Kalap1988 írta:A válogatottban Messi irányítót játszik és nem Rivaldok meg később Ronaldinhok szolgálják ki csatárként ( hogy az akkori brazil válogatottból ne is írjak másokat, akiknek a mai argentin válogatott játékosainak többsége a cipőfűzőjét sem köthetné be...). Észrevetted pl a Copan, hogy ha Messi gólpasszértékű labdáit, amikből ziccer lett, belövik a "nagyszerű" társak, akkor mondjuk 8-9 góllal többet szereztek volna és tovább menetelnek ( akár a győzelemig...)? A futball még mindig egy csapatjáték, Ronaldot Rivaldo szolgálta ki, de teszem azt, ha Rivaldo labdáit nem Ronaldonak, hanem egy mai argentin "klasszisnak" kellett volna belőnie, akkor lehet, hogy Rivaldo nem nyer vébét... Vagy fordítva, ha egy mai argentin "klasszis középpályástól várta volna a labdát Ronaldo, akkor lehet maradt volna a cselezgetés, amivel egy-egy meccset az ő klasszisával talán meg lehet nyerni ( Messiével is),de egy vb-ét nem... Zidane is ugyan a 98-as vb-én két gólt fejelt a döntőben,de ha azt megelőzően a passzait nem értékesítik a klasszis francia csatárok ( akik tényleg azok voltak), akkor lehet nem nyer vb-ét, mert nem jutnak be a döntőbe, és nem így emlegetjük most ( a 2000-es eb meg aztán még neccesebb volt....). Ezért tartom elfogultnak a hsz-ed, mely úgy fogja fel ezt a sportot, mintha egyéni lenne. És talán éppen ezért össze is hasonlíthatatlan a két játékos, de egy lapon azért emlegethető, csak dönteni nem nagyon lehet.
Azzal együtt, hogy egyetértek az utolsó gondolataiddal, és valóban nem lehet ezt így megítélni, különböző korszakokat összehasonlítani. Egyrészt teljesen más a játék dinamikája, a taktika, stb., stb. Másrészt maximum annyi értelme van, hogy "ölre" lehet menni egy-egy vitában, ami lehet akár mulatságos is.
DE! Azért az érvelésedben benne van egy elég hatalmasnak tűnő öngól. Xavi-Iniesta, a Barçában ugyanis ők szolgálják ki a csatárokat, ők a karmesterek. Ez jól megfigyelhető a spanyol válogatottban, ami ugyan olyan eredményes tud lenni, mint a Barcelona. Azzal, hogy megpróbálod "lehúzni" (tudom, hogy nem!) Ronaldot, azzal Messivel is hasonlót csinálsz.
A másik meg, hogy Agüero, Higuain, igen is nevezhető klasszis támadónak. És ebben az argentin válogatottban képességek alapján sokkal sokkal több van, az, hogy ezt nem sikerül megfelelő teljesítménnyé alakítani, az egy szomorú dolog (csak nem számomra

). De ez már ugyan olyan, mint az angolok esete. Nem véletlen kellett mindegyiknek hazai vb, hogy végre behúzzanak egyet. Szerintem mindenki ismeri a körülményeket, abszolút vitathatatlan ítéletek voltak... Az a 2002-es brazil válogatott pedig nem is volt a legjobb brazil csapatok között. Viszont nagyon jól működött, mint csapat. És oké, hogy a csapat nyerte meg a VB-t, de azért elsősorban mindenki a 8 gólos Ronaldoról beszélt. Ami teljesen természetes, ez olyan, mint ahogy Messi BL gólkirály lett, a spanyol bajnokságban a top góllövők között van, a csapat legeredményesebb játékosa, csak ő folyik a csapból. És csak ezek után kerül elő az, hogy azért milyen zsugásokkal játszottak/játszanak ők együtt, Rivaldo, Xavi, Iniesta, Ronaldinho. (Azt már csak zárójelben merem megjegyezni, hogy nálam Puyol, Xavi és Iniesta után Messi maximum csak a negyedik legfontosabb ebben a csapatban)
Ezekbe a kellett volna dolgokba meg én nem mennék bele nagyon. (Ezt is csak zárójelben merem írni, hogy ezekre a "ha"-s mondatokra nekem az a kedvenc válaszom, hogy ha anyámnak farka lett volna, akkor ő lenne az apám) Csak egy dolog erejéig. Felhozod Zidane esetét a VB döntővel, emlékezzünk arra, hogy mi történt Ronaldoval a döntő előtt... Lehetne a többi dolgon is tovább filozofálni, de azért nincs jelentősége, mert a győzelmet nem kell megmagyarázni, az van és kész. A vereséget meg a sikertelenséget azt lehet, sőt azt kell sokszor, meg lehet nézni, hogy ehhez Magyarországon mindenki egyetemi szinten ért is.