Labdarúgó-Európa-bajnokság 2012

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ki nyeri az idei EB-t?

Spanyolország
118
56%
Hollandia
12
6%
Németország
51
24%
Olaszország
8
4%
Anglia
3
1%
Portugália
3
1%
Franciaország
9
4%
Más
7
3%

Szavazatok száma: 211
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.06.16. 18:20:28

CSEHORSZÁG-LENGYELORSZÁG
20:45, Wroclaw
http://www.thefirstrow.eu/watch/126959/ ... oland.html
Várható kezdők:
Csehország: Cech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky - Hübschman, Plasil - Jirácek, Rosicky, Pilar - Baros.
Lengyelország: Tyton - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Dudka, Polanski - Blaszczykowski, Murawski, Obraniak - Lewandowski.

GÖRÖGORSZÁG-OROSZORSZÁG
20:45, Varsó
http://www.hirado.hu/focieb/elo.aspx
Várható kezdők:
Görögország: Sifakis - Torosidis, K. Papadopoulos, Katsouranis, Holebas - Fotakis, Maniatis, Karagounis - Salpingidis, Gekas, Samaras.
Oroszország: Malafeev - Anyukov, A. Berezutsky, Ignashevich, Zhirkov - Shirokov, Denisov, Zyryanov - Dzagoev, Kerzhakov, Arshavin.

Szurkolok a lengyeleknek, hogy meglegyen a továbbjutás.

Tippjeim: Csehország 1-2 Lengyelország, Görögország 1-3 Oroszország. 8)
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.06.16. 17:53:48

messideco írta:Heitinga szerint a németek megigérték nekik, hogy megverik a dánokat. Kérdés, hogy cserecsapattal fognak-e felállni?
Nem hiszem, vagyis nem lenne logikus. Még simán kipottyanhatnak, meg szerintem nem akarnak kiesni a ritmusból, mint ahogy tették ezt 4 éve a hollandjaink. Várom már a holnapi meccseket, reménykedek még a hollandok továbbjutásában.

Ma este meg Davaj Rosszija!! :P Csoportelsőként tovább kell menniük, 8 között elnéznék egy orosz-németet(ha a hollandok nem mennek tovább), elődöntőbe meg egy orosz-spanyolt :twisted:
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
K900
Jugador d'estrella

2012.06.16. 17:53:17

messideco írta:http://www.youtube.com/watch?v=VHvudnPU ... r_embedded

Ha már Hollandia

Az oranje minden bizonnyal 4–4–2-es hadrendben játszik majd, Wesley Sneijder lehet a balszélső, Arjen Robben játszik majd a jobb oldalon, a középpálya közepén pedig Nigel de Jong és Van der Vaart juthat szóhoz. A két csatár értelemszerűen Van Persie és Huntelaar lesz. - NSO

Ezt kellene csinálni, már rég óta [-o<

Heitinga szerint a németek megigérték nekik, hogy megverik a dánokat. Kérdés, hogy cserecsapattal fognak-e felállni?
1.Én nagyon szeretem a hollandokat,de sztem nem nyerünk Cr-ék ellen.
2.Sztem Heitinga + Mathijsen nem méltó a holland keretbe.Én helyettük inkább Brumát és De Vrijt favorizáltam volna.
3.Lenst kellett volna Robbenel a szélen játszatni az elejétől kezdve.De sajnos tudjuk hogy Marwijk nem hívtabe a keretbe.
4.Luuk de jongnak is adhatna esélyt Marwijk.
5.Marwijk helyett új kapitányra lesz szükség. :D :D Mondjuk Guulitra vagy R.Koemanra.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára K900 2012.06.16. 18:01:20-kor.
Horthy Gabi:"Madridban akkor szokták a legtöbb kávét főzni, hogyha a barcelona ott jár."
messideco
Presidente del Barça

2012.06.16. 17:06:04

http://www.youtube.com/watch?v=VHvudnPU ... r_embedded
Nemhiába a holland szurkolók a legnagyobb arcok :D

Ha már Hollandia

Az oranje minden bizonnyal 4–4–2-es hadrendben játszik majd, Wesley Sneijder lehet a balszélső, Arjen Robben játszik majd a jobb oldalon, a középpálya közepén pedig Nigel de Jong és Van der Vaart juthat szóhoz. A két csatár értelemszerűen Van Persie és Huntelaar lesz. - NSO

Ezt kellene csinálni, már rég óta [-o<

Heitinga szerint a németek megigérték nekik, hogy megverik a dánokat. Kérdés, hogy cserecsapattal fognak-e felállni?
Kép
"And my heart will leave you never."
Tocy
Director del Fútbol

2012.06.16. 16:02:16

MichaaBee írta:
Tocy írta:Amúgy most tekintsünk el attól, hogy magyarok vagyunk, de őszintén: semleges szemmel nem lenne jobb nézni egy magyar csapatot a svédek helyett? Elképzelés nélküli felívelem foci, nulla játék, nulla kreativitás, nulla lendület, nulla pont. Inkább nézném a fiatalokkal teli, lendületes, sokszor ötletes focit játszó magyarokat, ahol szintén van nagy sztár ( Dzsudzsák ), mégha nem is olyan, mint Zlatan, sok év után végre kijutottak, stb. Pláne magyarként meg főleg...de még semlegesként is, mint ezeket a soha semmire nem jó, látványtalan, undorító svédeket.
Semleges szemmel baromira mindegy, hogy magyar vagy svéd válogatott van-e kint. Ha a magyar csapat kint lenne, körülbelül annyit tenne hozzá a rendezvény színvonalához, mint a görög válogatott. Úgyhogy noha mi nyilván jobban örülnénk neki, semleges szurkolónak teljesen egyre megy, hogy svéd vagy magyar.
Persze, csak mi vinnénk némi színt is talán a dologba, mármint nekem üde színfolt lenne egy fiatal, ezer éve látott válogatott szereplése a mindig nulla svédek helyett. Nem lenne persze semmivel sem jobb a magyar csapat, de rosszabb se ( 0 pontot mi is tudnánk hozni ), és szerintem érdekesebb a csapat.

Amúgy nyilván tudom, hogy a svédek előttünk végeztek, persze, de pont ezért írom, hogy szerintem sokan szívesebben néznék a mi csapatunkat.
Gali
Capitá del Barça

2012.06.16. 15:47:34

Tocy írta:Amúgy most tekintsünk el attól, hogy magyarok vagyunk, de őszintén: semleges szemmel nem lenne jobb nézni egy magyar csapatot a svédek helyett? Elképzelés nélküli felívelem foci, nulla játék, nulla kreativitás, nulla lendület, nulla pont. Inkább nézném a fiatalokkal teli, lendületes, sokszor ötletes focit játszó magyarokat, ahol szintén van nagy sztár ( Dzsudzsák ), mégha nem is olyan, mint Zlatan, sok év után végre kijutottak, stb. Pláne magyarként meg főleg...de még semlegesként is, mint ezeket a soha semmire nem jó, látványtalan, undorító svédeket.
Ezek a soha semmire nem jó, látványtalan, undorító svédek (nem beszélve a hollandokról), akik két kör után pont nélkül állnak és csomagolhatnak, simán megelőztek minket az EB selejtezőn.
Ennyit a "lendületes, sokszor ötletes focit játszó" magyar válogatottról.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.06.16. 15:41:07

Nagy izgalmak lesznek ma is. Az oroszok nem hiszem hogy innen kiesnének, maximum elronthatják az 1. helyüket, de az ő továbbjutásuk szerintem szinte biztos. És remélem hogy első helyen, nem okozhat gondot ez a görög válogatott, bár a tippem az, hogy egy kevés gólos meccsen, keservesen fognak nyerni Arshavinék.

A másik meccsre viszont elképzelésem sincs, de az biztos hogy én ezt fogom nézni a sport1-en. A lengyelek mellett szól a hazai pálya, és többet mutattak eddig mint a csehek, viszont ez egy élethalál harc lesz, és a csehek is felfogják szívni magukat, úgyhogy nagy párharc lesz.

Egy orosz-cseh továbbjutásnak szurkolok!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
daffy
Madridista

2012.06.16. 14:48:28

recrea írta: Plusz - ha jól emlékszem - minden meccsen volt gól, a gólátlag biztosan veri a VB-t, de szerintem az EB-t is. Vannak támadó szellemű csapatok, mernek kockáztatni. Az egyenes azért más lesz.
veri mindkettőt.
2.48as a 2008as eb
2.27es a 2010es vb
2.88as a mostani eb
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.16. 14:48:14

lui1698 írta:
visca el barca írta:azért az durva h eddig lement 16 meccs és eddig 1 meccsen volt csak kiállítás, meg tizi (ugye rögtön a nyitó meccsen)
És kopogjuk le, eddig szerintem elég korrekt a játékvezetés.
Valamint, még mindig tartom, hogy mind hangulatában mind a meccsek minőségében veri a vb-t eddig.
Azért én a korrekt játékvezetéssel egy kicsit vitatkoznék. Azért jó pár játékvezetői tévedés volt már a tornán, főleg az első fordulókban, Mondjuk az igaz, h talán még mindig jobb, mint ami mostanában általánosan jellemzi a játékvezetést.
Amúgy most tekintsünk el attól, hogy magyarok vagyunk, de őszintén: semleges szemmel nem lenne jobb nézni egy magyar csapatot a svédek helyett? Elképzelés nélküli felívelem foci, nulla játék, nulla kreativitás, nulla lendület, nulla pont. Inkább nézném a fiatalokkal teli, lendületes, sokszor ötletes focit játszó magyarokat, ahol szintén van nagy sztár ( Dzsudzsák ), mégha nem is olyan, mint Zlatan, sok év után végre kijutottak, stb. Pláne magyarként meg főleg...de még semlegesként is, mint ezeket a soha semmire nem jó, látványtalan, undorító svédeket.
Ezzel nem értek egyet. Most elvonatkoztatva a magyar résztől, csak a svédektől írnék. Számomra pozitivitás csalódása teljesítményük, még a 0 pont ellenére is. Sztem mind2 meccsükön elég jók voltak, megvoltak a lehetőségeik, csak nem tudtak élni velük, ellenben az ellenfél kevesebb lehetőségből több gólt tudott szerezni. Pl. a tegnapi meccs csak a svédek miatt lett izgalmas. Az angolok a góljuk után nem nagyon erőltették a támadásokat. A második félidőben az svédek magasabb fordulatszámra kapcsoltak, így lett jó a meccs. Aztán mikor megfordították, csak akkor kezdtek el megint játszani az angolok. A franciák ellen is simán kiegyeztek az 1-1-el, nem akarták döntésre vinni a dolgot. A svédek mind2 meccsükön törekedtek a győzelemre, nem jött össze. Ez a svéd csapat már messze nem olyan erős, mint a 2006-os(vagy még inkább a 2004-es), de azért még így sem olyan vészesek, mint ahogy leírtad őket.
recrea
Llegenda del Barça

2012.06.16. 14:39:53

visca el barca írta:azért az durva h eddig lement 16 meccs és eddig 1 meccsen volt csak kiállítás, meg tizi (ugye rögtön a nyitó meccsen)
Plusz - ha jól emlékszem - minden meccsen volt gól, a gólátlag biztosan veri a VB-t, de szerintem az EB-t is. Vannak támadó szellemű csapatok, mernek kockáztatni. Az egyenes azért más lesz.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.16. 14:35:00

És kopogjuk le, eddig szerintem elég korrekt a játékvezetés.
Valamint, még mindig tartom, hogy mind hangulatában mind a meccsek minőségében veri a vb-t eddig.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.16. 14:12:01

azért az durva h eddig lement 16 meccs és eddig 1 meccsen volt csak kiállítás, meg tizi (ugye rögtön a nyitó meccsen)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.16. 14:09:29

Az Eb idáig röviden összefoglalva. A francia-angol és a görög-cseh különösen találó :D
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.06.16. 14:06:18

Nem tudom, de tegnap a svédek szerintem jók voltak, egy döntetlent legalább megérdemeltek volna. Miért lennének undorítóak, megszegték a fair play-t vagy csak simán nem bírod Zlatant és ezért mondod?
Nulla pont ez igaz. A többivel nem értek egyet.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.06.16. 14:05:32

Semleges szemmel baromira mindegy, hogy magyar vagy svéd válogatott van-e kint. Ha a magyar csapat kint lenne, körülbelül annyit tenne hozzá a rendezvény színvonalához, mint a görög válogatott. Úgyhogy noha mi nyilván jobban örülnénk neki, semleges szurkolónak teljesen egyre megy, hogy svéd vagy magyar.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MichaaBee 2012.06.16. 14:07:37-kor.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2012.06.16. 13:37:22

recrea írta:A média egy fogalom, személyeket kérek. Hol a kérdés, amire válaszolt. Ő maga gerjeszti ezt, tudja jól. Két baja van: jó párszor elkentük a szájukat, ill. a bajnoki cím ellenére sem az ő csapatát ajnározzák azok a személyek, akik véleménye meghatározó a mai labdarúgásban.
Így van, sőt, Mourinho nem egy buta ember, pontosan tudja, ha egy kérdés provokatív, ennek ellenére kifejti a véleményét, mely az esetek 90%-ban a Barcelonát támadja.

Ezt a szókimondó stílusát sokan erényként könyvelik el, holott ez egy színjáték. Senki nem mondta, hogy a Barcelona egyenlő a spanyol válogatottal, mégis cáfolja, és odaszól, hogy márpedig nem egyenlő vele.

Az ilyen újságírói kérdéseket le lehet rendezni egy olyan válasszal is, mint amit Pep szokott, hogy "nincs jogom arra, hogy véleményt formáljak" vagy "erről nem formálok véleményt". De ez meg már stílusok kérdése megint, az ő joga eldönteni, hogy melyikben szólal meg, csak azt nem szeretem, ha ezt a tulajdonságát erényként állítják be.

Nem a sajtóban kell szókimondónak lenni, hanem személyesen, amilyen bizonyára ő is, hiszen a játékosai a tűzbe teszik érte a kezüket.

Ui.: kicsit már off, bocsi.
.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.16. 13:24:33

Inkább legyen szó fociról, mint ki kinek szurkol nem szurkol :D Saját egyéni választása.

Tegnap a gallok berugdostak gyorsan kettőt, pedig az ukránok mezőnyben simán felvették a kesztyűt.
Lehetne gördülékenyebb is a francia játék, de én még azzal "áltatom" magam, hogy ez a csoportkör, s teljesen mindegy mi van, nem most kell jól játszani.Erről a tovább kell szenvedni a csoportot majd megnyerni az olasz-német csapat jó sokat tudna mesélni :D
Angoloknál meg jött Walcott és egyenlített majd elment a szélen :D
Svédeket lehetett sajnálni, de az első meccsen kevésnek éreztem őket, itt a másodikon is bután játszottak sok esetben (s az első félidőben kifejezetten gyengék voltak elől-hátul), s ne felejtsük gyakorlatilag 2 szabadrúgás góljuk volt :D
"Tippem bejött" izgalom volt a svéd-angolon de buta hiba is bőven.

Tényleg érdekes, hogy a svéd-holland páros eddig 0 pont a mi csoportunkból :D

Este nagyon izgalmas meccsek vannak :D Oroszok remélem nem rontják el, s bemennek a legjobb 8ba, s a lengyeleket gondolom másodiknak, meglátjuk.
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2012.06.16. 13:22:18

Legkisebbtobi írta:
B. Tamás írta:
recrea írta:De ki teszi egyenlővé a spanyol válogatottat a Barcaval?! Ki az a mindenki, akiről Mou beszél?! Ki mondja, h a Barca nyerte meg az EB/VB-t?!
Nekem is ez a kérdés jutott eszembe. Mourinhonak Barcelona fóbiája van, de nagyon. Valami bántja a lelkét, talán az, hogy a trófeáit és a szakmai tudását mindenki elismeri, de nagyjából ennyiben ki is merül a személye. A futball irányvonalát nem ő diktálja.
"Spanyolországról és a Barcelonáról beszélnek csak, pedig öt Real Madrid játékos is tagja a csapatnak. Nem tudom miért kell összekeverni a kettőt, mikor azok teljesen különálló dolgok. A Barcelona volt a spanyol bajnok, ismétlem volt, semmi több" - nyilatkozta Mourinho.

A média hangoztatja ezt... Mou csak a kérdésre válaszolt szokásos szókimondó stílusában. Megjegyzem jobban jártunk volna ha maradt volna a seggén otthon. 8)
A média egy fogalom, személyeket kérek. Hol a kérdés, amire válaszolt. Ő maga gerjeszti ezt, tudja jól. Két baja van: jó párszor elkentük a szájukat, ill. a bajnoki cím ellenére sem az ő csapatát ajnározzák azok a személyek, akik véleménye meghatározó a mai labdarúgásban.
Tocy
Director del Fútbol

2012.06.16. 13:14:20

Amúgy most tekintsünk el attól, hogy magyarok vagyunk, de őszintén: semleges szemmel nem lenne jobb nézni egy magyar csapatot a svédek helyett? Elképzelés nélküli felívelem foci, nulla játék, nulla kreativitás, nulla lendület, nulla pont. Inkább nézném a fiatalokkal teli, lendületes, sokszor ötletes focit játszó magyarokat, ahol szintén van nagy sztár ( Dzsudzsák ), mégha nem is olyan, mint Zlatan, sok év után végre kijutottak, stb. Pláne magyarként meg főleg...de még semlegesként is, mint ezeket a soha semmire nem jó, látványtalan, undorító svédeket.
Legkisebbtobi
Barça B

2012.06.16. 13:06:08

B. Tamás írta:
recrea írta:De ki teszi egyenlővé a spanyol válogatottat a Barcaval?! Ki az a mindenki, akiről Mou beszél?! Ki mondja, h a Barca nyerte meg az EB/VB-t?!
Nekem is ez a kérdés jutott eszembe. Mourinhonak Barcelona fóbiája van, de nagyon. Valami bántja a lelkét, talán az, hogy a trófeáit és a szakmai tudását mindenki elismeri, de nagyjából ennyiben ki is merül a személye. A futball irányvonalát nem ő diktálja.
"Spanyolországról és a Barcelonáról beszélnek csak, pedig öt Real Madrid játékos is tagja a csapatnak. Nem tudom miért kell összekeverni a kettőt, mikor azok teljesen különálló dolgok. A Barcelona volt a spanyol bajnok, ismétlem volt, semmi több" - nyilatkozta Mourinho.

A média hangoztatja ezt... Mou csak a kérdésre válaszolt szokásos szókimondó stílusában. Megjegyzem jobban jártunk volna ha maradt volna a seggén otthon. 8)
Fehér a szív, fehér a lélek, madridista leszek amíg élek!

"Nem szeretem a politikusokat. A zenémnek csak a jóhoz és az igazsághoz van köze."
Bob Marley
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2012.06.16. 12:57:56

.
recrea
Llegenda del Barça

2012.06.16. 12:50:34

De ki teszi egyenlővé a spanyol válogatottat a Barcaval?! Ki az a mindenki, akiről Mou beszél?! Ki mondja, h a Barca nyerte meg az EB/VB-t?!

A szurkolók....pfff...a szurkoló elfogult, ostoba, szubjektív, ha a saját csapatáról van szó. Kik azok a szakemberek, prominens személyek, futball vezetők, játékosok, akik ezt állítják, vagy Mou ezeket az utcán hallja?!

Sajnos számít az ő szava, mert láthattuk, h tud nyomást gyakorolni egyes elemekre.

Azt mondjuk nem értem, hogyan lehet azt a válogatottat utálni, ahol a kedvenc klubom játékosai játszanak és ugyanaz a nemzet. De ez valószínűleg az én korlátoltságom, úgyhogy költői kérdés volt.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.16. 12:42:06

barca99 írta:
18Barca99 írta:Az a baj hogy ha kivesszük ebből a spanyol válogatottból a híííres naaagy real játékosokat akkor közel ugyanolyan minőségű emberekkel lehet pótolni, ...
Na igen, ebben ott a lényeg. A spanyol válogatott nem gyengüle látványosan (már ha gyengülne), ha a Valdes - Iraola - Puyol - Piqué - Alba - Busquets - Xavi - Cesc - Iniesta - Silva - Torres/Villa tizenegy kezdene.

Persze Casillas helye megkérdőjelezhetetlen, de nem lenne igazán gondban Del Bosque, ha helyettesíteni kellene. Talán a franciák állnak még ilyen jól kapus poszton, a kezdő mögött is egy magasan jegyzett játékosuk van.

Iraola előre is tud játszani, Arbeloa inkább a tuti csere, a nagy tornákra mindig jó egy ilyen játékos.

Puyol - Piqué középen egyértelmű, már csak az összeszokottság miatt is. Persze ez esetben Ramos is mehetne jobbhátvédnek, elég jó a sebessége.

Fábregas meg simán játszhatna Alonso posztján, védekezésben és támadásban is simán hozná a szintjét. Sőt.

Szóval tényleg az van, hogy a Real játékosok Casillason (talán Ramoson) kívül nem igazán meghatározó játékosok, és a fent említett kettőt sem lehetetlen pótolni.
Csak mondjuk a nagy különbség, h ezek feltételezések, és pl. sérült eberekkel is számoltok. De nézzük inkább a valóságot, az mégis csak könnyebben vizsgálható, mint a feltételezéseitek. Lehet, h a klubbonként megnézzük, a Barcások tették hozzá a legtöbbet a sikerhez, de mind 2008-ban, mind 2010-ben, mind most azért ott vannak más klub játékosai is aktívan kivették a részüket a sikerből. Pl. Casillas. Mind az EB, mind a VB győzelemből kivette komolyan a részét. Már ezen az EB-n is bravúrokat mutatott be. 2008-ban Marchena nagyon fontos tagja volt a védelemnek, Senna pedig Xavi mellett az EB legjobbja. Rajtuk kívül meg lehet említeni még Villát(2008-ban még Valencia játékos volt, és 2010-ben sem játszott még meccset Barca mezben), Torrest, Capdevillát, Silvát, X. Alonsot.
Idén meg bele lehet mindent magyarázni, de tény, h 4 Real játékos stabil kezdő a válogatottban. Akkor tényleg miről beszélünk?
Egyszerűen egyenlőséget tenni a spanyol válogatott és a Barca között, orbitális baromság. Annyi erővel meg lehet tenni pl. a német válogatott és Bayern között, mert ott is a Bayern játékosok vannak túlsúlyban, és a stílusuk is hasonló. Mégsem teszi senki.
Lego
Jugador del Barça

2012.06.16. 12:28:29

ha kivesszük ebből a spanyol válogatottból a híííres naaagy real játékosokat akkor közel ugyanolyan minőségű emberekkel lehet pótolni
Ez azért nem teljesen igaz. Iker a legjobb a posztján, nehezen pótolható két okból is: az egyik, hogy tud adni vmi pluszt a csapatnak (nehéz leírni így nem is szerencsétlenkedek ezzel...tudjátok úgy is hogy mire gondolok), a másik, hogy ő a csk... ezt a tisztséget pedig csak Puyolról tudom elképzelni, vagy még Xavi (bár nála nem érzem azt a maximális tiszteletet, amit pl Puyol iránt éreznek a társak [kivétel persze a Barca különítmény] + ő sem fog minden meccsen végigjátszani gondolok itt a jövőre természetesen).

Akkor ott van Ramos. Kicsit több a hiba, mint szokott, de ezt inkább a fáradságra és egy kicsit az összeszokatlanságra érzem Piquével. Ua. erős a gyanúm, hogy ha Puyol fel is épült volna akkor is többet játszott volna Sergio középen (bár ez csak feltételezés). Tudom rossz kimondani, de bizony el kell ismerni, hogy képességei alapján bizony utolérte Puyí-t. Bár nem pótolhatatlan, de vele erősebbnek érzem a csapatot... kövezzetek :)

Arbeloa egy kicsit más tészta...a jelenlegi csapatból csak Ramos képes pótolni, de mint már írtam, vétek lenne kivenni középről. Így viszont nincs több jobbszélső...tehát védettséget érez... + nála látom azt (és ezt bírom a tagnál), hogy képes úgy elkövetni a faltokat, hogy csak minimális esetben kap érte lapot...nem tudom, hogy hogyan csinálja, de ez egyszerűen zseniális.

Végül pedig Alonso...elképesztő pilóta...akarom mondani focista. Ha nem látszódnának rajta a fáradság jelei... akkor még mindig meghatározó tagja lenne a csapatnak. Most az EB-n nem érzem ezt... de cáfoljon rám. Különben is nagy kedvenc...szal vele kicsit elfogult vagyok, így inkább nem is véleményezem, hogy kell-e a csapatba, de a többiről fenntartom a jogot.

A végén meg egy érdekes észrevétel. A VB előtt sokan (főleg Real szimpatizánsok) szidták a válogatottat, hogy mennyi Barcás van...már a kezdőben is...sokan mondták, hogy ez nem is spanyol válogatott...csak katalán és miután megnyerték a tornát egyből spanyol válogatott lett. Na kérdem én akkor, hogy is van ez?

Mielőtt még vki nekem ugrana jelzem, hogy ős spanyol drukker vagyok Francostól mindenestül... nálam a spanyol csapat szent és sérthetetlen, nálam nincs Real meg Barca... nálam csak spanyolok.
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.06.16. 12:23:19

LG írta:
Alexander Mahone írta:LG nem azért haragszol a spanyolokra mert anno szlovákiát kiverték valami VB-selejtezőbe? Még itt sírtál a fórumon akkor, hogy milyen igazságtalan a világ.
Az ostoba kérdésedre: nem, én nem egy meccs alapján ítélek meg csapatokat. Amióta, csak nézek focit, sosem szerettem a spanyol válogatottat. Az általad felhozott pótselejtező, meg talán 2006-ban volt, akkor azért már 7-8 éve rendszeresen néztem aktívan focit. Szóval NEM, sem köze nincs ennek a spanyolokkal szembeni unszimpátiámnak. Egyébként annak a pótselejtezőnek az első meccsét nagyon csúnyán elfújta a bíró, bár a két csapat játéktudása között volt akkora különbség, h valószínűleg ezek nélkül is tudták volna hozni a spanyolok, bár nem olyan arányban. Ezt említettem meg itt is a fórumon, de ez sztem bőven nem egyenlő sírással, és azzal, h a világ rossz. :roll:

Szóval sok ész kellett ezt feltételezni, gratulálok hozzá. :mrgreen:
Tényleg csak azért kérdeztem. Meg mostanában elég sok ember azt hiszi, hogy te nem is Barca-szurkoló vagy. Bár szerintem az vagy, mert már elég régóta itt vagy, meg régen még tudtál normális lenni. Persze biztos most is vannak olyan dolgok, amiket tényleg komolyan gondolsz, és nem csak játszod az agyad, hogy "én nem lettem nagyképű a sikerek miatt."
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
Lezárt