Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.03.11. 10:27:00

sjd írta:
Bob_Marley írta: Lehet az én figyelmemet kerülte el, de idén teljesen konszolidált Mourinho a nyilatkozataiban!
...
1. Van egy kicsi igazság tartalma.
2. Örüljünk, h eddig megúsztuk. Ezen kívül én nem emlékszem tőle szúrkáló nyilatkozatokra.
sjd
Llegenda del Barça

2012.03.11. 10:22:22

Bob_Marley írta: Lehet az én figyelmemet kerülte el, de idén teljesen konszolidált Mourinho a nyilatkozataiban!
Ezt pont ma hozták le:
"A Real vezetőedzője a két klub közötti legutóbbi vitatéma miatt is - a barcelonai Piqué Sporting Gijón elleni kiállításáról van szó - ironikusan beszélt Guardioláról, anélkül, hogy név szerint említette volna.

„Az az érdekes ebben az ügyben, hogy vannak emberek, akik sokkal intelligensebbek, mint én, akiknek sikerül az enyémtől teljesen eltérő imázst kialakítani magukról, pedig ugyanolyanok, mint én. Úgy gondoltam, hogy a Barcelonánál nem beszélnek játékvezetőkről, aztán kiderült, hogy mégis" - utalt arra, hogy a katalán klub fellebbezett az illetékes bizottságnál Piqué kiállítása miatt."
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.03.11. 10:12:40

Sándor_is írta:
TBone írta:http://www.youtube.com/watch?v=X20Nn_1ospM

26. másodperctől látható a comb.

több comb is látható, ettől még a labda kézre pattant.
Nézd meg az eredeti kameraállást, a labda hátracsapja SR kezét.

Na, mindegy, tiszta tizi volt, de az ilyenen már a Barcásoknak nem illik fennakadni, mert még a végén azt mondja JM, hogy olyanok vagyunk, mint ő... (huhh, csak azt ne...) :lol:
Csak mi teljesen egyértelmű szituációkat rólunk fel a bírónak, míg Mourinho olyan eseteket hozott fel, amiben egyáltalán nem volt igaza, vagy legalább is nagyon véleményes. Ezek a szituk viszont teljesen egyértelműek... Igazából ezeken a bakikon már föl sem húzom magam, mert ebben az idényben már túlságosan is megszoktam, hogy az ítéleteknek rendre mi látjuk a kárát...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
MessiFan91
Jugador d'estrella

2012.03.11. 10:11:46

http://www.origo.hu/sport/focivilag/201 ... -es-a.html

Menjetek lejjebb, és ott van alonso kezezése...
Ezt hogy lehetett nem befújni???
dak900
Jugador del Barça

2012.03.11. 09:59:29

Raul#7 írta:
Egyértelmű számomra is hogy comb-térd...de attól függetlenül még ott van hogy nem adta meg Alonso kezezését. De ha azt nem fújta be, akkor vegyük a következőt, hogy Khedira egyértelműen lesen volt, és attól még hogy nem ért labdába, zavarta a kapust, tehát indirekt módon de játékba avatkozott. Általában olyankor szokták elengedni az ilyen leseket, ha a játékos szemmel látható módon nem szeretne játékba avatkozni. Felteszi a kezét, megáll, nem tesz semmilyen mozdulatot a labda megjátszására, stb stb. Itt viszont erről szó sem volt...
Khedira nem volt lesen, Ramos esetét még most sem tudom eldönteni. Alonso kezezése pedig teljesen vétlen volt sehol nem fúják ezt le. A gond azzal van, hogy nekünk két ilyen kezezés után 11-est adtak, emiatt teljesen jogosan fel lehettek háborodva.
Nem gondolom, hogy a bírok szándékosan tolnák a csapatot, voltak tévedéseik amik nekünk kedveztek, de emlékszek olyanokra is amikor a hibáikkal minket sújtottak (lesek, meg nem adott 11-esek). Ezeket itt elfelejtik, és közben próbálják hitegetni magukat hogy a 10 pont csak a bírók miatt van.
Korrekt hozzászólás!! :D Én személy szerint nem a bíróra fogom a 10 pontos hátrányt, DE mindenki láthatja, hogy nélkülük nem behozhatatlan előnyben lenne a Madrid... :?
Rezi Torres
Jugador d'estrella

2012.03.11. 09:58:44

Raul#7 írta:
Egyértelmű számomra is hogy comb-térd...de attól függetlenül még ott van hogy nem adta meg Alonso kezezését. De ha azt nem fújta be, akkor vegyük a következőt, hogy Khedira egyértelműen lesen volt, és attól még hogy nem ért labdába, zavarta a kapust, tehát indirekt módon de játékba avatkozott. Általában olyankor szokták elengedni az ilyen leseket, ha a játékos szemmel látható módon nem szeretne játékba avatkozni. Felteszi a kezét, megáll, nem tesz semmilyen mozdulatot a labda megjátszására, stb stb. Itt viszont erről szó sem volt...
Khedira nem volt lesen, Ramos esetét még most sem tudom eldönteni. Alonso kezezése pedig teljesen vétlen volt sehol nem fúják ezt le. A gond azzal van, hogy nekünk két ilyen kezezés után 11-est adtak, emiatt teljesen jogosan fel lehettek háborodva.
Nem gondolom, hogy a bírok szándékosan tolnák a csapatot, voltak tévedéseik amik nekünk kedveztek, de emlékszek olyanokra is amikor a hibáikkal minket sújtottak (lesek, meg nem adott 11-esek). Ezeket itt elfelejtik, és közben próbálják hitegetni magukat hogy a 10 pont csak a bírók miatt van.
Nem nem a 10 pont nem a bírók miatt van!! nem a bírok Xelnek le 2:0ról meg stb stb Csak tudod az a vicc hogy kb fele ennyi sőt tévedés után az elmúlt évekbe ment a Por que uefa unicef senor villar meg az hogy josér reméli hogy egyszer Pep tud normálisan is Blt nyerni!!ezzel szembe itt mi van???azért van a 10 pont mert valamit nem csináltunk jól és a real jobban végezte a feladatát illetve azért úszott el a liga mert ez a real van olyan jó hogy 10pontot nem szórakozik el!!!! Pep-Úriember Tolmács-patkány pedig ti vagytok az Úri Klub nem????
Barcelona:Egy város,egy csapat, egy szerelem egy ÉLET!!!
Raul#7
Barça B

2012.03.11. 09:49:53

G.Gabe
Capitá del Barça

2012.03.11. 09:07:47

Azért kiváncsi lennék, hogy mi lenne abból, ha ezek a kis csapatok is megunnák ezt, és elkezdenének bírózni?
Azért az ő kárukra tévedni sem szép dolog.
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
K900
Jugador d'estrella

2012.03.11. 07:25:17

miihii
KHAL

2012.03.11. 03:35:47

Bob_Marley írta:Ez a Mourinho megfélemlíti a bírókat ugyanaz a hülye sztereotípia, mint amikor rólunk azt mondják csak műeséssel nyerünk!
Egyszer kiakadt meg is kapta a büntetését azért a bizonyos nyilatkozatért!
De ugyanaz kerül elő, mintha vasvillával üldözné a bírókat!
Lehet az én figyelmemet kerülte el, de idén teljesen konszolidált Mourinho a nyilatkozataiban!
Ez ismételten csak jelzi, hogy mennyire általánosítás az egész!

Hozzáteszem a bírók tévedések terén többet hibáztak a kárunkra, de semmiféle összeesküvés elméletet nem kell ebből kreálni!
De azzal te is tisztában vagy,h ez a sztereotípia miből alakult ki!?A tavalyi szezonban átlag 3 naponta köpködött minket vmiért,vagy vmi észrevétele volt a bírói stábbal,gyakran mindkettő egyszerre.
Már eleve előélete is van e téren,emlékezve,h korábban olaszban is mindenkit leoltott az évek során és a cselszkijnél sem volt ritka (Frisk is közvetve miatta kellett visszavonulnia akkoriban...) Erőteljes nyomást gyakorolt tavaly egész szezonban és ahogy korábban elhangzott,idén hozza meg a gyümölcsét.De alaposan...

Kétes (és alkalmanként kétségtelen) szitukban inkább nem fújnak bele,nehogy le legyen szedve róluk a keresztvíz,meg ne legyenek megvádolva,h részt vesznek a konspirációban,amiben szövetkezett a sok párbetűs szervezet :D (NASA,UEFA,UNICEF...de talán még az LMP is :D )

Ahogy leírod,többször is tévedtek a mi kárunkra,nyilvánvaló esetekben.Most ehhez add hozzá a hasonlóan nyilvánvaló eseteket odaát,amiből kedvezően jöttek ki és azért nem kis difi van közötte.Nem mondom,h bunda vagy akármi,de minimum észrevehető.Annyira feltétlenül,h súlyos pontokba kerültek a két fél számára ellenkező előjellel,amelyek azért bőven nem tennék lefutottá a bajnokságot.A szükséges pluszt ez jelenti.Sztem te is látod,cs a Mou iránti szimpátia nem hagy akkora jelentőséget tulajdonítani neki.Én bevallom,nekem meg egy picit pont azért rögzül jobban,mert én rühellem a patkány mentalitása miatt.Elítélem amiatt,ami okozza ezt a játékvezetői tevékenységet.Ennek a tudatos stílusjegynek alapos nyomai voltak a korábbi csapatainál is,nem újkeletű ez a fegyver tőle.

Annak ellenére,h idén "konszolidáltabb" esetleg (a buzizás is elég szerény volt :P ),sztem jobban is teszi ha visszavesz,miután idén már tettlegességig fajult a visszafogottsága,Tito kárára.Kiküldte Karankát szócsőnek,aztán pihizett.De amint elérték a 10 pontos határt,kinyílt megint a dumazsák.Kicsi bírózás,több BARCÁzás....Olvasgass bele idei megnyilvánulásaiba,nem kettőbe fogsz akadni,amikor vmit éppen rólunk fejteget.Ráadásul gyakran ezt úgy teszi,h annyi nincs benne,h nevén nevezze a gyereket,akiről beszél,cs nyilvánvalóvá teszi a célszemélyt,klubot amelyet éppen stuffol.(Ezt megemlítette Pep is legutóbb).De gúnyolódjon cs,lesz még ennek böjtje :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Sándor_is
Jugador del Barça

2012.03.11. 01:38:46

TBone írta:http://www.youtube.com/watch?v=X20Nn_1ospM

26. másodperctől látható a comb.

több comb is látható, ettől még a labda kézre pattant.
Nézd meg az eredeti kameraállást, a labda hátracsapja SR kezét.

Na, mindegy, tiszta tizi volt, de az ilyenen már a Barcásoknak nem illik fennakadni, mert még a végén azt mondja JM, hogy olyanok vagyunk, mint ő... (huhh, csak azt ne...) :lol:
shutterisland
Director del Fútbol

2012.03.11. 01:16:21

amilyen csúnyán kikezdték cr-t (akit am utálok) a 3-1es clasico után, azóta szállítja a pontokat a madridnak, meg ugye a bl nyolcaddöntőben is ő rúgta.

remélem nem kezd el ő is fontos meccseken, kiélezett helyzetekben is remekelni, mint messi. :)
Mihu
Director del Fútbol

2012.03.11. 01:05:01

TBone írta:
csababarca írta:
http://www.marca.com/2012/03/10/futbol/ ... 18614.html

nézzétek meg a képet, a combját max súrolja, a kezét telibeveri.
mivel itt már felfelé pattan a combjától a labda, tehát hiába van a képen a keze előtt a labda, egyszerűen már nem közelít felé.

"Felteszi a kezét, megáll, nem tesz semmilyen mozdulatot a labda megjátszására, stb stb. Itt viszont erről szó sem volt..." az átlépés nem minősül annak?
A felugrás? Véleményem szerint nem...Akár be is sarkazhatta volna a labdát. A lényeg egyébként nem ott van, hogy tett-e mozdulatot a labda megjátszására vagy sem, hanem hogy totál zavarta a kapust, úgyhogy innentől kezdve indirekt módon, de játékba avatkozott.
Halfkey
Jugador del Barça

2012.03.11. 00:59:45

Inkább fújták volna be Alonso kezezését, az valóban tizi volt. Ramosé egyértelmű comb, több Barcás is látta, akikkel néztem szintén Barcások véleménye is ez volt, szóval még csak szurkolói elfogultságról sem beszélhetünk.

Viszont látom afölött hogy a Betis első gólja előtt szintén egyértelmű kezezés volt, a csalást kiabáló emberek kivétel nélkül elegánsan átsiklanak. :shock:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.03.11. 00:54:23

TBone írta:
csababarca írta:

mivel itt már felfelé pattan a combjától a labda, tehát hiába van a képen a keze előtt a labda, egyszerűen már nem közelít felé.
persze,ez egy kép. de a videón is kezet talál a labda. ezen nincs mit szépíteni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Mihu
Director del Fútbol

2012.03.11. 00:54:06

csababarca írta:már ne haragudjatok,de ez tiszta kéz volt. még ahogy eltalálta a labda,a keze kicsit hátra is ütődik. teljesen lehet látni,vagy csak én nézek rossz videót.

Alonso kezezését viszont nem láttam,arról nincs anyag?

Mondjuk.........belegondolva hogy ha a combja felső részét találja el, akkor annak felfelé kellett volna pattanni, ráadásul bivalyerős lövés volt. Ha a keresztléc felső részét találja el valaki, akkor a labda nem hullik a gólvonal elé, hanem felpattan az égbe.....úgyhogy lehet hogy mégiscsak kéz volt ez...de teljesen lényegtelen, mert ezt nehéz volt észrevenni...de Alonso kezezése......pfffffffffffffff
TBone
Barça C

2012.03.11. 00:52:21

csababarca írta:

"Felteszi a kezét, megáll, nem tesz semmilyen mozdulatot a labda megjátszására, stb stb. Itt viszont erről szó sem volt..." az átlépés nem minősül annak?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TBone 2012.03.11. 00:54:45-kor.
gergo9
Director del Fútbol

2012.03.11. 00:50:30

Bob_Marley írta: De ugyanaz kerül elő, mintha vasvillával üldözné a bírókat!
Nyilván te ilyen esetben is folytatnád a hittérítést a legszrabb helyen a legnyilvánvalóbb dolgokat is elbagatellizálva, félremegyarázva. Legalább 7-8 nyilatkozatában utalgatott ez a köpedék ránk ezt ha nem akarod nem látod de abszolút rossz helyen akarod ezt megmagyarázni van még ezen kívül sok hely ahol kiröhögnek evvel nem itt kellene talán elkezdeni.

És kit érdekel ez a szűk 3 hónap ha világ életében patkány volt.
Erről egy ismerősünk mondása jut eszembe " Ha egy szrcsomó tetejére virágot szúrsz az attól még szrcsomó marad".
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gergo9 2012.03.11. 00:52:44-kor.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.03.11. 00:46:04

már ne haragudjatok,de ez tiszta kéz volt. még ahogy eltalálta a labda,a keze kicsit hátra is ütődik. teljesen lehet látni,vagy csak én nézek rossz videót.

Alonso kezezését viszont nem láttam,arról nincs anyag?

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Mihu
Director del Fútbol

2012.03.11. 00:43:34

shutterisland írta:Nekem ez szemből combnak tűnik.
az, hogy utána a felpattanó labda érinti e a kezét ramosnak, az más kérdés, arról nem nincs perdöntő felvétel oldalról.
Cali
Entrenador del Barça

2012.03.11. 00:40:35

ez a kép sok mindent elárul:

szerk: a kép széthúzza a topicot...
a lényege annyi, hogy Pique ezt posztolta facebookon: ...

Pique-ék is látják, hogy mi folyik a bajnokságban. Lassan már rájuk se fogok tudni haragudni a lélektelen és motiválatlan játék miatt... ezeket a tévedéseket ők is látják, és kialakulhat bennük egy kép, hogy értelme sincs már küzdeni, mert így minek?

Nagyon-nagyon remélem, hogy a BL-ben normális lesz a játékvezetés és szétkapjuk ezt a brigádot!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cali 2012.03.11. 11:00:54-kor.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.03.11. 00:38:42

Innentől bízok az Európai szintű bírókban, és abban, hogy a Bl-ben, tavaly után, idén is kiejtjük őket. Úgy,h a meccs után, azt se fogjuk tudni ki volt a bíró, mert nem ő dönt. Bár ez esetben Jose tudni fogja a nevét, az biztos.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.03.11. 00:38:29

Nekem ez szemből combnak tűnik.
az, hogy utána a felpattanó labda érinti e a kezét ramosnak, az más kérdés, arról nem nincs perdöntő felvétel oldalról.
Mihu
Director del Fútbol

2012.03.11. 00:35:11

Persze hogy nem fog bírózni akkor amikor

1: Ők állnak elég régóta a tabella élén, méghozzá nagy előnnyel.
2: Azért nem hülye, és látja ő is hogy teljesen nyílvánvaló 11-eseket nem adnak meg ellenük, és teljesen nyílvánvaló 11-eseket nem adnak meg nekünk. Úgyhogy azért oltári hülyét nem fog csinálni magából, annyira nem hülye...sőt...

Viszont amint nem úgy alakul egy meccs ahogy Ő azt elgondolta, egyből előveszi a bírót. Lásd CSZKA meccs, lásd El Clasico, stb stb...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.03.11. 00:33:34

Cali írta:Most megint egy véleményes kezezés miatt megy a vita, bár szerintem ez IS kéz volt. Közben meg teljesen elfelejtődik egy fullosan 100%osan jogos 11-es, mikor Alonso kezezett a 16-oson belül, amit ha megadnak, lehet 3 - 2-vel ment volna a Betis... Vicc az egész...
erről nincs videó? mert nem láttam. bár lehet jobb is...
Válasz küldése