2012.05.11. 10:20:44
A védőhelyzetet szerintem eléggé bonyolulttá teszi, hogy Titonak milyen elképzeléséi vannak a háromvédős rendszerrel, ha azt fogja inkább erőltetni akár elegen is lehetnek, ennek ellenére kellene egy kv. Fontás-ról jóformán semmi nem derült ki. Én bíztam benne, hogy fut idén egy jó szezont és a köv. szezonban már biztos csere lehet, de jött az a sérülés és ezzel az egész megbukott. Az a gond, hogy hárman (puyol, Masch, Piqué) meg is oldaná, de láthattuk milyen könnyen jöhet hosszabb sérülés vagy formaingadozás. Nem is tudom mi lett volna ha Masch huzamosabb időre kidől. Ergo tényleg kellene egy kv, de 10-20 milláért is csak egy közepeset kapunk. Ha Silva hozható lenne egyértelmű a dolog, de sztem (ha Nesta tényleg dobbant) a lehetetlen kategóriába tartozik. Talán még David Luiz, de neki nem volt túlságosan jó szezonja, egy kicsit rizikós+őt se nagyon engedné a Chelsae. Más, aki igazi erősítés lenne nem is jut eszembe így hirtelen. A balosra tökéletes lenne Jordi Alba és a hozható kategória, nem tudom hogy állunk vele.
A kp-n nincs különösebb gond. Mondhatjuk, hogy öregszik Xavi, de még akkor is az egyik legstabilabb és legnélkülözhetetlenebb játékosunk. Mellette ott van Ini/Cesc/Thiago, hátrébb Busi esetenként Masch.
Elől viszont gondok vannak. Nem biztos hogy Messi még egy ilyen gólterméses szezont le tud hozni. Ha Alexis nem lesz a fél szezonban sérült , akkor stabil kezdő viszont mellettük nem csak a cserékkel hanem a másik széllel is gondok lehetnek a kezdőben. Habár Villában bízok nem életbiztosítás és a Pedro/Tello/Cuenca hármas még nagyobb kérdőjel. Én reménykedek, hogy viszontlátjuk újra a régi Pedro-t, de még akkor sem vagyunk sokkal beljebb. Meg lehet próbálni ennyi támadóval, még be is jöhet, de akkor Pedronak ÉS Villa-nak is jó formában kell lennie és akkor még ott vannak a sérülések.
Az ilyen Llorente-k meg nem is tudom, hogy kerülhetnek szóba. Miért dobjunk ki egy olyan alapvető centerre pénzt, akit úgyis kitolnánk szélre, ha pedig oda kell ember nálunk van a világ egyik legjobb középső támadója. Miért nem lehet őt használni mint szélen szenvedtetni? Viszont nem sok mozdítható ideális játékos van a piacon aki erősítés lehetne. Mondjuk az én álmom Hulk, de sajnos még kacsa szinten sem merült fel a neve.
Neymar-ral úgy vagyok, ha jön nem fogok sírni, mert nagyon nagyot is dobbanthatna és hosszú időre sok gondot megoldhatna, de kb. annyi esélye van, hogy be is bukjon, akár emberileg is.
Egy szó mint száz nagyon sok a kérdőjel, Tito-éknak okosnak kell lenni, de az biztos, hogy vmennyire kockázatos lesz a köv szezon.
Forca Barca!!!!