EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.07.21. 15:49:46

Én este jövök a Gattacával, meg a filmemmel is. Jól van veb, majd legalább csalódsz bennem egy kellemeset :D
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.21. 15:44:38

sjd írta: (messideco: ezzel fel is húztam a Libanoni keringő fölé :wink: )

Idáig nagyon bejön ez a kör, szerintem két 8-asom az egész előző körben nem volt :D
dettó. holnap jön roli, ne félj egyből lemegy az átlag :lol:

(rolikám, remélem érzed a kihívást :lol: )

dani, a filmekben írtam a magnoliáról, te ajnalottad.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.21. 15:39:27

Gattaca
Szerintem elég jó film volt, a történet, rendezés alapvetően jó volt. Viszont nekem kicsit kevés volt Thurman és Law karaktere, szerintem nem bontották ki őket eléggé. Ily módon aztán (ahogy többen is írták) a film közepe kevéséb volt érdekes. Ez a retrofuturisztikus megvalósítás szerintem teljesen felesleges volt a film egésze szempontjából (a költségvetésnél nyilván jól jött), ugyanakkor ez annyira nem tudott idegesíteni. Értékelem, amikor egy sci-fi egy minden részben kidolgozott világot tesz le elénk (pl. Mechanikus Narancs), de sztem itt nem ezen, ill. nem is magán a mű sci-fi voltán volt a hangsúly.
Összességében tehát a fő dolgok számomra jól sikerültek, viszont volt sok apró gyengeség, ez így 8/10.
(messideco: ezzel fel is húztam a Libanoni keringő fölé :wink: )

Idáig nagyon bejön ez a kör, szerintem két 8-asom az egész előző körben nem volt :D
messideco
Presidente del Barça

2012.07.20. 14:03:33

A Gattaca gyengébben áll, mint a Libanoni keringő... Ennyit a jóslásomról.
Kép
"And my heart will leave you never."
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.20. 12:25:48

kanty írta:Gattaca

A másik ami a zavart az a "díszletek" igénytelensége. A fejlődéssel már ott tartunk, hogy embereknek a halálát is megtudjuk jósolni, erre szovjettípusú számítógépekkel dolgoznak az úrhajósok. :P
örülök h nem csak nekem tűnt fel ez a fajta igénytelenség :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.20. 11:56:16

Gattaca

Nagyjából én is a többiek véleményét osztom. Az alapsztori tetszik, bár a sci-fi nem igazán az én világom, de ezzel nem volt semmi gond.
Aztán úgy 20 perc után az egész ellaposodik, a vége az újra felpörög, a befejezéssel sincs különösebb gond.
Szerelmi vonal nem tudom miért kellett, szerintem nem nagyon illett oda. Umával semmi gondom, sőt...de most a karakterét feleslegesnek éreztem.
A másik ami a zavart az a "díszletek" igénytelensége. A fejlődéssel már ott tartunk, hogy embereknek a halálát is megtudjuk jósolni, erre szovjettípusú számítógépekkel dolgoznak az úrhajósok. :P

Jude Law nagyszerű, abszolút ő a domináns, bármennyire is nem ő a főszereplő. Ethan Hawke is jó, igazából nem tudok belekötni, de Law mellett elszürkül.
6/10

Most várom, hogy Bob mit mond erre a filmre. :lol:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Erxy
Entrenador del Barça

2012.07.19. 19:17:41

Gattaca

Sajnos két részletben kellett megnéznem a filmet, de nem azért mert nem tetszett volna. Sőt, kifejezetten jó volt az alaptörténet, szerintem a kivitelezésben sem volt gond, szóval jó kis film volt.
Lehet még később előveszem ezt a filmet. 8)
Nem igazán tudok hosszabban írni róla, szóval:

8,5/10
Kép
carlos636
Barça B

2012.07.19. 00:10:20

Gattaca

Az alap sztori tetszett, így fel keltette az érdeklődésemet a film. A főszereplők is jól hozták, amit kell. A megvalósítás már viszont hagyott kivenni valót maga után. Néhol úgy éreztem, hogy ellaposodott a történet, nem tudott végig lekötni. A letisztult, modern díszletek kifejezetten tetszettek. A J. Law száll elvarrása is kiváló lett szerintem. Összességében nem volt rossz film, de még egyszer nem hiszem, hogy meg fogom nézni.

6/10
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.18. 20:04:53

visca el barca írta:
kurdt írta: A többi filmje nem nagy szám, kivéve a Fegyvernepper, de ott is jobb a sztori, mint kivitelezés (bár azzal sincs sok gond). A Gattacára meg holnap sort kerítek.
pedig a fegyvernepperrel számomra bizonyította, hogy tud ő ha akar...
Szerintem is a Fegyvernepperben volt jó pár zseniális megoldás. Pl. egyből a főcím, de az is, amikor egy éjszaka alatt szétszedik a repülőgépet
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.18. 19:43:02

kurdt írta:
visca el barca írta:gattaca
egy rendkívül jó történet, amely jó forgatókönyvvel rendelkezik, de a kivitelezésbe sztem elég sok hiba csuszott. ami azért is meglepő, mert ha jol tudom, ugyanaz írta a forgatókönyvet és rendezte a filmet.
Ez a baja Andrew Niccolnak. Remek író, de gyenge rendező.
Az egyetlen film, amit ő írt és nem ő rendezett, az kivételesen jóra sikerült (Truman Show)...

A többi filmje nem nagy szám, kivéve a Fegyvernepper, de ott is jobb a sztori, mint kivitelezés (bár azzal sincs sok gond). A Gattacára meg holnap sort kerítek.
pedig a fegyvernepperrel számomra bizonyította, hogy tud ő ha akar...
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.07.18. 17:54:16

visca el barca írta:gattaca
egy rendkívül jó történet, amely jó forgatókönyvvel rendelkezik, de a kivitelezésbe sztem elég sok hiba csuszott. ami azért is meglepő, mert ha jol tudom, ugyanaz írta a forgatókönyvet és rendezte a filmet.
Ez a baja Andrew Niccolnak. Remek író, de gyenge rendező.
Az egyetlen film, amit ő írt és nem ő rendezett, az kivételesen jóra sikerült (Truman Show)...

A többi filmje nem nagy szám, kivéve a Fegyvernepper, de ott is jobb a sztori, mint kivitelezés (bár azzal sincs sok gond). A Gattacára meg holnap sort kerítek.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.18. 17:20:42

gattaca

elnézést, de nincs sok kedvem hosszan értékelni.

a szereplők nagyon jók, nekem jude law meg uma amugy is nagy kedvenc, ethan hawk meg általában sóval elmegy, de itt semmi panasz nem volt rá.
ami nagyon nem tetszett az egészben az a rettentően silány, "hideg" kivitelezés, mintha vmi 1970-ben készült filmet kellett volna néznem. nem használták ki eléggé a technikát... nem tudom mi a jó szó, de olyan natur az egész rendezés. ami nem lenne baj, de itt nagy hátránynak éreztem.
küldenék rá akár 9 pontot is, de emiatt csak

8/10

umanak meg jude lawnak sztem ez nem a megszokott szinkron, szörnyen rosszak voltak... :?
Kép
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.07.17. 04:32:28

Vals Im Bashir

Na,végre volt időm megnézni. Nem olvastam semennyire se utána,hagyni akartam,hogy a filmbe "első látásra" beleszeressek. Így elsőre rögtön meglepett, hogy animációs filmmel van dolgom. :shock: :) valahogy nem ragadt magával az elején, mindig is zavartak az animációs filmek,ahol ugye utánozni szeretnék a valóságot (mozgás,színek stb) de nekem ez sose jött át. Akkor kezdett el igazán érdekelni,amikor a mészárlás először szóba került (de nem vagyok pszichopata.. :lol: ). A végén sokkolt, amikor olyan felvételeket láttunk a végén,amik megtörténtek. Borzalmas.. borzalmas,hogy mikre képes az ember.. Összegezve: alapból nem tetszenek az animációs filmek, így mínusz pontokból kellett felküzdenie magát az alkotásnak,ráadásul az elején meg egyáltalán nem kötött le, így pozitív jelző eddig még nem merült fel bennem. A végére azért javult a kialakult kép,a valós felvételek pedig szíven ütöttek..

10/6
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2012.07.16. 16:28:40

messideco írta:Azért annyira nem fantasztikus. Van ami megfog a filmben, de egyébként semmi extra. Jól kezdődik, a donoros cucc vagány, de a szerelmi háromszög már erőltetett volt, a vége viszont ismét okés
Van eredeti japán feldolgozása is a regénynek?
Nincs. Szerintem a szerelmi háromszög jól volt előadva, a film végi zenébe meg teljesen beleestem. :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=Ve81_Zc5oCU
messideco
Presidente del Barça

2012.07.16. 16:12:18

Azért annyira nem fantasztikus. Van ami megfog a filmben, de egyébként semmi extra. Jól kezdődik, a donoros cucc vagány, de a szerelmi háromszög már erőltetett volt, a vége viszont ismét okés
Van eredeti japán feldolgozása is a regénynek?
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2012.07.16. 15:15:13

soadroli írta:Nekem elküldheted, és akkor lehet elküldöm én is :D
Sjay láttam a blogodon, hogy van egy kritika a Ne engedj el!-ről. Magadtól nézted meg, vagy azért mert írtam, hogy majdnem ezt ajánlottam be filmklubba? :)
Magamtól néztem meg, de örülök hogy te is majdnem ajánlottad, hisz fantasztikus film.
:D
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.16. 14:31:21

Úgy volt, hogy ma nézem meg újra a Gattaca-t (mivel már láttam egyszer valamikor), de tegnap este óta a Táncos a sötétben hatása alatt vagyok, és szerintem még 1-2 napig nem leszek hajlandó Jóbarátokon kívül mást nézni.

Csütörtökön...talán.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.07.16. 14:08:30

Nekem elküldheted, és akkor lehet elküldöm én is :D
Sjay láttam a blogodon, hogy van egy kritika a Ne engedj el!-ről. Magadtól nézted meg, vagy azért mert írtam, hogy majdnem ezt ajánlottam be filmklubba? :)
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.07.16. 14:02:50

Jah, így tiszta már :)

Hát nem Alkonyat lesz az tuti. Nem igazán akarom leírni, hogy mi lesz, de jó lesz az. Elég annyi, jó lesz. Esetleg ha valakit nagyon, de nagyon érdekel p.ü-ben elküldöm, azzal a feltétellel, hogy nem nézi meg, és a fórumon sem említi... :P
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.07.16. 13:54:14

messideco írta:Milyen döntést? :-k

Amúgy mit szólnátok, ha én egy fantasy-romantikus-vígjátékot ajánlanék? :P :D
Nem nekem írtad, h nehéz analízist folytattál? :o Mert erre írtam mindenesetre, h igen és a döntés nehéz vt a pontozásnál.
De akkor, h félreértettem sry :oops:

A vígjáték része rendben! :mrgreen:
Romantikus filmekből keveset veszek be, de lehet találnál olyat, ami elég drámai, h én is szeressem :D
sjay
Entrenador del Barça

2012.07.16. 13:52:57

messideco írta:Milyen döntést? :-k

Alkonytájt, vagy micsoda? :lol: (bár az inkább romantikus-horror)
messideco
Presidente del Barça

2012.07.16. 13:48:52

Milyen döntést? :-k

Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.07.16. 13:45:02

Bob_Marley írta:S nem is az a legfontosabb, hogy melyik film nyer.
Mert a végén messideco úgyis a tiedet hozza ki mint legjobb! :lol:

HÁt amúgy Bob, szerintem nem lehet elítélni ezt, mert azért a többségnek bejön. Az álmodozás lehet egész egyszerűen az oka és a kíváncsiság. Azért szerintem nem rossz dolog ez. Egyszerűen van amit egyesek gyomra nem vesz be. Nekünk ilyen a sci-fi. Másoknak meg a zsíros ételek :mrgreen:
szerk.: bocsi a xhar viccért, muszáj vt

messideco: tényleg nehéz vt meghozni a döntést :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence-barca 2012.07.16. 13:52:07-kor.
messideco
Presidente del Barça

2012.07.16. 13:43:15

Jah, javítottam.

Amúgy azért gondolom, hogy a Gattaca esélyes lehet a legjobb film titulusra, mert könnyen befogadható, ti sem hánytátok össze magatokat a film alatt. De lehet, hogy olyan próféta leszek mint Pelé
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.16. 13:36:19

Köszönjük messideco hogy levezényelte az előző kört, s a végeredményt is leírta :D
S örülök, hogy a tudatalattijában ő is ráeszmélt a Nagyítás volt a legjobb film az előző körben :wink: :D
Kicsit azért sokkalom a 8,82őt, de megnyugodtam :P

bence-barca azért "jószívűbb volt" pontozás terén :D , én már ott majdnem feladtam a filmet, mikor kiderült Titánra küldenek embert....Soha nem értettem a sci-fi kitalálóit, hogy mi vezérli, vezérelte őket???Verték gyerekkorukban és azért találnak ki minden bolygóra utaztassunk valakit és egyéb baromságokat....Utálják a Földet???Leragadtak a gyerek magazinoknál???Szimplán csak elment az eszük???
Meg genoizmus???Iszonyat sok baromsággal volt tele a film (számomra) :? De ha a jóslatok beigazolódnak ez lesz a legjobb film, bár azért még sok van hátra :D S nem is az a legfontosabb, hogy melyik film nyer.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése