az igazság, hogy az idő mindent megszépít.

majd arra leszek kíváncsi, ha netán leesne egy VB az argentinoknak (mert azért a keret megvan hozzá, edző kéne) akkor mit szólnának a messi ellenesek szerte a világban :)
(akkor jönne a "barcában ki van szolgálva, ezért ilyen jó, menjen el angliába" rigmus) :D

magyarul messi pöröghet a fején is, ha nem nyer vb-t és nem bizonyít más bajnokságban (sőt, lehet ez sem elég..)....akkor sem lesz soha akkora játékos, mint zidanék :roll: :lol:
Rivaldo-Ronaldo-Zidane-Ronaldinho-Figo-Nedved-Henry-Van Nistelrooy-Sevcsenko, csak hogy párat említsek, de ott volt még R. Carlos, Maldini, Raúl, Del Piero, Totti....
ezekből kb. pedig 5 vonult vissza, és messi pedig jópár éve a csúcson van, de legalább is tűz közelében volt már taknyos 19-20 évesként is, mikor ezen játékosok java még jó korban volt :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2012.01.05. 19:03:27-kor.
Tocy
Director del Fútbol

2012.01.05. 18:55:27

Én mondtam már Zidane-ra, Ronaldora, Ronaldinhora és Messire is, hogy számomra etalon, és ő a legjobb. Ugyanúgy Rivaldora is, hogy őt nem közelíti meg senki. Ez az 5 játékos nálam a favorit, és azt kell eldönteni, hogy éppen mi alapján akarom rangsorolni őket. Az is tény, hogy mjuk 2000-2005 között olyan játékosok szaladgáltak, mint Rivaldo-Ronaldo-Zidane-Ronaldinho-Figo-Nedved-Henry-Van Nistelrooy-Sevcsenko, csak hogy párat említsek, de ott volt még R. Carlos, Maldini, Raúl, Del Piero, Totti....és akkor mjuk 2007-2012? Messi-CR-Xavi-Iniesta-Kaká-Rooney és nagyjából ennyi. De ebből is Kaká már nem olyan...

Ettől függetlenül Messi érdemeit kár is vitatni, minimum a valaha volt egyik legjobb, a képességeit meccsről-meccsre bizonyítja, alig akad gyenge találkozója, folyamatosan fejlődik, és folyamatosan címeket nyer. Ami szintén mellette szól még, hogy egy lényegesen defenzívebb, átalakult fociban kell bizonyítania minden héten, amit kimagasló szinten meg is tesz. Nem véletlenül lesz talán már nyárra, de legkésőbb jövő ilyenkorra a Barcelona történetének legeredményesebb góllövője. Már persze, ha nem sérül meg...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tocy 2012.01.05. 18:57:49-kor.
socio66

2012.01.05. 18:52:08

persze az 'idő mindent megszépít' elven sokan hajlamosak a múlt legendáit túlmisztifikálni,és azokat pedig,akiket hétről-hétre látunk,nem merünk az ő szintjükre emelni,mert akkora kultuszuk van.
én a magam részéről soha nem törődtem a régiekkel,nem fogok ilyen zsebkamerás fekete-fehér felvételeket nézegetni senkiről,csak a saját korom érdekel,én itt is megkapom egyéni,és csapatszinten is azokat az élményeket, amikért érdemes focit nézni.
innentől kezdve az összehasonlítás ugye részemről közel sem objektív,de őszintén meglepődnék ha bármelyik csapat a történelemből ha mondjuk ötször játszana a mi barcelonánkkal,többször nyerne mint mi,illetve ha a történelem bármelyik nagy játékosát kicserélnénk messivel,sokkal többet tudna nyújtani.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.01.05. 18:51:51

Mihu írta:
csababarca írta:Ronaldo egy volt, mint ahogy Ronaldinho is. De a szememben Rivaldo még nagyobb volt, jobban sajnáltam anno az ő távozását,mint pl Ronaldinhoét.

De majd ha Messi se fog játszani,akkor fogja őt is mindenki jobban értékelni.
nem is értem hogy lehet így ledegradálni Messit... :roll:

De ti tudjátok, mindenkinek szíve joga eldönteni,hogy kit tart a legjobbnak.

A vb-t meg nem értem miért nyomatjátok ennyire.
Cének is sose lesz talán esélye vébét nyerni,Messinek se, ettől ők nem lesznek kevesebbek. A két brazilt meg tudjuk milyen válogatottban tudtak vébét nyerni,talán minden idők egyik legerősebb brazil csapata volt.
Messi vagy Cé válogatottját össze se lehet hasonlítani azzal a brazil csapattal.
Azért Maradona se egy korszakos argentin válogatottat vitt a csúcsra szerintem.
A mai futball sokkal komplikáltabb, mint akkor volt. Itt egy ember nem oszt nem szoroz, mert úgy meg tudják szervezni a csapatok a szervezett védekezést.
daffy
Madridista

2012.01.05. 18:49:00

Sanama írta: Milyen betegsége volt Ronaldonak?
ez
Mihu
Director del Fútbol

2012.01.05. 18:45:24

csababarca írta:Ronaldo egy volt, mint ahogy Ronaldinho is. De a szememben Rivaldo még nagyobb volt, jobban sajnáltam anno az ő távozását,mint pl Ronaldinhoét.

Cének is sose lesz talán esélye vébét nyerni,Messinek se, ettől ők nem lesznek kevesebbek. A két brazilt meg tudjuk milyen válogatottban tudtak vébét nyerni,talán minden idők egyik legerősebb brazil csapata volt.
Messi vagy Cé válogatottját össze se lehet hasonlítani azzal a brazil csapattal.
Azért Maradona se egy korszakos argentin válogatottat vitt a csúcsra szerintem.
Mihu
Director del Fútbol

2012.01.05. 18:43:33

Totálisan eldönthetetlen az összehasonlítás. Elfogult vagyok mindkét játékossal szemben, mert a kedvenceim közé tartoznak. Amikor sok Real-os leírta hogy Ronaldinho, majd most leírja hogy Messi miatt ülnek le Barca meccset nézni, akkor én azt mondom hogy annak idején Zidane miatt ültem le megnézni egy Real meccset. Én 97 óta követem a focit, értelemszerűen nem láthattam játszani Pelét, Maradona-t, meg Platiniéket, de 97 óta én nem láttam olyan elegánsan, könnyen, és szépen focizni egy játékost sem, mint Zizou-t. Ahogy az az ember mozgott a pályán, bánt a labdával, az utánozhatatlan, és ilyen tekintetben Messi sehol sincs tőle. Értem én, hogy bármikor végigviszi a félpályán a labdát, de nem olyan eleganciával ahogy Zidane bánt a lasztival. De igazából ezt nem lehet leírni. Zidane-t látni kellett játszani. Messi is hatalmas játékos, de tényleg nincs ellenfele. Zidane korából fel lehetne sorolni kapásból 10 játékost, akik szupersztárok, példaképek voltak. Akik ott lógtak minden srác falán. Jelenleg nincs ilyen. Van CR, aki ahogy daffy is mondta, inkább magával van elfoglalva, és kész. Régen azért nem volt ilyen, hogy egymás után 5 Aranylabda szavazás első 3 helyezettje nagyjából ugyan az a trió.

Ronaldo-ról meg hát szerintem nem is érdemes elkezdeni beszélni. Amit alkotott pályafutása alatt, az olyan, amire egy betűt nem érdemes pazarolni, mert minden létező jelző csak becsmérelné.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.01.05. 18:39:44

Ronaldo egy volt, mint ahogy Ronaldinho is. De a szememben Rivaldo még nagyobb volt, jobban sajnáltam anno az ő távozását,mint pl Ronaldinhoét.

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Sanama
Llegenda del Barça

2012.01.05. 18:29:21

Drigo írta:
Ronaldo, Ronaldo. Nincs rá más jelző. Ő több országban, több top klubban is bizonyított (nem mellesleg úgy, hogy a Milan, Inter Barça, Real drukkerek egyaránt imádták), nem beszélve arról, hogy a VB-k történetének legeredményesebb góllövője, mindezt úgy, hogy egyik sérülése jött a másik után, hogy a betegségéről már ne is beszéljek. Nálam Messi, nemcsak nagyon messze van tőle, de elnézve a válogatottban - nem - nyújtott produkcióját, meg se fogja közelíteni. Lehet, hogy több gólt lő, több egyéni díjat nyer, de Ronaldo azért volt zseniális, mert bárhol klasszis teljesítményre volt képes.
Milyen betegsége volt Ronaldonak?

Egyébként nálam Ronaldinhot sem közelíti meg Messi, hiába volt Dinho pár csak évig a csúcson.
Drigo
Eurobarca Staff

2012.01.05. 18:26:28

http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Válasz küldése