Tizenhárom
Nem tudom ez milyen kategória, talán tinidrámának tudnám nevezni. A történet egy hatalmas nagy közhely. Ezen nincs mit szépíteni. Biztos, hogy sok ilyen előfordult már, hozzáteszem sajnos, de egy filmbe látni nekem unalmas volt.
Oké a sztori sablonos, ezzel még nem is lenne akkora gond, hiszen minden film nem lehet totál eredeti, ha a hangulat, a megvalósítás jó lenne.
Már az eleje nem tetszett.
Ott van egy fiatal lány, akivel semmi gond, tehetséges, szófogadó kis csaj. Elmegy a suliba, meglátja a helyi menő csajszit, s egyből szimpatikus lesz neki, tehát kb. egy fél délelőtt alatt a csaj teljesen megváltozik. Egyik nap még verseket ír, a másik nap pedig hobbiból kirabol egy nőt. Ez nekem túl nagy ugrás volt. Kicsit lehetett volna részletesebb az "átalakulás" szemléltetése. Aztán szép lassan csordogál a történet, semmi megrázó, semmi megdöbbentő nincs benne. Persze maga a tény, hogy ilyen fiatal lányok így élnek és így züllenek egyik napról a másikra az szomorú és megdöbbentő. Csak sajnos ez folyik a csapból is, az én gyomrom ezt már befogadta, ezért nem váltott ki belőlem semmilyen érzelmet ez a film.
A vége pedig olyan összecsapott. Ha már dráma, akkor kicsit jobban időzhettek volna az utolsó jelenteken.
A másik dolog, ami nem tetszett az volt, hogy nincs egy apró remény sem. Csak a züllés, csak a negatívum. Nem akarok itt nagyon belemenni a dolgokba, de ez megint irreálissá tette az egész filmet. Még egy mínusz pont, legalábbis nálam, a két főszereplő csaj. Aki ilyen hülye(lehet mondani, hogy fiatalok még, de ez szerintem csak egy jó kifogás), az valamilyen szinten meg is érdemli, hogy megégesse magát. Abszolút nem volt semmi olyan olyan a karakterükben, ami miatt kicsit is drukkoltam volna nekik, hogy jobb sorsuk legyen.
Az egész nekem nagyon összecsapott volt. Egy ilyen filmnél, ahol a hangulatnak kiemelt szerepe van, ez elég nagy hiba. Nyomasztónak, megrázónak kellett volna lennie.
Összességében nagyon egyszer nézős, felejthető . Bocsi, hogy ennyi negatívumot írtam, de ez most nem jött be.
Két pontot adnék, de akkor leszeditek a fejemet.
3/10.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.