EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
messideco
Presidente del Barça

2012.09.09. 09:22:18

bence-barca, mikor dobod be az ajánlásod? :)
Kép
"And my heart will leave you never."
carlos636
Barça B

2012.09.09. 00:13:27

A Videodrome-ot és a Yip Man-t értékeltem a táblázatban, majd este jövők egy szöveges értékeléssel is.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.09.04. 15:21:41

sjd írta: [grammarnazi]en bloc[/grammarnazi]
Ezt megjegyzem, a sok rossz dolgom mellett (idézőjelek, s-zés stb ez is így van beidegződve unbloc :D )

v.e.b majd azt a 150 oldalas orosz festészet elemzésedet küld már el, téve én szívesen elolvasnám :D

filmekkel meg ma úgy tervezem Videodrome mindenféleképpen lemegy, s elkezdem az IP mant rohadt 3 lemaradást tolom magam előtt folyamat :?
Kép
Kép
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.09.04. 14:42:22

visca el barca írta: (amugy sztem csak köv körben, de a főnök majd ír valamit)
Igen, ezt.
Viszont ajánlom, hogy kövesd figyelemmel kívülről a dolgokat és legyél résen, hogy a harmadik körről nem maradj le! :)

Ugyanakkor...ha teljesíted visca el barca kritériumait, akkor bármi lehetséges... 8)
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.04. 14:32:19

Alexander Mahone írta:Lehet csatlakozni a klubhoz? :)
persze.

a beugró egy 200 oldalas doktori disszertiáció "a fasiszta elnyomás egyénre irányuló hatásainak megjelenése Pasolini késokori munkáiban" címmel.

ha ez meg van, jöhet egy tudományos értékezés "Medvigy Gábor operatőri munkájának elemzése Tarr Béla Sátántangó című alkotásában"

várjuk! :D

(amugy sztem csak köv körben, de a főnök majd ír valamit)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.09.04. 14:24:01

Lehet csatlakozni a klubhoz? :)
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
kurdt

2012.09.04. 13:32:37

Jó, akkor ha sjd (vagy valaki más, aki vállalja) erre jár, akkor megkérném, hogy törölje sjay-t és recreát a táblázatból.
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.04. 13:26:59

REMY írta: Túloldalon ilyenkor törlődik az összes szavazata az adott embernek. Szerintem így az igazságos.

Amúgy valamiért nem jön be nekem a pontozó oldal.... :evil: valaki írja be helyettem a Videodrome értékelésemet. THX! :wink:
Beírtam :wink:
Ugye jól emlékszem, h 11.5 t adtál? :mrgreen:
REMY
Madridista

2012.09.04. 13:24:31

bence-barca írta:
kurdt írta:
bence-barca írta:...
recrea és sjay már kiszálltak, de szerintem a korábbi értékeléseik nyugodtan beleszámíthatnak az átlagba...
Kash is kilett véve a táblázatból, szerintem akkor őket is ki kéne. Illetve az vmiylen szinten nem fair, h első filmek több szavazatot kapnak, amik fel vagy éppen le húzhatják a többi filmhez képest, mivel több pontból jön az átlag.
Túloldalon ilyenkor törlődik az összes szavazata az adott embernek. Szerintem így az igazságos.

Amúgy valamiért nem jön be nekem a pontozó oldal.... :evil: valaki írja be helyettem a Videodrome értékelésemet. THX! :wink:
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.04. 13:18:24

kurdt írta:
bence-barca írta:...
recrea és sjay már kiszálltak, de szerintem a korábbi értékeléseik nyugodtan beleszámíthatnak az átlagba...
Kash is kilett véve a táblázatból, szerintem akkor őket is ki kéne. Illetve az vmiylen szinten nem fair, h első filmek több szavazatot kapnak, amik fel vagy éppen le húzhatják a többi filmhez képest, mivel több pontból jön az átlag.
REMY
Madridista

2012.09.04. 13:12:40

Videodrome

Ez a Cronenberg egy beteg állat, nincs egy "normális" könnyed filmje, de mondjuk ez a jó benne, hogy egyéni stílust alakított ki.

Érdekes témát boncolgat, ráadásul manapság is észrevehető dolgok ezek. Média.... ez mindent elárul. Nagyon sok előnye és nagyon sok hátránya is van.
James Woods nem rossz színész, rá nem lehetett panasz. A film képi világa és a film hangulata egész jó volt. Nekme személy szerint bejön Cronenberg által teremtett hangulati világ. Ezért is lett z egyik legkedveltebb rendezőm.

Viszont ez a film annyira nem fogott, meg. Persze nem mondom, hogy rossz volt, mert akkor hazudnék.

De 6,5/10 -nél többet azért nem tudok neki adni.

Sajna nem úgy jött össze ez a hét, hogy újra tudtam volna nézni, úgyhogy az még várat magára. Majd a filmes topicba írok róla, ha újra néztem. :?
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.04. 01:21:46

Kabaré

Na, kezdjük a jó dolgokkal:

- Liza Minnelli tényleg szenzációs. Elbűvölő volt, pedig a sminkesek igyekeztek minél idiótábban kikenni. Ez egyik legjobb női alakítás volt amit valaha láttam.

- A film jól kezdődött. Az első negyed óra kifejezetten gyorsan elszállt, ekkor még reménykedtem, hogy pozitív csalódás fog érni. Jó volt az első dal, ekkor ismertük meg ugye a főszereplő nőt, akiről már leírtam mit gondolok.

És, akkor kb. ennyi a jó oldal, jönnön a "Dark Side":

- A főszereplő nő karaktere (hiába a csodálatos színészi játék) egyáltalán nem szerethető, sőt. Egy nő, aki bárki dorongját lenyálazza, csak hogy feljebb juthasson.

- Az elsőtől eltekintve az éneklős jelenetek nem igazán tetszettek, sőt egyik másik kifejezetten irritált. (arról a kipirosított arcú majomról nem is beszélve, őt szívesen halántékon köptem volna)

- A történet. Idióta ripacsok, akik próbálnak minél jobb benyomást tenni az általuk kiszemelt nőre, hogy megdönthessék. Aki meg, kihasználja ezt, hogy elérje a céljait.

Összességében tehát azt mondom, hogy Liza Minnelli miatt érdemes ezt a filmet látni, de aki kihagyja, mert mondjuk, mint veb utálja a musical-t az nem veszít sokat szerintem.

5/10
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.04. 00:08:33

REMY írta:Hair, Grease, nálam top musical. Bár talán a Sweeney Todd-ot is idesorolhatom.
nah igen.
csodalkozom is h senki nem szolt rám, h ha utalom a musicalt miért istenítettem a sweeney toddot a filmek topicban. mert ultrabutális látványvilága van. és nem az a klasszikus 60-as évekbeli nyivákolós táncolgatós mjuzikel.. :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kurdt

2012.09.03. 23:47:55

bence-barca írta:Kurdt!

Ozsival mi van? Fogja ő valaha pótolni ezt a sok filmet? :-k
szerk.: meg vilkast is látom, h elmaradott.

Illetve tudtommal recrea meg sjay kipontozódott. Őket nem lehetne törölni a dokból? :) Bár ezt a részét már ink sjd inzéti általában.
carlos636-tal megbeszéltem, hogy ha szeptember 10-ig nem pótol, akkor repül.

vilkas és Ozsi, pedig most kapnak tőlem egy személyre szabott üzenetet itt:

vilkas: te egy ideje el vagy tűnve. jófej leszek; hétfő van, jövő hétfőn raklak ki, ha addig nem jelentkezel!!!

Ozsi: veled elvileg megbeszéltem, hogy egyben pótolhatsz mindent, ezzel most fogalmam sincs, hogy hogy állsz.
Itt az ajánlatom: befejeződik a harmadik kör valamikor november elején. Utána van még egy heted. Ha akkor még hiányosságod van, akkor nem veszel részt a következő körben! Ha addigra minden tiszta, akkor játszhatsz, de több ilyen engedmény nem lesz.
Kérlek jelezd, ha ezt elolvastad.

majd pü-t is küldök a hét folyamán mindkettejüknek, ha erre nem reagálnak
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.03. 23:32:20

Kurdt!

Ozsival mi van? Fogja ő valaha pótolni ezt a sok filmet? :-k
szerk.: meg vilkast is látom, h elmaradott.

Illetve tudtommal recrea meg sjay kipontozódott. Őket nem lehetne törölni a dokból? :) Bár ezt a részét már ink sjd inzéti általában.
kurdt

2012.09.03. 23:00:35

Az enyém egy elég könnyed, már-már ostoba film lesz, de most már tényleg befogom a számat az ajánlásomig hátralévő három hétre...
Kép
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.09.03. 22:50:20

Upszáá,úgy látom elcsúsztam egy kicsit :oops: bocsi már,hogy nem szóltam előre,de fel se tűnt,hogy kicsúszok az időből :roll: a héten jövök a kabaréval meg Faust ajánlásával.

Másik,hogy én is néztem,hogy kik után jön majd az én ajánlásom :shock: szerintem eléggé le lesz zsibbasztva a team,valami könnyen emészthetőt kell találnom :lol:
Kép
REMY
Madridista

2012.09.03. 21:45:59

sjd írta: Egyébként a tételmondatod jól hangzik, csak éppen mutass még egy musicalt a Hair-en kívül, ami tényleg jó mind3 kategóriában (Chicago nem ér). Leginkább ripacskodás, középszerű zenék és színpadi látvány a jellemzőek. A filmeknek is elvileg a fenti 3 dolog az alapja, aztán mégsem lesz minden film jó
Hair, Grease, nálam top musical. Bár talán a Sweeney Todd-ot is idesorolhatom.
kurdt

2012.09.03. 21:37:55

messideco írta:De azért a ló túloldalára sem esek át, Fellini, Bergman, Kurosava stb. filmjei szóba sem jöhetnek nálam :D
Ez azért így eléggé szűk látókörű, vagy hogy is mondjam... :?
Az általad felsorolt úriemberek nagyrészt ugyanúgy játékfilmeket készítettek, mint például a te Woody Allen barátod. :)
Ajánlom például szíves figyelmedbe az Amarcordot, mint első film, ami most eszembe jut...
sjd írta: Egyébként a tételmondatod jól hangzik, csak éppen mutass még egy musicalt a Hair-en kívül, ami tényleg jó mind3 kategóriában (Chicago nem ér). Leginkább ripacskodás, középszerű zenék és színpadi látvány a jellemzőek. A filmeknek is elvileg a fenti 3 dolog az alapja, aztán mégsem lesz minden film jó
Kapásból: Ének az esőben.
Amúgy felmerül a kérdés, hogy mi számít effektíve musicalnek. Minden amiben a szereplők dalra fakadnak vagy vannak kivételek? Szerintem vannak. Én például a Willy Wonkát, vagy a Marx-filmeket nem nevezném musicaleknek, holott végig énekelnek mindegyikben.

De lehet, hogy csak én vagyok hülye.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.09.03. 21:33:42

Bob_Marley írta:pl egy fényképész egész végig ezt kutatja, ilyen látásmóddal rendelkezik, hogy egy mögöttes tartalmat, egy sejtést hozzon elő egy képről.Egy gondolatot adjon a képnek, amit ha ránézel megértesz.Vagy pont hogy nem hanem agyalsz rajta, s végig a valóság és elképzelt motívum közötti mezsgyén mozog (a'la Nagyítás :D )
Pont a napokban volt szerencsém egy filmet látni, csak ez most a példáddal ellentétben pont azért jött be, mert nem volt komoly történeti felépítése, és így hagyott időt gondolkozni az embernek. És így valóban sokkal élvezhetőbb is volt ez a stílus, mintha gagyi és semmitmondó párbeszédek sorába illesztették volna be.
Amúgy lehet, hogy ezt az alkotást fogom ajánlani, nagy holtversenyben van egy 10/10esemmel (utóbbinál viszont attól tartok, hogy sokan látták már)
Bob_Marley írta:Meg úgy unbloc egy musical felépítése művészi érték (színjáték pl)) +zenei érték+képivilág= nem lehet rossz alkotás, ez a 3 komponens az alapja egy jó filmnek, darabnak.
[grammarnazi]en bloc[/grammarnazi]
Egyébként a tételmondatod jól hangzik, csak éppen mutass még egy musicalt a Hair-en kívül, ami tényleg jó mind3 kategóriában (Chicago nem ér). Leginkább ripacskodás, középszerű zenék és színpadi látvány a jellemzőek. A filmeknek is elvileg a fenti 3 dolog az alapja, aztán mégsem lesz minden film jó
REMY
Madridista

2012.09.03. 21:15:57

akkor nálam felkészülhettek az 50-es évekre 8) ha már ennyire húzzátok a szátokat megkapjátok :D de nagyon könnyen emészthető film lesz, úgyhogy nem kell aggódni :wink:
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.03. 21:11:39

visca el barca írta:
bence-barca írta:[Amúgy meglep, h pont te vagy zek ellen, mint legidősebb fórumtag. Hozzád állnak legközelebb. Ezt most nem feltétlen pl a némafilmekre értettem, hanem úgy alapból az idősekre.
szóval most csak ugy szimplán leöregezel? :D

nem tudom, de a klubban szerintem. 31 évesen azért nem vagyok én még olyan öreg hogy a 70-es évek filmjein nosztalgiázzak. :D
Próbáltam enyhén megfogalmazni, de na... öreg vagy :mrgreen:
Amúgy nem öregnek mondtalak, csak mint legidősebb azt hinném te inkább benne vagy ezekben, mint egy tizenéves v a második X.t elhagyó sihederek. :D

Na de mindegy... amíg van egy Bobunk nem várom el tőled, h mindenben a művészetet keressed :mrgreen:
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.03. 20:58:34

Bob_Marley írta:És úgy tudom v.e.b fotózik is illetve grafikus valamint történelem tanár, nem értem miért nem szereti a művészi motívumokat, mikor pl egy fényképész egész végig ezt kutatja, ilyen látásmóddal rendelkezik, hogy egy mögöttes tartalmat, egy sejtést hozzon elő egy képről.Egy gondolatot adjon a képnek, amit ha ránézel megértesz.Vagy pont hogy nem hanem agyalsz rajta, s végig a valóság és elképzelt motívum közötti mezsgyén mozog (a'la Nagyítás :D )

Na ezért is írtam nem értem őt :D , de jó ötletet adott v.e.b, némafilmet választok :D
először is soha nem művészeti fotózással foglalkoztam, nem hobbyként űztem, hanem munkaként, tehát megvolt kötve a kezem :D

ne félj, ha lenne felesleges cirka 2 millám biztos fotózásba fektetném és kiélném a művészi hajlamaimat. de így egyelőre maradnak a galériák, meg a kiállítások, bár azok is egyre ritkábban.

arról meg hogy nem szeretem a művészeti motívumokat csak annyit, hogy töri szakon a 19. század második felének orosz festészetéről írtam ugy cirka 150 oldalt :D

csak filmben nem jön be, nah :D
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.03. 20:50:07

Bob_Marley írta:Na ezért is írtam nem értem őt :D , de jó ötletet adtál, némafilmet választok :D
Én meg majd belövöm alá az új La Coka albumot. Tuti siker. :mrgreen:

veb, én veled vagyok. Le a "susogókkal" !
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.03. 20:48:05

bence-barca írta:[Amúgy meglep, h pont te vagy zek ellen, mint legidősebb fórumtag. Hozzád állnak legközelebb. Ezt most nem feltétlen pl a némafilmekre értettem, hanem úgy alapból az idősekre.
szóval most csak ugy szimplán leöregezel? :D

nem tudom, de a klubban szerintem. 31 évesen azért nem vagyok én még olyan öreg hogy a 70-es évek filmjein nosztalgiázzak. :D
Kép
Válasz küldése