2012.05.22. 12:45:14
Nos, igen. Lui felvetésére én is azokat az érveket tudnám felhozni, amit előttem leirtatok. Az sem véletlen, h a következő idényben már négy német, és csak 3 olasz csapat indulhat a BL-ben. Persze meg lehet kérdőjelezni az Uefa döntését, de itt most azt hiszem igazok van, a két ország csapatainak európai kupaszereplései az elmúlt években ezt támasztják alá.
Ami a követező BL szezon erőviszonyait illeti:
-Úgy gondolom, h a tavalyi Barca-Real-MU hegemónia már idén eltűnt. A MU abszolút a többi csapat szintére süllyedt, a Barca-Real kettős még mindig a legjobb volt, de már ők is bőven foghatók voltak, ahogy meg is fogták őket, A Chelsea győzelme meglepetés volt, de a Bayern menetelése számomra nem, már a csoportkörben úgy éreztem, a Barca-Real kettős mellett a 3. számú favoritok lehetnek. Jövőre sztem tovább zárkózhat a mezőny két nagyra.
-Ettől függetlenül úgy gondolom, a Barca-Real kettőssel jövőre is számolni kell. A Bayernnel nem tudom, sztem ez a hazai vereség vissza fogja őket vetni. Ha idén nem sikerült, jövőre aligha fog.
-Ami az angolokat illeti: MU sztem vissza akar majd térni az elitbe, a City pedig be akar törni oda, és ere mind2 csapatnak jó esély is látok, szóval velük számolni kell. Az Arsenal azt fogja hozni, amit idén és az előző években, a Chelsea-től visszaesést várok.
-Spanyoloknál a két nagyról már írtam, a Valencia sztem megint csak töltelék lesz, a Malaga talán tovább juthat el, de végső győzelemre még messze nem esélyesek. Talán a sorsolástól függően legjobb 16, v. legjobb 8 lehet a végállomás nekik.
-Németek: a Bayern sztem jövőre sztem kicsit vissza fog esni, a Schalke ott lehet a középmezőnyben. A Dortmund kérdőjel, ha egybe tudnák a csapatuk magját tartani, akkor jók lehetnének, de mindenképp többet várok tőlük, mint idén. A Möchenladbach nem hiszem, h érdemben bele tudna szólni.
-Olaszok: Juve kérdőjel, bár túl sokat nem várok tőlük, Milan-tól kb. azt, amit idén is bemutattak, a másik kettő súlytalan lesz.
-Franciák: egyedül a PSG-ben látok vmit, hasonló szereplést várok tőlük, mint a Malagától.
-A többi ország csapataiból lehet 1-2 meglepetés, de náluk ez max a legjobb 8-at jelentheti.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára
LG 2012.05.22. 13:04:07-kor.