Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem tudod ki az a Subotic. Végülis csak 2 egymást követő évben alkották Hummelssel messze a legerősebb védőduót az utóbbi évek német focijából.Subinho írta:Subotic, Lovren??? Ezek kik???nem is értem, nem kell még egy Csingrinszkíj vétel... Javi Martinez valóban jöhetne, meg sztem Rami sem lenne rossz a Valenciából!!
Az Affelay, Cuenca, Tello hármas érdekes. Sztem egy valaki, de inkább kettő megy ebből a hármasból. Cuenca a legvalószínűbb, h marad...
Planas? Most vettük meg Alba-t. Vertonghen-ben én nem látok sokat, Hummels tényleg nagy erősítés lenne, bár én inkább csak az EB-n láttam játszani. Egy olyan érzés is motoszkál bennem, hogy egy hirtelen felkapott játékos, akit egy valag pénzért elvisznek utána meg flop, kb mint anno Arshavin. De nyugodtan meg lehet cáfolni, őszintén 1,5 meccsét láttam a klubcsapatban az elmúlt szezonban.messideco írta:Jöjjön még Planas, Montoya és egy középhátvéd (Vertonghen) és jó lesz az
Jds-nek meg türelem kell, nem hinném, hogy Keita egy szezonnál tovább húzza itt. Bartra és Muniesa még kérdőjel.
Subotic, Lovren??? Ezek kik???noname írta:Maradt tehát 26 millió igazolásra, ehhez hozzájön az Afellay eladásából származó 7-8(ennyi pénzért sztem eladjuk. A válogatottal leszerepelt, rosszul is játszott, továbbá sokáig volt sérült. Sose ért többet 12-13 millánál, a 7 korrekt ajánlat, bár hozzáteszem, én inkább őt tartanám meg, mint Cuencát). Tehát majd 35 millió marad védőre, vagyis azt veszünk meg, akit akarunk.Nehéz döntés:
Martinez- ő a legrutinosabb és a legjobban ismeri a bajnokságot, technikás, ő illik a legjobban a Barcába
Hummels: róla eddig nem írtam, mert azt hittem h csak a nagyon összeszokott Dortmundban lesz ennyire jó, de meglepően jó a válogatottban is. Ő nem illik annyira a csapatba, mint Martinez, de sok lesz már a spanyol. Mascherano is hatalmas vétel volt, szóval neki is ugyanannyira örülnék!
Lovren: ő max vészmegoldásnak lenne jó, hiszen elég rutintalan még a legmagasabb szinten.
Subotic: maradnék Hummelsnél, hiszen ő a válogatottban is bizonyít.
Szerencsére van választék. Inkább küzdünk a bőség zavarával, mint azzal h kevés a jelölt.
Az se lepne meg amúgy, ha a támadósorból 2 ember is távozna(pl Cuenca és Afellay), mert pl Deulofeu alighanem jobb lesz mind2nél és sztem ezt a vezetőség is így látja.
Tello távozásáról azért nem írok, mert érdekes játékos. Nagyon tehetésges, bár még rengeteget kell fejlődjön, de pl sokkal több potenciál van benne, mint Cuencában, aki alighanem sose fog még vaságyastól se nyomni 60 kilót, miközben azért kell izom egy csatárra.
Amúgy örömmel látom h Pedro formába jött. Szezon végén már voltak biztató meccsei, a válogatottban ugyan keveset játszott, de mindig az egyik legjobb volt. Pl Tegnap ha nem Navas, hanem ő jön be hamarabb, alighanem szükségtelenek lettek volna a tizenegyesek.
Jó, akkor szerinted nem, szerintem számít ez a pénz is. Jelzi a hozzáállást, ami szerintem a profit alapja.sjd írta:...
De most komolyan gondolod, hogy ezt az 1 milliót majd mondjuk beleteszik a kosárlabda szakosztályba, miközben a focicsapatnak 40 milliós profitja van és évente ad ki ilyen jellegű összegeket a játékosokra? (arról nem is beszélve, hogy most írtak alá egy évi 30 milliót hozó mezszponzori szerződést). Mikor lehetett olyat hallani, hogy egy csapat 40 milliós profitot termel? Sorban megy csődbe mindenki, Chelsea több deficitet termel, mint a görög állam, a Real hitelt vesz fel az igazolásaihoz, egyedül az Arsenal termel profitot, de ők is tudjuk, hogy milyen áron. Ráadásul le merném fogadni, hogy a kezdőből nincs olyan játékos, aki 1 milliónál kisebb aláírási pénzt kapott volna szerződéshosszabbításért.barca99 írta:
Akkor is tartom ugyanezt. Te meg gondolj bele mennyi szakosztálya van a Barcának, és azok mennyi pénzből gazdálkodnak. Egy fél órája keresem, de sehol nem tálom egyelőre melyik szakosztály került nagyon nehéz helyzetbe, mert 1,5 millió euróval csökkenteniük kellett az éves költségvetésüket. Szóval, de, számít. Ha nem számítana, nem vonták volna meg.
Akkor is tartom ugyanezt. Te meg gondolj bele mennyi szakosztálya van a Barcának, és azok mennyi pénzből gazdálkodnak. Egy fél órája keresem, de sehol nem tálom egyelőre melyik szakosztály került nagyon nehéz helyzetbe, mert 1,5 millió euróval csökkenteniük kellett az éves költségvetésüket. Szóval, de, számít. Ha nem számítana, nem vonták volna meg.sjd írta:Most nézd végig a játékosok prémiumait, fizetéseit, és utána mondd ugyanezt.
Most nézd végig a játékosok prémiumait, fizetéseit, és utána mondd ugyanezt.barca99 írta: Feltételezem azért, mert ha minden "jelentéktelen összeghez" így állnának hozzá, akkor nem igazán itt tartana gazdaságilag a klub.
Max. 10-20 ezer euró, de akkor már vastagon fogott a tollam.Sanama írta:és akkor most gondolj bele abba, amit neobarca írt.barca99 írta:Feltételezem azért, mert ha minden "jelentéktelen összeghez" így állnának hozzá, akkor nem igazán itt tartana gazdaságilag a klub. Mindezt úgy, hogy Alba ez Eb-n van, semmiről sem marad le. Szóval Rossel - sjd 1-0.sjd írta:Semmivel, csak nem értem, miért erőlködtek 3 hetet egy kb. jelentéktelen összegen
a 3hetes utazgatás-vacsoráztatás stb. mennyibe fájt vajon?
ha 3-4millát lefaragnak az árából, semmit nem szólok, de ez annyira nevetséges.
és akkor most gondolj bele abba, amit neobarca írt.barca99 írta:Feltételezem azért, mert ha minden "jelentéktelen összeghez" így állnának hozzá, akkor nem igazán itt tartana gazdaságilag a klub. Mindezt úgy, hogy Alba ez Eb-n van, semmiről sem marad le. Szóval Rossel - sjd 1-0.sjd írta:Semmivel, csak nem értem, miért erőlködtek 3 hetet egy kb. jelentéktelen összegen
Csak nem is a mi mértékünkkel kell ezt mérni, hanem egy 15 milliós mértékkel, amihez képest a lealkudott 1 millió bizony elenyésző. Másrészt viszont nem értem miért zavar bárkit is a 3 hetes tárgyalás, lekéstünk valahonnan? A felkészülés még nem kezdődött el, azt hiszem egy percet sem késett az üzlet. Akkor meg nem értem. A jövőbeli tárgyalásainkhoz erősebb pozicíóból foghatunk hozzá, ha tudják, hogy Rosell üzletember, nem lehet hülyére venni, és nem kapkod. Szóval Alba itt van, hurrá.Barcaforever írta:Bírom az embereket, h "csak 3 millió euroval kell megtolni az árat" na "3 hét alatt 1 millió eurot vittek le, mi ez"
Ti mennyi pénzt kerestetek az elmúlt években, h 285 millió Ft, ilyen 2 mp-es vállvonás nálatok!?Gondolom ezek az emberek fel se tudják fogni, h ahhoz a "rossz" 1 millió eurohoz is mennyi munka kell egy hétköznapi embernek vagy az Fc Barcelonának.Én azt mondanám, h maradjunk a Földön és beszélgessünk reális kereteken belül.
Feltételezem azért, mert ha minden "jelentéktelen összeghez" így állnának hozzá, akkor nem igazán itt tartana gazdaságilag a klub. Mindezt úgy, hogy Alba ez Eb-n van, semmiről sem marad le. Szóval Rossel - sjd 1-0.sjd írta:Semmivel, csak nem értem, miért erőlködtek 3 hetet egy kb. jelentéktelen összegen
Iniestából sem 23évesen lett az.Nem is lett világsztár a gyerekből...
Több embernél is problémát jelentett korábban, hogy nem felelt meg a La Masia fizikai követelményeinek. Ilyen volt pl Guardiola, Iniesta, vagy Messi is. Asszem mikor Messi a rekorddöntés előtt állt, akkor voltak nyilatkozatok vele kapcsolatban, és akkor olvastam, hogy először azt nézik hogy a fizikai feltételeknek megfelel-e. De ha nem, akkor sincs veszve semmi, mert ha van olyan képessége, amivel ezt feledteti, akkor maradhat. Mindhárom játékosnál persze első látásra látszott, hogy ollyat tudnak, amivel bőven pótolják a testfelépítésbeli hiányosságaikat. Világklasszis játékos lett mind a háromból. Alba-nál meg gondolom látták hogy alacsony, nem üti meg a magassági szintet amit szeretnének, plusz nem győzte meg az edzőket arról, hogy olyan tehetség, ami miatt érdemes szemet hunyni a kis növése felett. Nem is lett világsztár a gyerekből...Capon írta:Ezt most olvastam NSO-n Albáról.
"Barcelona világhírű akadémiáján tanulta a labdarúgás alapjait. Ám furcsa körülmények és indok miatt kellett távoznia 2005-ben: túl alacsony volt a korához képest, ezért eltanácsolták"
Ezt valahogy elég nehezen tudom elhinni, éppen a Barcánál akadnának fent ilyenen.