2012.10.06. 11:31:29
Sziasztok!
Már két hete, hogy megjelent a játék (FIFA 13), ezért úgy gondolom írnék egy kis véleményt. (Xbox verzió, eredetivel játszom).
Nagyon vártam, gondolom nem vagyok egyedül ezzel. Másfél menedzseri szezonon vagyok túl, az eddigi a tapasztalataim a következők:
Pozitív:
- igazából a labda mozgása, ha mondhatom így, realisztikusabb lett
- a szabadrúgás variációk
- szabadrúgásnál csalható a sorfal távolsága
- mezrángatásért, visszahúzásért sárga lap jár
- menedzser módban a játékosok vásárlása
- tetszik maga az offline játékmód, online egy meccset játszottam eddig még
- lehet cipőket, mezeket, gólörömöket venni
Negatív:
- a magyar kommentár eszméletlen unalmas, konkrétan kaka lett, kb. 10 dolog van, amit mond, nagyon sok mindent ki vettek belőle, és rá is jöttem miért: tavaly a 12-ben a magyar nyelv mellet a német és az olasz volt. Na már most az idei példányra rákerült az angol kommentár is, és ott még választani is lehet kettő közül. Gondolom, ezért szelektálni kellett, és ennek látta kárát a magyar szinkron. 80 meccs után nagyon, de nagyon unalmas már. Ha ez jövőre is így marad, nem is lesz értelme benne hagyni a magyar kommentárt
- a közönség, hogy 2012-ben így nézzen ki, nem találok szavakat. Ha valaki játszott már az ugyancsak EA által készített NFL-lel, ott azért elég jól megcsinálták a szurkolókat
- a bíró még mindig hülyeségeket fúj, és az esetek 95%-ban az én káromra téved
- a profi és a világklasszis nehézségi szint óriási különbség van, profin egy négycsillagos csapattal 3-4 gólokat lövök átlagban, világklasszison momentumom sincs egy gyenge ellenfél ellen sem
- nincs élő idény, igaz kicsit másképpen van, de a 12-ben nagyon szerettem, hogy hétről hétre játszhattad le a fordulókat. Igazi tabellával az előző heti eredeti felállással, stb.
Összességében: élményben nekem nem ad többet, mint a 12 adott.
A hibák, mint pl. az idióta bírói ítéletek ,és a közönség, évről-évre benne van a játékban úgy, hogy az EA semmit nem kezd vele. Lehet, hogy nekem voltak nagyok az elvárásaim, de ettől egy kicsit jobbra számítottam.