Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.30. 21:41:37

Hát nyilván onnan jön, hogy Sly viselt ilyen 86-ban a Kobrában.
Aztán mikor bejött divatba, mi haverokkal egyből így neveztük, hogy "Kobra napszemüveg". :lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
miihii
KHAL

2012.07.30. 21:39:29

H mentsem Lui becsületét,mi is Cobra szemüvegnek emlegetjük ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.30. 21:36:41

daffy írta:
kanty írta:
De miért pilóta? Top Gun miatt?
nekem a pilótaszemüvegről egyből a ray ban aviator jut eszembe. nem lehet,hogy attól?
Így van Ray Ban Aviator az alap ilyen formájú szemüveg, s Top Gunban is ezzel hasított Tom Cruise :D Meg alapból a pilóták ilyen alakúba nyomják a repülést.

De érdekes, mert pl van ilyen http://www.bikestore24.hu/swiss-sportsz ... 60408.html
Szóval létezik ilyen Cobra szemüveg, de az teljesen más alakú.
Kép
Kép
Kép
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.07.30. 21:23:31

Nem tudtam,hogy melyik topik színvonalát csökkentsem ezzel,ezért jöttem hát ide. FourFourTwo. Megint. Nem tudom,hogy ti facebookon figyelemmel követitek-e hogy mit művelnek sportújságírás néven,de a felháborító már régen nem takarja azt ocsmány,minősíthetetlenül gyenge bejegyzéseket,amiket közzétesznek. Legújabb gyöngyszem:

http://www.fourfourtwo.hu/hirek/vilag-t ... ci-focista

I want to beat up all South Koreans! Bunch of mentally handicapped retards! (“Je les tous Defonce Coréens, allez vous tous Bruler, bande de trisos!”) és ebből ez lett:
„Minden dél-koreait lemészárolok! Lehugyozom mindegyikőtöket, szellemi fogyatékosok gyülekezete!”

A múltkori Messi-Képes Sport affér után,ahol ők zászlóvivők voltak,egy ilyen bénaságot lehozni. Nálam ez csak az utolsó utáni csepp volt a pohárban: szenny az összes magyar sportlap,nem lehet olvasni egyiket se...
Kép
daffy
Madridista

2012.07.30. 21:20:50

kanty írta: Nekem pedig Stallone szemüveg. Neki legalább jól is állt. :)

szerk:

nekem a pilótaszemüvegről egyből a ray ban aviator jut eszembe. nem lehet,hogy attól?
Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.30. 21:18:22

Bob_Marley írta:Az mióta cobra napszemüveg??? Én ezt pilóta napszemüvegnek hívom :D A kérdésedre válaszolva pedig lui, biztos van a világon, de speciel nekem is van pilótám :lol:

Na tessék Sanama is így ismeri :D Cobra napszemüveg...., lui valami kínai piacon voltál a hétvégén vagy szemcsésen jön a Teleshop TV vagy mi van??? :D Az pilóta nem Cobra
akkor jó :D először azt hittem a kobra valami márka, mondom wtf? :D
De akkor megnyugodtan :twisted:

Nekem se olyan van!
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.30. 21:15:47

Sanama írta:én ezt úgy ismerem, hogy pilóta szemüveg, vagy nem ugyanaz? :D
Nekem pedig Stallone szemüveg. Neki legalább jól is állt. :)

szerk:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kanty 2012.07.30. 21:18:33-kor.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.30. 21:15:22

Az mióta cobra napszemüveg??? Én ezt pilóta napszemüvegnek hívom :D A kérdésedre válaszolva pedig lui, biztos van a világon, de speciel nekem is van pilótám :lol:

Na tessék Sanama is így ismeri :D Cobra napszemüveg...., lui valami kínai piacon voltál a hétvégén vagy szemcsésen jön a Teleshop TV vagy mi van??? :D Az pilóta nem Cobra
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.07.30. 21:17:31-kor.
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.30. 21:14:37

én ezt úgy ismerem, hogy pilóta szemüveg, vagy nem ugyanaz? :D
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.30. 21:12:26

Nekem sincs akkor. Hülye fejem van hozzá.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.30. 21:10:20

kanty írta:Milyen az?
Kép
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.30. 21:08:49

lui1698 írta:Van olyan ember a világon akinek nincs kobra napszemüvege?
Milyen az?
TT
Capitá del Barça

2012.07.30. 21:03:57

nekem meg már szemüvegem sincs, mert anyum betrappogott a szobába és kilépte belőle a lencsét :) igaz miért a földön volt?
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.30. 21:01:36

Stalkyard írta:Van.
Csupa öröm é bódottá.
Csak az új barbár klipp közben jutott eszembe, hogy boldog boldogtalan ilyet hord, teljesen lényegtelen, hogy épp jól e rajta vagy sem. :D

Ez meg....
Kép
Kép
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.07.30. 20:59:02

lui1698 írta:Van olyan ember a világon akinek nincs kobra napszemüvege?
Van.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.30. 20:58:03

Van olyan ember a világon akinek nincs kobra napszemüvege?
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.29. 22:46:25

[quote="shutterisland"][/quote]
Ezt én értem, csak sztem pont nem erről van szó most.
Ezek azok az emberek, akik 2 adás után már a legnagyobb Alekosz meg Varga Csaba szurkolók vtak, azt se tudják mi az a foci, de odavannak a Chelseaért (mondjuk a Chelsea is csak hírből ismeri a focit) és telef.ssák a baromságaikkal a facebookot. Ez sztem nem nemzeti tulajdonság v divatmagyarság.

Viszont amit felvetettél, ahhoz annyit fűznék hozzá, hogy (legalábbis saját példámból kiindulva) az emberek nagy részét annyira nem fűzi semmilyen érzelmi viszony a válogatotthoz a sok kudarc után, hogy ezen a sekélyes szinten csak annyira futja, hogy örülnek a sikereknek, de ugyanakkor nem állnak ki a kudarcoknál (mint mondjuk az írek tették az Eb-n).
Nekem amióta élek, nem volt a magyar válogatottal kapcsolatban sok sikerben részem, persze, hogy már nem is nagyon foglalkozom velük. De egy spanyol vagy francia ember sokkal inkább szurkolója a hazája válogatottjának, mint mi. Úgy gondolom, hogy az 50-60as években mi is napi szinten jártunk volna ki szurkolni a Népstadionba, egyszerűen csak azért, mert nem lettünk volna ennyire érdektelenek.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.29. 22:45:09

daffy írta:]itt a hiba,nem nézi meg. fogalma sincs a csapatról,játékosokról. majd a következő évben más csapat nyer bl-t és akkor más csapatnak kell szurkolni a többiek szerint.
konkrét példám is van sajnos erre
Általánosításnak tartom ezt a gondolatot, biztos van ilyen is, én 1; nem ismerek ilyet 2; nem látom benne a hibát.Illetve továbbra sem gondolom hogy több vagy kevesebb lenne szurkoló-szurkoló közt.

Ugyanez a gondolatom shutterisland hsz-hez.

Ezt idézem:
sjd írta: Szóval szerintem az van most is, mint mindig, ez az egész nem a divatszurkolásról vagy a divatmagyarságról szól, hanem a facebookon terjedő feltűnési viszketegségről, mindenkinek van hozzáfűznivalója a nagy semmihez, le kell iratkozni róluk és kész.
Ezzel meg egyet értek.
Továbbra is tartom mind egyénileg mind közösség szempontjából súlyos szociológia gondokat és pszichikai gondokat okoz(hat) a facebook.És erről mint tudjuk rengeteg tanulmány is van, s amit írtál pl az egyik súlyos dolog.
miihii írta: Az időjárás meg kapja be :D
Dettó :D
Iszonyat ítélet idő volt itt a 11kerben :D Most már nyugodtabb de mind itt halunk :D
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2012.07.29. 22:32:05

egészen pontosan azt az emberi tulajdonságot akartam volna kifejteni (rohadtul nem sikerült :S ) hogy ha siker ér minket a sportban, annak mindenképp a részesei akarunk lenni, és a győzelemmel, sikerrel járó dicsőségből valamilyen szinten részesülni, viszont mikor kudarc van a magyar sportban, valami nem jön össze, vagy valaki csalódást okoz, akkor 10-ből 7 "magyar sport szurkoló" elfordul, szélsőséges esetben pocskondiázza, gúnyolja a csapatot, vagy éppenséggel lesz.rja az egészet, és majd egy újabb siker esetén ismét melléjük áll.
nagyjából erre gondoltam.

tuti ez lenne nagy lacival is.
akik kardoskodtak, hogy fúj, nem kell, ne legyen a válogatottban, azok közül biztos vagyok benne, hogy sokan mondanák egy kudarc esetén, hogy tessék nagylaci, ennyit értünk vele, bla-bla...viszont ha a vezére lenne a csapatnak, húzóember, és elérnénk valami nagyot vele, akkor meg szép volt magyaroook, szép volt laci.
csomó ilyen ember van.

ez az élet minden területén fellelhető nyilván, hülye példa, de az eddig elfeledett nagybácsi nyer 12 millát a lottón, és egyből kedvenc nagybácsi lesz.

csak most így pont az olimpia kapcsán jutott eszembe.

személyeskedések megelőzésének érdekében :

(amúgy meg nem vagyok tökéletes, vannak hibáim, hülyeségeim nekem is, ezek miatt engem is lehet fikázni, viszont nekem is megvan a jogom ahhoz, hogy ami nekem nem tetszik, arról kifejtsem a véleményemet.
ha csak az alkothatna negatív kritikát másokról, aki tökéletes, akkor nem is létezne ez a fogalom.)
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.29. 22:22:54

shutterisland írta: tehát arra gondoltam, hogy azok az emberek, akik csak magyar siker esetén "követik az olimpiát", de pl. ha gyurta nem szerez ma érmet, akkor egy kezemen meg tudom számolni, hányan fogják kiírni, hogy nem baj dani, ez is szép volt, gratulálunk, nagy voltál, vagy hasonló.

"divatmagyarság", így jellemezném. mindegy :)
Miért az olimpia kapcsán került ez elő? Ez a legnagyobb világverseny, persze, hogy mindenki ezzel foglalkozik és szurkol a magyaroknak (még én is, úgy hogy 1 percet nem néztem meg összesen belőle). Most komolyan az a probléma, hogy ezeket posztolgatják facebookra, miközben a való világ meg xfaktor döntőjét gyakorlatilag élőben lehetett követni rajta, mert mindenki azokról írt? Ráadásul itt nem is látom hol jelenne meg az érem másik oldala, a fikázás. Én még olyan posztot nem láttam mondjuk egy elbukott Eb után, hogy "Gyurta Dani milyen béna és hasonlók".
Szóval szerintem az van most is, mint mindig, ez az egész nem a divatszurkolásról vagy a divatmagyarságról szól, hanem a facebookon terjedő feltűnési viszketegségről, mindenkinek van hozzáfűznivalója a nagy semmihez, le kell iratkozni róluk és kész.
daffy
Madridista

2012.07.29. 22:13:53

Bob_Marley írta:
daffy írta:dehogy hülyeség,csak rosszul használod :)
ha valakinek meg lehet mondani,hogy most a barca a jó és neki kell drukkolni,mert mások is neki drukkolnak,az szurkoló?
.Megnézi ha tetszik marad ha nem másik csapatot választ.
itt a hiba,nem nézi meg. fogalma sincs a csapatról,játékosokról. majd a következő évben más csapat nyer bl-t és akkor más csapatnak kell szurkolni a többiek szerint.
konkrét példám is van sajnos erre
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.29. 22:11:49

Én is áthoztam :D
daffy írta:dehogy hülyeség,csak rosszul használod :)
ha valakinek meg lehet mondani,hogy most a barca a jó és neki kell drukkolni,mert mások is neki drukkolnak,az szurkoló?
Ugyanarra lyukadsz ki, amit írtam :D Miért lenne kevesebb ha azt mondják neki figyu szurkolj ennek mert jó.Megnézi ha tetszik marad ha nem másik csapatot választ.De már azzal ha megnézte már segítette azt a csapatot, tegyük fel lelkileg (ami ugye nem igaz, de azt hisszük :D) illetve bekapcsolta a TV-t áldozott a klubra (TV jogdíj stb) vagy megvett egy mezt, egy kulcstartót, tangát tök mindegy.

Divatmagyarság meg még butább kifejezés, sőt abszurd kijelentés, ahova születünk azt nem választjuk, nem is lehet "divat" itt élsz magyar vagy, elmész külföldre ott élő magyar vagy.Mert itt születtél
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.29. 21:59:02

Tocy írta:kanty, áthoztam az Olimpiából:

Nyilván igazad van, csak annyi a különbség, hogy a focit szeretem, játszom ( bár már csak 3. sport nálam az amerikai foci és a kosárlabda után... ), valamennyire azért értek is hozzá, míg a vívás, futás nem fog meg egyáltalán. Maga a sport nem érdekel, a sportteljesítmény meg nem érdekes a dopping miatt. Ugyanúgy nyilván a Barcában, az NFL-ben, az NBA-ben is doppingolnak, pl LeBron amikor a Finals Game4 utolsó perceiben begörcsölt a lába, nem Gatorade-t kapott, az biztos :D Csak ezek a sportok érdekelnek, mert játszom mindegyiket, van kedvenc csapatom, játékosom, stb.
Tehát, ha pl. szeretnéd a vívást vagy a tollaslabdát, akkor azt is néznéd? Ha jól értelek, akkor a (vélt/valós) doppingolás csak egy csepp a pohárba? Elsődlegesen nem nézed, mert nem mozgat meg, plusz még ugye a sok dopping is ott van.

Általában elég kevesen tollas vagy műúszás fanok, csak ha olimpia van és, ha van magyar érdekeltség, akkor azt szokták nézni. A haza miatt, a nemzet miatt. Akkor benned ez nem annyira erős (javítsd ki, ha rosszul következtetek), ez nem gond vagy kritika.

Amerikai focizol?
Tocy
Director del Fútbol

2012.07.29. 21:52:35

kanty, áthoztam az Olimpiából:

Nyilván igazad van, csak annyi a különbség, hogy a focit szeretem, játszom ( bár már csak 3. sport nálam az amerikai foci és a kosárlabda után... ), valamennyire azért értek is hozzá, míg a vívás, futás nem fog meg egyáltalán. Maga a sport nem érdekel, a sportteljesítmény meg nem érdekes a dopping miatt. Ugyanúgy nyilván a Barcában, az NFL-ben, az NBA-ben is doppingolnak, pl LeBron amikor a Finals Game4 utolsó perceiben begörcsölt a lába, nem Gatorade-t kapott, az biztos :D Csak ezek a sportok érdekelnek, mert játszom mindegyiket, van kedvenc csapatom, játékosom, stb.
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.29. 20:42:05

Castiel írta:ez jó dolog mert végre eljutottunk oda, hogy ezeket az előadásokat videókról, vagy élőben megnézzük... s gondolkodunk róla... az emberek 90 %-a csak a megasztárt ismeri, meg a győzikét... és amit mondanak neki azt szentül elhiszi hogy így van...tömeges népbutítás... liberalizmis...
Viszont akármennyire is érdekfeszítő és a közvéleménnyel szembe menő (?? ezzel lehet vitatkozni) dolgokat mond a csávó, az amit bemutat, színtiszta népbutítás. Amiket leírtam az előző hsz-ben, egyáltalán ahogy beszél, látszik, hogy egy teljesen hozzá nem értő társaságot akar megvilágosítani azzal, hogy beléjük plántálja a véleményét.
Elég sok ilyen film is van (el tudom képzelni, hogy a videóid is ilyenek lennének pl. Zeitgeist), ami azt hazudja, hogy majd jól felnyitja mindenki szemét, miközben csak egy másik véleményt erőszakol az emberek fejébe.
Persze ehhez kellenek a birkák is, sajnos az emberek 90%a ilyen bármit is néz meg, de én véleményalapon nem tennék különbséget a győzike és a fent leírt jellegű népbutítás között.
A liberalizmus meg nem tudom, hogy keveredik ide, nem kell félteni a konzervatívokat, bal/jobb radikálisokat sem, ha erről van szó.
Egyébként ha belefér, én szívesen leírom a véleményemet a (modern) liberalizmusról pártpolitikától függetlenül, mert szerintem már semmi köze nincs az eredeti elvekhez.

Viszont mi volt ez a törölt hsz + Drigo "dühöngése"?
Válasz küldése