EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.24. 16:43:51

visca el barca írta:amugy én bobtól várom h megmentse ezt a kört :lol:
Próbálom nem az iróniát meglátni ebben a hszben :lol:

Előre tudom, neked nem fog tetszeni, de bizton állíthatom értékes, remek kis alkotással készülök, de amit már többször írtam, aki akcióra meg majd nagy párbeszédekre "izgalmakra" vágyik, annak nem lesz felüdülés az én filmem.Ez filozofikus alkotás, "0 történéssel" képi és zenei világra fókuszálva.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.24. 16:34:07

amugy én bobtól várom h megmentse ezt a kört :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.08.24. 16:25:17

recrea: veled mi van? Aug. 13-án kaptál egy hetet, hogy pótold a Napolát és az Észvesztőt. Igazából már négy napja ki kellett volna h zárjalak. Ha ma adsz valamiféle életjelet, akkor talán meggondolom a dolgot.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.08.23. 23:30:35

bence-barca írta:
Eazzy írta:
bence-barca írta: Maradjunk annyiban, remélem a másik felében emelni tudunk a színvonalom! :)
Na köszi, jó ilyet olvasni, hogy mennyire gyenge színvonalat képviselek :D
Ne értsed félre! :D
Nem azt mondtam, h gyenge a színvonal. Egyszerűen azt semmi extra és jó lenne, ha tudnánk emelni ezt. Nem volt semmi gondom a filmeddel (többséggel nincs is), de számomra nem nyújtanak olyan kiemelkedőt. Ezek ellenére többek közt a tiednél is örültem, h eljutott hozzám, mert nem biztos, h megtaláltam volna és érdekes filmek. De ott megragadnak, h jó meg érdekes.
Nem akarok megsérteni semmit, félre ne értsétek. Valószínűleg az én filmemmel sem lesz mindenki elégedett.
Jójó, félig csak poénból írtam. ;)

Szerintem nincs gond a színvonallal, de ez valószínűleg azért is van, mert nem vagyok egy nagy filmnéző, éppen emiatt is jelentkeztem, hogy kicsit megismerkedjek noname-ebb filmekkel is.

Mondjuk az nem fog változni, hogy míg ti itt folyton veritek a rendezőkre, én igazából totál tojok az ilyesmire. A lényeg, hogy jó a film, vagy nem.
messideco
Presidente del Barça

2012.08.23. 21:41:33

A Yip Mant megnéztem én is, talán holnap leírom az értékelést ill. pontozást.
Kép
"And my heart will leave you never."
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.08.23. 18:11:02

Eazzy írta:
bence-barca írta: Maradjunk annyiban, remélem a másik felében emelni tudunk a színvonalom! :)
Ne értsed félre! :D
Nem azt mondtam, h gyenge a színvonal. Egyszerűen azt semmi extra és jó lenne, ha tudnánk emelni ezt. Nem volt semmi gondom a filmeddel (többséggel nincs is), de számomra nem nyújtanak olyan kiemelkedőt. Ezek ellenére többek közt a tiednél is örültem, h eljutott hozzám, mert nem biztos, h megtaláltam volna és érdekes filmek. De ott megragadnak, h jó meg érdekes.
Nem akarok megsérteni semmit, félre ne értsétek. Valószínűleg az én filmemmel sem lesz mindenki elégedett.
REMY
Madridista

2012.08.23. 14:31:46

kurdt írta:
visca el barca írta: tévedsz, a gyűlölet odaát nagy baklövés volt, szórják rá a 6 pontokat.

ha meg bemered ajanlani a toino lovat én lázadást szítok.
Meglepő fordulat, a Gyűlölet pedig nagyon jó film!
Hát én nem dobtam tőle hátast, de ez is azt bizonyítja, hogy amennyi ember annyi vélemény.
kurdt

2012.08.23. 14:29:43

visca el barca írta: tévedsz, a gyűlölet odaát nagy baklövés volt, szórják rá a 6 pontokat.

Meglepő fordulat, a Gyűlölet pedig nagyon jó film!
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.23. 14:20:52

kurdt írta:
nem a madridistákat akarom piszkálni, de ilyen filmekkel mint a Gyűlölet vagy a Ray sokkal kisebb az esélye a mellélövésnek...

Erről kivételesen nem beszélnélek, sőt... :lol:
tévedsz, a gyűlölet odaát nagy baklövés volt, szórják rá a 6 pontokat.

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.23. 14:03:55

Komolyan nem tudom hol vannak a demo kör ajánlásai... A fileok nincsenek már a gépemen, talán a blogon valahol megtalálható, bár kétlem.
Kép
kurdt

2012.08.23. 13:54:34

visca el barca írta:ha nem vesszük ide vudielent és a 13-at, akkor is azt mondanám h nem kiemelkedő a kör. egyelőre.

az elsőben ott volt pl. dr halál, meg még vmi de kajak nem emléxem rá h mi
:D (előd vazze, hol van a demo-kör listája?)

a másodikban az ondskan és a 2 coelhos (este meg is lesem ujra)

odáát meg a ray meg a gyűlölet.

de van még ebből a körből is, remélem azért valaki odahasít. ha nem, akkor bosszúból a következő körben jövök a torinói lóval. :twisted:
Első körből amikre emlékszem: Dr. Halál, Scanner Darkly, Panic in the Needle Park, My Name is Khan, Following, 13 Assassins, illetve a két általam ajánlott film, a Player és a Tenenbaum

Az előző kör legjobbja valószínűleg az Ondskan volt.

És amúgy egyrészt: igazából még sehol nem tartunk, november végéig fog tartani ez a kör. Másrészt: nem a madridistákat akarom piszkálni, de ilyen filmekkel mint a Gyűlölet vagy a Ray sokkal kisebb az esélye a mellélövésnek...
REMY írta:
visca el barca írta: de van még ebből a körből is, remélem azért valaki odahasít. ha nem, akkor bosszúból a következő körben jövök a torinói lóval. :twisted:
Jöhet. Úgyis megakartam már nézni. Lent is van a gépen :D
Erről kivételesen nem beszélnélek, sőt... :lol:
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.08.23. 13:51:37

Thirteen
Először is: miért kell a semmiről filmet csinálni? Mert ez nem történet, hogy egy tini csaj bekurvul. Na mindegy.
Ami tetszett a filmben: nem tudom...semmi. Ja de, a leszbicsók :mrgreen:
Ami nem: -a főszereplő csaj hetedikes? ja, persze. tisztára úgy nézett ki.
-meg mi ez a szájrapuszi? Tracy és Evie is adott egyet Tracy muterjának :lol: - ami idegesített: rámászik a gyerekre 2 csaj!!!!és az otthagyja őket. aha. Há' nooormális?
-és a befejezés is elég tré lett szerintem

Hát nem tudok róla többet írni, 4/10.
Kép
REMY
Madridista

2012.08.23. 13:37:05

visca el barca írta: de van még ebből a körből is, remélem azért valaki odahasít. ha nem, akkor bosszúból a következő körben jövök a torinói lóval. :twisted:
Jöhet. Úgyis megakartam már nézni. Lent is van a gépen :D
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.08.23. 13:36:42

visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.23. 13:35:25

ha nem vesszük ide vudielent és a 13-at, akkor is azt mondanám h nem kiemelkedő a kör. egyelőre.

az elsőben ott volt pl. dr halál, meg még vmi de kajak nem emléxem rá h mi
:D (előd vazze, hol van a demo-kör listája?)

a másodikban az ondskan és a 2 coelhos (este meg is lesem ujra)

odáát meg a ray meg a gyűlölet.

de van még ebből a körből is, remélem azért valaki odahasít. ha nem, akkor bosszúból a következő körben jövök a torinói lóval. :twisted:
Kép
REMY
Madridista

2012.08.23. 13:25:26

Ha az én filmemben sem láttok semmi kiugrót, akkor megkérek mindenkit, hogy hagyja abba a filmezést :P :mrgreen:
Lehetetlen számomra, hogy abba majd ne tudjon senki kiemelni valamit.

pedig semmi hókosz-pókusz nem lesz benne :D
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.08.23. 13:18:19

Azt én is megfigyeltem, mikor böngészgettem a táblázatot, h egyesek mennyire jó szívűek illetve meglepődtem, sjd osztályzatain, mert egy kritikusabb "filmgurut" vettem ki belőle eddig. De hát én nem tudom összehasonlítani az előzőkkel, annyit viszont eltudok mondani, tényleg nem nagyon jönnek kiugró filmek. Ha osztályzaton nem is látszik meg, mert az Észvesztőnek többet adtam, de eddig talán csak VEB és még sokak kedvence, a Midnight in Paris volt nekem vmelyest kiemelkedő, amire később is jobban emlékezni fogok. Érdekes ez, h mégsem ez bezeti az én rangsoromat, de szerintem biztos másoknál is vt már ilyen, hiába kap az egyik több potnot és tetszik jobban, a másik marad meg inkább benned.
Mondanám, h majd az én ajánlásom (mert már megvan), de ezt már előttem is sokan elmondták...
Maradjunk annyiban, remélem a másik felében emelni tudunk a színvonalom! :)
messideco
Presidente del Barça

2012.08.23. 13:08:21

Érdekes, én is valami ilyensmit érzek, de azért ennyire nem negatív a véleményem :) Talán az Ip man jó lesz :D

Nem turkálok. Még.

Amúgy simán az első helyen lenne a filmem, csak hát... De ez a szép a filmklubban :D
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.23. 13:05:09

nah, azt hiszem előd most kezdett el turkálni a gatyájában :D

reagálva sjd hsz-re ugye nekem ez a 4. kör a klubban (3 itt, 1 a madridistán), de messze ez a leggyengébb. valahogy egyik film sem érint meg annyira, és még mindig lui keringőjét tartom a legtöbbre, pedig az sem az a bárhol, bárkivel, bármikor kategória.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.23. 11:34:50

kurdt, REMY
Igazat adok nektek, csak furcsa volt az idézet részt olvasni egy értékelésnél.Legyen kurdt "bölcsessége" a mérvadó, mindenkinek a lelkiismeretére van bízva, hogy megnézi újra vagy sem.Én azért sarkallnék mindenkit nézzük újra.

Na érkezek a pótlásokkal :D
Éjfélkor Páriszban
Jaj de nagy gondban vagyok :D Iszonyat megfogott a film, s nem tudom eldönteni hogy értékeljem.Imádom Párizst, én is szívesen élnék ott, az a vibrálás, az a közeg tényleg lebilincselő, pedig a francia emberek nem igazán barátságosak, de mikor voltam Párizsban ez is megváltozott.Párizs számorma is a "minden".

A film zseniális, rengeteg olyan apró félmondat hangzik el, ami szép gondolat, s elgondolkodtató.
Az utazós részek meg :shock: Remek alakítások, óriási emberek tűnnek fel, Hemingway pl nálam is nagy kedvenc.
Vége felé egy hangyányi üresjáratot éreztem, de aztán a század elejére ugrással ez is "megoldódott".
Humor is megvolt, élveztem nagyon, a képek pl a film nyitányaként egészen elképesztőek, rögtön ott érzed a nappalidban Párizst, azt a szagot, a kifinomultságot, az esőt :D az embereket, a finom borokat, aztán végig a filmben éreztem mintha egy óriási nagy utazás lenne.Tényleg csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, nagyon jó kis film volt, s volt tartalmi része is bőven, a múlt-jelen összehasonlításként, arról való filozofálásról.

S igazából amit sjd is belinkelt idézet Szókratésztől, ide is ideillik, hogy tényleg a legtöbbször a múltat hasonlítjuk, de mindig van egy jobb múlt, s talán amiben élünk jelen az amit nem ismerünk eléggé s nem értékeljük benne a szépet, meg az idő megszépít minden emléket a múltból.

Nagy baj most következik, értékelni nem könnyű, én is úgy vagyok vele mint sjd, hogy egyszerűen túl jó pontokat adok :? Pedig megfogadtam "vaskalapos" leszek ebben a körben :d De nincs mit tenni nálam ez a film bizony:
9/10

Köszönöm az ajánlást, s a végére egy örök igazság, nőket csak lefektetni meg lefesteni érdemes :lol:
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.23. 08:49:32

Én személy szerint nem szívesen nézek újra meg egy filmet, ha az nem nagy kedvenc, általában nem is szoktam, ebből eddig nem volt probléma egyik filmklubban sem.
De persze ha nem világos minden a filmmel kapcsolatban, akkor belenézegetek, esetleg újranézem :wink:
Kép
kurdt

2012.08.23. 04:59:08

Bob_Marley írta: Na szóval ha valaki esetleg látta is a az adott heti ajánlott filmet, az nézze már meg újra.Legalábbis szerintem így lenne a korrekt, visszaolvastam, s ezen pl megakadt a szemem:
Iszonyatosan nehéz ez ügyben állást foglalni, szabályt alkotni pedig még nehezebb. Egyrészről ott van az, amit Remy leírt; ennek ellentéte pedig az, hogy ha valaki már korábban látta az aktuális filmet és tetszett neki, akkor tudja az adott darabot normálisan értékelni.

De ha valaki beismeri, hogy alig emlékszik a filmre, annak illene megnézni még egyszer. Ebből a körből én egyedül a Libanoni keringőt láttam már korábban és nem is néztem meg újra, mert emlékeztem a filmre. A Gattacát láttam már korábban félig, azt viszont újranéztem a filmklub kedvéért.

Tehát ezt én mindenkinek a lelkiismeretére bíznám...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.08.23. 02:13:43

Thirteen
Azt hiszem én leszek az első a klubban, akinek alapvetően tetszett ez a film. Nem szenvedtem rajta, kifejezetten élveztem is ezt a független filmes, low-budget megoldásokat, sztem jó rendezés + operatőri munka is volt. Az egésznek volt egyfajta életszerű, naturalisztikus hangulata, meg is fordult a fejemben, hogy nagyon hasonlít az európai filmekre. (Egyébként nekem már a Fox Searchlight logó az elején minőségi garancia volt, mert rengeteg nagyon jó független filmet láttam tőlük) Aztán végül meg kellett, hogy gondoljam magam, mert hiányzott belőle pont az a plusz, az a merészség és különlegesség, hogy alaposan földhöz vágjon, mint a Klass, vagy A hullám. Nem mondom, hogy meg kellett volna, hogy ölje magát a főszereplő, mert amikor ezt sejtették (a borotvával), a lehetőségre is csak egy olyan "oké" érzés futott át az agyamon. Leírhatnám 20.ként, hogy valóban összecsapottan épült fel (viszont aki volt tini, az beláthatja, hogy ettől egyáltalán nem hiteltelenül), sőt, én az utolsó 30 mp.-t is kihagytam volna, és általánosságban is lehetett volna jobb, de a legnagyobb baj az volt, hogy bármennyire is tetszett, egyszerűen nem érintett meg. Végignéztem, és kb. annyi volt bennem, hogy "ezen túlestünk, oké". Ez így nálam akármennyire is jó, csak egy 7/10

Egyébként szerintem jól jártam, mert a társaság fiatalabbik felébe tartozom, így azért még viszonylag közeli emlékeket ébresztett a film (mondjuk nem nőként tapasztaltam meg ezt az életkort meglepő módon, de így is volt pár közös pont, meg volt szerencsém hasonló életutakat megszemlélni)
Hozzáteszem, majdnem 19 évesen nem győzöm megbotránkozni a mai 13-14 éveseken. De okulásképpen:
„Fiatalságunk [...] rosszul nevelt, fittyet hány a tekintélyre és semmiféle tiszteletet nem tanúsít az idősek iránt. Manapság fiaink [...] nem állnak fel, amikor a helyiségbe belép egy idős ember, feleselnek a szüleikkel és fecsegnek ahelyett, hogy dolgoznának. Egyszerűen kiállhatatlanok.” - Szókratész

btw, most jó a filmklub vagy nekem kopott el valahol a kritikai érzékem? (lehet, hogy tökélyre fejlesztettem a rossz filmeket előre kiszűrő rendszerem) Kezdem itt kicsit anti-kantynak (:mrgreen: ) érezni magam, hogy a legmagasabb átlagpontszámom van, miközben mindenki más kis híján trash-talkot mutat be itt az értékeléseknél :D
Nem mondom, hogy lökjetek be már valamit, amit lehet jó alaposan ekézni (mert előbb-utóbb úgyis megteszi valaki magától), de félek, hogy kezdek ízléstelenné válni :?
REMY
Madridista

2012.08.23. 00:30:20

Bob_Marley írta:Csak 1 kérdés, ami nincs lefektetve a szabályzatban, de azért úgy gondolom bele kellene tenni...

Na szóval ha valaki esetleg látta is a az adott heti ajánlott filmet, az nézze már meg újra.Legalábbis szerintem így lenne a korrekt, visszaolvastam, s ezen pl megakadt a szemem:
Értem én mire gondolsz, de ha egy film nem tetszett valakinek akkor minek szenvedje végig újra? Ha tetszett a film az adott illetőnek akkor lehetséges, hogy újranézi.

De például én ezt a 13-at nem tudnám még 1x végignézni.

Mondjuk abban igazat adok, hogy ha nem emlékszik mindenre akkor azért nézzen bele kicsit, legalább elevenítse fel és utána írjon értékelést.
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.08.22. 23:01:47

Ma én is meglestem a heti ajánlást:

Ip Man

Én is abba a verzióba futottam bele,mint bence-barca,zavart is,hogy utána kellett olvasnom,mi volt a vége :) Tetszett a film,végig élveztem, a sztori és az akció jelenetek is a helyén voltak. Értem, hogy miért írták egyesek a túl hálivúdi befejezést,de ettől függetlenül is jó élmény volt,már a kettőt is lehúztam (igaz,ez tévedés volt,mert elnéztem a címet és először azt szedtem le.. :oops: :lol: ) de azt is meglesem valamelyik nap. Ip Man karaktere nagyon tetszett,az értékrendjeihez hű férfi,akinek első a becsület. Mindig is felnéztem az ilyen emberekre,legyen az egy valós ember vagy akár csak egy karakter. Nagyon jó múvi volt,de nálam nem verhette Párizst,tehát:

10/7
Kép
Válasz küldése