Valahogy nekem is hasonló volt a véleményem mikor anno megnéztem.
Korrekt kis film, de valahogy nem ütött akkorát.
Ha már írek, ez nekem jobban bejött speciel:
http://www.imdb.com/title/tt0280491/
szerk.:
Visszafordíthatatlan
Hát ez mocskosul tetszett.
Kemény, elborult, beteg. De ugyan akkor van valami egészen zseniális hangulata a filmnek.
Nem tudom, hogy attól, hogy Michael J. Fox volt az operatőr, vagy attól, hogy Vincent Cassel egy zseniális figura akit én még rosszul alakítani nem láttam, esetleg Moni cicám domborzati adottságai teszik ezt, de tud valamit a film.
Mégpedig iszonyatosan felzaklatni és pofán vágni. Legalább is velem ezt művelte.
Rögtön azzal kezd,
hogy egy b*zibárban rohangál Vincent barátunk (nem, nem örülünk! ). Majd jön a tűzoltókészülék esete az ekkor még ismeretlen férfivel. Nagyon durva hatást kelt a kamera felé repülő fogak látványa, ahogy a sorozatos ütésektől tejberizs állagúvá váló fickó képe is.
A forgatókönyv ugye nem új keletű (Memento), de még is végig feszülten vártam, hogy na most vajon mi következik.
Ahogy haladunk az időben (
visszafelé), úgy tudjuk meg milyen dolgok is vezettek odáig, hogy ezek az emberek (mármint a két fickó), ennyire kifordult magából.
A megerőszakolós jelentről valahol olvastam, hogy túl hosszú. Nos, szerintem ez is megdöbbentően életszerű volt. Valahogy így kell valakit megerőszakolni kérem szépen.
Csak bámultam a monitort és vártam, hogy mikor ér már véget a nő szenvedése.
Aztán meg ahogy átrendezi az arcát az úriember meg megint csak borzasztó volt.
A végére visszaérünk minden kezdetéhez, idill, nyugi, csupa öröm és bódottá'.
Mindenki happy, Vinsz elmegy boré a nő meg közben terhes lesz.
Én meg csak nézek, és mondom magamban, hogy emberek, ha tudnátok mi vár rátok...
8.5/10
Mellesleg filmklubba illő alkotás.
@VEB,
én néztem, és Noé 4 filmet csinált.
Visszafordíthatatlan, Enter the Void, Nyolc, Egy mindenki ellen