Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
több magyarországnyi terület maradhat áram nélkül napokravisca el barca írta:usát szerintem 1-2 órán belül telibe veri sandy. nagyon hardcore lesz, ahogy olvasgatom a cnn-t meg hasonlokat nagyon nagy a para, mert óriási károkat okozhat, többnapos áramkimaradás, rengeteg áldozat, tartanak a fosztogatóktól. nincs busz, metro, repcsi, még a tőzsde is bezárt
durva mikor rázendít a természet.
Nekem is volt szerencsém hozzá, és tényleg nagyon durva.recrea írta: Bánffyhunyad a település neve, Kalotaszeg "fővárosa", érdemes róla pár képet megnézni a google-n. Aki esetleg még nem hallott róla, annak megdöbbentő, letaglózó és vérlázító. De mindenképp érdekes.
Bánffyhunyad a település neve, Kalotaszeg "fővárosa", érdemes róla pár képet megnézni a google-n. Aki esetleg még nem hallott róla, annak megdöbbentő, letaglózó és vérlázító. De mindenképp érdekes.Capon írta:Nővérem és a férje voltak Erdélybe. Átautóztak egy falun és elképedve látták, hogy micsoda paloták vannak arrafelé. Persze a maguk módján, giccsadót lehetne kivetni rájuk. Több emeletes hatalmas házak fényes bádog tetővel. Viszont láthatóan senki sem lakott a házakban és a házak környezete is olyan putri volt csak a bitang nagy házak voltak ott magukba.
Nem értették, hogy ez hogy van így pár faluval odébb megkérdezték, mi is ott a helyzet.
Azt mondták, hogy bádogos cigányok élnek ott és azokban a palotákban senki nem lakik csak dísznek, státusz szimbólumnak vannak a cigányok a házak mögött élnek vályog házakban olyan megszokott putrisan.
Ebben a néhány sorban jobban összefoglaltad a lényeget, mint tegnap délután és este itt mindannyian.Asys írta:
Hogy haladjunk...
A jelenkor társadalmaiban az államok, mint a társadalom akaratának hordozói és egyben végrehajtói biztosítanak mindenkinek alapvető jogokat. De ha jobban a mélyére nézünk ezeket a jogokat (ahogy minden jogot) kizárólag az állam kényszerítő ereje biztosítja, az állam hatalmát pedig (akár) 1 ember vagy csoport ereje. Mivel, most a világon (ez csak sejtés) a hozzád hasonló emberek kerültek túlsúlyba ezért ezek a jogok érvényesülnek (már ahol...), de közel sem eredendőek, csakis a hatalom és az erő biztosítja. A történelem bizonyítja, hogy ez a múltban nem volt mindig így és a jövőben sem lesz mindig így. Ez nem morális kérdés (noha szeretik ilyen formában tálalni), ez az egyes emberek természetétől függ és példának okáért másként fogja fel a világot a videón szereplő férfi, Te és én is. A különbség csak annyi, hogy most, úgy kell felfognom hallgatólagosan a világot, ahogy Te fogod fel, legalábbis ha nem akarom a törvény vasmarkát a nyakamon érezni... (és itt most nem a lopás vagy a bőrszínre értem, hanem másra, de az nem tartozik a tárgyhoz)
Hogy haladjunk...Bob_Marley írta: De a vita előrébb biztosan nem fog haladni...
5-6. nem piálok sohamessideco írta:Egy kérdés? Hány fajta sört kóstoltatok meg már életetek során? Én nem rég próbáltam összeírni egy excel-fileba, és 38 volt az eddigi számAz már szépnek tekinthető
2messideco írta:Egy kérdés? Hány fajta sört kóstoltatok meg már életetek során? Én nem rég próbáltam összeírni egy excel-fileba, és 38 volt az eddigi számAz már szépnek tekinthető
Pont a személyes tapasztalat milyensége teszi gyűlöletté, amely tapasztalatok meg nekünk nem tetszenek.Bob_Marley írta: sokan inkább a személyes tapasztalataikat írják le, amit ráadásul átitat a gyűlölet.Ez viszont ami nem tetszik részemről.
...
ugyanúgy kell rátekinteni mint bármelyik más emberre.
...
Mert a videó alapja az lett volna figyeljen az ember akár a metrón akár máshol, mert az ég kék a fű zöld s ilyen világban élünk hogy meglopnak, de az hogy azt Kolompár Rezső tette vagy Kis Pista teljesen lényegtelen.
1 hétig voltam kint, mert rally világbajnokságra mentünk. Ez Augusztus elején volt, és azt mondták, hogy minél hamarabb húzzunk haza, mert idehoztuk nekik a melegetsjd írta:
Mennyi időt voltál kint? A hideg/sötétséggel kapcsolatos tapasztalataidra lennék kíváncsi, hogy hosszú távon mennyire viselhető el.
Én is nagyon gondolkozom, hogy valamelyik skandináv országba kéne kimenni egyetem után (Barcelona sajnos a brutális spanyol munkanélküliség óta kiesett a látókörömből), csak elrettent az, hogy a nyár lehet, hogy pont egy munkanapra fog esni, meg ilyen hozadékai az ottani életnek. Meg egy-egy nagyobb buli után télen engem komolyan tud sokkolni, hogy vannak olyan napok, hogy a napfényt nem láttam.![]()
Nem biztos, h szerencsés az összképből kivenni egy csekély hányadot, amit a politikusok tesznek ki. Mert ugyan kapcsolódik, de tényleg az alapgondolatoktól OFF.Castiel írta: Azok a politikusok, akik több milliókat, sőt milliárdokat zsebelnek be,(tőletek is) azok témát sem érdemelnek. Nyílván ez most így off-nak tűnik, de szerintem kapcsolódik. Ennyit arról, hogy a szegényebb rétegből kerül ki a nagyobb bűn elkövető, vagy a tanultból.
Tudomdaffy írta:a hó 5-6 foktól lefelé bárhol esik. nem is értem az elméletet a 0 fokról
vagy ez csak népi megfigyelés a hőmérő előtti időkből?
a hó 5-6 foktól lefelé bárhol esik. nem is értem az elméletet a 0 fokrólmiihii írta:Látom ez a "színváltós" poén nem csak nekem adta magátdaffy írta:a barna témába vágnék egy fehéret:
miért hiszik az emberek,hogy a hó 0 fok körül esik? vajon mi esik -10 fokban? mi esik a skandináv országokban,kanadában,oroszoknál,sarkvidéken,stb? miért nem gondolkoznak?![]()
Am igazad van, mert nálunk elvileg +3 fok van és szállingózik még mindig
Most erre mit mondhatnék, Mihu látod? Őket elítélitek, -s mivel többségetek leírta hogy személyes tapasztalata is van ilyen ügyekben- azt gondolom érthető is ez így. ViszontMihu írta:És azon még nem gondolkoztál el, hogy miért éppen a kisebbség az iskolázatlan, szegény réteg minden országban? Ez talán nem véletlen...Vagy akkor szerintetek az egész világ a hülye és nem befogadó? Vagy mondhatjuk úgy is, hogy 6 milliárd ember a hibás azért, hogy a másik 1 milliárd lop, gyilkol és verekedik? A víz a hibás mert a kacsa nem tud úszni...király.
Abba is érdemes lenne belegondolni, hogy ugyan úgy vannak nagyon szegény sorsban élő magyar emberek, mégse törnek be házakhoz, mégse lopnak, csalnak, hazudnak, verik össze a másikat, nem lopnak el mindent, ami mozdítható.
Ott vannak a hajléktalanok. Ha valakinek, akkor pont nekik lenne okuk arra, hogy a metrón zsebtolvajoskodjanak. Mégse teszik. Nem törnek be gyümölcsösökbe, hogy tövestül kihúzzák a köszméte (egres) bokrokat, hogy eladják. Érdekes, nem?
Látom ez a "színváltós" poén nem csak nekem adta magátdaffy írta:a barna témába vágnék egy fehéret:
miért hiszik az emberek,hogy a hó 0 fok körül esik? vajon mi esik -10 fokban? mi esik a skandináv országokban,kanadában,oroszoknál,sarkvidéken,stb? miért nem gondolkoznak?
Mennyi időt voltál kint? A hideg/sötétséggel kapcsolatos tapasztalataidra lennék kíváncsi, hogy hosszú távon mennyire viselhető el.Mihu írta:Én szerelmes lettem abba az országba. Szívesen laknék kint pár évet. Örökre nem, mert ahhoz nekem túl nyugis.
szvsz nem megoldhatatlan probléma, csak eddig senki nem próbálta meg megoldani. Már egy-két faluban vannak elég jó kezdeményezések, pl. közmunkához kötött segély, amit ráadásul nem is pénzben folyósítanak stb. (most hirtelen már azt sem tudom, hogy a kormány végül bevezette-e, hogy csak az iskolába járó gyerekek után jár a családi pótlék)shutterisland írta: sajnos ez olyan mély probléma magyarországon (főleg itt vidéken) hogy én nem is látom a megoldást.