2012.04.26. 21:17:46
Ahogy elolvastam a cikket, elkezdtem (volna) youtube-on videókat nézni róla. Az első videó 40. másodpercéig bírtam...nagyon ritkán sírok, pedig baromi érzékeny lelkű ember vagyok, de ott a 40. mp környékén úgy éreztem hogy ha tovább nézem, akkor sírás lesz a vége, és nincs szükségem arra, hogy egész estére magamba roskadjak. Egyszerűen felfoghatatlan hogy elmegy...haragszok rá, mert nem találom logikusnak a lépést, ugyanakkor egy rossz szóval nem illethetem, mert ha Ő nincs, akkor az elmúlt 4 évben nem élem át ezeket a más szurkoló számára felfoghatatlan, és elérhetetlen élményeket. Igen, elérhetetlen, mert biztos vagyok benne, hogy újabb évtizedeknek, talán több mint 100 évnek is el kell tellnie ahhoz, hogy egy csapat újra 100%-os szezont produkáljon, ráadásul ilyen játékkal...de itt megint bejön a képbe az, hogy miért nem tudja folytatni ezt a sort. Annyi szép és csodálatos év áll előttünk, és most megfoszt mindenkit (saját magát is) ettől a lehetőségtől....22-es csapdája ez így...
Biztos vagyok abban is, hogy itt 3 éven belül a keret 80%-a nem lesz jelen. Xavi és Puyol pályájuk végén járnak, Guardiola rendkívül fontos szerepet töltött be az Ő életükben is. Nem vagyok benne biztos, hogy az új edzővel olyan motíváltak lesznek, hogy addig fociznak, ameddig bírnak. Nem csodálkoznék, ha Puyolnak a következő szezon lenne az utolsó, Xavinak pedig nem adok 4 évet és szögre akasztja a csukát. Messivel is ki tudja hogy mi lesz...látszanak rajta azért a nagyképűsödés jelei, de ezeket Pep rendkívül jól lekezelte. A következő edzőben nem vagyok ennyire biztos, hogy meg tudja fogni Messit, akkor se, ha egy honfitársa lesz az. Piqué is ugye megy elfele a celebbé válás irányába, amiből már Pep-pel is voltak problémák, mi lesz ezután? Olyan érzelmi sokk lesz ez a játékosok számára, hogy szerintem ebbe mi bele se tudunk gondolni...ha nem tudnák már a döntését (amiben biztos vagyok hogy nem így van, mert ők se holnap fogják megtudni, ez számomra 100%-ig biztos) akkor elképzelem, ahogy ülnek otthon a tv előtt, élőben nézik a Barca TV-t, és mikor bejelenti hogy távozik, mindegyik a kezeibe temeti az arcát, és nem hiszi el hogy ez megtörtént...
Abban is biztos vagyok, hogy itt sötét idők jönnek. Olyan elvárások lesznek az edzővel szemben, hogy azoknak csak egy José Mourinho szintű ember tudna megfelelni, mert kb neki az egyik fülén be, a másikon kimenne az, hogy mit mondanak a szurkolók...de ugye az egyetlen ilyen ember pont JM. Sorozatosak lesznek az összehasonlítások Guardiola-val, és ez össze fogja nyomni a vállát, legyen bárki is a következő entrenador. Hosszú, JM regnálásáig tartó Real Madrid uralmat prognosztizálok. Nincs olyan edző jelenleg Európában, akit alkalmasnak találnék a Barca kispadjára...Emery aki egyből beugrik, de azért ne felejtsük el, hogy neki nem a Valencia az első csapata...megbukott már pár helyen, pedig ha egy edzőben van világklasszis potenciál, akkor azt a középcsapatokkal is meg tudja mutatni. De Ő még szóba se jött sose egy nagy klubnál sem, ami azért jelent valamit...
Mérhetetlenül szomorú, és csalódott vagyok...úgy érzem magam, akit megtámadott egy banda, kiütöttek, és utána még a földön fekve is belerúgnak párat, majd egy pisztoly golyóval megadják a kegyelemdöfést.....kikaptunk a Chelsea-től idegenben, kikaptunk az oly régen várt El Clasico-n, ráadásul hazai pályán, ezzel elúszott a bajnoki cím, majd heroikus küzdelemben hazai pályán kiestünk a BL-ből, és akkor rá 3 napra az az ember, akinek mindent köszönhetünk, aki életünk meghatározó alakja volt, mert hiába élünk 2000 km-re Barcelona-tól, Ő volt az, akinek a segítségével boldog hétköznapjaink, eufórikus hétvégéink, önkívületi állapotban töltött szerda estéink voltak...mennyi de mennyi boldogan eltöltött napot adott nekünk ez az ember és a csapata...
Megköszönni csak akkor fogom, ha bejelenti, de erre már csak cirka 11 óra 42 percet kell várni.