Nálunk, Egerszegen is van jópár színes egyéniség, de most kapnak egy lehetőséget a változásra, ha kimennek az utcára. Ugyanis itt esik a szép fehér hó...
Hiányzott, mint nemiszerv a homlokomra
Am a téma elég kényes és lehet, h nagyon nem is kéne feszegetni tovább, de ha már így belemelegedtetek, akkor pár gondolatot én is hozzáfűzök.
Lehet, h nem szép dolog az általánosítás és kisebbségi rétegként kevés a lehetőségük a kiugrásra, de valahogy nagyon úgy tűnik, h nagyrészt nem is igen akarnak beállni a sorba és normális társadalmi életet élni. Ha arányokban gondolkodunk, akkor asszem nem kell pontos százaléknak utánajárni, h az ember eldöntse, súlyra sokkal nagyobb arányban van bűnözői réteg náluk, mint nálunk. És ennek csak egy kis része a megélhetési bűnöző sajnos. A legnagyobb hányad a tudatos, generációs formula miatt teszi, amit. Egyszerűen erre épül a "társadalmuk". Lopj, csalj, rabolj, terrorizálj, pedig nem is politikusok... Vmint az én olvasatomban az is bűnnek számít, h rátapadnak a társadalom testére, mint egy parazita és szívják a vérét. Gondolva ezalatt a segélyekre épített családmodellre, amit szintén nem a kényszer szül, hanem a működőképessége. Kiszolgáltatják magukat velünk azzal, h potyogtatják a pulyákat és az ezután járó kotta bevételi forrás. Vagy még inkább ráépítve, kijátszva a kiskaput, esetleg beadják "zaciba" a gyereket, amit egy rokon (akit nem tudnak beazonosítani, h valóban az) örökbe fogad és azután sem kevés lét pumpálnak nekik, ráadásul házon belül meg van oldva a dolog. Ezen felül ugye nem erősségük a tanulás, taníttatás, mert ha véletlenül néhány el is jár oda, akkor sem a tanulmányi eredményeikről híresülnek el, hanem az osztály- és iskolatársak terrorizálásáról, mert megtehetik és meg is teszik. Mennek a lehúzások, lopások, fenyegetések és ez is hoz nekik pluszt, ráadásul kiváló ugródeszka nekik a nagybetűshöz. GYakorolhatják, amit a "vérük diktál" és ha kivágják őket a suliból (feltéve, h ezt megteszik, kockáztatva, h utána még ők nyomják fel az iskolát diszkriminációért) vár rájuk apáik útja. Kicsiben az utcai lopások, nagyobban a betörések, ezt tetézve 10 évesen már folytatva a hagyományt, gondoskodva az utánpótlásról és a kör kezdődik elölről...
Nem véletlen, h az emberek bizalmatlanok velük és hajlamosak az általánosításra, mivel elenyésző azoknak a száma, akik igyekeznek változtatni és a sorba beállva tevékeny állampolgárként beilleszkedni, a nagy többség antiszociális, kártékony, veszélyes elem. Ráadásul pofátlanul még folyamat szinten sír a szájuk a hátrányos megkülönböztetés miatt és sajnos vevők rá odafent, tolják a szekerüket (illetve toljuk). Ha pedig tenni akar vmit ellenük az ember, akkor azonnal működni kezd a rendszer és a tolerancia, rasszizmusellenesség jegyében komoly büntetésre számíthat az elkövető, aki pusztán kiáll magáért... Arra meg tesznek egy nagyot, ha egy kreol bőrű követ el vmit. Sőt, a hírekben elég gyakran ezt a típusjegyet inkább cenzúrázzák, h ne legyen lázadás belőle, h már megint ezek... Ez pedig struccpolitika és megtévesztés állam bácsi részéről, h ne kelljen tennie semmit, mert nem is akarnak vmi okból kifolyólag. Ennek az egyik oka meg pont az lehet, h ha a körmükre néznének éppen, akkor egyből jön a vádaskodás, h azért, mert cigány vagyok!? És máris megint a kisebbségi jogoknál, diszkriminációnál tartunk...
Tehát asszem valahol jogos az általánosítás, mert nem csak az számít (nálam) bűnnek, ha testi sértés, vagyoni károkozás a vád, hanem a nép tudatos megkárosítása, kizsákmányolása is ezzel az említett családmodellel. Mert elég bicskanyitogató jelenet, amikor a nacccságos asszony száll ki a körlámpás merciből, leveszi a mázsás fukszokat, átvedlik topis cuccokba, bedzsal a segílykéért és vigyorogva él tovább, mint Marci Hevesen. (Saját szememmel láttam.)
És igenis a nagyon nagy többség miatt bizalmatlanok velük az emberek és adnak a töredék résznek kevés kiugrási lehetőséget. De ez meg ok-okozati összefüggés. Sajnos nincs rájuk írva, h hééé, én normális, szocializálódott elem vagyok és igenis munkával szeretném eltartani magam, hanem inkább él a gyanúperrel pl a munkáltató (vélhetően tapasztalatból), h csak a lopási lehetőséget keresi...
Nekem is van néhány közülük származó ismerősöm, akivel az életben semmi gond nem volt és megbízható, normális ember. De ezek fehér hollók közöttük és a fajtájuk inkább parazita...