Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ugyanaz az aggodalmam. meglepő lenne, ha a Chelsea nem lőne gólt, max. akkor ha tényleg az első perctől a 0-0-ra játszanának. Viszont 3-at lőni egy ennyire visszazáró csapat ellen, ráadásul úgy néz ki, hogy Cech abbahagyta a potyázást. Úgy érzem, hogy Alexisszel, de Fabregasszal nincs minden rendben. Alexisnek vannak időnként jó meccsei, de konstans jó szereplést nem tud nyújtani, míg Fabregas játékával nagy gond nincs, de azokat a ziccereket is elbaltázza, amiket csak be kéne gurítani az üres kapuba. Ráadásul elvileg Sanchez a Real ellen nem biztos, hogy játszik, elvileg kisebb sérülést szedett össze. A Real ellen nem tudom, hogy hogyan kéne felállni, de a Chelsea ellen az említett 2 embert letenném a padra. Pedro egyre biztatóbb lőtt néhány gólt és hát azért a végén helyzetbe tudott kerülni, majdnem összejött neki. A 3. csatár egyértelműen Cuenca lenne. Gondolom a rutin miatt tehette be, Fabregast és Sanchezt, de Cuenca nálam jelenleg a 2. legjobb csatárunk Messi után a formája alapján. nagyon penge dolgokat nyomott mostanában. Hátulra pedig mehet a bevált négyes Mascherano helyett Piquével, a kp-n pedig Xavi-Ini-Sergio. Akárhogy, de jussunk továbbsjd írta:Idáig sokakkal együtt én is úgy gondoltam, hogy ilyen játékkal simán továbbmegyünk otthon a Chelsea ellen, de az a helyzet, hogy most már elbizonytalanodtam. Na nem azért, mert nem hinném, hogy jobb csapat vagyunk a Dinamo Londonnál, hanem mert ebbe az érvelésbe mindenki belekalkulálja, hogy ezeket a helyzeteket majd berúgjuk egy hét múlva. Én viszont ebben nagyon nem vagyok biztos.
Elég csak pár meccset elővenni, a tavalyi kupadöntőn, az Arsenal elleni visszavágón meg idén a Milan ellen a helyzetek alapján domináltunk, az elsőn mégis lenullázódtunk, a másodikon meg a 0 kapuralövésük ellenére Mascherano mentett meg minket a kieséstől, idén meg ha elvesszük a két tizenegyest, akkor bizony mi távozunk (miközben ott volt Adriano meg Thiago ziccere).
És akkor még nem is mondtam olyan meccseket, mint a Valencia elleni 5-1, vagy a Sevilla elleni 0-0, ahol (az előbbin aratott fölényes győzelem ellenére is) felváltva játszottunk bakiparádét a kapu előtt, illetve csináltunk hőst a kapusból.
Nagyon úgy néz ki, hogy Messi maradt az egyetlen gólképes emberünk, őt viszont előszeretettel őrzik 4-en, 5-en is a komolyabb meccseken és nincs egy Villa vagy jó formában lévő Pedro, akit helyzetbe hozva be tudnánk verni párat (mint az 5-0-s Clasicon)
Félnék a szombattal kapcsolatban is, de szerencsére a Real elég szégyenletes teljesítményt nyújt mostanában, ennek meg kell lennie, de hogy mi lesz kedden, abba inkább nem is gondolok bele
ozsimiki írta:igen, sjd szavaiban is ott van a realitás is...
ezért voltam mérhetetlenül ideges, és még vagyok is, mert megvoltak a lehetőségek, ahhoz, hogy nagyon megkönnyítsük a döntőbe jutást. Ehelyett a bunkeres Chelsea 1ből 1et belő, és végigmákolja a továbbiakat (2kapufa).
nagyon idegesítő lenne ha kiesnénk így...nagyon. De bízni kell!
szerk:
hm,hm a világsajtó,meg a többi divatfikázó drukker nem igen rúgózik azon,h a Chelsea mit kereshet még a Blben. (napoli ellen, majd Terry kezezése Liszabonban,stb,stb). Persze ha nekünk elfelejtenek befújni egy 11est, akkor már csalunk...
ehhez én már kezdek hozzászokni.hm,hm a világsajtó,meg a többi divatfikázó drukker nem igen rúgózik azon,h a Chelsea mit kereshet még a Blben. (napoli ellen, majd Terry kezezése Liszabonban,stb,stb). Persze ha nekünk elfelejtenek befújni egy 11est, akkor már csalunk...
Eleve nem tetszett,h megint ő a bal támadónk, ott egyszerűen koránt sem WC szint, illetve nem megyünk semmire azzal,h megver ott egy védőt, és próbálja beadni...bár volt egy 11es gyanús eset,de szerintem a középpályán lenne a helye, ill ahhoz közelebb, több hasznunkra lenne.Barcaman1993 írta: és Iniestara is, nagyon eltűnt a srác. Pedrot tudnám elképzelni, jobbosra Cuencát.
Úgy nézem, hogy idén még senkinek sem lőttünk 6-ot. Itt lenne az ideje.Game90 írta: 0 gól: Sevilla
1 gól: -
2 gól: Milan, Plzen, Sociedad, Bilbao, RMadrid, Valencia
3 gól: Milan, Racing, Gijón, RMadrid
4 gól: BATE, Zaragoza, Rayo, Betis, Getafe, Osasuna
5 gól: Villarreal, AMadrid, Mallorca, Levante, Valencia, Granada
7 gól: Leverkusen
8 gól: Osasuna
9 gól: Hospitalet
Ez a számsor elég biztatóan néz ki, de igazán akkor lenne beszédes, ha a kapott gólokat is megnéznénk. A Milan ellen pl szépen mutat a 2 illetve 3 rúgott gól, de mindkét meccsen kaptunk is, ami a Chelsea ellen szvsz most nem férne már bele.Game90 írta:Csak a Sevilla ellen nem sikerült betalálnunk hazai pályán, többin mindig lőttünk legalább 2 gólt.Firefox írta:Egy kérdés: Tud valaki arról egy statot, hogy az idei otthoni meccseinken hányon nem rúgtunk legalább 2 gólt? és ha már lesz valaki ilyen kedves, lefirkanthatná, hogy kik ellen sikerült csak 1 vagy 1 sem. A Sevillára emlékszem.
0 gól: Sevilla
1 gól: -
2 gól: Milan, Plzen, Sociedad, Bilbao, RMadrid, Valencia
3 gól: Milan, Racing, Gijón, RMadrid
4 gól: BATE, Zaragoza, Rayo, Betis, Getafe, Osasuna
5 gól: Villarreal, AMadrid, Mallorca, Levante, Valencia, Granada
7 gól: Leverkusen
8 gól: Osasuna
9 gól: Hospitalet
Chelsea meg például idegenben kikapott már az Everton-tól (2-0), ManUnited-től (3-1), Napoli-tól (3-1).
Olvasnivaló:
http://nepstadion.blog.nepsport.hu/arch ... _kameleon/
Tényleg, valami nem stimmel ezzel. Lehet, hogy csak az elődöntőkre vonatkozik a statisztika?recrea írta:+ tavaly Arsenal. Akkor ez így nem stimmt.herlius írta:Ha nem tévedek, az az egy továbbjutás pont a Chelsea ellen jött össze (1-3 után 5-1).mes írta:- A Barcelona hat alkalomból ötször kiesett valamely nemzetközi kupaküzdelem egyenes kieséses szakaszában, miután az első mérkőzésen vereséget szenvedett.
Csak a Sevilla ellen nem sikerült betalálnunk hazai pályán, többin mindig lőttünk legalább 2 gólt.Firefox írta:Egy kérdés: Tud valaki arról egy statot, hogy az idei otthoni meccseinken hányon nem rúgtunk legalább 2 gólt? és ha már lesz valaki ilyen kedves, lefirkanthatná, hogy kik ellen sikerült csak 1 vagy 1 sem. A Sevillára emlékszem.
+ tavaly Arsenal. Akkor ez így nem stimmt.herlius írta:Ha nem tévedek, az az egy továbbjutás pont a Chelsea ellen jött össze (1-3 után 5-1).mes írta:- A Barcelona hat alkalomból ötször kiesett valamely nemzetközi kupaküzdelem egyenes kieséses szakaszában, miután az első mérkőzésen vereséget szenvedett.
Ha nem tévedek, az az egy továbbjutás pont a Chelsea ellen jött össze (1-3 után 5-1).mes írta:- A Barcelona hat alkalomból ötször kiesett valamely nemzetközi kupaküzdelem egyenes kieséses szakaszában, miután az első mérkőzésen vereséget szenvedett.
Tökéletesen egyetértek! Az az igazság, hogy én is rühellem a bunkerfocit, de ha csak így tudnak nyerni, legyen. Ámde: otthon csak-csak lő egy két gólt ez a Barca, legalábbis nagyon bízom benne. Visca el Barcapapek89 írta:Ezen kár rágódni. Elítélik sokan a bunkerfocit, többek között én is, de ezzel nem kell már foglalkozni. Van erre is taktika, tegnap se sok kellett volna, hogy bejöjjön. Mikor beemeltek 1-2 labdát a védők mögé, rögtön gólhelyzet volt. ( Alexis kapufája ) Otthon nyilván több kell, de ez az 1:0 nem a világ vége. Ha az inter ellen majdnem sikerült 3:1ről visszajönni, akkor 1:0ról is képesek a srácok. Ha rúgunk egy gólt, akkor se fog a Chelsea kinyílni, mert akkor lesz egál a párharc és az nekik jó. Ha esetleg már kettőt lövünk, kénytelenek lesznek kinyílni és támadni. Onnantól már nekünk állhat a zászló. Csak a helyzeteket ki kell használni. Nem lesz itt gond, ha odateszik magukat.
A BL meccsekből sztem a Madrid jött ki jobban lélektani szempontból. Az 1-2vel sokkal jobb helyzetben vannak, mint mi a 0-1-el, ráadásul ők a játék képe alapján mindenképp megbecsülhetik ezt az 1-2-t, hiszen lehetett volna több is közötte. Mi viszont eldönthettük volna a továbbjutást, ehhez képest igen nehéz helyzetbe kerültünk szvsz. De nem ez fog dönteni, meg fogjuk csapni a Madridot, ez egyértelmű.mahitoo írta:Még egy érdekes dolog.Mindenki szinte biztos volt benne, hogy a Barca vagy a Real lélektani fölénybe kerülhet a BL elődöntőket követően a Classicóra, erre szerintem tök ugyanott van a 2 csapat.Viszont a szombati meccs után valamelyik mindenképp rosszabb passzban fogja várni a visszavágót.Remélem nem mi leszünk azok.
először is had jegyezzem meg, TE NEM VAGY BARCA SZURKOLÓ!Bob_Marley írta:Nem tudom mrie számít pár ember, hogy mi kimegyünk fülünkön pattogtatjuk a labdát gurítunk mindenkinek 5-6 gólt miközben az ellenfél kijön egész pályára letámadni, s asszitál meg tapsol a góljainkhoz!Igen szép lenne, csak a foci nem erről szól, s főleg nem ilyen tétek mellett!