Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.07.05. 19:10:41

Jó nekem mindegy,de ez a gondolkodásmód amivel rendelkeztek annyira magyar. itt van helyben,minek elmenni a horvátokhoz pl?
mondjuk nekem nincsenek nagy igényeim sose,én tudom,hogy olcsóbban kijövök a balatonon,mint máshol. de néhányan úgy írtok,hogy az látszik,voltatok 1-2szer lent,aztán egyből általánosítotok.
azt nekem ne mondja senki,hogy olcsóbb kijönni a horvátoknál,vagy a montenegróiaknál. mert ez badarság. szállás lehet olcsóbb,de ott lenni biztosan nem az.
De nekem mindegy, járjanak kevesebben a balatonra,nem érdekel különösebben,csak "szeretem" az ilyen magyar viselkedést.

Folyóban,meg a holtágaiban fürödjön aki akar,én biztos nem mennék olyan vízbe,ahol tudom,hogy megy a szennyvíztől kezdve minden ipari szenny.
ozsimiki írta: Amúgy én a Balcsit régen (10-12éves koromban) nagyon szerettem, talán akkor még gyzést. Akkor is.tisztább is volt, sőt biztos.
nem tudom mennyi vagy,de most az utóbbi években eléggé figyelnek a tisztaságra. főleg a déli parton. én szeméttel az utóbbi 3 évben nem találkoztam,sem csikkel,sem zsepivel,sem semmivel. régebben pedig a 2000es évek elején lényegesen szemetesebb volt,meg el volt vadulva sok helyen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2012.07.05. 19:14:41-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
gergo9
Director del Fútbol

2012.07.05. 16:12:59

Ozsi,daffy kettősel kell egyetértenem.
Abszolút viccnek tartom a belépős rendszert, tavaly Szigligeten azt hiszem 500Ft volt a belépő. Hát persze magyarázzák meg hogy mind a strand rendbetételére megy el. Egy tengerparton sem találkoztam hasonlóval görög,spanyol,olasz,francia, tenerife sehol sem.
Meg abszolút az árak is nevetségek nem igazán kerül sokkal többe pl egy bulgáriai,görög nyaralás már. És ha lehet választani a tengerpart ill a Balaton között azt hiszem nem kérdés melyiket választom. :)
Anno (2007) kb 70kból jöttünk ki haveri bandával cakk-pakk mindennel együtt egy hétre , rá két évre 110körül de úgy hogy béreltünk közösen quadot,robogót,homokfutót, és kb 3este mentünk el gokartozni.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.07.05. 14:23:00

S.Agüero írta:szerintem még mindig jobb egy harminc fokos Balaton, mint egy 17 fokos, merthogy mikor osztálykiránduláson voltunk ebben az évben június elején, annyi volt, tizenhét fokos. majdnem behugyoztam mikor belementem a vízbe. :D
egyből feljebb ment volna 18fokra.

Amúgy én a Balcsit régen (10-12éves koromban) nagyon szerettem, talán akkor még tisztább is volt, sőt biztos.

Mostanában ezerszer inkább megyek tényleg strandra (bár oda se sokat), mint oda. Először is nem gyerekcsobbanóba kívánok menni, Balcsiban több száz métert kell menni mire végre normál magasságú lesz a víz, onnantól meg már hirtelen nem is normál...arról nem is beszélve,hogy milyen állapotú az a tó...nekem sincs annyira ínyemre,hogy mellettem szarik bele egy kutya épp, bár lehet csak a matrac színére tett megjegyzést. Akkor is.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
daffy
Madridista

2012.07.05. 14:16:27

csababarca írta: az északi part nyilván fizetős,aki nem akarja megérteni,hogy miért,akkor az tényleg ne járjon a balatonra.
ha nem lenne fizetős,senki se foglalkozna vele,nem ápolnák,5 év alatt használhatatlan lenne. senki nem fogja ingyen levágni a nádat,tisztán partani a partot.
de mondjuk északi parton csak Révfülöpre jártam,máshova nem.
de a déli part az nem sokban különbözik sok helyen a horvát tengerpartól. jah,de ,közelebb van,és még a magyaroké is.
értem,hogy miért fizetős,csak azt nem,hogy akkor máshol miért nem?
a margitsziget is rendbe van tartva,mégse fizetős. a bakonyi túrák sem fizetősek,a komplett szigetköz se hínáros,nem nádas,nem fizetős
de a déli part az nem sokban különbözik sok helyen a horvát tengerpartól. jah,de ,közelebb van,és még a magyaroké is.
gyenge érv. sajnos csak az ""elvakult"" magyaroknak megfelelő indok. rengeteg ismerősöm a balatoni üdülésnél nem drágábban hozza ki a tengerpartot,de mint írtam,nem szeretem a sós vizet,se a balatont,ezért egy közeli,ingyenes megoldást választok általában.
én eddig 2 tengerparton voltam,egyszer rómában,egyszer krétán. rómában a tengerpart volt szemetes és az nem tetszett,krétán meg a város úgy egészében
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.05. 14:02:20

szerintem még mindig jobb egy harminc fokos Balaton, mint egy 17 fokos, merthogy mikor osztálykiránduláson voltunk ebben az évben június elején, annyi volt, tizenhét fokos. majdnem behugyoztam mikor belementem a vízbe. :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.07.05. 13:28:40

daffy írta:az északi partra jártam és nagyrészt fizetős volt mind.
azért meg nem fizetek,hogy a szemétben járkáljak és úszkáljak. minden egyes alkalommal beleléptem más szemetébe,mindezt pénzért.
kiépítés? a dunán is megannyi kiépített strand van a szigetközben,mégsem fizetősek. a holtágak dettó. rendesen kotorják,nem hínáros.
az északi part nyilván fizetős,aki nem akarja megérteni,hogy miért,akkor az tényleg ne járjon a balatonra.
ha nem lenne fizetős,senki se foglalkozna vele,nem ápolnák,5 év alatt használhatatlan lenne. senki nem fogja ingyen levágni a nádat,tisztán partani a partot.
de mondjuk északi parton csak Révfülöpre jártam,máshova nem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
daffy
Madridista

2012.07.05. 13:15:49

csababarca írta: Ezt most úgy írod,mintha csak fizetősek lennének. Minden városban vannak szabad strandok,ami a déli partot illeti.Siófokon is van 1-2 fizetős,de a 80%a a partnak szabadstrand.
De az összes déli parti településen ez van,nem tudom,honnan szedted ezt a dolgot. északi parton több fizetős strand van, ami érthető,hiszen ott ki kellett építeni a strandot a földrajzi környezet miatt,a déli parton viszont nyugodtan lehet pont a vízállás miatt szabadstrand mindenhol.
Én születésem óta minden évben megyek balatonra,és csak az északi Révfülöpön voltam belépős strandon,de az északi part. a délit végignyaraltam Siófoktól-fenyvesig,mindenhol szinte csak szabadstrandok vannak.
Épp ezért is szeretem a Balatont,és nyáron csak az jöhet szóba. kötetlen,szabad az egész,az öreg nyugdíjasok nem néznek szúrósan ha fröcsköl az ember,nem úgy mint a halkonzervként működő medencés strandokon.
Én minden évben kb 1 hónapot lent vagyok a Balatonon,ált Siófokon,nagyon kulturált hely,nincs okom váltani. Külföldre nincs pénzem járni,Horvátoknál is talán 97-ben voltam utoljára,nyáron csak a Balatonnál vagyok. Még a Hajdószoboszlói strand jó,de ott előjön a tömeg probléma,bár nem olyan szinten mint máshol,mert nagyon nagy területű a hely,rengeteg medencével.

Jah,a vize hideg kérdéshez,menj most le a déli partra,26-27 fokos.
az északi partra jártam és nagyrészt fizetős volt mind.
azért meg nem fizetek,hogy a szemétben járkáljak és úszkáljak. minden egyes alkalommal beleléptem más szemetébe,mindezt pénzért.
kiépítés? a dunán is megannyi kiépített strand van a szigetközben,mégsem fizetősek. a holtágak dettó. rendesen kotorják,nem hínáros.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.07.05. 13:12:39

daffy írta:
Gerard3Piqué írta: Tényleg kinek mi a kedvenc nyaralóhelye esetleg még érvelést is lehetne írni.
én nem vagyok oda a balatonért. egyszerűen nevetségesnek tartom,hogy szinte mindenhol fizetős strandokat nyitnak. mire föl?

Ezt most úgy írod,mintha csak fizetősek lennének. Minden városban vannak szabad strandok,ami a déli partot illeti.Siófokon is van 1-2 fizetős,de a 80%a a partnak szabadstrand.
De az összes déli parti településen ez van,nem tudom,honnan szedted ezt a dolgot. északi parton több fizetős strand van, ami érthető,hiszen ott ki kellett építeni a strandot a földrajzi környezet miatt,a déli parton viszont nyugodtan lehet pont a vízállás miatt szabadstrand mindenhol.
Én születésem óta minden évben megyek balatonra,és csak az északi Révfülöpön voltam belépős strandon,de az északi part. a délit végignyaraltam Siófoktól-fenyvesig,mindenhol szinte csak szabadstrandok vannak.
Épp ezért is szeretem a Balatont,és nyáron csak az jöhet szóba. kötetlen,szabad az egész,az öreg nyugdíjasok nem néznek szúrósan ha fröcsköl az ember,nem úgy mint a halkonzervként működő medencés strandokon.
Én minden évben kb 1 hónapot lent vagyok a Balatonon,ált Siófokon,nagyon kulturált hely,nincs okom váltani. Külföldre nincs pénzem járni,Horvátoknál is talán 97-ben voltam utoljára,nyáron csak a Balatonnál vagyok. Még a Hajdószoboszlói strand jó,de ott előjön a tömeg probléma,bár nem olyan szinten mint máshol,mert nagyon nagy területű a hely,rengeteg medencével.

Jah,a vize hideg kérdéshez,menj most le a déli partra,26-27 fokos.
bali 15
Director del Fútbol

2012.07.05. 13:01:08

Tényleg kinek mi a kedvenc nyaralóhelye esetleg még érvelést is lehetne írni.
A Balatont annyira én sem csipázom. De szerencsére mostanság kezdik felszámolni azt a tróger szandálturizmust ami mindig is jellemezte a helyszínt, és ami miatt sohasem szerettem. Bár sajna ez, ahogy daffy is leírta, az árak növekedésével jár. Eszméletlen, hogy milyen hoteleket, sétányokat és üdülőket látok. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem sohasem jött be a zsíroslángos-heck feelingje a helynek. Az meg mindig is idegesített, hogy a vize rohadt hideg. Félre ne értsetek ez nem is baj, sőt szeretem. Az idegesít, hogy nem lehet megszokni. Mivel bemegyek a tó közepéig és ott is bokáig ér a víz. Nem lehet normálisan úszni, hogy keringjen bennem a vér, és így nem tudom megszokni a vizet.
Amúgy a mediterrán helyeket preferálom, Horvátországba 5 éven keresztül jártunk le folyamatosan. Mostanság sajna nem engedhetünk meg magunknak külföldi utat, legfeljebb egy wellness hétvége fér bele, az is csak azért mert apámnak van 50%-os kedvezményt biztosító danubius kártyája.
De szeretem ezt is.
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.05. 12:44:20

Messa írta:Srácok, főleg facebook userek, help me please.

Egyik nagyon közeli lány ismerősöm indult egy modellversenyen, jelenleg 4. helyen áll a majdnem 100-ból, és nincs messze az első hely sem. Kérlek, egy kattintással 'tetszikeljétek' már a fotót. Ha nagyon szerettek (vagy őt :mrgreen: ) akár meg is oszthatjátok.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

Köszönöm előre is, és ő is! Azt mondta ha megnyeri Barca drukker lesz. :lol:
Szavaztam.
Csodálatos teremtés. :oops: :lol:
Üzend neki hogy Kash fórumer lélekben vele van. :lol:
Kép
daffy
Madridista

2012.07.05. 12:18:40

Gerard3Piqué írta: Tényleg kinek mi a kedvenc nyaralóhelye esetleg még érvelést is lehetne írni.
én nem vagyok oda a balatonért. egyszerűen nevetségesnek tartom,hogy szinte mindenhol fizetős strandokat nyitnak. mire föl? a balaton az ott van,nem egy élményfürdő,amit meg kellett építeni. ha esik az eső,akkor van benne víz,ha nem esik,akkor átsétálok szinte az északi partra is. én kifejezetten rühellem a klasszikus nyaralókat,okot nem tudok írni,a hideg ráz tőle. ugyanakkor tengerpartot sem írok,mint kedvenc fürdőhelyet,mert az édesvizet jobban szeretem. vagyok olyan szerencsés helyzetben,hogy a kisalföldön születtem.a szigetközben rengeteg dunai holt ág található,melyek némelyike teljesen körbe van zárva nyaralókkal és csak az ottani ingatlantulajdonosok fürödhetnek a vízben. egy ilyen nyaralóval rendelkezik a családunk is és ha a barátnőmmel elmegyünk oda fürdeni,akkor kb 3-4 embernél többet sosem látni a vízben,pedig meglehetősen nagy a tó.
szombaton is megejtünk egy ilyen fürdést,de kicsit félek látva a hőmérsékleteket,mert volt már olyan,hogy megizzadtam a vízben(pedig legalább 2-3m mély mindenhol)
Gerard3Piqué
Jugador del Barça

2012.07.05. 12:10:46

daffy írta:helyenként 29 fokos a Balaton. szerintem abba már nem is érdemes megmártózni,ha a felfrissülés a cél :?
Az már hogy is mondjam kellemetlen , főleg annak aki megszokta a Balaton hűvösségét . Én voltam úgy Siófokon hogy 30 fok volt a víz a kikötőben .
Bár tegyük hozzá én a meleg víztől "beteg vagyok ,,.

Tényleg kinek mi a kedvenc nyaralóhelye esetleg még érvelést is lehetne írni.
Nekem Siófok azért mert az épített strandokat a mamikkal meg az úszómesterekkel nem bírom elviselni , elvégre azért megyek oda hogy jól érezzem magam nem azért hogy egy helybe üljek.
Siófokon még élet is van szép környéken szoktunk lenni.Este jó a hangulat a Petőfi sétányon (aki volt ott az tudja , aki nem annak pedig ajánlom ).
miihii írta:Durván meleg az tuti. Hétvégén voltunk Vonyarcon és valóban melegebb,mint Varnus Xavér Twisted Evil
Azon meg mindig el vagyok hűlve,h mennyire nincs mélysége Shocked
Elmentünk vízibringázni,betekertünk a francba,aztán az egyik srác beugrott és utána vigyorogva mondja,h bakker,leér a lábam. (Igaz,mindehol leér az ember lába,csak nem mindenhol ér már ki a feje a vízből Mr. Green ) És tényleg,kulcscsontig ért a vasszer.Elképesztő ezt tapasztalni
Abszolút, mi is bementünk a bójáig beugrottam és jól odavertem a bokám pedig magas nem vagyok kb 170 cm bár lehet kicsit több.Lassan kiszárad. Meg szeretem mikor az ötévesek ássák a gödröt és belelépsz és kitörik a térdet meg a csípőd :D De azért jó hely
miihii
KHAL

2012.07.05. 12:07:48

daffy írta:helyenként 29 fokos a balaton. szerintem abba már nem is érdemes megmártózni,ha a felfrissülés a cél :?
Durván meleg az tuti. Hétvégén voltunk Vonyarcon és valóban melegebb,mint Varnus Xavér :twisted:
Azon meg mindig el vagyok hűlve,h mennyire nincs mélysége :shock:
Elmentünk vízibringázni,betekertünk a francba,aztán az egyik srác beugrott és utána vigyorogva mondja,h bakker,leér a lábam. (Igaz,mindehol leér az ember lába,csak nem mindenhol ér már ki a feje a vízből :mrgreen: ) És tényleg,kulcscsontig ért a vasszer.Elképesztő ezt tapasztalni :P
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
daffy
Madridista

2012.07.05. 11:54:34

helyenként 29 fokos a balaton. szerintem abba már nem is érdemes megmártózni,ha a felfrissülés a cél :?
Gerard3Piqué
Jugador del Barça

2012.07.05. 11:38:09

Messa írta:Srácok, főleg facebook userek, help me please.

Egyik nagyon közeli lány ismerősöm indult egy modellversenyen, jelenleg 4. helyen áll a majdnem 100-ból, és nincs messze az első hely sem. Kérlek, egy kattintással 'tetszikeljétek' már a fotót. Ha nagyon szerettek (vagy őt :mrgreen: ) akár meg is oszthatjátok.

Mond meg neki hogy ha dobogót elér már akkor legyen drukker :lol:
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.05. 11:31:55

http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20 ... ukasa.html

Régen nálam is csak a Nokia jöhetett szóba, fura, hogy ilyen rövid időn belül ennyire szétestek.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
messideco
Presidente del Barça

2012.07.04. 22:13:53

Ez jól esett :D
A szerdai szavazás értelmében sem az EU, sem az uniós tagállamok önállóan nem csatlakozhatnak a megállapodáshoz. Az EP a Lisszaboni Szerződés hatályba lépése óta most először élt azzal a lehetőséggel, hogy elutasít egy nemzetközi kereskedelmi megállapodást.

ACTA-ellenes tüntetések. Románia itt is az elsők között :lol:
Kép
"And my heart will leave you never."
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.07.04. 20:02:46

Srácok, főleg facebook userek, help me please.

Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2012.07.04. 18:26:36

FtcSikiHun írta:Hívás közben tökéletes legyen, az audió és zenelejátszó jó legyen, wifi legyen, ne legyen kicsi a képernyője-a mostani telóm nincs 1 éves de leakarom cserélni, mert túl kicsi a képernyője.
Lehessen rá mindenféle programot-játékot rakni, és lehetőleg érintőképernyős. Kamera legalább 5 megapixeles. és persze jó operációs rendszer, lehetőleg valami friss és új :)
Ha ezek a szempontok, akkor Samsung Galaxy Ace.
5mpx-es kamera, WiFi, 3,5ös kijelző, és a legfontosabb: Android oprendszer.
Program-játékra meg csak ennyit írok: https://play.google.com/store :D
Sok ismerősömnek van Ace-e, eddig még nem volt rá panaszuk.
Teszt:
http://mobilarena.hu/teszt/samsung_gala ... lator.html
Kép
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2012.07.04. 17:52:23

L.Messi 10 írta:
FtcSikiHun írta:
Mennyit költenél rá, és mi lenne a fontos? Ha mondasz egy-két támpontot, akkor tudok ajánlani telefonokat ha gondolod. :D
Számlásan venném, plusz van valami akcióféle a hivatalba, mert faterom alpolgármester. Ezeket egybevéve 40.000 fölé nem nagyon mennék. De ha minden igaz, holnap megyek be papírért, hogy így minden akcióval együtt mi mennyibe kerül.

Nagyon nem értek a telefonokhoz, szóval olyan sok minden nem fontos.
Hívás közben tökéletes legyen, az audió és zenelejátszó jó legyen, wifi legyen, ne legyen kicsi a képernyője-a mostani telóm nincs 1 éves de leakarom cserélni, mert túl kicsi a képernyője.
Lehessen rá mindenféle programot-játékot rakni, és lehetőleg érintőképernyős. Kamera legalább 5 megapixeles. és persze jó operációs rendszer, lehetőleg valami friss és új :)

Most a Sony cperia Solával szemezgetek.
köszi szépen egyébként :wink:
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2012.07.04. 17:41:18

[quote="FtcSikiHun"][/quote]
Mennyit költenél rá, és mi lenne a fontos? Ha mondasz egy-két támpontot, akkor tudok ajánlani telefonokat ha gondolod. :D
Kép
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2012.07.04. 17:30:51

köszi szépen. :)

Akkor még egy kérdés mindenkitől:

Blackberry vagy Sony ERicsson xperia x10 mini pro vagy egy Sony xperia Sola?

Vagy még milyen telefonok vannak normális árkategóriába, és tényleg baromi jók? Mert nyári pénzből szeretnék valami újat venni. köszi :)
Kép
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2012.07.03. 17:02:13

[quote="FtcSikiHun"][/quote]
Ha valakiknek lehet hinni, azok ők:
http://mobilarena.hu/teszt/blackberry_c ... ezeto.html
Kép
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2012.07.03. 16:58:08

Annyira nem vagyok képben a telefonokkal, de szerintetek egy ilyet megéri venni?

http://www.telenor.hu/mobiltelefon/blackberry/9360/

Ha lehet indokokat is kérnék, hogy miért igen/nem :)
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2012.07.03. 13:37:38

Kash írta:Eddig azthittem, érdemes trailerek alapján filmet értékelni, de úgylátszik nem. :D
És ne tessék félreérteni, de ha én látok egy 1-2 perces kisvideót, én már megtudom állapitani, hogy jó-e vagy nem.
És kivételesen viccnek szántam azt, hogy képek alapján itéltem, azt tényleg végignéztem. :D
Azért nem mindig lehet megítélni egy előzetes alapján, milyen is lesz a teljes produkció. Például a Skyline 2010-ben egy baromi jó trailerrel debütált, aztán a film meg egy halom trágya lett. Jó minősítési alap még a Drive is tavalyról, ami pedig sokkal jobban sikerült, mint ahogy azt az első előzetesek sugallták. :wink:
Válasz küldése