Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.05.31. 22:53:26

bence-barca írta:Srácok!
Szeretném kicsit bővíteni a film ismereteimet és nagy nehezen úgy döntöttem, ráveszem magam egy Gaspar Noe filmre. Múltkor is már szó volt róla.
Először úgy gondoltam, a Lóhúst nézem meg, mert ha nem is tetszene is csak 40 pwerc :mrgreen: De az ugye kiesett magyar felirat hiányában és angol felirattal ritkán nézek filmet és mivel gondolom ezek olyan filmek amiken jobb, ha megértem a doglokat inkább váltok. Ki melyiket ajánlaná? Visszafordíthatatlant néztem most, de ha vki ajánl egy jobbat tőle, akkor elgondolkozom rajta. Szóval ki melyik filnját ajánlaná? Enter the voidról anno még Deus (akkor mág Ilúvatar névewn futott :D ) írt, az kicsit furának tűnt nekem, így azt kihagynám. Viszont mindenképp megszeretnék nézni tőle egy filmet.
más nem igazán van neki. max a lóhus folytatása az egy mindenki ellen (asszem' ez a magyar cime, lusta vok utánanézni..)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
daffy
Madridista

2012.05.31. 22:53:22

REMY írta: Csupasz nekem is kimaradt még
de most komolyan... :D hogyan?
ha megvoltak(mert több része van),akkor a sziki szökevénynek is adjatok egy esélyt,hasonlóan nagy fsság az is,jó kis agyradír :)
De a Brian élete is a másik ami mindig felvidít
mi a neved zsidó? :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára daffy 2012.05.31. 22:54:38-kor.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.05.31. 22:48:30

REMY írta:
na toljátok le a Sátántangót és utána kössetek bele a Madrdistákba :D :D
Amúgy tényleg rajtam kívül megnézte már valaki ?? mert én még nem találkoztam olyannal :D
Ha jól tudom innen kurdt meg visca el barca.
Nekem már tervben van, egyik haverommal beszéltem, h megnézzük, de nehezebb összeegyeztetni.
Előbbi Gaspar Noe s hsz emre vki tud választ/ tipeet adni? :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.31. 22:48:22

Pedig a Gyalog Galopp tele van iszonyat poénokkal, kedvencem mikor a fekete lovag harcol Arthur ellen a hídért , s a végén mikor se keze se lába (folytassuk te gyáva kukac ez csak karcolás :D), gyere vissza leharapom tőből a lábad :lol:
Tipikus angol humorral van tele, én speciel ezt nagyon szeretem.

De a Brian élete is a másik ami mindig felvidít.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.05.31. 22:48:47-kor.
Kép
Kép
Kép
REMY
Madridista

2012.05.31. 22:46:07

Bob_Marley írta:
ozsimiki írta:
Faust írta:.....
A hozzád hasonló embereket sose tudom hova tenni :D

minden elvont "bugyutaságot" láttál már ami kijött,meg még csomó dolgot, értesz is a kritikákhoz,stb,stb,stb erre olyan megagiga klasszikust mint a Csupasz Pisztoly sorozat meg nem?

ilyenek megnézéséhez kötném a filmes topikban való hozzászólás jogát :mrgreen:
Mit vársz, Madridista :mrgreen: (élcelődés csak ne akadj ki rajta Faust)

Én nagyon szeretem az elvont elgondolkodtató filmeket, de pl vígjátékokban meg a Csupasz Pisztoly és társai örök klasszikusok, s imádom őket.Nagy Durranás, Airplane mind mind jó.Szeretem az efajta humort.Szóvicceket, favicceket imádom :D
De a legnagyobb vígjáték a Gyalog Galopp azt 125ikre is megnézve sírok a nevetéstől. :lol:
na toljátok le a Sátántangót és utána kössetek bele a Madrdistákba :D :D
Amúgy tényleg rajtam kívül megnézte már valaki ?? mert én még nem találkoztam olyannal :D

Csupasz nekem is kimaradt még :D pedig mindent megnézek... Nagy Vonatrablástól a mai filmekig :D de hát van idő még bőven :D ami késik az nem múlik :D
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.05.31. 22:45:16

Primitive írta:
sjd írta: Viszont új Bourne előzetes (magáért beszél):
http://www.youtube.com/watch?v=8VrcOv5jHwk
Imádtam mindhárom részét, és baromira örültem, hogy folytatják. Viszont nekem hatalmas csalódás, hogy nem Matt Damon lesz a főszereplő. Ennek ellenére biztosan meg fogom nézni, de valahogy ürességet érzek a hiánya miatt. :roll: Így vagyok a Két pasi megy egy kicsi című sorozattal is, mióta nincs Charlie gyakorlatilag csak pár részt néztem meg.

Valahogy számomra, az ilyen dolgok nagyon fontosak. Annó emlékszem House magyar szinkronja is megváltozott, bár azt idővel bevette a gyomrom. :lol: :lol:
Teljesen adom, nem is értem hogy fog ez kinézni Damon nélkül....:S persze fene a pofájukat,meglesem.

Két pasi+ egy kicsivel is ugyanez, bár még nem kellett szenvednem,mert még szinkronba nem kezdték el, de tuti üresség lesz...

House Szakácsi nélkül fura volt,de mára már szinte el se tudnám képzelni Kulka nélkül (igaz mindjárt vége is az egésznek :S ), nem hittem volna,de szntem zseniálisan passzol Ő is hozzá, kb 1évad alatt megszoktam.

Bob!

Bizony, amiket említettél azok egyszerűen megunhatatlanok. Nagy Durranás 2-nél amikor próbálja leakasztani a kulcsot az bódénál, hát ott elsőre,meg 20adjára is fájt a hasam :D Leslie Nielsenes filmek többségénél meg folyton :D azok az "ártatlan" pofavágások :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ozsimiki 2012.05.31. 22:47:20-kor.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Primitive
Entrenador del Barça

2012.05.31. 22:34:53

Bob_Marley írta: De a legnagyobb vígjáték a Gyalog Galopp azt 125ikre is megnézve sírok a nevetéstől. :lol:
Na, ezt a filmet egyszer elkezdtem nézni, és amikor a tehén leesett az égből, akkor azt mondtam, hogy jólvan, nekem itt elég is volt. :roll:

Brian élete valahogy tetszett, többször meg is néztem, de ez a Gyalog galopp nekem szánalom kategória.
sjd írta: Viszont új Bourne előzetes (magáért beszél):
Imádtam mindhárom részét, és baromira örültem, hogy folytatják. Viszont nekem hatalmas csalódás, hogy nem Matt Damon lesz a főszereplő. Ennek ellenére biztosan meg fogom nézni, de valahogy ürességet érzek a hiánya miatt. :roll: Így vagyok a Két pasi megy egy kicsi című sorozattal is, mióta nincs Charlie gyakorlatilag csak pár részt néztem meg.

Valahogy számomra, az ilyen dolgok nagyon fontosak. Annó emlékszem House magyar szinkronja is megváltozott, bár azt idővel bevette a gyomrom. :lol: :lol:
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.31. 22:33:06

Pont lesz.rom :D

Viszont új Bourne előzetes (magáért beszél):

Asszem tartanom kell majd egy Bourne-trilógia maratont, mert nehezen állnak össze még az itt emlegetett dolgok
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.31. 22:30:32

ozsimiki írta:
Faust írta:.....

minden elvont "bugyutaságot" láttál már ami kijött,meg még csomó dolgot, értesz is a kritikákhoz,stb,stb,stb erre olyan megagiga klasszikust mint a Csupasz Pisztoly sorozat meg nem?

Mit vársz, Madridista :mrgreen: (élcelődés csak ne akadj ki rajta Faust)

Én nagyon szeretem az elvont elgondolkodtató filmeket, de pl vígjátékokban meg a Csupasz Pisztoly és társai örök klasszikusok, s imádom őket.Nagy Durranás, Airplane mind mind jó.Szeretem az efajta humort.Szóvicceket, favicceket imádom :D
De a legnagyobb vígjáték a Gyalog Galopp azt 125ikre is megnézve sírok a nevetéstől. :lol:
Kép
Kép
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.05.31. 22:28:11

Srácok!
Szeretném kicsit bővíteni a film ismereteimet és nagy nehezen úgy döntöttem, ráveszem magam egy Gaspar Noe filmre. Múltkor is már szó volt róla.
Először úgy gondoltam, a Lóhúst nézem meg, mert ha nem is tetszene is csak 40 pwerc :mrgreen: De az ugye kiesett magyar felirat hiányában és angol felirattal ritkán nézek filmet és mivel gondolom ezek olyan filmek amiken jobb, ha megértem a doglokat inkább váltok. Ki melyiket ajánlaná? Visszafordíthatatlant néztem most, de ha vki ajánl egy jobbat tőle, akkor elgondolkozom rajta. Szóval ki melyik filnját ajánlaná? Enter the voidról anno még Deus (akkor mág Ilúvatar névewn futott :D ) írt, az kicsit furának tűnt nekem, így azt kihagynám. Viszont mindenképp megszeretnék nézni tőle egy filmet.
Primitive
Entrenador del Barça

2012.05.31. 22:25:42

Monthy Python féle filmekkel hogy álltok? Kinek mi a véleménye róluk?
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.05.31. 22:23:32

Faust írta:Airplane!

Hát most mit mondjak magának? [auto_cenzúra]ó, fárasztó, bugyuta, és számomra szinte teljességgel humortalan. :mrgreen: Nincs bajom a vígjátékokkal, sem a humorérzékemmel, de ez a film nagyon erőltetett és gyenge. Párszor felkacagtam/kuncogtam, de összeségében nagyon kevés. A Csupasz pisztolyt még nem láttam, így csak a zseniális Top secrethez tudom viszonyítani, és annak biza a kulacsát sem vihetné. Egy unalmas vígjáték, még ilyet...sajnálom. :(

4/10

Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Primitive
Entrenador del Barça

2012.05.31. 22:19:09

Volt "szerencsém" hozzá. Hát, őszintén szólva a felénél én is úgy gondoltam, hogy kinyomom a pcsába, de úgy döntöttem, hogy ha már eddig végigszenvedtem, akkor bizony végig is nézem. Elég nagy társadalomkritikát fogalmaz meg, de a mondanivalójának a kivitelezése, hát.. hagy maga után kivetnivalót, maradjunk ennyiben. Egyszer megnéztem (eredeti nyelven), de hogy többet az életbe nem fogom, az biztos.
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
sjay
Entrenador del Barça

2012.05.31. 22:10:45

soadroli
Llegenda del Barça

2012.05.31. 21:17:59

Kép
REMY
Madridista

2012.05.31. 14:33:08

Aranypolgár

Minden idők egyik legjobb Amerikai filmjeként tartják számon. Orson Welles létre akarta hozni azt amit eddig még senki nem látott, még csak elképzelni sem tudott a filmek világában.
Szerintem ez sikerült neki!

Miért?
A film 1941-ben készült, azaz már 71 éves. Tudjuk, hogy a technika akkoriban szinte semmi nem volt. De ő azzal a kamerázási technikával amivel megcsinálta a filmet, létrehozott egy fantasztikus újítást. Ahogy ugráltak az időben (jelen-múlt-jelen-múlt...). A vágások.... ááá
Se előtte se után még egy jó darabig nem használták ennyire jól a kamerát. Szerintem a mai napig megállja a helyét. Egyáltalán nem tűnik réginek a film. (nem a fekete-fehér képet kell nézni)
A sminkek és a látvány is nagyon modern volt. Hihetetlen részletezéssel mutatta be a helyszíneket a film.
A színészek szintén nagyon jók voltak. Egyik színész sem játszotta túl magát. Pedig akkoriban sokszor észrevehető volt a filmekben a túljátszott szerep. Itt nem. Itt mindenki komolyan és szinte tökéletesen hozta azt amit kellett.

A film Charles Foster Kane-ről szól. Aki nagyon mélyről indult, de szerencséjére minden megváltozott még fiatal korában. Mesébe illő története volt, mert a világ egyik leggazdagabb embere lehetett. Mindene megvolt.
De tudjuk, hogy a pénz nem minden.

A személyisége nagyon megosztó volt. Sokan szerették és sokan utálták. Mindent elérhetett volna. Lehetett volna elnök is. De a makacsság és az önzőség nem előny senki számára. És ez nála is megmutatkozott. Ha valaki fejjel megy a falnak és nem tanul a hibáiból, akkor az az ember nagyon könnyen a mélypontra juthat.

Miután vége lett a filmnek megértettem, hogy miért tartják ilyen híresnek. És szerintem itt többen ugyan így vélekednének. Annak ellenére is ha nem tetszene nekik. Mert a történet egy dolog. Az vagy bejön vagy nem. De a kivitelezést nem lehet megkérdőjelezni.

A film 8,5/10-re tenném. (IMDB-n 9-et adtam rá, de...)

érdemes megnézni. Nagyon nagy klasszikus.
messideco
Presidente del Barça

2012.05.31. 10:32:28

Pedig az jó film, odaát is leírtam már :)
Szerintem nem volt meg a hangulatod a filmhez, sokat számít egy-egy alkotásnál.

Meggyónom (I confess) 1953
Rég értékeltem itt filmet, de most újra megteszem.
Egyszerűen hitchcock. Ez a film is nagyon el volt találva. Sajnos tízpercenként tudtam megnézni a filmet, de így is nagyszerű élmény volt.
Egyszerűen lenyűgöznek az öreg filmjei, valamit akkoriban nagyon tudott. Ha most élne, simán a legjobb rendező lenne. Mondom, munkája a filmművészetre nagyon nagy hatással volt. R.I.P.

Maga a film a gyónás és az azt övező szigorú titoktartásra épül. Inkább nem is írok a storyról, mert spojler nélkül nem tudok írni. Olvassátok el a leírást a port.hu-ról esetleg, de a filmkatalogusról ne,mert ott a végét is leírják :lol:

Ma még befejezek egy Woody Allen-filmet, A világ második legjobb gitárosa címmel.
Kép
"And my heart will leave you never."
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.05.31. 05:38:38

Faust írta:Airplane!
Összességében nekem is hasonló a véleményem, de vannak benne olyan klasszikus poénok, amelyekhez hasonlót csak a jó öreg Monty Phytontól hallottam :wink: maga a sztori egy nagy semmi, de Leslie Nielsen megint fenomenális, számomra ő mentette meg a filmet. Abban is egyetértek, hogy az egészet nézve a Top Secret jobb, de ott is akadnak erőltetett poénok... 8)

Érdekes, hogy az Airplane 7.8, a Top Secret 7.0 az imdb.com-on :roll:
Kép
Faust
Madridista

2012.05.31. 02:06:49

Airplane!

Hát most mit mondjak magának? Zsibbasztó, fárasztó, bugyuta, és számomra szinte teljességgel humortalan. :mrgreen: Nincs bajom a vígjátékokkal, sem a humorérzékemmel, de ez a film nagyon erőltetett és gyenge. Párszor felkacagtam/kuncogtam, de összeségében nagyon kevés. A Csupasz pisztolyt még nem láttam, így csak a zseniális Top secrethez tudom viszonyítani, és annak biza a kulacsát sem vihetné. Egy unalmas vígjáték, még ilyet...sajnálom. :(

4/10
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.05.30. 15:43:04

Esetleg ha meggondolod magad, a topicban szívesen látunk :)
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.05.30. 15:25:43

Primitive írta:És egyébként sem vagyok ez a kritizálós fajta, nekem a jellemzés körülbelül annyiból áll, hogy 'jó', 'elmegy', 'szhar'. :lol: :lol: És vannak extrémen jók, és extrémen szharok is. :lol: :lol:
Az nem baj, én is alig tudok összenyögni valamit egy filmről, szerintem nem az a lényeg. 1-2 sor, lepontozod, oszt' csókolom :D
Kép
Primitive
Entrenador del Barça

2012.05.30. 15:12:11

messideco írta:Jó kis film bizony. Amúgy van kedved beszállni a klubba?
Nem szeretnék, azon egyszerű oknál fogva mert nem biztos, hogy tudom magam tartani az ütemtervhez. És nem akarok kellemetlenséget okozni. :wink: És egyébként sem vagyok ez a kritizálós fajta, nekem a jellemzés körülbelül annyiból áll, hogy 'jó', 'elmegy', 'szhar'. :lol: :lol: És vannak extrémen jók, és extrémen szharok is. :lol: :lol:
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
messideco
Presidente del Barça

2012.05.30. 15:04:57

Jó kis film bizony. Amúgy van kedved beszállni a klubba?
Kép
Primitive
Entrenador del Barça

2012.05.30. 14:57:35

Megnéztem a Könyörtelenek című filmet, azt hiszem a filmklubban akadtam rá. :lol:

Nagyon tetszett. Elég érzelemdús, és bicskanyitogató, de sajnos még a mái napig aktuális, amit feldolgoz. Pár dolgon elgondolkodik az ember a film végén.
Vannak e igaz barátai? Mennyire hagyja magát megszégyeníteni? Hmm.. Jó film volt. :)
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
REMY
Madridista

2012.05.30. 10:02:44

Édentől keletre

JAMES DEAN egy igazi LEGENDA!!!! egyszerűen fantasztikus amit nyújt a filmjeiben.
Sajna csak 3 filmje van, de ebből 2-őt már láttam ezzel együtt és fantasztikus volt mindegyikben. Ezért a filmjéért kapott is egy Oscar jelölést.
Ez a lázadó, magányos stílus kegyetlen mód illik rá és nagyon jól eltudja játszani.
Már a Haragban a világgal című filmben nyújtott alakításáért az egyik kedvencem lett. És ezt újfent bizonyította.

A filmről. Egy "laza" kis dráma, amiben van egy jó és egy rossz fiú a családban. A családban amiben 3 fő van, mert az anya kitudja merre van.
Az egyik fiú számára a cél a bizonyítási vágy és a féltékenység legyőzése.

A történet nem ül le, végig magas szinten van. Vannak benne jó forduló pontok amik kellenek a jó drámához. Egyik színészre sem lehet panasz.
Sőt szinkronosan néztem és még az is jó volt. Pedig a film nem éppen mai darab.

Ajánlós film 8,5/10 (de gondolkodtam a 9 pontos is...)

James Dean-től már csak az Óriás van vissza amiért szintén kapott egy Oscar jelölést.
Sajnos ha az a film meglesz akkor meg is néztem a filmográfiáját 3 egész estés mozifilmben játszott..... aztán bekövetkezett a tragédia.
Egy ilyen rövid karrierrel is legenda lett. És ha tovább élt volna akkor simán Marlon Brando és Clint Eastwood magasságokban ismerné el mindenki. (bár így is sokan szeretik)
Mindenképp érdemes megnézni a filmjeit mert egy rendkívüli tehetség, és öröm nézni a játékáét.
Válasz küldése