FC Barcelona 14/15

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány trófeát nyerünk az új szezonban?

1
69
34%
2
42
21%
3
60
30%
Egyet sem
32
16%

Szavazatok száma: 203
barca99
Llegenda del Barça

2012.08.20. 10:12:58

Kicsit furcsa lesz hozzászokni ehhez a huszonötös kerethez. Az utóbbi években rendere 18-19 fővel dolgozott az edző, hétvégén kimaradt egy-egy ember, most meg egy kispályás csapat kiállhatna azokból, akik nem férnek a padra sem.

Nem tudom mi lesz végül Afellay sorsa, de elég furcsa volt látni, hogy a padra sem fér oda, mikor végigdolgozta az előszezont, a B kerethez tartozó Tello meg a kezdőben van. Plusz Villa és Alexis a padon, mikor egyikőjük sincs 100%-os formában. Persze, jól sült el a dolog, és nyilván Titonak a nagyon sűrű menetrenddel is számolni kell (Samp, Real, Osasuna a héten), de miután Zubi nyiltkozott, hogy pár játékos eladásán dolgoznak, úgy érzem ő is köztük lehet.
bali 15
Director del Fútbol

2012.08.19. 10:49:34

a támadóalakzat szerintem picit kérdőjeles
A megoldás csupán annyi, hogy Tito hagyja focizni azokat akik többet tudnak a körömpasszokon és a forgolódásokon kívül....
Remélem ennyivel változik a játékunk, hogy nem csak Messitől fog félni az ellenfél védelme...ott van Alexis aki olaszországban virtuóz volt, itt meg játszani alig hagyják szegényt. Gólok számában jól teljesített, de a mutatott játék szempontjából...
Tomy97
Barça C
Kapcsolat:

2012.08.19. 10:10:34

A Barca 20 millio euroert megszerezte Alexander Songot az Arsenaltol.
Remeljuk jol fog teljesiteni.
Tomy97
mess2009
Director del Fútbol

2012.08.19. 08:25:39

shutterisland írta:nyami, mocskosul tetszik a keret, minőségi, és komplett.

a kapusokkal bajom nincs, bár én valdessel sosem leszek 100%-ig kibékülve, rendben vagyunk, pinto pedig a spanyol kupában bizonyíthat ismét.

a védelem szerintem most az alves-alba szellővel kicsit offenzívebb lesz (vagyis az abidal korszakhoz képest, mert azért adriano is támadóbb szellemű volt), adriano tökéletes csereember, montoya sem fog megijedni, ha mélyvízbe dobjuk.
a pique-mascherano duó alap nagyszerű, puyol ha ép, szintén tudja még szerintem hozni az évet, song itt is bevethető, na és persze ide van két fiatal is.

a középpálya valami szenzációs még mindig, én a busq-ini-cesc alapot favorizálnám, de persze xavi is sokat játszana, emellett ugye jött song, thiago majd felépül, ha kell mascherano is feltolható, jds meg vészhelyzetben készen áll.

a támadóalakzat szerintem picit kérdőjeles, hogy kupákat hozzunk, ahhoz nem csak messinek kell megint alakítania, hanem villának (elsősorban neki) is termelnie kellene bőven.
a messi-villa-alexis alapot nyomatnám mindenképpen, szerintem pedro sajnos egyre szürkébb, afellay és cuenca is kaphatna lehetőséget, tellot kb. végleg elfelejteném, nagyon kevés ide.

szerintem erősödtünk tavalyhoz képest, a keret továbbra is univerzális, komplex, különösebb hiányérzetem nincsen.

vv - alba,pique,masch,alves - busq,cesc,ini - alexis,villa,messi
pinto,puyol,adriano,song,xavi,thiago,pedro

optimista vagyok, bízok a csapatban, és persze vilanovában. 8)
nagyjából egyetértek, talán csak a támadó alakzatról írtak tűnik nekem egy kissé optimistának! miért?
- Pedró a tavalyi pocsék formáján csak akkor tudna túllépni, ha végre megváltozna a játék felfogása!! ez pedig úgy érzem csak Titon múlik amíg egy edző elfogadja ezt a deffenzív (nembaj, ha nem tudok gólt lőni, futkosok egy kicsivel többet....) hátra-focit addig a támadó alakzatunk igencsak foghíjas marad.
-Villa: ne felejtsétek el, hogy a sérülése előtt is egy pocsék szériából esett ki, most (bár ne lenne igazam!) könnyen egy Massa szerű (óvatos, félős, visszahúzódós,....) "árnyék" játékos válhat belőle.
-Sanchez, tűnt nekem a leg ígéretesebbnek az elő szezonban, nála a kiszolgálását kellene megoldani, kapjon a stílusának, képességének megfelelő(hosszan belőtt)passzokat és talán akkor javul a hatékonysága.itt inkább az a félő, hogy őt is fel áldozzák a hátrapasszos(gyakran sajna alibi foci) oltárán.
Afellay, szerintem egyértelműen jobbnak tűnt Pedrónál, ez a dolog is alapvetően Tito bizije lesz majd, (kit futtat?) csakugy mint a fiatalok beépítése a csapatba. azt azonban senki ne gondolja hogy ez bárkinél is símán megoldható, itt miníg lezsnek áldozatok!( lásd: Busquets - Yaya )
shutterisland
Director del Fútbol

2012.08.19. 02:28:26

nyami, mocskosul tetszik a keret, minőségi, és komplett.

a kapusokkal bajom nincs, bár én valdessel sosem leszek 100%-ig kibékülve, rendben vagyunk, pinto pedig a spanyol kupában bizonyíthat ismét.

a védelem szerintem most az alves-alba szellővel kicsit offenzívebb lesz (vagyis az abidal korszakhoz képest, mert azért adriano is támadóbb szellemű volt), adriano tökéletes csereember, montoya sem fog megijedni, ha mélyvízbe dobjuk.
a pique-mascherano duó alap nagyszerű, puyol ha ép, szintén tudja még szerintem hozni az évet, song itt is bevethető, na és persze ide van két fiatal is.

a középpálya valami szenzációs még mindig, én a busq-ini-cesc alapot favorizálnám, de persze xavi is sokat játszana, emellett ugye jött song, thiago majd felépül, ha kell mascherano is feltolható, jds meg vészhelyzetben készen áll.

a támadóalakzat szerintem picit kérdőjeles, hogy kupákat hozzunk, ahhoz nem csak messinek kell megint alakítania, hanem villának (elsősorban neki) is termelnie kellene bőven.
a messi-villa-alexis alapot nyomatnám mindenképpen, szerintem pedro sajnos egyre szürkébb, afellay és cuenca is kaphatna lehetőséget, tellot kb. végleg elfelejteném, nagyon kevés ide.

szerintem erősödtünk tavalyhoz képest, a keret továbbra is univerzális, komplex, különösebb hiányérzetem nincsen.

vv - alba,pique,masch,alves - busq,cesc,ini - alexis,villa,messi
pinto,puyol,adriano,song,xavi,thiago,pedro

optimista vagyok, bízok a csapatban, és persze vilanovában. 8)
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.08.06. 20:42:50

Bevallom, mikor Tello bemutatkozott, én is áradoztam róla, de ez úgy gondolom, hogy természetes reakció ilyen esetben, hiszen egy olyan srác robbantott nagyot (még ha csak rövid ideig is), akiről addig jóformán semmit nem hallottunk. Aztán gyorsan kiismertük :D De meg kell jegyezni, hogy egy ilyen múlttal (akár ha a közelmúltat nézzük is) rendelkező klubnál óriási elvárások vannak, és ez alól senki sem kivétel, így nyilván egyre többen találjuk meg most őt is. Eltemetni azért még nem kell, lehet még belőle jó játékos, habár erre én sem mernék most nagy pénzt tenni.
barca99
Llegenda del Barça

2012.08.06. 20:08:10

csababarca írta:jó lesz nekimenni egy ilyen vékony kerettel a szezonnak...majd jönnek a kulcsmeccsek mint idén tavasszal és fásult lesz az egész társaság...aztán majd értetlenkedünk hogy miért buktunk el. :roll:
Nem emlékszek rá, mikor volt utóljára 25-ös (23) keretünk.
Másrészt nehezen azonosulok azzal is, amikor pont egy Barca-drukker nem bízik a fiatalokban.
Harmadrészt Pep első és harmadik évében sem volt jobb a helyzet, mégsem volt probléma.
Negyedrészt még közel egy hónapig bárkit lehet igazolni.

Ráadásul nagyon távol áll tőlem, amikor hónapokkal előre siránkozunk, de ez nyilván az én hibám is. Egyelőre semmi probléma, viszonylag jól állunk, ráérünk aggódni, ha tényleg baj van. Mert így végignézve a riválisokat, én nem látom, hogy mennyivel minőségibb lenne a keretük.
gergo9
Director del Fútbol

2012.08.06. 19:46:46

Affelayt el is felejtettem. :)
Kezdőhöz ő is kevés persze, még akkor is ha súlyos sérülése után formában lesz mondjuk ez rendszeres játéklehetőség nélkül még nehezebb lesz.
Cuenca számomra is töltelék nem több, nem látom mi az a képesség-adottság amivel mondjuk kiemelkedne a nagyátlagból. Elején jól vállalta az 1v1-eket majd már azt sem nagyon a Barca-sablon megvan benne is nem is teljesen buta gyerek de mondom én meglepődnék ha két év múlva is itt lenne.
Létszámban és minőségben érzésem szerint azért megvagyunk, hasonlítsuk mondjuk 10/11hez képest , ahhoz képest maga az álom. :)
Mondjuk ott a kupa rá is ment a szűk keretre.
sjd
Llegenda del Barça

2012.08.06. 19:27:34

Bob_Marley írta:érdemes lenne visszaolvasni, vagy a bajnoki topikba, hogy hányan "követelték" Tellot a pályára
Az a helyzet, hogy sajnos játszott is úgy a csapat, hogy volt létjogosultsága ennek. Amikor 1 csatárunk volt egészséges, és az is bűnrosszul játszott, akkor szerintem nem lett volna olyan ember, aki nem követelte volna Tellot a csapatba.
Amellett, hogy (ezt talán a Leverkusen elleni meccs után írtam le) gyakorlatilag a mi Walcottunk. De egyébként kár erőltetni a témát, mert ha nem lesz megint annyi sérültünk, mint tavaly, akkor egy meccsen sem fogjuk látni.
Lionel85 írta:Hacsak nem majd jön valaki és akkor megkérnek egy fiatalt, hogy mondjon le a mezszámáról és akkor azt kapja az új ember, bár ez elég ronda dolog lenne...
Főleg azért, mert mezszám nélkül nem lesz nevezhető a ligába. De annyiból egyszerűbb a szituáció, hogy Muniesa 6-8 hónapra off, Abidal sem jön decemberig, januárban meg ugye újra nevezhetőek emberek. Tehát egy olyan opciót el tudok képzelni, hogy jön valaki az ő helyükre, aztán majd télen kiebrudalnak valakit a csapatból (akár valamelyik fiatalt kölcsönbe), hogy újra 25 játékos maradjon.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.06. 19:25:26

gergo9 írta:Hihetetlen egy poszt 5. vagy 6. számú opciójától mit vártok el. Ha 4-3-3-at vesszük alapul akkor Sanchez,Pedro,Villa,Cuenca biztosan előtte van/lesz.
Az előszezonban látott fiatalokról egyelőre az a véleményem hogy 12 egy tucat , la masia tömegtermékek. Egyikükben sem látom az X-faktort még.
így van.

én sztem nemcsak hogy tello, de cucu sem üti meg a szintet. cserének, vay kua meccsekre jó, de ha sérülés miatt hosszabb távon kell teljesíteni meg leszünk lőve.

kicsit bátornak érzem h egy uj igazolással, lényegében 2 távozóval vágunk neki az uj idenynek.

de egy-két fordulo után már okosabbak leszünk
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.08.06. 19:22:56

jó lesz nekimenni egy ilyen vékony kerettel a szezonnak...majd jönnek a kulcsmeccsek mint idén tavasszal és fásult lesz az egész társaság...aztán majd értetlenkedünk hogy miért buktunk el. :roll:
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
gergo9
Director del Fútbol

2012.08.06. 19:18:39

Hihetetlen egy poszt 5. vagy 6. számú opciójától mit vártok el. Ha 4-3-3-at vesszük alapul akkor Sanchez,Pedro,Villa,Cuenca biztosan előtte van/lesz.
Az előszezonban látott fiatalokról egyelőre az a véleményem hogy 12 egy tucat , la masia tömegtermékek. Egyikükben sem látom az X-faktort még.
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.08.06. 19:17:43

Messidona10 írta:Na, ezzel a mezszámkiosztással gyakorlatilag el is dőlt, hogy senki nem fog már érkezni a nyáron, mivel 25 fős lehet a keret, ha jól tudom :D De szerintem nem is hiányzik innen már senki, teljesen jó ez így. Tavaly sem a kerettel volt a baj, hanem a sérülések nehezítették a helyzetet. Remélem, hogy idén ez másként lesz.
Hacsak nem majd jön valaki és akkor megkérnek egy fiatalt, hogy mondjon le a mezszámáról és akkor azt kapja az új ember, bár ez elég ronda dolog lenne...
Kép
Kép
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.06. 18:59:36

Számomra az a legfurcsább, hogy mennyit változott a világ :D Élő meccstopikba pl érdemes lenne visszaolvasni, vagy a bajnoki topikba, hogy hányan "követelték" Tellot a pályára, most meg a "fórum ellensége lett" ....:roll:

talán barca992 írta, hogy mindig kell találni egy bűnbakot, elment keita most Tello lett az, aztán elmegy majd Adriano stb stb....

Én ismételni nem ismétlem Cuencában a kezdetektől többet éreztem, Tello a B-be jó, vagy cserének ha kapunk érte egy elfogadható ajánlatot eltudjuk adni, ha nem akkor elfér a csapatban.
Számomra Espinosa most a nagy kedvenc, Gerard D. tartják nagy zsugásnak aki lehet, de egyenlőre fejben olyan kevés hogy leírhatatlan....Viszont ez az Espinosa gyerek nagyon ígéretes, remekül lát a pályán, sokat dolgozik, s direkt néztem védekezésben is rendre jól helyezkedik, jól segít be.

Úgy láttam eddig a felkészülési meccseken a fiatalok többé-kevésbé hozták magukat a nagycsapatnál is, s még egy bekk jó lenne, de Barta 4-5ik opciónak jó lesz, volt most egy nagy hibája, de mezőnyben abszolút jó volt, s ha nem jön senki, nem lennék nyugtalan, mint írtam 4-5 opciónak tökéletes.
Kép
Kép
Kép
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.08.06. 18:54:06

Na, ezzel a mezszámkiosztással gyakorlatilag el is dőlt, hogy senki nem fog már érkezni a nyáron, mivel 25 fős lehet a keret, ha jól tudom :D De szerintem nem is hiányzik innen már senki, teljesen jó ez így. Tavaly sem a kerettel volt a baj, hanem a sérülések nehezítették a helyzetet. Remélem, hogy idén ez másként lesz.
Tocy
Director del Fútbol

2012.08.06. 18:43:51

Mihu írta:Tello...

Én ezt mondtam tavaly is, ugyanígy, kb az első pályára lépése után, aztán leoltottak 10en, hogy mert micsoda tehetség ez a srác, Cuenca meg egy fogalmatlan béna. Közben meg pont fordítva.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2012.08.06. 18:30:56

Nem kell kisarkítani, mert ez így volt. Bár felkészülési meccset még nem láttam, de nekem Telloból elég volt az a pár meccs amit láttam. BL-ben is volt vagy 3 helyzete a celzi ellen, kaput se sikerült találni, klasszikusról meg ne beszéljünk.. Küzdjenek meg már az első csapatos útlevélért, mert amíg ott van Iniesta, Fabregas és majd Thiago, remélem köze nem lesz a kispadhoz se. Anglia, olasz, vagy talán még a holland bajnokság az, ami neki fekszik, én azért a pár döntő meccsért, nagyon megharagudtam rá, ha önzetlen lett volna legalább..
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.08.06. 18:12:02

Örülök hogy Montoya, JdS és Bartra (+Muniesa) kaptak mezszámot, így ha jól tudom már 100%-ban az első csapat tagjai, szóval remélhetőleg a védelembe már nem is kell ember, középpályára sem feltétlen szükséges úgy gondolom.
Tello remélem csak akkor kap mezszámot, ha a pálya többi részén is bizonyítja tehetségét.
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2012.08.06. 11:48:56

MessiFan írta:
Én ezt a harmadik meccse óta mondom, és most sem változott a véleményem. Angliába való az ilyen futballista, nem a Barcába. Biztos lesznek olyan meccsek amikor egy ilyen futóbolondra van szükség aki a megfáradt védőket kicsit megszédíti, de semmi másra.
Ha minden jól alakul akkor nem lesz rá szükségünk.

Nekem is néhány meccs elég volt, hogy lássam Tello nem való a jelenlegi Barcelonába. Sajnos neki tényleg nagyon kiismerhető a játéka. Nekem egy kicsit Walcotra hajaz a játéka, és én is az angol bajnokságot látnám neki ideálisnak. Ott jó játékos válhatna belőle.
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.08.06. 11:37:21

Én ezt a harmadik meccse óta mondom, és most sem változott a véleményem. Angliába való az ilyen futballista, nem a Barcába. Biztos lesznek olyan meccsek amikor egy ilyen futóbolondra van szükség aki a megfáradt védőket kicsit megszédíti, de semmi másra.
Ha minden jól alakul akkor nem lesz rá szükségünk.
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.08.05. 15:36:16

Bennem is ugyanezek a gondolatok fogalmazódtak meg tegnap. Tényleg két dolgot tud: eltolja a védő mellett, illetve elbelsőzi a hosszú felé. Tegnapi helyzetnél nem volt 5-10 méteres körzetben senki, nyugodtan lekezelhette volna, simán lett volna ideje.
Eleinte, mikor először játszott, nagyon tetszett, mert gólt is lőtt, meg az addigiakhoz képest szokatlan játékelemet hozott. De így fél év távlatában azt mondom, hogy nyugodtan ki lehetne adni az útját, hacsak valami nagy fordulat nem történik. Nem vagyunk vele előrébb egyáltalán, mert ha nem kerül meccsenként 5 száz százalékos helyzetbe (amiből max. 2 megy be, ha jó napja van), akkor gólt biztosan nem lő.
De az oldalvonalat remekül őrizte a Clásicón is, nem tudták ellopni mellőle :D
Mihu
Director del Fútbol

2012.08.05. 15:02:35

Tello...

Tegnap is amit művelt, az minden volt, csak nem foci. Én esküszöm nektek, hogy még ennyire egyszerű, és buta játékost nem láttam, mint ő...Semmi másból nem áll a játéka, csak abból, hogy fut mint az őrült, megkapja a labdát a jobb lábára, és egyből elbombázza a hosszú sarok irányába...A tavaszi Klasszikuson is ha nagyon le akarjuk sarkítani a dolgot, (bár mondjuk annyira nem is...) akkor kb rajta ment el a meccs, mert volt legalább 4 darab 100%-os ziccere, és ezek közül mindet kihagyta. Egyértelmű számomra, hogy semmi keresnivalója nincs a Barca első csapatának közelében, még sérüléssel együtt sem. Helyette inkább Iniestát kell ott játszatni, és a középpályán Fabregast. Ini se tud magához képest jót nyújtani a bal szélen, de Tello-tól még Oleguer is jobb lenne, pedig ő jobb hátvéd volt...Cucuban legalább van fantázia. Megcsinálja a csellókat, megveri a védőjét, és okosan, felnézve játsza meg a labdákat. Ez a buta gyerek meg megkapja, és állítgatás nélkül bumm, ki a lelátóra, vagy bele a kapusba...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.31. 17:14:36

1-2 hír a sérültekről (forrás: FCB twitter)

- Ricard Pruna says that @Thi_Alcantara91 "is recovering well." He adds: "he should be able to start running by week's end."

- Ramon Cugat says that @Guaje7Villa will get the medical all clear to play in a couple of days

- Ricard Pruna says that @fontas24 could be given the green light to play on August 7.

- Ricard Cugat says that @muniesa24's recovery time will be between 6 and 8 months.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
20tek
Jugador del Barça

2012.07.31. 13:00:43

Gareth Tello írta:
Varatrix írta:Belegondolni is túl jó hogy sérültek nélkül vághatunk neki a szezonnak. Nagyon remélem hogy ez egy így marad és komoly rajtot veszünk a bajnokság elején. [-o<
Muniesa.
Egyébként tényleg már-már hihetetlen, hogy csak egy sérültünk van, aki ráadásul még csak nem is alapember, de azért várjunk még az örömtüzekkel, mert még bejöhet pár sérülés az edzéseken, ahogy az volt tavaly nyár vége felé is...
Ne így legyen.
Thiago?? Ő ezen az éven az egyik legfontosabb ember lehet a középpályán, és ha jól tudom még hónapokig sérült lesz.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.07.31. 11:46:00

Varatrix írta:Belegondolni is túl jó hogy sérültek nélkül vághatunk neki a szezonnak. Nagyon remélem hogy ez egy így marad és komoly rajtot veszünk a bajnokság elején. [-o<
Muniesa.
Egyébként tényleg már-már hihetetlen, hogy csak egy sérültünk van, aki ráadásul még csak nem is alapember, de azért várjunk még az örömtüzekkel, mert még bejöhet pár sérülés az edzéseken, ahogy az volt tavaly nyár vége felé is...
Ne így legyen.
Lezárt