ozsimiki írta:Az nem besértődés, ha feleslegesnek éreztem azon hszed, épp azért tűnt úgy,hogy neked esett rosszul,hogy kár örömködtem egyet a Bostoni szezonon
Majd megindoklok mindent, ha úgy lesz éppen affinitásom.
Amit én a Bostonból láttam az elmúlt évek során, éppenhogy inkább hasonlít egy biztos alapokon álló munkagépezethez, mint egy kreatív csapathoz. Persze egy Celtics fan sose fogja így érezni, Reálosok se szívesen fogadták el a munkásmadrid jelzőt 1-2 éve.
Eddig nem szóltam hozzá, most sem akarok nagyon vitázni, de ez a munkagépezet kicsit erős volt a Celtics-sel kapcsolatban

Ne haragudj, de a Celticsnek van az egyik legkifinomultabb passzjátéka a ligában, ahol mindenki tudja, hol a helye és jár a labda. Nem éppen ezt csinálja a Barcelona is ( a két sportág természetesen összehasonlíthatatlan, nem is én adtam a hasonlatot)? Az irányító a liga legjobb first pass irányítója, a 2-es a liga történetének talán legszebben és eredményesebben középtávolizó és három pontos dobó játékosa, emellett elegáns is, Pierce már nem tudja azt mint régebben, de így is egy borzasztó kreatív ember, aki a játék minden a posztján szükséges szegmensében kiemelkedő még most is ( bármilyen dobás, betörés, passz, technikai tudás), plusz KG, aki amellett, hogy főleg a fizikumáról volt híres mindig, nagyon jól dob, technikás és borzasztó esze van a játékhoz. Ez csak a big 4. Ez minden csak nem munkás csapat. Más kérdés, hogy nem 25 évesek, ezzel nem is veszekszik senki. A csapatvédekezésről pedig ne is beszéljünk. A kosárban ugyanis gondolom mindnyájan tudjátok, hogy nincs bunkervédekezés, tehát az abszolút jól védekező csapatnak nem elég egy "gólt" találnia, hanem folyamatosan eredményesen támadnia kell. Ez az összhang az okos passzjáték és a kitűnő védekezés ( plusz egyéniségek) között a liga egyik legérdekesebben és mondhatom, hogy szebben játszó csapatát hozza össze. Persze ez szubjektív, csak az én véleményem, de én a kosárlabdát nem tudom csak a zsákolásokban, alley-oopokban mérni, csupán konstans egészként, a védekezés és a támadás kifinomult összhangjaként. Én a Lakers játékával is szimpatizálok félreértés ne essék, a két belső ember összjátéka élményszámba megy, plusz Kobe-t sem tartom butának. Mi több, nem várom el, hogy szeresd a Celtics-et, de azért jó lenne több tényt olvasni. Munkáscsapatról beszélsz egy olyan keret kapcsán, ahol szerintem 3 ember fix hall of fame lesz ( Ray, Pierce és KG, Ray csak 99%) és Rondo kora ellenére sem kizárható, mert megdönthet egy pár rekordot, bajnokságot már nyert stb. A Celtics szezonjáról pedig annyit, hogy nyugtával dicsérd a napot. Ez a szezon az, ahol az alapszakaszban nem hiszem, hogy lehet komoly következtetéseket levonni.. ha pedig lehet, akkor azokon a meccseken nyújtott teljesítményekből kell kiindulni, ahol ezt az öreg csapatot nem hátráltatták a körülmények ( ez nem kifogás, csak tény, hogy ők már 100% csak bizonyos körülmények közt tudnak hozni, a po-ban ez meg lesz azért...). Akkor pedig, ha kikapott a csapat, ha nem, nagyon biztató volt, semmivel sem érzem gyengébbnek az idei csapatot, mint a tavalyit a rájátszásra nézvést. Na meg bízom abban, hogy valamit tudunk alkotni magas poszton még előtte. 2 körnek örülni fogok, de ez már ezt a csapatot nem minősíti, őket a Celtics pride és az egész karrierjük, szellemiségük minősíti! Mindebben pedig számomra egyértelműen a liga legemberibb, legszimpatikusabb és harcosabb csapata ( mindenféle Pierce-k ellenére

- őt is szeretem, csak ismerjük a történeteit).