Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.10.07. 10:44:28

És ismét nyílt a vébé. :D
McLarenesként azt mondom, nyerjen a jobbik. Mondjuk egyiküket sem bírom különösebben, tehát a legjobb mégis az lenne, ha minden futamon kiütnék egymást, miközben Lewis megnyeri az összeset. 8)
Massának grat, azt hittem, már soha nem fog dobogóra állni. :oops:
És Kobajasi is elcsípte a harmadik helyet hazai pályán.

Alonso 194
Vettel 190

Egy hét múlva Korea!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.10.07. 10:29:55

ab1daL írta:Azért Felipe hozott egy második helyet, ha a szezon végéig hozza majd még a pontokat, biztos vagyok a maradásában. Szép volt! A Ferrarinak is ki kéne találni valami okosságot, mert most már valós közelben Vettel. Na de nézzük pozitívan, ezen a futamon csak Alonso engedhette meg magának a nullázást, sajnos össze jött, innentől kezdve viszont össze kell kapnia magát elsősorban a csapatnak fejlesztésekben. Forza Ferrari!
Akármennyire is elfogult Alonso drukker vagyok, akkor is ez a bajnokság már elment. A pont semmi, a Red Bull sokkal jobb autó. Ha Vettel még ki is esne, annyival jobb az autó, hogy néhány verseny alatt ledolgozná. És ismét egy utolsó pillanatban elbukott VB. Pedig a teljesítményére egy panasz nem lehet, az autóéra annál inkább. Ezt a Grosjeant meg...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
MatyiG
Adminisztrátor

2012.10.07. 10:17:00

Ekkora mákert.
Kimi jól megcsinálta ezt a hétvégét Alonsonak.

Amúgy meg van különbség a között, hogy leáll az autó, ami a kocsi hibája, vagy a között, hogy neked mennek hátulról. Egyikről az autó tehet, másik meg nem a te hibád.

Grosjeant meg remélem jövőre nem látom többet versenyezni. Max akkor örülnék neki, ha Vettelt kicsapná az utolsó verseny utolsó körében. :D

Massának grt, szépet ment ma!

Alonsonak meg fel kell tenni mindent egy lapra. Van még 5 futam. Ebből 4 fekszik a RB-nak, Amerika még talány.

Úgy érzem, ez most megint elúszni látszik. :?
ab1daL
Director del Fútbol

2012.10.07. 09:36:35

Azért Felipe hozott egy második helyet, ha a szezon végéig hozza majd még a pontokat, biztos vagyok a maradásában. Szép volt! A Ferrarinak is ki kéne találni valami okosságot, mert most már valós közelben Vettel. Na de nézzük pozitívan, ezen a futamon csak Alonso engedhette meg magának a nullázást, sajnos össze jött, innentől kezdve viszont össze kell kapnia magát elsősorban a csapatnak fejlesztésekben. Forza Ferrari!

Kép
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Tocy
Director del Fútbol

2012.10.07. 09:29:59

Az Alonso-fanok nyilván nem értik meg, vagy nem értenek egyet, de attól még tény. Vettel se sokat tehetett arról, amikor első helyen állt meg az autója, meg Hamilton se, meg stb...csak míg Alonso elől 1-2 ember mindig kiesett, a közvetlen követőjével mindig történt valami. Az megint más kérdés, hogy a kb 3. számú autóval ( ha a tempót nézzük, akkor a RB-Meki páros jobb ) tart itt, ahol, ez nem csak szerencse kérdése, ez nagy mértékben tudás is azért. Na nem mintha én sajnálnám Alonso-tól a bajnoki címet...amit szívott a gagyi Renault-val, meg azóta már a Ferrarival is...
ab1daL
Director del Fútbol

2012.10.07. 09:09:09

Lassan annyira kiegyenlítődik, hogy már ki egyenlítődött. :wink: 2-2 kiesés Sebnek is és Alonsonak is, és erről se sokat tehetett a spanyol.. Na de várjunk, hátha történik valami a kis némettel, akkor megint Alonso lesz a mázlista. :D Bár az érdekes, hogy Szingapúrban is figyelmeztették a Buttonnal való eset után, tegnap is, szerintem még kibírja az ilyeneket figyelmeztetésekkel, véletlen se fogják büntetni...

Amúgy ez a Grosjean gyerek valami förtelem... Én azt hittem kiintik a futamból.. Hogy megint mit akart ott...?!
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.10.07. 09:07:46

Nyilván nem lehet szerencséje,ahogy ti hívjátok. ha a ti versenyzőtökkel lenne ez akkor kiegyenlítettség,profizmus jelzőket használnátok.

De tényleg,írta valaki az ellenoldalon,hogy egy előzést nem tud megcsinálni kb,és így lesz 3szoros VB. :lol:
Meg megint valami okosságot csináltak az RB-nél a kocsiban,ahogy szokták,persze biztos teljesen szabályos megint :roll:
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Tocy
Director del Fútbol

2012.10.07. 09:03:00

Lassan kiegyenlítődik Alonso szerencsefaktora, de azért várható volt, hogy egy teljes szezonig nem jöhet be minden. Go Kimi és Seb! :)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.10.07. 08:37:35

Ronaldinho&Barca írta:Innentől aki azt mondja, hogy Alonsonak áll az egész év, mekkora mákja van, az bevehet egy pirulát.
Nem baj,ő mázlista,az év nyertese blabla...

Megint ez a monoton semmilyen dögunalom Vettel lesz a VB...De hátha ő is kipördül vagy valami...hátha.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2012.10.07. 08:31:07

Innentől aki azt mondja, hogy Alonsonak áll az egész év, mekkora mákja van, az bevehet egy pirulát.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
daffy
Madridista

2012.10.07. 08:12:31

ez a grosjean gyerek valami borzasztó. kíváncsi vagyok mit lehet kezdeni vele. szerk: stop & go lett és jajjgat a kommentátor,hogy milyen kemény. miért? régebben rengeteg ilyen volt
alo pech. kár érte és így már necces lehet a vége
miihii
KHAL

2012.10.07. 08:06:06

Hoppsz, Alonso out 10 méter után, kapásból SC.
Visszalassíthatnák már, h mi történt ott a bolyban.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
piton
Capitá del Barça

2012.10.06. 17:01:01

gergo9 írta: http://www.youtube.com/watch?v=TZ8cnvSF ... r_embedded

Itt az eset ez nálam sem érdemel büntetést.
A másik esetben meg nem történt hivatalos panasz ezért nem is lettek behívva.
Messze van ez a szitu azoktól, amikért büntetéseket szoktak osztani. Nézzétek meg pl. a Vergne-Senna féle feltartást, az tényleg az volt.
Ha ilyenekért büntetés járna, akkor elég sok mindenkit meg lehetne róni az edzések során.
Többségből megint csak a Vettel utálat szól, és nem bírják elviselni, h megint elől van.
:?
Holnap nyerni kell és bízni abban, hogy Alonso nem áll dobogóra. Viszont elnézve a rajtrácsot, egy 3. helyig megint simán feljöhet.
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
Mikaos
Director del Fútbol

2012.10.06. 16:22:10

Vettel egyértelműen feltartotta Alonso-t. Ez egy súlyos hiba a versenybizottságtól.

Azon mondjuk nagyot nevettem, amikor Alonso az interjújában a mai pechről és "cserébe" a holnapi szerencséjéről beszélt...azért álljon meg a menet! :) Épp itt lenne az ideje, hogy ne csak a tét nélküli eseményeken legyen "pechje", hanem vasárnap is.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.10.06. 16:19:49

miihii írta:
Nem büntetés ügyben akarok állást foglalni, így csak annyit fűzök hozzá, h vajon mi a francot kóválygott Vettel ott? Addig kacsázott, h lényegében sehol nem hagyott helyet a gyorsabb kocsinak. És amennyiben ez ő előtte történt volna, még mindig mutogatna :D
Tudod,neki szabad ilyeneket csinálnia :D ha vele csinálják,akkor meg megy a felháborodás. ez teljesen szándékos volt,ahogy írták alattam is,pont annyit hülyéskedett ott,amivel meg is zavarta,de nem lett hozadéka. úgyhogy grat a redbull fergeteges taktikájához. bejött.

Hamiltonra kíváncsi leszek ott a 9.ik helyen,lehet első körben SC bejön :D
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.06. 16:15:46

REMY írta:Jelenleg a Forma-1 szabálykönyve semmit sem ér. Ugyanolyan rosszul van megfogalmazva mint a magyar alaptörvények.
Nincs céltudatosság. Ha valami nem jó akkor annak szabálytannak kéne lennie.

Gondolok itt a sorozatos Red- Bull szabályáthágásokra. Mindig volt valami a kocsival. Nem igaz, hogy nincs egy sablon, ami szerint a kocsit meg kéne építeni.

Nem egyértelmű az egész. És ezek után jönnek a kétes szituációk, amik nem feltétlenül nagy dolgok, de egész évre levetítve sokat jelenthetnek.
Mint például ez a mai eset is...
És még csak azt se lehet mondani, hogy mindig azt óvják, akinek a leggyorsabb a kocsija, mert például én ugye óriási Schumi fanatikus vagyok, de azalatt az 5 év alatt, amíg egyeduralkodók voltak, nem nagyon emlékszem ilyen sok óvásra. Sőt, most így hirtelen óvásra se. Biztos volt, de azokból nem volt akkora ügy, hogy megmaradjon az ember emlékezetében.
Kép
REMY
Madridista

2012.10.06. 16:04:22

Jelenleg a Forma-1 szabálykönyve semmit sem ér. Ugyanolyan rosszul van megfogalmazva mint a magyar alaptörvények.
Nincs céltudatosság. Ha valami nem jó akkor annak szabálytannak kéne lennie.

Gondolok itt a sorozatos Red- Bull szabályáthágásokra. Mindig volt valami a kocsival. Nem igaz, hogy nincs egy sablon, ami szerint a kocsit meg kéne építeni.

Nem egyértelmű az egész. És ezek után jönnek a kétes szituációk, amik nem feltétlenül nagy dolgok, de egész évre levetítve sokat jelenthetnek.
Mint például ez a mai eset is...
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.06. 15:58:40

Eazzy írta:Én csak azt nem értem, hogy ha figyelmeztetik, akkor az nem azt jelenti, hogy elismerik, hogy valóban feltartotta? Akkor meg miért nem kap büntit? Tehát nincs értelme az egésznek. Vagy mondják azt, hogy nincs bünti, vagy akkor adjanak. Ennek semmi értelme.
Pontosan...mikor először megláttam a felvételt (mert nem láttam az időmérőt) akkor egyből felkiáltottam hogy ez mi a franc volt? :evil: :evil: :evil: Annyi nem volt benne, hogy a 4. helyre feljöjjön, mert azért az 4 tizedre van, de kb 2 tized simán benne volt, amivel Grosjean-t simán megelőzhette volna, és akkor az 5. helyen lenne. Vagyis hát 4. Mivel szimulátor versenyzőként bőven van rálátásom arra, hogy egy ilyen kanyarba hogy kell bemenni, így nyugodt szívvel mondom, hogy ez feltartás volt.

1: Eleve az, hogy ott kolbászolt, először ugye kb középen ment, majd átment a bal oldalra, ahol eleve veszik a féktávot, már megzavarta Alonso-t. Látszik is, ahogy egy hirtelen kormánymozdulatot tesz, mert nem tudta, hogy most akkor merre helyezkedjen, hogy el tudjon menni mellette.

2: Hosszabb féktávot kellett vennie, ami köszönhető annak, hogy eleve megzavarta, illetve annak, hogy Vettel lassan haladt, így ha normális féktávot vesz Alonso, akkor most a német kocsijának hátulját próbálnák összeszegelni a holnapi versenyre.

3: Mivel a féktávon kolbászolt, Alonso nem tudott elég nagy ívben ráfordulni a jobbosra, így a balos kigyorsítása is kicsit rosszabb lett, mint az optimális.

A másik kérdés, hogy ez vagy tisztán szándékos volt, vagy senki se figyelte a RB-nál a monitort...amit egy 2x-es világbajnok csapatnál elég nagy amatőrizmusnak tartanék, attól függetlenül, hogy ott is emberek ülnek. Sokszor lehet látni, most így hirtelen például Schumitól emlékszem egyre, mikor a levezető körében egy kanyar előtt szinte 50-60al gurult a pálya egy tök semleges ívén, ahol senkit se zavar. Se a féktáv vételében, se a kanyar ráfordulásához való optimális ív megválasztásában. Nyílván azért, mert szóltak neki, hogy jönnek mögötted, figyelj, ne tars fel senkit. Itt ha nézték a monitort, akkor látnuk kellett, hogy jön mögötte Alonso, és akkor miért nem szóltak neki, hogy a Spoon-ban jár, majd figyelj?

Nyílván benne van a vb címért folytatott küzdelemben ez a kis mértékű csibészség, de nyílván ilyenkor arra játszanak, hogy ez még nem olyan nagy mértékű feltartás, ami miatt vizsgálnák a felügyelük. Persze akkor van gáz, ha jön egy óvás. Viszont továbbra is áll a kérdés, amit Eazzy feltett, hogy ha megrótták, akkor az azt jelenti, hogy valamit nem csinált jól. Ha mindent jól csinál az ember, akkor nem figyelmeztetik...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.06. 15:48:45

9ik Lewis :D Megint daráló, lehet roncsderbizni :D Viccet félre téve, egyet értek ozsival, így hogy előző futamon nagy valószínűséggel elment a VB cím, s aláírt a Mercedeshez így a rá a jellemző mérhetetlen céltudatosság elveszett.Nem azt mondom ellazsálja az évet, de kétlem hogy lenne benne tűz :?
Az eleje meg várható volt, ezek az ázsiai futamok fekszenek a RB-nak.
Kép
Kép
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.10.06. 14:07:53

Én csak azt nem értem, hogy ha figyelmeztetik, akkor az nem azt jelenti, hogy elismerik, hogy valóban feltartotta? Akkor meg miért nem kap büntit? Tehát nincs értelme az egésznek. Vagy mondják azt, hogy nincs bünti, vagy akkor adjanak. Ennek semmi értelme.
miihii
KHAL

2012.10.06. 13:45:36

gergo9 írta:
Azt hiszem semleges tudok lenni az ügyben mert nem hullajtanék sok könnycseppet ha mindkét pilóta a csapatával együtt eltűnne a föld színéről is :D
http://www.youtube.com/watch?v=TZ8cnvSF ... r_embedded

Nem büntetés ügyben akarok állást foglalni, így csak annyit fűzök hozzá, h vajon mi a francot kóválygott Vettel ott? Addig kacsázott, h lényegében sehol nem hagyott helyet a gyorsabb kocsinak. És amennyiben ez ő előtte történt volna, még mindig mutogatna :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.10.06. 12:52:58

piton írta:
S.Agüero írta:Következő ilyennél 10 rajthelyes büntetést kap. :)
Hát lehet, h Fernando erőből már nem tudja megverni Vettelt, csak akkor ha az FIA-tól kap egy kis segítséget. :wink: 8)
Vkik fent nagyon azt akarják, h idén végre Ferraris VB legyen.
Hát igen, emlékszem 2006-ban amikor Alonso azért kapott büntit, mert feltartotta Massát Monzában, pedig még csak a közelében sem volt...
gergo9
Director del Fútbol

2012.10.06. 12:50:36

piton írta:
Hát lehet, h Fernando erőből már nem tudja megverni Vettelt, csak akkor ha az FIA-tól kap egy kis segítséget. :wink: 8)

http://www.f1hirek.hu/f1/20121006-f1-sc ... totta.html

Egy másik feltartásos szitu, de ezt még csak nem is vizsgálták.
Azt hiszem semleges tudok lenni az ügyben mert nem hullajtanék sok könnycseppet ha mindkét pilóta a csapatával együtt eltűnne a föld színéről is :D
http://www.youtube.com/watch?v=TZ8cnvSF ... r_embedded

ab1daL
Director del Fútbol

2012.10.06. 12:10:10

Az lett volna a meglepő, ha megbüntetik... :lol:

piton
Capitá del Barça

2012.10.06. 11:57:14

http://www.f1hirek.hu/f1/20121006-f1-sc ... totta.html

Egy másik feltartásos szitu, de ezt még csak nem is vizsgálták.
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
Válasz küldése