USA Sports - NBA, NHL, NFL és társaik

Minden ami nem foci, de sport

Melyik a kedvenc amerikai sportod (max. kettő választási lehetőség)?

NFL
31
42%
NHL
10
14%
NBA
30
41%
MLB
3
4%

Szavazatok száma: 74
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.05.30. 19:58:34

socio66 írta:a harmadik negyed szenzációs volt, percenként nyúltam a földre az államért, ott szerintem érdekeltségtől függetlenül mindenki mosolyogva nézte a tévét, mert zseniális dolgokat lehetett látni[/color]
A Spursnek szorítok nyugaton a PO eleje óta, de ebből a tegnapi/mai meccsre már kezd kialakulni afféle igazi szurkolás, mert ha nem is minden pontnál, de egy jó pár hármasnál felugrottam még így betegen is, és Timmy zsákolásánál én is felsikítottam :D
Persze valszeg ez is felér egy divatdrukkerkedéssel, mert tavaly a konf döntőkben a Dallasnak és a Bullsnak drukkortam, a döntőben meg Nowoéknak. Azóta meg nem lett semmi, csomó ilyen kis rövid szerelem volt idén a Minnyvel, Portlandel, Denverrel és a Pacerssel, bár az utóbbival még tart a kapcs :lol: Asszem 20 meccsüket láttam az alapszakaszból és 10-et a PO-ban.

Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.30. 19:56:55

Cumbee írta:...
Cumbee ha még sok ilyet írsz a Celticsről még a végén megkedvellek :mrgreen: (vicc, nincs veled semmi baj csak hogy lehet egy Miaminak szurkolni :P :D)

Ray Allen meg már megint nem hiszem el ezt az embert. :shock: Tényleg lehet ezt még fokozni, vannak más sportágak óriási egyéniségek ahol néha az emberek eldobják maguktól a tehetséget (lsd Ronaldinho...) és itt van egy 37ik :!: évét taposó ember aki már nem olyan gyors mint fénykorában, már "csak" shooter, műteni kellene a bokáját, de már a PO előtt is mondta tudja játszania kell, mert nincs ember, s a mai napig a meccsek előtt órákkal!!!! megjelenik dobóedzést tartani.
És itt van ő, aki bajnok,sérült mindenki által elkönyvelve a liga történelmének legjobb és legszebben dobó hátvédje s ki megy mert nem engedheti meg magának még így se hogy ne gyakoroljon.
Aki látta a Philly elleni 7ik meccset ott is mutatták akkor jött a csarnokba, amikor még a fények se voltak bekapcsolva, egyszerűen továbbra is megdöbbentő, s az igazi példája annak a szorgalom a munka sikerre vezethet.Mert igaz borzalom most őt nézni, s főleg mikor lejön a pályáról azonnal cipő le, megy a jegelés a bokájára, de nem adja fel, akkor is a lehető legtöbbet akarja nyújtani, PÉLDAÉRTÉKŰ.
Ahogy a Miami ellen is hamarabb kijött a szünetről, hogy gyakorolja a büntetőket.

Ezért is írtam múltkor megszakadt a szívem, amikor KG is felsprintel, s elment mellette a labda, ezek az emberek tényleg 120%ot próbálnak bele adni, s néha kiüt ám az arcukra, hogy erőn felül teljesítenek.

Lotteryre kíváncsi vagyok Netsnél rezeg a léc, ha jól tudom nem kapják meg az első3 pick egyikét akkor nincs is pickjük :D

És érdekességképpen megnéztem 93ban Chris Webbert úgy hozta a Magic, hogy 1,5%uk volt az 1/1re Rosera a Bullsnak meg 2008ban 1,7% úgyhogy a Nets esélyei egészen jók :mrgreen:

szerk: Tony Allen övön aluli volt :twisted: Személyes kedvencem volt a 2010es döntős csapat kapcsán, de sajnos megértettem, hogy több játékidőt akart, s több pénzt.De igen őt se felejtsük el jó öreg TA, huh mi lenne egy Tony Allen-Bradley most nálunk lenne :D Ki dobna nekünk pontot ??? Mert hogy a védekezés gyakorlatilag még ennél is jobb lenne az biztos :D Amúgy igazad van kiegészítő személyzet lehet a kulcs egy esetleges Miami-Spurs döntőn (annyit mondjuk OKC-Celtics lesz bruhahaha :D).Illetve a Miami azért jobban védekezik mint a Thunder.

Ray Allen :
http://www.youtube.com/watch?v=72L_wmVn-cs
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.05.30. 20:25:56-kor.
Kép
Kép
Kép
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.05.30. 19:38:44

Na! Tegap bealudtam, így a lényeget pont nem láttam már. Ez a 4. negyed kicsit elgondolkodtatott. Azon gondolkodtam, hogy mostanában kellett-e a Spurs-nek olyan igazi, durva pitbull védekezés ellen játszania és arra jutottam, hogy szerintem nem. Azért az most látszódott, hogy ki lehet zökkenteni őket is, és ha az OKC jobban koncentrált volna a végén, akkor lehetett volna ez még szoros is. Kíváncsi leszek, hogy mit kezdnek majd magukkal a Spurs játékosok, ha kapnak egy jó kis keleti védelmet.

Nem playoff-os téma: Ma lesz a lottery húzás, nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki hova kerül.
Ehhez kapcsolódó pletyka, hogy a Nets(akit szezon közben 1 oldalas kommentben eltemettem:D) reménykedik benne, hogy bemákolják az 1/1-et,(kemény 7,5%-uk van rá, szal nemtom miben reménykednek) megszerzik a Magic-ből távozni akaró(hasra estem a meglepetéstől!!:D) Howardot és így megtartják D-Will-t. Szerintem Howard-ra reális esélyük is van, így azért elég kemény tényezővé válna a Nets és nem biztos az sem, hogy a Magic rosszul jár Lopezel. Egyrészt valamennyivel fiatalabb is, másrészt sokkal motiváltabb, mint az újdonsült celebcenter.
A másik ami kiégetett,(és főleg az indoklás része) hogy a Pacers nem megy rá Eric Gordon-ra, mert a tulajdonosnak nem stílusa a szabadügynökök leigazolása.

2 órával ezelőtti twitter bejegyzés:
Celtics not here for shootaround yet, but Ray Allen already on the court, shooting 3s. Making nearly all of them.

Nagyon fogom sajnálni ezt a Celtics-t, ha kiesnek. Sőt, bárki nyer a végén, maradéktalanul nem fogok örülni, mert én a mostani 4-ből 3 csapatnak nagyon odaadnám a gyűrűt. A Bostoni nagy 3-as megérdemelne még egy utolsó elismerést az eddigi dolgaiért és azért a szívért amivel még most sem adják fel és kifulladásig küzdenek a sok nehézség ellenére. A miami is megérdemelné szerintem, egyrészt én kimaradtam az átigazolási mizériából, szal a negatív dolgok nincsenek meg, csak annyit látok, hogy van 3 srác, aki hajlandó volt éves szinten 4-5 millióról lemondani, hogy együtt játszhassanak, ami nekem nagyon szimpatikus. Másrészt a sok negatív kritika ellenére én azt látom, hogy iszonyatosan akarnak és nagyon profin végzik a dolgukat, a végletekig koncentrálva és mindent beleadva játszanak. A Spurs szintén az idősek miatt és az miatt ahogy összeálltak, ahogy csapatként, egymást segítve egy más szintre emelték a mostani kosárlabdás és megmutatták, hogy van más út is a győzelemhez, mint az ösztönös tehetség és a szuper-atléta genetika. Az OKC-t hagytam ki, valszeg az OKC szurkolók nem nagyon értenének velem egyet és természetesen valahol ők is megérdemlik, de én azt mondom, hogy nekik még nem most kell nyerniük. Iszonyatosan tehetséges csapat, sőt tehetségben talán ők a legerősebbek, de nekik még nagyon sok idejük van és számomra még nem tűnnek annyira érettnek és profinak, mint a szintén a tehetségre építő Miami. (Igazából ezt az uccsó részt nemtom mire és miért írtam, de jól esett.:D)

szerk.:
Socio: Idén náluk mindenki iszonyatos formában van. A közvetítés alatt mondták, hogy Duncan olyan mint 5 éve, Parker valsze élete szezonját futja (elképesztő volt ezen a meccsen amit művelt, komolyan, mintha nem is kosármeccset néztem volna. Kígyózott az emberek között össze-vissza, végül csak üresen maradt és kb amit elengedett bedobott. Őt és a könnyedségét nézve rohadt egyszerűnek tűnik ez a kosárlabda. Fontos még, hogy a kiegészítő emberek nagy része idén jött és a SAS mostani játékában nekik iszonyat nagy szerepük van. + fura ilyet mondani, de szerintem jól jött nekik Ginobili sérülése. Nagyon sokat számít náluk, hogy van egy iszonyat jó kezdőjük+ a 6. emberük ennyire jó. Csodálkoztam is amúgy, hogy ő hogy nem jött számításba sehol az év 6. embere szavazáson, nálam TOP3 idén.

Bob: Akkor Tony Allen már nem is jó védő?:D:D Egyébként ha a Miami esetleg meg tudja szorítani majd a SAS-t, akkor ott szerintem nem feltétlen az lesz a kulcs, hogy James meg Wade ilyen jó védő, hanem hogy akik mellettük vannak, azok papíron mind jó védők így 1-1 embernek talán kevesebbet kell majd átsegítenie és a SAS játékosoknak nehezebb lesz üres embert találniuk, sok passzos játék ide, gyors labdajáratás oda. Most az OKC azért van kakiban, mert 1-1-ben nem elég jók, hogy megfogják a SAS játékosait, ezért a sok besegítés, kettőzés miatt mindig hagynak egy rést a védelmükön, ezt pedig a SAS könyörtelenül megtalálja és kihasználja.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.30. 19:29:52

Én is nehezen tudom elképzelni, de pl azért a Miaminál a liga talán 2 legjobb perimeter védője van (a legjobb Bradley :P :D) akik hihetetlen jók a pick&roll elleni védekezésben, mind erőben mind gyorsaságban és nem utolsó sorban óriási karokkal ott tudnak lenni.Mindenre van védekezés :D S a Miami a liga egyik legjobb védekező csapata is, szóval azért őket nem szabad leírni meg persze minket sem, mert mi meg gyakorlatilag a védekezéssel vagyunk még itt, s remélem maradunk is :P D Azt mondom ha kölcsönadnánk Docot egy esetleges Spurs-Miami döntőre (de még az OKC-t se írjuk azért le 2 hazait hozta a SA sok van még hátra) akkor ott fel lenne rajzolva egy "hipervédekezés".Ha tényleg Miami-Spurs lesz (lenne) akkor azért is nehéz elképzelni, hogy Miami, mert a 3 sztár dob mondjuk 80-90et de az sem biztos elég, s Pop>Spoelstra kispad >Miami bench ez 2 olyan dolog ami főleg egy esetleges kiélezett párharcban döntő jelentőségű.OKC is ezzel szenved, hiába védekeznek mindig addig jár a labda amíg csak elcsúsznak, s ott marad valaki üresen vagy egy leütéssel meg van a tiszta dobóhelyzet, ezt azért csapdázással ki lehet terelni a pálya azon részére ahonnan adott játékos kevésbé tudja bedobni, illetve a passzsávokba kell mozogni.S ne felejtsük James pl klasszisokkal jobb védő mint Durant.Szóval ha összejön azért az is igazi csemege lenne, de addig még sok van, rögtön egy Celtics-Miami második meccs :twisted: És hellóka még csak 1:0 :mrgreen:

szerk: kiesésük nagyban hozzájárult tavaly, hogy a Randolph-Gasol párosra nem volt ember, Blair alacsony volt hozzájuk képest, s Duncan meg nem volt ilyen formában, szétverték őket a gyűrű alatt.
Kép
Kép
Kép
socio66

2012.05.30. 19:22:20

lenyűgöző ez a spurs, az igazat megvallva az alapszakaszban nem nagyon nézegettem a meccseiket, mert alapvetően az atletikusabb, gyorsabb, egyéniségeket preferáló csapatokat szeretem, így a spurs nem volt különösebben izgalmas számomra, de hát ha öregen, 'csoszogva' így is lehet játszani, akkor lehet hogy újra kell gondolni ezt a dolgot.. :)
a harmadik negyed szenzációs volt, percenként nyúltam a földre az államért, ott szerintem érdekeltségtől függetlenül mindenki mosolyogva nézte a tévét, mert zseniális dolgokat lehetett látni.
ezek után nem tudom miben bízhat az oklahoma, tényleg ahogy írtátok, a sztárok hozták magukat, fisher adott egy kis extrát is, a többiektől pedig nem igazán lehet többet várni.
egy ehhez hasonló támadójáték mellé ha összerakják a védekezést is, akkor lehet fogni egy-két meccset, de hogy négyet..?
egyébként korábban is akartam kérdezni, most már tényleg aktuális, hol volt ez a spurs tavaly?
ha most az nba jelenlegi legjobb csapatáról beszélünk, akik 10/10-es mérleget mutatnak fel eddig a playoff-ban, kisöpörve a clippers-t, egyes periódusokban lenullázva a thunder-t, akkor tavaly ugyanezzel az edzővel, ugyanezekkel a húzójátékosokkal hogy tudtak kiesni az első körben a nyolcadik helyen bejutó csapat ellen? :)
Sanama
Llegenda del Barça

2012.05.30. 19:09:12

Parker volt már pályafutása alatt ilyen formában?

Amúgy én is azt mondom,hogy se a Miami se a Boston nem tudná 4(!!)-szer elverne ezt a Spurst a döntőben.
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.05.30. 19:05:59

Popovichék ahányszor megnyerték a konferencia döntőt, annyiszor lettek végül ők a PO győztesei.
Szerintem idén is meg lesz, mert igaz, hogy nem lehet semmit sem biztosra tudni, de számomra elképzelhetetlen hogy egy ilyen jól összerakott csapatot, ilyen rutinnal rendelkező játékosokkal és edzővel kikapjanak 1 csapat ellen 4x... nehéz elképzelni.
Ha majd a döntőben a Miami lesz az ellenfelük, akkor megy majd a kemény védekezés, de szerintem nem az lesz az első céljuk hogy kiiktassák LBJ-t és Wade-t (mert ugye ez lehetetlen), hanem a mesterlövész társaikra tesznek egy detektort és nem hagyják őket triplát dobni.
Persze eddig csak 3 meccs ment le, de nem gondoltam volna az év elején, hogy a Spurs és a Boston lesz a 2 suhanc csapat ellenfele a konf döntőben.

Egyébként Parker nem kutya, óriási meccset hozott, egyszerűen nem akartam elhinni hogy szinte minden tempóját gond nélkül bedobta.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.30. 17:59:44

Na nézem a meccset, hát Timmy zsákjánál így élőben látva azért még én is felugrottam. :D
Mekkora volt Bazska mondata 2012ben ugrott fel 99ben húzta be :D
Azért ezt tényleg öröm látni, hogy KG meg Duncan is egy tízest letagadhat.

Game jól írta 111 ponttal meccset kell nyerni, ennél többet támadásban nem várható a Thundernél, de ha nem tudják megoldani a védekezést, akkor nagyon nehéz.És hihetetlen hogy működik a SA támadójáték, komolyan "satuzárások" vannak Westbrookot meg Fishert is néztem, s már komolyan sajnáltam őket, bármerre fordultak oldalról jött a zárás, s lehetetlenség Parkert követni.Ez a 3ik negyed meg nem emberi őszintén mondom ilyet talán a 2008as döntő 6ik meccsén láttam utoljára.Nagy betűs kosárlabda védekezésben meg támadásban.Thundertől ettől több kell a sorozatban, s van is bennük de ez a meccs egy rémálom volt nekik.De a meccs végébe abszolút lehet kapaszkodni, s mindenáron meg kell akadályozni, hogy a Spurs tudja játszani a játékát s a védekezést meg rendbe kell szedni.Leírva rohadt egyszerű :D Csütörtökön folyt köv még 2szer lehet hibázni.

Ma meg Celtics-Miami azért még ne írjuk le a rókákat, elég gyöngék voltunk Hétfőn, én bízok a srácokban azért :D

LETS GO C's
Kép
Kép
Kép
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.05.30. 17:46:33

Nyakamat rá, hogy a Spurs bajnok lesz. Se a Thunder, se a Miami nem tudja majd őket megállítani még 7 meccsen sem, ugyanis nem hinném hogy mi legyőznénk a Heatet, kevés a padunk ehhez..
Ettől függetlenül ma este GO CELTICS! És a továbbiakban is GO SPURS! :D
Imádom ennek a csapatnak a játékosállományát, az edzőt, de a játékukat és hatékonyságukat meg főleg.
PCsabi
aka Game90

2012.05.30. 15:59:45

Na, megnéztem a meccset, hack-a-Splitter nem volt rossz, brazilnak volt egy kis FT practice :lol:

Spurs egyszerűen kegyetlen, tényleg űrkosárlabdát játszanak, 1. félidőben 58%-kal dobtak. Parker kivégezte a Thunder védekezését, Duncan annyira nem is volt hatékony támadásban, de szerintem több éve nem tömött ekkorát, mint most Ibaka mellett:
http://www.youtube.com/watch?v=shbcE6TMtHs
És akkor előjött még egy Diaw, aki rohadt hasznosan játszott ill. egy Leonard, aki összehozott egy dupla-duplát. Plusz ott van még Ginobili is, aki feltámadt az OKC elleni meccsekre. Gyönyörűen játszanak, folyik a labda támadásban (Scott Brooks ezért is próbálkozott a hack-a-Splitter-rel, hogy megpróbálja egy kicsit kizökkenteni a Spurs-t), ha nem utálnám őket ennyire, akkor még szurkolnék is nekik, hogy behúzzák a bajnokságot.

Thunder offense az rendben volt, 111 dobott ponttal meccset kéne nyerni. És nem tudom, hogy a KD - RW - Beard hármas mikor fog megint egyszerre jól játszani, azért nem fognak sokszor 88 pontot dobni 30/54 FG-vel. Viszont Westy-nek szóljon már valaki, hogy ne dobáljon annyit, amikor KD és Harden is hot. Kiegészítő emberek megtették, amit tudnak, de támadásban a Perkins - Ibaka - Collison hármas használhatatlan, pedig az nem lenne rossz dolog, ha az egyikük biztosan tudná értékesíteni a középtávoliakat (mondjuk Ibaka pár év múlva erre már képes lesz). Egyébként támadásban még akkor voltak a legjobbak, amikor Durant 4-est játszott, de ilyenkor meg védekezésben szívtak. És ha már védekezés, az gyakorlatilag nem is volt, Spurs megette őket. Westbrook-ot én leszedném Parker-ről, azért neki nem lehet kellemes a zárásokon átszenvednie magát, hiába egy energiabomba, azért felemészti őt egy idő után.

Amúgy remek párharc, hiába játszik jól az OKC, az 1. meccsen pl. nagy sanszuk volt, de ezt a Spurs-t csak úgy lehet megállítani, ha mindenki tökéletesen játszik a Thunder-ből. És látva ezt a San Antonio-t, szerintem a 2 idegenbeli meccsből 1-et tutira elhoznak.

Ja, asszem a Csabi - Bazska kettős kommentálja majd a meccset, remélem az alley-oop-ot is felvették ma.
Bob_Marley írta: NBA divat, azért 1-2 emberrel elbeszélgetnék style ügyben :D
http://www.youtube.com/watch?v=2V0330Dr ... =g-all-lik
Azok a szemüvegek még mindig ölnek. De Westbrook szerintem gyűjti az ilyen ingeket. Rondo, Wade, Amare nagyon kemény.

Kép
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.05.30. 15:47:39

azért tudom,hogy nem annyira egyszerű.
írtam is,hogy ha mondjuk több pontot vállalt volna,akkor lehet a védekezésre több erő marad a többieknél. de ez csak feltételezés. mindenesetre 3 emberrel ezt a Spurst nem lehet megverni,fel kell hogy nőnie valakiknek melléjük. nem pontszerzésben,hanem védekezésben kell extraklasszis teljesítmény. enélkül nehéz lesz,mert az igaz,hogy a nagy trió dobni fog meccsenként mondjuk 80 pontot, de ez ez ellen a Spurs ellen kevés lesz.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.30. 15:31:29

Teljesen igaz amiket írt Cumbee annyit azért írnék összekukáztak embereket, de azért pl Diaw a Sunsban nagyon jó volt, a Bobcats meg nem érdekelte, negyed ennyit nem teljesített megkapta üresen és volt amikor DIREKT nem dobta rá, s társai.Celticshez is akart jönni, de végül a Spurst választotta, az tény viszont nem tudom mit adtak neki (vagy vettek el :D) de leadott pár kilót.

S-Jax meg régen is jó volt a Spursben, de tény SA-ban nem ritkán találnak magukra a játékosok, s máshol meg sem tudják közelíteni azt a szintet.És Jackson is elég keményen bojkottált Milwaukeeban, nem járt edzésre, nem akart csere lenni stb.Pop meg megérti ezekkel a csibészekkel a hangot.
A rookiek kiválasztása meg a másik ahol évek óta csal a Spurs :D

Parker 1/28 Ginobili 2/27 azt hiszem a no coment kategória :D

Na de Rubio is nézi ám a Spurs-OKC párharcot :D
Kép

NBA divat, azért 1-2 emberrel elbeszélgetnék style ügyben :D
http://www.youtube.com/watch?v=2V0330Dr ... =g-all-lik
Kép
Kép
Kép
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.05.30. 14:28:05

csababarca írta:Csak megjegyeztem,hogy ki hány pontot dobott,semmiféle következtetést nem vontam le. csak összehasonlítottam két-két magasembert, plusz az OKC dobóit,a Spursével. nekem mint minden más sportban itt se a védekezés megfigyelése az első. persze,egy-egy Ibaka blokknál nincsen szebb :)
Azt se mondtam,hogy az offense a hibás, csak én Sefoloshától több pontot vártam volna. mert általában valamivel többet dob. és ha rá is lehet számítani,akkor lehet hogy támadásban lekerül egy kisebb teher pl Durantról,vagy RW-ról,és LEHET jobbat tudtak volna nyújtani védekezésben.
Azért az nem egészen úgy megy, hogy Sefolosha hozzárak még 10 pontot és akkor nyertek. 1 labda van a pályán, ha Sefolosha-nak 5 rádobással többje lett volna, akkor Durantnek mondjuk 5-el kevesebb. És ha már választhatok én is Durantet dobatom.:D Igaz amit Bob is mondott. A 3 embertől a 88 pont bőven elég kell, hogy legyen, egy Bostont pl adott esetben ennyivel már meg lehet verni. A védekezésen lenne itt a hangsúly, ez az amiért a párharc előtt is sima Spurs sikert vártam, mert ha az OKC támadását szembeállítjuk a Spurs védekezésével és megtesszük ugyan ezt fordítva, akkor bizony nagyon simán a Spurs felé billen a mérleg. Amit Bob felvetett, az bennem is megfogalmazódott már az előző sorozat után.(tán ide be is írtam) Lassan nem az lesz a kérdés, hogy ki tudja-e valaki ejteni a Spurs-t, hanem, hogy lesz-e valaki, aki meccset tud hozni ellenük. Lehet elfogult vagyok, de én erre a legnagyobb esélyt a Miami-nál látom, az OKC védekezésben, a Boston támadásban kevés, a Miami adott esetben tud úgy támadni, mint az OKC és úgy védekezni mint a Boston. Ennek ellenére szerintem idén ők sem tudják kiénekelni a gyűrűt a Spurs szájából.

Engem amúgy nem is igazán ez a teljesítmény döbbent le.(Jó persze az is, mert az egy dolog, hogy én ilyen könnyed dominanciát még nem láttam, de amerikai szakértőket olvasva ők sem sokszor.) Leginkább szerintem az a durva, ahogy ez a csapat összeállt. Van egy elképesztő újoncuk, akit az isten háta mögül húztak kb, mégis TOP3, de mindenképpen TOP5 rookie idén, van jó pár olyan játékosuk, akiket FA listáról szedtek mert mások nem kapkodtak értük. Itt van Stephen Jackson aki meghatározó kiegészítő ember(ha ilyen szókapcsolat létezik egyáltalán.:D) és aki a szezon felét a Bucks padján ülte végig, mert nem kellett a csapatba és van egy Boris Diaw-juk, akit már itt is többször kiemeltetek az idei playoff során és akit egy BOBCATS!!!! kukázott ki a fenébe, mert szerintük annyira használhatatlan ez az ember. Szóval gyakorlatilag a használhatatlan emberek gyűjtőhelyéből rakott össze Pop egy olyan csapatot, aki jelenleg különösebb erőfeszítés nélkül körbeveri a mezőnyt. Esküszöm, ha nem szurkolnék ennyire annak, hogy James végre szerváljon magának egy gyűrűt, hogy ne legyen mivel etetni a trollokat, akkor tuti a Spurs sikerért szorítanék, mert ebből a csapatból tényleg mindenki megdolgozott és megdolgozik a sikerért.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.30. 13:15:19

Sefoloshától nagyon nem lehet többet várni 4-5 pont ha támadásról van szó, ő a védekezése miatt fontos elem.
Magasoktól sem lehet többre számítani, OKC-ben 3 ember felel a pontokért a többieknek jut a lecsorgó.
Utolsó voltak a ligában assistban meg turnoverben is.Van a 3 pontdobójuk nekik kell meccset nyerni, de mint írtam 88 pontot hoztak, ez nálam azért a maxhoz közelít, ennél többet szinte lehetetlen.
Perk sose volt volt pontdobó ő kiváló pozíció védő Duncan ellen, Ibaka meg jó besegítéseknél elvileg nem is lenne gond, csak tényleg az a baj a Spurs gyorsan járatja a labdát, s megy folyamatosan a pick & roll, s szó szerint addig mennek az elzárások míg nincs üres tempó, de látható az összefoglalóban még azt is tovább passzolják a még "üresebb" tempóra, vagy sima ziccere.
Nagyon nehéz ám ellenük védekezni :D És most kijött, hogy gyakorlatilag tényleg csak úgy tudták lassítani a Spurst, hogy elkezdték Splittert faultolni.

És ilyenkor jön elő, hogy pl Durant sem egy kifejezett védőfenomén, hiába csesz 31 pontot egy jó kollektív csapatvédekezés kellene, amiben komoly szerepet kap ő is.De biztos ki fognak valamit találni, s mint írtam a meccs végére lehet alapozni a Thundernél.De félő, hogy látva eddig a Spurst ha a támadásuk nem megy, akkor a védekezésen tekernek egy akkorát, hogy lesz egy kevés pontos meccs, de abban is jók lehetnek, mivel 10 fős rosterrel dolgoznak kb, s bárki elő tud lépni, s nicnsenek kifacsarva.

Múltkor olvastam vagy hallottam tán, hogy az első meccsen olyan felállás volt fent ami írd és mond 28 percet volt összesen eddig, s az az 5ös lépett el a Thundertől a negyedik negyedben :shock:
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.05.30. 12:54:36

Csak megjegyeztem,hogy ki hány pontot dobott,semmiféle következtetést nem vontam le. csak összehasonlítottam két-két magasembert, plusz az OKC dobóit,a Spursével. nekem mint minden más sportban itt se a védekezés megfigyelése az első. persze,egy-egy Ibaka blokknál nincsen szebb :)
Azt se mondtam,hogy az offense a hibás, csak én Sefoloshától több pontot vártam volna. mert általában valamivel többet dob. és ha rá is lehet számítani,akkor lehet hogy támadásban lekerül egy kisebb teher pl Durantról,vagy RW-ról,és LEHET jobbat tudtak volna nyújtani védekezésben.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.30. 12:48:39

Szerintem nem támadott Slither.
Spurs képes erre, s igazából a legkeményebb, hogy Durant 31 pont, Westbrook 27, Hardern 30 és esélyük nem volt.Fisher 10 is ráadásul megint plusz bónusz.
Megkockáztatom ennél többet ez a 3 ember nem tud nyújtani, ez 88!!!! pont, védekezésben viszont Westbrookról Parker is dobott rendesen.
S Duncan meg 11et pöttyentett s így nyertek simán.

Nagyon jó kis cikk:
http://blog.newsok.com/thunderrumblings ... under-111/

De persze bármikor történhet olyan, ami megváltoztatja a széria képét, eddig a Spurs úgy nyerte az első meccset, hogy egy negyedet játszott jól, most meg 3at, de nincs tökéletes csapat :D Viszont a Thunder már mindent megpróbál a Splitter faultolásokon azért jót nevettem az összefoglalóban :D De a végére most ők alapozhatnak, mert feljöttek és voltak labdáik, hogy még közelebb jöjjenek.S persze óriási gond még nicnsen, csak szorul a hurok Oklahomában mindkettőt nyernie kell a Thundernek, különben ez könnyen 4-1 lehet.
Kép
Kép
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.05.30. 12:43:45

csababarca írta:Annyi,hogy nem néztem volna ki a Spursből,hogy 120 pontot tud szórni.
Azért Sefolosha se kettes átlagokat hozott eddig pályafutásában,vagy igen?

Attól,hogy törvényszerű a hullámvölgy. mint minden sportban,itt is. persze kérdés ez mekkora lesz,illetve ki tudják e használni az ellenfelek. láttuk,hogy az OKC az első meccsen nem tudta kihasználni.
Duncant meg azért emeltem ki,mert az OKC 2 kezdő magas emberét hasonlítottam pontszerzésben a SAS két magas emberéhez.

Nem tudom miért kell egyből letámadni valakit,csak mert más aspektusból néz egy meccset... :roll:
Ez nem más aspektus, hanem totál ellentétes ( és sokak szerint rossz ) következtetéseket vontál le, és rossz dolgokat néztél. De tényleg, 100+ pont, és az offense a hibás, miközben a Spurs 120 pontot rakott?
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.05.30. 12:20:18

Annyi,hogy nem néztem volna ki a Spursből,hogy 120 pontot tud szórni.
Azért Sefolosha se kettes átlagokat hozott eddig pályafutásában,vagy igen?

Attól,hogy törvényszerű a hullámvölgy. mint minden sportban,itt is. persze kérdés ez mekkora lesz,illetve ki tudják e használni az ellenfelek. láttuk,hogy az OKC az első meccsen nem tudta kihasználni.
Duncant meg azért emeltem ki,mert az OKC 2 kezdő magas emberét hasonlítottam pontszerzésben a SAS két magas emberéhez.

Nem tudom miért kell egyből letámadni valakit,csak mert más aspektusból néz egy meccset... :roll:
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2012.05.30. 12:09:15

csababarca írta:OKC-SAS 111-120.

Egészen elképesztő a Spurs. Hogy honnan tudnak összekaparászni 120 pontot az számomra rejtély. de úgyis az lesz,hogy amikor tényleg kéne,a nagydöntőben (feltehetőleg sajnos a Miami ellen) majd szépen elfogynak.

Harden most rendben volt,Durant is mint mindig,RW is 27p,8 assist. Sefolosha betli volt,ha még ő hozta volna magát meglehetett volna. Fisher megint odarakott 10 pontot,nem rossz. De magasból is szereztünk mindössze 11 pontot (Perk-Ibaka) a másik oldalon Leonard 18,Duncan 11, plusz Parker god módban játszott.
Mi az hogy 120 pontot összekaparászni? A Sursnak a liga legjobb támadójátéka, a kosarainak nagy része kijátszott akcióból van, nem úgy mint a sztárokra tamaszkodó csapatok, amelyeknek a kosarainak többsége azok zsenialitásábol születik.
Meg mitől fogynának el a döntőre? Ők játszották eddig a legkevesebb meccset, a sztárjaik még a PO-ban is csomót pihenthettek, a pad meg végig játékban van. Nem a csapatjáték szokott "elfogyni" a végére, hanem az agyonhajszolt sztárok iso-játéka.

Sefo meg kb. ennyit tud, támadásban mindig is 0 volt, még Bowen is többet tudott adni. Fisher meg hiába dob pontokat, most SAS ellen pont a fontos pillanatokban hibázott.
Duncan 11 pontját meg miért emelted ki? Ő sérülten szokott annyit hozni, szóval örülhett az OKC hogy Timmy csak annyt dobott.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.05.30. 11:48:14

Nyilván védekezni kellett volna,ezt aláírom,de Sefolosha akkor is betli volt támadásban,ezen nincs mit szépíteni.
De igen,nem is egy olyan volt,hogy mikor a 3on megkapta a labdát a Spurs játékosa,akkor kezdtek el kifutni rá.

Szerintem azért nem lesz itt söprés,legalábbis remélem. Mondjuk ha SAS-Miami döntő lesz,akkor nyilván a Spursnek drukkolok,James-féle csapatnak nem tudok drukkolni.Ha a Celticsbe jönne akkor lennék bajban,de ez a veszély nem fenyeget szerintem :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.30. 11:29:28

visca el barca írta:volt már amugy olyan az nba történelmében, h vki végigsöpörte az egész PO-t?
Ilyen még nem volt, sőt aki az első két körben söpört (mióta 4 meccses az első kör is) az a 3ikban kiesett.
De már előtte is volt ilyen amikor még nem 4et kellett nyerni az első körökben:
http://bleacherreport.com/articles/1173 ... -nba-title
Lakers pl 89ben végigisöpörte a konferenciáját, majd a döntőben a Bad Boys Detroit őket söpörte ki :D (Az a Pistons összesen 2 meccset bukott az egész rájátszásban a legendás párharcnak számító MJ féle Bulls ellen)

Kis stat:
http://sportsdelve.wordpress.com/2011/0 ... -playoffs/
Ehhez még hozzájön az idei év OKC söprése és a Spurs eddigi kettő :D

És még egy jó kis oldal a 11 legdominánsabb PO szereplés:
http://www.totalprosports.com/2012/05/2 ... history/#1
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.05.30. 11:27:22

visca el barca írta:volt már amugy olyan az nba történelmében, h vki végigsöpörte az egész PO-t?
Nem. A Lakers kezdett kétszer 11-0-val, egyszer meglett a bajnokság, egyszer pedig a döntött elveszítettük.

Mit lehet mondani egy ilyen meccs után? Nagyon nem szeretem őket, de öröm volt nézni, ahogy játszottak. Totális kosárlabda volt.

Az OKCnek az első meccsen volt hatalmas sansza, akkor jóval gyengébben játszott a Spurs, azt kellett volna hozni. Ilyen játékkal, amit ma produkált a Spurs egyszerűen verhetetlenek lesznek. Magasember hármast dob és assistól, alacsonyak lepattanóznak, nem emberi.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.05.30. 11:12:59

volt már amugy olyan az nba történelmében, h vki végigsöpörte az egész PO-t?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.30. 11:02:07

Egészen elképesztő amit művelnek.Esküszöm azon gondolkoztam mikor volt ilyen utoljára, hogy egy csapat ennyire uralja a ligát, mert kijelentem jelenleg a Spursnél tényleg nemhogy azt nehéz elképzelni, hogy sorozatot bukjon, de még hogy meccset is fogjon ellenük bárki is.Tegyük fel Miami-Spurs döntő, ezek a Heatet is szétszedik.:D Ha kell atomvédekeznek, ha kell akkor meg szétdobálják a másikat.És tényleg az, hogy fogalmad sincs mire készülj, folyamatosan megy a pick and roll és abból megy a passz tovább-tovább, egyszerűen élmény nézni.
OKC-nek első meccsen volt nagy sansza, ott nagyon akadt a Spurs, de még így se tudtak elhúzni, mert jól védekezett a texasi gárda, csak elől komplikálták túl, aztán 4ikre Pop megkapta a kis nasty játékát amit kért, s megint Spurs roham. :D

Tényleg csak ódákat lehet róluk zengeni, s oké nem fognak mindig így játszani meg van ellenfél is, de hogy ezt a Spurst bárki elverje 4szer???Én nem tudom elképzelni, amilyen játékot bemutatnak.S itt nemcsak Parker van meg Duncan, Diaw hihetetlen zsugákat osztogat, s mellette a piszkos melót szó nélkül végzi, pattanózik harcol minden labdáért, Green dettó, akinek védekezésben ebben a párharcban fontos szerepe van, s elől meg a triplája életveszély.
Leonarddal szokásosan megint akasztottak egy hihetetlen rookie-t s akkor ott van a pad, ahonnan meg aztán bárkitől (vagy több embertől is) jöhet 10+ pont, Ginobilitől úgy néz ki 20+ pont.
És tényleg nem csak a számok is mutatják, de a játékukat is látva, valami hihetetlen a Spurs.

Ma 17től ismétlik újra a meccset én már nagyon várom az összefoglaló megadta, hogy tuti jó meccs volt :D
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.05.30. 10:32:16

csababarca írta:OKC-SAS 111-120.

Egészen elképesztő a Spurs. Hogy honnan tudnak összekaparászni 120 pontot az számomra rejtély. de úgyis az lesz,hogy amikor tényleg kéne,a nagydöntőben (feltehetőleg sajnos a Miami ellen) majd szépen elfogynak.

Harden most rendben volt,Durant is mint mindig,RW is 27p,8 assist. Sefolosha betli volt,ha még ő hozta volna magát meglehetett volna. Fisher megint odarakott 10 pontot,nem rossz. De magasból is szereztünk mindössze 11 pontot (Perk-Ibaka) a másik oldalon Leonard 18,Duncan 11, plusz Parker god módban játszott.

Most ugye jönnek a meccs Oklahomában,ha egyik is bukta akkor vége a párharcnak sajnos.
Csaba! Az a baj, hogy itt és most te arról beszélsz, hogy mi kellett volna még ahhoz támadásban, hogy nyerjen az OKC. Semmi, 111 pont bőven elég, sok is, védekezni kellett volna és éppen ezért bár hány pontot dobott Westy, Harden vagy Durant, ők sem játszottak igazán jól, mert nincs az a csapat, akinek 120 pontot szabad engedni. Ez egy óriási betli volt. Nézz meg mondjuk csak az összefoglalóban, amikor Manu a háta mögött kiteszi Parkernek a sarokba 3-asra. Vagy 3 másodpercig nézi Parker a gyűrűt és aztán veri be. Ez mi? Aztán nézd meg a Boston Miami meccset, ahol sem a festékben, sem kint még egy másodperc gondolkodási idő sem nagyon van.... ettől függetlenül elképesztő csapat a Spurs, őket nem hibáztatom a 111 pontért, mert épp az a csapat ereje, hogy alkalmazkodnak mindig az ellenfélhez. Ha 80-81-re kell nyerni mondjuk egy Celtics ellen, akkor ez is sikerülhet nekik, ha viszont 120-111-re kell verni az örülten rohanó OKC-t, akkor ezt teljesítik. Le a kalapom előttük, ha nem jut be a Boston a döntőbe, akkor nyerjék ők!
Válasz küldése