Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Sanama
Llegenda del Barça

2012.03.26. 20:22:25

Hamilton milliószor volt idegbeteg, sőt egyenesen buta, mégis nyert VB-t, és rögtön az első évében is meg lehetett volna, ha nincs ekkora peche. Most alatta van a legjobb autó, mégsem tudott vele mit kezdeni, két pole-ból két 3. hely, Vettel tavaly legalább a pole-okat többnyire győzelemre váltotta.
Most arról mit tehet 1 pilóta, hogy a boxutcában nem végzik normálisan a munkájukat a többiek?! :oops:

Itt leginkább azon lovagolunk, hogy eddig Vettel aranyba volt öntve, hogy nem mutogat, udvarias, daliás szöke herceg piros bikán :) , és kiderült, hogy ugyan olyan, mint a többiek. Csak nála ez most jött ki. Csak a hatalmas Vettel fanok ezt nem bírják beismerni, sőt egyenes támadásnak veszik.
Tocy
Director del Fútbol

2012.03.26. 20:15:08

Szerintem senki nem vitatja, hogy Vettel igenis elvesztette az önuralmát és nem emelkedik ki a mezőnyből ( hanem Hami-Alo-Button szintjén van, tehát mjuk top5ös pilóta ), és hogy tavaly a Red Bullt nem lehetett megverni. Bár ugye Webbert azért elég gyakran elverték...

Hamilton milliószor volt idegbeteg, sőt egyenesen buta, mégis nyert VB-t, és rögtön az első évében is meg lehetett volna, ha nincs ekkora peche. Most alatta van a legjobb autó, mégsem tudott vele mit kezdeni, két pole-ból két 3. hely, Vettel tavaly legalább a pole-okat többnyire győzelemre váltotta.

Alonso szerintem legalább 30x mutogatott be akárkinek is, összeveszett anno a verseny végén Massával stb, mégsem hánytorgatja fel senki. Oké, jelenleg Vettelt kell utálni, mert tavaly a legjobb autóval megalázta a mezőnyt, de mi ez, ha nem kettős mérce?

Vettel, Hamilton, Alonso, Button nálam a top-pilóták jelenleg, illetve még Kimi és Schumacher. Mind-mind bizonyítottak gyenge autóval is ( futamgyőzelmek, parádés versenyek ), ki tudták autózni azt a pluszt, ami a legjobb autójukat a legjobbá tette ( mind-mind világbajnok ), illetve mindannyian csináltak már nem egy olyat, mint most Vettel.

Nem is értem, mit kell ezen még mindig lovagolni.
socio66

2012.03.26. 20:04:07

piton írta: Szégyen h itt állandóan megy a Vettel fikázás, ha nincs rá ok akkor is kitalálnak vmit az okosok, csak lehessen szapulni.
jólvan,mártírkodjál akkor. :)
mit találnak ki az 'okosok'?
az utóbbi két évben vettel leggyakoribb jellemzése a nyugodt,higgadt, koncentrált volt. most nem megy úgy az autó,nem minden patent,és volt egy szerencsétlen szitu,amit egyből úgy reagált le,ahogy az elvileg nem jellemző rá.
miért ne jegyezhetném meg ezek után,hogy na akkor hol a higgadt nyugodt vettel? szerintem ebben semmi igazságtalan nincs.
senki nem mondta,hogy más ilyet még nem csinált,vagy hogy nem volt igaza,csak hogy tessék,ő sem különb a többieknél(jó,a hamiltoni szintig még melóznia kell. :lol: ),ő is ugyanúgy tud idegbeteg lenni,ha nem űrhajóban ül.
egyébként lentebb idéztem egy német lapot,ott is megdorgálták az esetért,pedig ők aztán elfogultak lehetnek vele.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.03.26. 19:55:20

MessiFan91 írta:Most egy kérdés:
Ti mit szólnátok, ha valaki egy olyan dologért ami nem volt szándékos, leidiótáznának titeket???
És Te mit szólsz ahhoz,hogy ezt a mezőny jó része már megtette, jóval kisebb hibáért is,mint amit az Indiai elkövetett.

Fogd már fel,h 12pontot minimum bukott ezzel egy olyan pilóta,aki teljesen vétlen volt.

valamint az idióta szót nem használta, max a tehetségtelenségre utalt, de rakd a szívedre a kezed, kb mindenki annak tartja azt a pilótát. De talán majd ha a te kedvencedet ejti ki, akkor átgondolod...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
barca99
Llegenda del Barça

2012.03.26. 19:54:26

Másik topicban ugyanez:

-Fúúú, a büdös paraszt a nézők közé rúgta a labdát! Ja, persze, amikor ők vannak az élen, akkor jóhogy nem ideges.
-Háhá, ha már nincs mögötte kiszolgálás, látszik, hogy nem is akkora játékos.

#justsayin
MessiFan91
Jugador d'estrella

2012.03.26. 19:52:56

Most egy kérdés:
Ti mit szólnátok, ha valaki egy olyan dologért ami nem volt szándékos, leidiótáznának titeket???
Sanama
Llegenda del Barça

2012.03.26. 19:52:02

P.U.Y.O.L. írta:
Fernando írta:Most jön ki milyen is Vettel. Ha más hurrog le gyengébb pilótákat, ha hibáznak (ennél jóval élesebb helyzetekben, pl szezon végén valahol) akkor ássa el magát, nem sportszerű, de most a kiskedvencnek is kinyílt a csípája, és sír.

Arról nem is beszélve, hogy az is megmutatkozik, hogy autó nélkül nem akkor tényező ő a pilóták között.
Nem szeretném Vettelt védeni, mert nekem tök közömbös, de egy olyan sportágban, mint a Forma 1 kb. 80%-ban számít szerintem a technika. A legjobb autóban egy olyan ember is lehet világbajnok, aki esetleg jelenleg csak a középmezőnyben teng-leng. (vagy még ott se)

A pilóták tudását elsősorban szerintem csak a csapattársukhoz lehet igazán mérni...
Mondjuk ezzel egyet tudok érteni. Vettel Hamilton meg Alonso se lett volna VB egy fstalicska kocsival.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2012.03.26. 19:47:41

Fernando írta:Most jön ki milyen is Vettel. Ha más hurrog le gyengébb pilótákat, ha hibáznak (ennél jóval élesebb helyzetekben, pl szezon végén valahol) akkor ássa el magát, nem sportszerű, de most a kiskedvencnek is kinyílt a csípája, és sír.

Arról nem is beszélve, hogy az is megmutatkozik, hogy autó nélkül nem akkor tényező ő a pilóták között.
Nem szeretném Vettelt védeni, mert nekem tök közömbös, de egy olyan sportágban, mint a Forma 1 kb. 80%-ban számít szerintem a technika. A legjobb autóban egy olyan ember is lehet világbajnok, aki esetleg jelenleg csak a középmezőnyben teng-leng. (vagy még ott se)

A pilóták tudását elsősorban szerintem csak a csapattársukhoz lehet igazán mérni...
piton
Capitá del Barça

2012.03.26. 19:44:33

A 3. hely is meg lett volna neki, vagy legalább is Hamiltont utolérte volna. Pont ezért volt ilyen ideges mert már körök óta maximumon ment, azért h felzárkózzon,arra Hamiltonra aki alatt most a legjobb autó van. Aztán jött Karthikeyan és szevasz dobogó, meg pontszerzés. :( :evil:
Szégyen h itt állandóan megy a Vettel fikázás, ha nincs rá ok akkor is kitalálnak vmit az okosok, csak lehessen szapulni.
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
Sanama
Llegenda del Barça

2012.03.26. 19:44:16

Messi-Ini írta:

....Nem is értelek titeket komolyan...Mi jön ki most???nem is értem...szerintem tavaly is ugyanígy mutogatott volna ha egy lekörözött idió*ta elvesz tőle nem kevés pontot,csak tavaly erre éppen nemvolt példa...Az meg,hogy most mutatkozik meg igazán hogy autó nélkül nemtud menni,az egészen vicces...Azért hozott egy 2. helyet ausztráliában,meg itt is meglett volna neki a 4.,ha nincs ugye az a bizonyos sztori...szerintem ez nemrossz eredmény,egyáltalán nem az...de ha még az is lenne,2 verseny ment le,mit ítélkezel??meg úgy egyáltalán,egy kétszeres világbajnokról beszélünk ember,nehogymár leszóld...
Csak már Vettel akkora pilótának volt beállítva, aki egy ilyen kocsival is győzni fog,mert ő a legnagyobb stbstb. Már kicsit unalmas volt

A másik meg,hogy elegáns, nyugodt,stb. Láthattuk,hogy nem az első helyen áll és nem megy alatta a kocsi és kicsesznek vele, már nem is olyan nyugodt. Mutogatni lehet, mert bennem is felmenne a pumpa, na de pár órával utána még nyilatkozatban is porig zúzni az embert, ahhoz gratulálni tudok neki.
Messi-Ini
Capitá del Barça

2012.03.26. 19:33:56

....Nem is értelek titeket komolyan...Mi jön ki most???nem is értem...szerintem tavaly is ugyanígy mutogatott volna ha egy lekörözött idió*ta elvesz tőle nem kevés pontot,csak tavaly erre éppen nemvolt példa...Az meg,hogy most mutatkozik meg igazán hogy autó nélkül nemtud menni,az egészen vicces...Azért hozott egy 2. helyet ausztráliában,meg itt is meglett volna neki a 4.,ha nincs ugye az a bizonyos sztori...szerintem ez nemrossz eredmény,egyáltalán nem az...de ha még az is lenne,2 verseny ment le,mit ítélkezel??meg úgy egyáltalán,egy kétszeres világbajnokról beszélünk ember,nehogymár leszóld...
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.03.26. 19:28:49

Fogjátok fel így, ha nektek ettől nagyobb örömet okoz :lol:

Én meg úgy fogom fel, hogy ez a szintű törekvés arra,hogy vkibe bármilyen okból kifolyólag is belekössünk,vagy piszkáljuk, gúnyoljuk, az Szánalmas. Persze különbözőek vagyunk, Hála az Istennek :) És teszik ezt olyan emberek, akik számon kérték azokat akik kiakadtak arra,amikor Hamilton pl szétkamikázott egy másik pilótát :D

szerk: nem az idióta szót használta, és úgy írsz róla Messifan91, mintha csak is ő akadt volna ki ilyesmin. (sokan ennél sokkal bagatellebb dolgokon rinyáltak) Bár ha ez az első szezon amit látsz,akkor megértem.
Kép
MessiFan91
Jugador d'estrella

2012.03.26. 19:25:32

Azt még megértem hogy a versenyen ideges volt, mert akkor egyből dühödött fel, de a verseny után is leidiótázta Karthikeyant
socio66

2012.03.26. 19:08:06

persze hogy más is mutogatott már.
ez a szitu csak azt mutatta meg,hogy könnyű akkor higgadtnak,meg szuperkoncentráltnak lenni-ezek voltak ugye vettel pozitív jelzői elsősorban- amikor megy a vas,és minden az ember kezére játszik.
egyébként német lap írta;

'A világbajnok csúnyán leszidta az indiai Karthikeyant. Előbb az autóban ülve rázta az öklét, majd később úgy korholta a HRT versenyzőjét, ahogyan korábban még senki sem tette a Formula–1-ben.'
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.03.26. 19:01:17

Én nem tudom pontosan melyik szituációról beszéltek, gondolom arról amikor kőrözte le az indiait.
Nálam az Vettel hibája, az indiai az íven volt, Seb meg korán húzta rá a kormányt. ennyi.
vagyis én így láttam. bár a fene se tudja, így visszanézve újra, lehet az Karthikeyan volt a hibás, de ennyire akkor sem kell kiakadni,főleg hogy azért ő is ludas volt ebben.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MessiFan91
Jugador d'estrella

2012.03.26. 18:47:30

Vettel azt hiszi magáról hogy ő soha nem hibázhat és soha nem ronthatja el mások versenyét.

Hajrá Alonso!
piton
Capitá del Barça

2012.03.26. 18:36:49

Nem szép dolog az ilyen, de hirtelen felindulásból mindenki csinált már hülyeséget, ez szitu meg tényleg bosszantó, már rajta volt Hamiltonon, amikor Karthikeyan nem figyelt eléggé és elrontotta az egész versenyét. Ki az aki nem lenne dühös, ezek után. Alonso hányszor mutogatott már ennél apróbb dolgokért is, Hamilton balhéit ne is említsük.
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
ab1daL
Director del Fútbol

2012.03.25. 23:52:17

Na mondjuk ez a bemutatás, ráadásul kétszer, elég tré dolog volt...
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Galen
Jugador del Barça

2012.03.25. 23:34:38

Tök egyetértek Ozsival.
Ugyanmá, ettől kevésbé fájó szituknál akadtak ki pilóták...
Azt el tudom fogadni, hogy nem szeretnek valakit, de azt, hogy a képességeit ne ismerjék el, az gyökérség.

Kétszeres világbajnok.
Schumi-t is fikázzák jobbra balra, a hét vb címét meg elfelejtik. Divatdrukkerek vagy ostoba fajankók mind.

Hozzáteszem engem már évek óta nem hoz lázba az F1, már nem kelek fel egy versenyért sem korábban, nemhogy az időmérőért.
Nem érzem a késhegyre menő csatákat, mint anno mondjuk Schumi-Hakkinen esetleg még régebbi párharcokban.
De még az Alonso vs Schumi csaták is kiválóak voltak, hogy a közelmúltról beszéljek.
De az utóbbi 3-4 év nekem nagyon nem tetszik.
ez a DRS-sel úgy csinálunk, mintha valódi előzés lenne... Meg. Egyszer válthatsz irányt, meg hagyjál helyet, meg fond be a szemöldököd, ha véded a pozíciódat...

Nekem ez már nem forma1
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.03.25. 23:23:35

Nem volt szép a bemutatás, de írj pár példát,amikor egy lekörözött volt az oka vki kiesésének, (vagy ezáltal nem szerzett pontot) az élmezőnyből, és teljesen úriember tudott maradni. Lehet lesz ilyen, de írok pár ellenpéldát, Hamilton,Alonso,és még felsorolhatnám az egész jelenlegi mezőnyt is, akik egy-egy feltartás miatt is mutogattak már nem egyszer. Ez kicsit többe került,mint egy feltartás. (Alonsora se véletlenül ragadt rá a mutogatós bácsi gúnynév).

De ennél nagyobb örömötök ne legyen az idei F1es szezonban,mint ,hogy most jól megmondjátok a csúnya Vettelre, hogy merészelt kiakadni azon,hogy minimum 12pontot elvett tőle egy fakezű lekörözött. Felháborító :D
Kép
18Barca99
Capitá del Barça

2012.03.25. 22:38:03

http://h9.abload.de/img/untitled-1n0k4e13xkv.gif

ez a nagy Vettel-"ke"? :D hányszor volt már istenem ilyen és érdekes nem mindenki így reagálta le... :roll:
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.03.25. 22:13:07

Te megint egy teljesen más sportot néztél szerintem, vagy a ködtől nem láttad csak rendesen.

Olvasd el a Hamilton fanok véleményét Vettelről, most is teljesen jól ment, és csak úgy elárulom,hogy Hamilton nyakára készült ép felmászni, amikor tőle függetlenül defektet szenvedett. Első futamon is maximumot ment,és 6.ról 2.lett, most 6.ról 4.helyen ment,és a 3.helyre reális esélye volt.

Ha nekem nem hiszel,mert már a negatív elfogultság teljesen elborította az agyadat, olvasd Wéber Gábor írásait, de eme topikban is találsz bőven olyat, aki engem igazol, igaz olyat is, aki bepötyög 3 sort, mert épp jól jön hogy "bánthatja" Vettelt, az más kérdés,hogy ismételten teljesen jogtalanul.

Gondolom számodra a tavalyi Alonso se volt tényező, vagy akár a Melbourne-i, meg már mindjárt rossz pilóta is volt amikor éppen a 4-5. hely jelentette a maxot,amit tudott a géppel együtt kihozni. Annyira vicces :)
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2012.03.25. 21:43:00

Most jön ki milyen is Vettel. Ha más hurrog le gyengébb pilótákat, ha hibáznak (ennél jóval élesebb helyzetekben, pl szezon végén valahol) akkor ássa el magát, nem sportszerű, de most a kiskedvencnek is kinyílt a csípája, és sír.

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
sziryboy
Jugador del Barça

2012.03.25. 20:23:33

miihii írta:
messideco írta:Szerintem valami német szleng lehet.

Igen,mint nálunk a mazsola :)
Kimazsoláztam a mazsola jelentését:
Olyan autóvezető, aki nem tudja felvenni a forgalom ritmusát, illetve vezetés közben képtelen gyors döntéseket hozni. Sokuk a vasárnapi vezetők ill. az erősen korosodó személyek közül kerül ki.
Persze ezt tudja mindenki, de így leírva patent.
vagy
a mazsola egy rémült arcú szőlőszem :-)
miihii
KHAL

2012.03.25. 19:54:55

messideco írta:Szerintem valami német szleng lehet.

Igen,mint nálunk a mazsola :)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Válasz küldése