Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
daffy
Madridista

2012.07.10. 12:36:36

jelentem a thai box kipróbálva.
ami tetszett: nem olyan kötött,mint a box,kicsit(túlságosan) szabadon hagynak kibontakozni. elég komolyan tanítják a lábtechnikát,az alap mozdulatok viszonylag "könnyen" elsajátíthatók. az erő és időzítés persze más tészta. nagyfokú erőnlétet ad a sport és mivel egy támadó stílus,így a benyelt találatok miatt nagyon meg is keményedik az ember

ami nem tetszett: a kéz "elhanyagolása" a lábhoz képest. a boxot nagyon kötöttnek éreztem,ezt pedig túlságosan szabadnak. a védekezésre számomra kevés hangsúlyt fektettünk. mivel ez egy ringsport,így az utcán problémás a használata,ha az ellenfél is küzdősportokban jártas. a lábszár alsó részével kell a találatokat bevinni,ehhez viszont jó 20 centivel közelebb kell menni,mintha cipővel kínáljuk meg az ellent.

a következő sport a savate lesz. ott cipőben van edzés,a kéztechnika a normál box kb egy az egyben és nagyfokú lábhasználat is társul hozzá,mely a cipő miatt távolabbról is használható.
persze ezek szubjektív dolgok,de nekem így tűntek elsőre
gergo9
Director del Fútbol

2012.07.09. 20:49:50

http://www.profiboksz.hu/egyeb-irasok/a ... tortenete/

Nem tudom hogy van e egyáltalán daffy-n kívül eb-n aki foglalkozik küzdősporttal de nekik esetleg kincset érhet ez a cikk mint nekem :)
daffy
Madridista

2012.07.04. 21:56:16

ziipp írta:Szerintem meg mindegy milyen idő van, edzeni kell. Ez nem lehet kifogás.

http://hvg.hu/egeszseg/20100615_feher_r ... orbetegseg
nincs légkondi és a pesti dzsumbuj közepén van a terem,egyszerűen éreztem,hogy azonnal elájulok,ha nem hagyom abba
ziipp
Capitá del Barça

2012.07.04. 21:49:18

Szerintem meg mindegy milyen idő van, edzeni kell. Ez nem lehet kifogás.

http://hvg.hu/egeszseg/20100615_feher_r ... orbetegseg
daffy
Madridista

2012.07.04. 20:18:51

lui1698 írta:Na ez az.
Én is mondom, majd futok reggel mikor hazaérek. Ja, 7-kor már izzadok a buszon, mint krva a templomba. Annyi mozgást tudok végezni napközben, hogy letusolok kétszer minimum, de ennyivel ki is fújt. (a sörivást nem sorolom most mozgásnak)
Na, sebaj legalább most megtanultam, hogy a nyár nem edzésre való.
én holnap már levonszolom magam a kondiba,mert jövő hét vége felé már szeretnék bunyózni is,addig meg kihasználom a bérletem,ha már megvettem.
7200ft és 4 hétre szól,nem engedhetem meg magamnak,hogy itthonról nézzem,ahogy lejár

az oldalt amit linkeltem meg érdemes böngészni,mert esetenként 20-30%-kal is olcsóbb,mint a bb.
az animal pack pl 8600ft,míg a bb-n majdnem 12k
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.04. 20:12:50

daffy írta:eszembe nem jut mozogni ilyen melegben :?
közben linkelek egy minőségi terméket jó áron
Na ez az.
Én is mondom, majd futok reggel mikor hazaérek. Ja, 7-kor már izzadok a buszon, mint krva a templomba. Annyi mozgást tudok végezni napközben, hogy letusolok kétszer minimum, de ennyivel ki is fújt. (a sörivást nem sorolom most mozgásnak)
Na, sebaj legalább most megtanultam, hogy a nyár nem edzésre való.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
daffy
Madridista

2012.07.04. 20:08:48

eszembe nem jut mozogni ilyen melegben :?
közben linkelek egy minőségi terméket jó áron
gergo9
Director del Fútbol

2012.07.04. 00:10:21

El fanático írta:
Most nem sportolókról volt szó és nem testépítőkről. Egyszerű emberekről, akik bizony hajlamosak rá, hogy a diéta után visszatérjenek a régi megszokott étrendjükhöz és ismét meghíznak.

Ezért nem szabad agyatlan módon egyik napról a másikra megvonni a szervezettől alap tápanyagokat.
Egyszerűember is táplálkozhat normálisan sőt kéne. Csak szét kell nézni a szűk kis környezetünkben hogy rájöjjünk mennyire jó az étrendje egy átlagembernek.
Diéta sem arról szól hogy alapvető tápanyagokat vonunk meg :D, pl a zsömle továbbra sem tápanyag főleg nem alapvető. Fehérje,ásványi anyagok,cukrok stb ezek az alapvetők tápanyagok.
-40kg-hoz pedig grat szép teljesítmény annak ellenére hogy a diéta közel sem volt 100%-s hatékonyságú de az hogy rendszert vittél az életedbe ill napi rendszerességű mozgás már ez is meghozta a kívánt hatást.
Mert ugye ekkora plusz súlynál amivel a napi teendők ellátása is kihívás , mozgást is beiktatni na ehhez kell akaraterő.
daffy
Madridista

2012.07.03. 23:46:12

El fanático írta: Most nagy dolgot fogok leírni - nem hencegésből, ugyanakkor tudni kell, hogy mint nő, nálam másképp van a fogyás-zsírégetés hatékonysága, mint egy férfinál, ami annyit tesz, hogy egy férfi többet is tud fogyni, mert a női test sokkal jobban "ragaszkodik" genetikai ok miatt a tartalékaihoz avagy a zsír-raktárakhoz.
ez nem igaz
a női test esetében valamivel magasabb testzsírszázalék engedett meg,mint a férfiak esetében,de ennyi és nem több
a genetikán sok múlik,de így egyben általánosítani nem lehet. nincs olyan ember,akinek ne tudná kockásra diétázni a hasát,max a befektetett munka és akaraterő lehet a különbség.
El fanático
Entrenador del Barça

2012.07.03. 22:39:57

gergo9 írta: Azért ez nem így van. Nem arról szól a diéta/testépítés hogy diéta után minden szrt összeeszünk/összeehetünk, ha normálisan figyel az étkezésére utána is nem fog hízni akármilyen drasztikus szénhidrátdeficiten volt.

Többi kérdésedre pedig ott a sárga kapszula ilyen szintű fogalmatlanság mellett(ne vedd bsztatásnak mert nem az) kötelező. ;) 150oldal pár órát igazán megér. Minden benne van ami egy kezdőnek kell/het.

Más van olyan aki ilyen melegben próbálkozik edzéssel legyen akár súlyzós, aerob,kardio?
Bunyót próbáltam de kb 1/4 melót tudtuk elvégezni egyszerűen pillanatok elfogytam, hiába a közel 6l vízbevitel.
Most nem sportolókról volt szó és nem testépítőkről. Egyszerű emberekről, akik bizony hajlamosak rá, hogy a diéta után visszatérjenek a régi megszokott étrendjükhöz és ismét meghíznak.

Ezért nem szabad agyatlan módon egyik napról a másikra megvonni a szervezettől alap tápanyagokat.

Most nagy dolgot fogok leírni - nem hencegésből, ugyanakkor tudni kell, hogy mint nő, nálam másképp van a fogyás-zsírégetés hatékonysága, mint egy férfinál, ami annyit tesz, hogy egy férfi többet is tud fogyni, mert a női test sokkal jobban "ragaszkodik" genetikai ok miatt a tartalékaihoz avagy a zsír-raktárakhoz.

Szóval:

Tavaly szeptember óta 40 kilót fogytam!
Még mielőtt valami igen intelligens egyén feltenné azt a "kedves" kérdést, hogy mégis, hogy a francba lehettem én olyan dagadt, azt is elárulom, hogy 8 évnyi szenvedés után végre tavaly októberben diagnosztizálták nálam a pajzsmirigy-betegségek alattomosabb fajtáját, ami ilyen sok idő alatt jelentős károkat okozott a szervezetemben - az elhízás csak egy a sok közül.

Tehát, mit csináltam:

1. Reggelizni muszáj! 1 szelet kenyér vagy 1 zsömle - sovány felvágottal, hozzá paprika, paradicsom - margarin, vaj tilos! VAGY Sovány 0,1 %-os joghurt + müzli vagy Nestlé fitness gabonapehely

2. Ebédelni 12 és délután 1 óra között minden nap! Bármit, de még a totális jóllakás előtt be kell fejezni! A krumplipürét nem margarinnal törni, csak 1,5%-os tejjel. Csirkemell, saláta alap. Olajban sült ételek, mint rántott hús, fasírt hetente egyszer!

3. Testmozgás: napi 45 perc torna és napi 5-10 kilométer séta. Mivel negy súlyfeleslegem volt, így nem futhattam, mert kinyírta volna az ízületeimet, így én sétáltam, de futni is lehet, aki bírja.
Emellett bármilyen sportot lehet csinálni - nyár van, mehet az úszás, a tenisz, foci, kézilabda meg a többi kivéve a sakk meg a horgászat :P

4. Nincs üdítő ivás, se szörp! Édesség nuku -ha kívánod, akkor napi egy túró rudi vagy müzli szelet!

5. A legfontosabb: ebéd után már semmit sem ettem másnap reggelig, csak sok vizet ittam.

Ez a saját módszerem.

Aki a történetem elolvasása után kiröhög - kicsúfol vagy bírál, az a saját szegénységi bizonyítványát állítja ki!
Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.03. 21:54:52

Más van olyan aki ilyen melegben próbálkozik edzéssel legyen akár súlyzós, aerob,kardio?
Bunyót próbáltam de kb 1/4 melót tudtuk elvégezni egyszerűen pillanatok elfogytam, hiába a közel 6l vízbevitel.
enni se bírok rendesen ilyen melegben... Múltkor nyomtam egy lábazást, akkor nem volt ilyen meleg,de már az se ment nagyon. Tavaly emlékszem, csak az,hogy átöltöztem és felmentem a gépekhez leizzasztott :D
gergo9
Director del Fútbol

2012.07.03. 21:49:46

El fanático írta:
Ez mind együtt - a táplálék-kiegészítő akár el is hagyható :)

A fogyás diéta és mozgás kombinálásával jön létre, de jobb, ha nem drasztikus zéró zsír / zéró szénhidrát diétát nyomsz, mert miután abbahagytad, akkor a leadott súly dupláját fogod visszahízni.
Azért ez nem így van. Nem arról szól a diéta/testépítés hogy diéta után minden szrt összeeszünk/összeehetünk, ha normálisan figyel az étkezésére utána is nem fog hízni akármilyen drasztikus szénhidrátdeficiten volt.

Többi kérdésedre pedig ott a sárga kapszula ilyen szintű fogalmatlanság mellett(ne vedd bsztatásnak mert nem az) kötelező. ;) 150oldal pár órát igazán megér. Minden benne van ami egy kezdőnek kell/het.

VargaAron
Jugador d'estrella

2012.07.03. 21:17:46

El fanático írta:
VargaAron írta:Hali!
Ha fogyni szeretnék pár kilót akkor mi a legjobb módszer (diéta, edzés, tápkiegészítő)?
Előre is kössz

A fogyás diéta és mozgás kombinálásával jön létre, de jobb, ha nem drasztikus zéró zsír / zéró szénhidrát diétát nyomsz, mert miután abbahagytad, akkor a leadott súly dupláját fogod visszahízni.
Szupi, valami hasonló választ szerettem volna hallani :D
Mozgás: heti 4-5-szer óra kocogás/laza tekerés meg a saját örömöm miatt napi 1 óra úszkálás
Kaja:
-csikrehusi, rizs és sali az alap, ugye?
-milyen mértékben legyen szénhidrát? gyümölcsökben levő szénhidrát elég vagy azon kívül kéne mást is enni?
-napi 5-6 adagban elosztva?
-mennyi vizet igyak?
El fanático
Entrenador del Barça

2012.07.03. 17:21:54

VargaAron írta:Hali!
Ha fogyni szeretnék pár kilót akkor mi a legjobb módszer (diéta, edzés, tápkiegészítő)?
Előre is kössz

Kép
VargaAron
Jugador d'estrella

2012.07.03. 12:01:19

Hali!
Előre is kössz
daffy
Madridista

2012.06.28. 17:34:56

ziipp írta:
daffy írta:az edzés utáni szénhidrát fontossága a fehérjéével vetekszik.
én mind2-ből 45g-ot használtam edzés után,egybe kb 3-4dl vízzel. a carbox csak edzés után kell,este tilos
Edzés után egy fehérje turmix plusz egy jó evés nem elég? Az is tartalmaz szénhidrátot.
nem,az lassú,mert az emésztés idő. ezért isszuk a turmixot,mert gyorsabb megemészteni és az idő fontos tényező
alkarra kipróbáltam ezt.
1sorozat 3ik emelésénél már nyilalt bele a jól eső fájdalom Very Happy baromi jó volt.meg ezt hozzá is lehet csapni bármihez, 1 gyakorlattal.
ugye? én francia rúddal csinálom,egyenes csuklóval és úgy még a rudat sem szabad engedni,hogy forogjon a kezedben. nekem úgy elég pusztító. 30 kilóval se bírom
Sanama
Llegenda del Barça

2012.06.28. 17:07:59

daffy írta:ma elgondolkodtam,hogy vajon miért nem fejlődik rendesen az alkarom. kipróbáltam a fordított fogású álló egyenesrudas bicepszet és rájöttem.(mert nem edzettem meg rendesen). hát,majdnem bepisiltem,de iszonyatosan élveztem.
amit még mindig rühellek és nem tudok rendesen megedzeni az a hátam. valamiért mindig a bicepszem fárad el korábban
alkarra kipróbáltam ezt.
1sorozat 3ik emelésénél már nyilalt bele a jól eső fájdalom :D baromi jó volt.meg ezt hozzá is lehet csapni bármihez, 1 gyakorlattal.

Edzés után egy fehérje turmix plusz egy jó evés nem elég? Az is tartalmaz szénhidrátot
elvileg nem. nagyon sokan mondják, hogyha más nem 1 banánt vigyél magaddal és rögtön edd meg edzés után. nem értek hozzá, de gondolom az is gyorsabban felszívódik és akkor szüksége van rá a szervezetednek.
ziipp
Capitá del Barça

2012.06.24. 15:43:55

daffy írta:az edzés utáni szénhidrát fontossága a fehérjéével vetekszik.
én mind2-ből 45g-ot használtam edzés után,egybe kb 3-4dl vízzel. a carbox csak edzés után kell,este tilos
Edzés után egy fehérje turmix plusz egy jó evés nem elég? Az is tartalmaz szénhidrátot.
daffy
Madridista

2012.06.22. 20:18:30

tomabence írta:
daffy írta: super 7: edzés után egyből 1 adag,lefekvés előtt még 1 adag
amino. másfél teáskanál edzés előtt és után fél órával.
nagyon javasolnám még pl a bioteches carbox beszerzését. legalább olyan fontos,mint a fehérje és csak 1300ft :wink:
mindenképp egyszerre alkalmazd őket,ne 1-1 hónap lejártával
Ha ilyen olcsó tényleg belefér még. Ezekkel együtt kéne szednem? És milyen okokból ajánlod ennyire? :) Meg ha már megveszem, leírhatnád, hogy miként használja ( mikor, mennyit, mivel stb. )

Köszönöm! :wink:
az edzés utáni szénhidrát fontossága a fehérjéével vetekszik.
tomabence
Jugador d'estrella

2012.06.22. 19:54:17

daffy írta: super 7: edzés után egyből 1 adag,lefekvés előtt még 1 adag
nagyon javasolnám még pl a bioteches carbox beszerzését. legalább olyan fontos,mint a fehérje és csak 1300ft :wink:
Ha ilyen olcsó tényleg belefér még. Ezekkel együtt kéne szednem? És milyen okokból ajánlod ennyire? :) Meg ha már megveszem, leírhatnád, hogy miként használja ( mikor, mennyit, mivel stb. )

Köszönöm! :wink:
daffy
Madridista

2012.06.22. 18:14:19

tomabence írta:Srácok!
Ma beruháztam végre a Scitec Nutritiontól egy 1300g-os Super 7 nevezetű protein super-matrixra :lol: és egy 500g-os Amino Magic nevezetű anabolikus-ergogén aminosavra.
Az lenne a kérdésem, hogy mégis mikor és hogyan zabáljam ezeket?? - Mivel a boltban ahol vettem, az öregasszonynak köze nem volt a dolgokhoz, katalógusban sincs leírva "használati útmutató".
Annyit még hasznos tudni, hogy reggel 10től edzek délig, heti 4x.
Külön egymás után a dolgokat 1-1 hónapon át, vagy pedig egyszerre a két cumót 1 nap többször stb... help pls :)

Előre is köszi a tanácsokat.

Jaésmég annyi, hogy a közelemben csak, Biotech és Scitec boltok vannak, így még azt megkérdezni, hogy a két márka közül melyik a jobb, ár/érték és stb...arányban. Köszi
super 7: edzés után egyből 1 adag,lefekvés előtt még 1 adag
tomabence
Jugador d'estrella

2012.06.22. 17:29:45

Srácok!
Ma beruháztam végre a Scitec Nutritiontól egy 1300g-os Super 7 nevezetű protein super-matrixra :lol: és egy 500g-os Amino Magic nevezetű anabolikus-ergogén aminosavra.
Az lenne a kérdésem, hogy mégis mikor és hogyan zabáljam ezeket?? - Mivel a boltban ahol vettem, az öregasszonynak köze nem volt a dolgokhoz, katalógusban sincs leírva "használati útmutató".
Annyit még hasznos tudni, hogy reggel 10től edzek délig, heti 4x.
Külön egymás után a dolgokat 1-1 hónapon át, vagy pedig egyszerre a két cumót 1 nap többször stb... help pls :)

Előre is köszi a tanácsokat.

Jaésmég annyi, hogy a közelemben csak, Biotech és Scitec boltok vannak, így még azt megkérdezni, hogy a két márka közül melyik a jobb, ár/érték és stb...arányban. Köszi
daffy
Madridista

2012.06.21. 19:03:14

dak900 írta: A hátra a gurtni, edzőkampó használata lenne a legjobb megoldás, de nem hiszem hogy újat mondtam... :D
gondoltam rá,mint végső lehetőséget,de inkább a technikán próbálok meg javítani,mert az biztosan rossz. :?
dak900
Jugador del Barça

2012.06.21. 18:48:30

daffy írta:ma elgondolkodtam,hogy vajon miért nem fejlődik rendesen az alkarom. kipróbáltam a fordított fogású álló egyenesrudas bicepszet és rájöttem.(mert nem edzettem meg rendesen). hát,majdnem bepisiltem,de iszonyatosan élveztem.
amit még mindig rühellek és nem tudok rendesen megedzeni az a hátam. valamiért mindig a bicepszem fárad el korábban
A hátra a gurtni, edzőkampó használata lenne a legjobb megoldás, de nem hiszem hogy újat mondtam... :D
daffy
Madridista

2012.06.21. 18:05:19

ma elgondolkodtam,hogy vajon miért nem fejlődik rendesen az alkarom. kipróbáltam a fordított fogású álló egyenesrudas bicepszet és rájöttem.(mert nem edzettem meg rendesen). hát,majdnem bepisiltem,de iszonyatosan élveztem.
Válasz küldése