Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.10.30. 18:02:23

Srácok, szerintem nincs sok kérdés itt...

Messi TÖRTÉNELMI rekordokat döntött\dönt majd meg, ez pedig felülírja, felül kellene,h írja azt,h éppen egy másik tag (cr) is sokat szerzett,és ezzel bajnok is lett, pl Messivel ellentétben. De bajnokságot minden évben lehet nyerni, történelmet azzal még nem csinált senki,h bajnoksághoz segítette aktuális csapatát, azzal igen, hogy egyedülálló rekordokat ér el.

Messi idén jobban megérdemli, mint pl 2010ben.

Hiába Iniesta válogatottbeli szereplése is, az aranylaszti a méltó jutalom, ahhoz amiket elér\elért Messi ebben a szezonban is...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
PCsabi
aka Game90

2012.10.30. 17:54:24

Alcantara írta:A régi rendszerű szavazás esetében elég volt egy 3 hetes kiemelkedő játék a nyári tornán (lásd Cannavaro).
Ez még mindig a világ vicce. Mondjuk szerintem Nedved Aranylabdája is.

Miközben pl. Henry, Raúl, Xavi nem kapott.

Amúgy nagyon nem érdekel már ez az Aranylabda téma, de szerintem megint Messi kapja.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
messideco
Presidente del Barça

2012.10.30. 17:43:23

Ha ezt vesszük, rengeteg csodálatos focista nem kapott aranylabdát, és rengeteg kevésbé jó kapott, ezt mindenki döntse el maga.

Más részt Ronaldo is simán megérdemelné szerintem.
Kép
"And my heart will leave you never."
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.10.30. 17:39:20

daffy írta:casillasról sok mindent lehet mondani,de azt nem,hogy jó szezonja volt.
Egyetértek, volt sokkal jobb szezonja amiért megkaphatta volna. Egyébként én sem sajnálnám tőle, csak fájna a szívem hogy Xavinak is járt volna ilyen alapon valamikor.
Szinte biztos hogy ő már aranylaszti nélkül fog visszavonulni, de mit meg nem adnék érte ha ő kapná...
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Capon
Llegenda del Barça

2012.10.30. 17:11:22

Szerintem is ez a fő kérdés, hogy Messinek oda merik-e adni 4szer is.
Mondjuk ez így hülye megfogalmazás mert szavazáson dől el, de a fő kérdés szerintem is ez.

Az első 2 helyezett adott. Ini pedig szerintem beelőzi Casillas-t és ő lesz a 3.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
miihii
KHAL

2012.10.30. 16:46:17

Casillasnak kevés az a bajnokság-EB kombó ahhoz, h (Arany)labdába rúgjon Messi-CR ellen, mert annyira nem volt kimagaslóan jó teljesítménye,h eléjük helyezze. Ha meg az EB-t annyira szempontnak veszik, akkor megkockáztatom Iniesta-nak előbb adják.

Én leginkább arra leszek kíváncsi, h oda merik e adni zsinórban a 4. bogyót Leónak. Mert ha már összemosták az Év játékosát meg az Aranylasztit, akkor kevésbé domináns szempont maga a megnyert cím (bajnokság-BL-EB). Persze alaposan beleszámít, de fontosabbnak kéne lennie elvileg egy adott játékos éves egyéni teljesítménye és csak második körben számít a csapattal elért. Eszerint meg úgy 50% esélyt adok Messinek, 30% CR, 20% bárki más.
aztán h mit mondanak majd a végén....
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
daffy
Madridista

2012.10.30. 15:47:23

jenooo írta:
casillasról sok mindent lehet mondani,de azt nem,hogy jó szezonja volt.
Volt 1 nagy hibája Pepe kiütésénél, meg 3-szor benézett egy szabadrúgást (Barca, Malaga, Villareal), ezen kívül másra nem emlékszem. Ellenben arra igen, hogy csak 1 gólt kapott az EB-n, hogyan védett a horvátok ellen, meg úgy általában. Nem nagyon tudsz még egy kapust mondani, aki jobban teljesített idén, mint ő.
Falcao meg rengeteg gólt lő (azt hiszem 10 meccsen talált be zsinórban, ez eddig csak Messinek sikerült tavaly), illetve két elég rangos kupát sikerült elhódítania kis túlzással "egyedül". Szerintem ha csak az idei teljesítményt nézzük (ismétlem, csak az ideit), akkor ugyanúgy megérdemelné ő is, mint Iniesta például.
ini-t húzza az eb.
casillas a 3 évvel ezelőtti önmagához képest gyenge. a pontrúgásoknál tragédia,a kimozdulásai rosszak. a vonalon remek kapus,sőt.. de van min javítani
jenooo
Madridista

2012.10.30. 15:26:38

casillasról sok mindent lehet mondani,de azt nem,hogy jó szezonja volt.
Volt 1 nagy hibája Pepe kiütésénél, meg 3-szor benézett egy szabadrúgást (Barca, Malaga, Villareal), ezen kívül másra nem emlékszem. Ellenben arra igen, hogy csak 1 gólt kapott az EB-n, hogyan védett a horvátok ellen, meg úgy általában. Nem nagyon tudsz még egy kapust mondani, aki jobban teljesített idén, mint ő.
Falcao meg rengeteg gólt lő (azt hiszem 10 meccsen talált be zsinórban, ez eddig csak Messinek sikerült tavaly), illetve két elég rangos kupát sikerült elhódítania kis túlzással "egyedül". Szerintem ha csak az idei teljesítményt nézzük (ismétlem, csak az ideit), akkor ugyanúgy megérdemelné ő is, mint Iniesta például.
daffy
Madridista

2012.10.30. 15:14:01

jenooo írta:A játékosok közül szerintem Messi-nek és Ronaldo-nak van egyedül esélye, a végeredményt pedig ezek fogják befolyásolni:
- kinek számít a gólok száma.
- kinek számít a megnyert címek száma/minősége.
- kinek számít a "sorsdöntő" meccseken való teljesítmény (bl egyenes kieséses szakasz, classico)
- ki veszi figyelembe az eb-t (ez nyilván csak Ronaldo-ra érvényes)
- kinek ki a szimpatikus
Az első pont alapján Messi a nyerő, a második alapján Ronaldo, a harmadik és az ötödik szubjektív, a negyedik pedig a Ronaldo-ra szavazók táborát gyarapíthatja. Ha ezeket végiggondolja az ember, akkor korántsem lehet kijelenteni, hogy biztosan egyik vagy másik lesz a befutó.
Persze lehet még beszélni Iniesta-ról, Casillas-ról, Falcao-ról, akik szintén hatalmas szezont futnak, de összességében (a fenti szempontokat figyelembe véve) egyikük sem tudja megközelíteni Messi-t vagy Ronaldo-t.

Edzőknél pedig VdB, Klopp, Mou, a többiek említésre sem méltóak idén (Pep és Di Matteo nem volt aktív egész évben).
casillasról sok mindent lehet mondani,de azt nem,hogy jó szezonja volt. falcao pedig termelje csak a góljait ilyen ütemben és jövőre odaérhet az első 3ba,5be
jenooo
Madridista

2012.10.30. 15:04:01

A játékosok közül szerintem Messi-nek és Ronaldo-nak van egyedül esélye, a végeredményt pedig ezek fogják befolyásolni:
- kinek számít a gólok száma.
- kinek számít a megnyert címek száma/minősége.
- kinek számít a "sorsdöntő" meccseken való teljesítmény (bl egyenes kieséses szakasz, classico)
- ki veszi figyelembe az eb-t (ez nyilván csak Ronaldo-ra érvényes)
- kinek ki a szimpatikus
Az első pont alapján Messi a nyerő, a második alapján Ronaldo, a harmadik és az ötödik szubjektív, a negyedik pedig a Ronaldo-ra szavazók táborát gyarapíthatja. Ha ezeket végiggondolja az ember, akkor korántsem lehet kijelenteni, hogy biztosan egyik vagy másik lesz a befutó.
Persze lehet még beszélni Iniesta-ról, Casillas-ról, Falcao-ról, akik szintén hatalmas szezont futnak, de összességében (a fenti szempontokat figyelembe véve) egyikük sem tudja megközelíteni Messi-t vagy Ronaldo-t.

Edzőknél pedig VdB, Klopp, Mou, a többiek említésre sem méltóak idén (Pep és Di Matteo nem volt aktív egész évben).
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.10.30. 14:51:18

Lego írta: Itt mire gondolsz konkrétan...én ha jól számolom nyert egy spanyol kupát és...ennyi.
Gólokat lő és döntögeti a rekordokat, de, hogy melyikük lőtt többet (Ronaldo vagy ő), hát én már nem szeretem számolni, az a pár gólos eltérés egyszerűen nevetséges. A tavaly előtti szezonban is sok madridista azzal érvelt, hogy több gólt lőtt Ronaldo, ezért jobb, de ha jól emlékszem akkor csak egy góllal. Ezek ketten együtt lőnek annyit, mint amennyit egy egész csapat 2-3 szezon alatt...innentől kezdve magasról teszek arra, hogy az egyik 80 a másik 70 :lol: .

Matteo -hoz pedig annyit, hogy elég megnézni a mostani Chelsea-t...Mou óta nem láttam ilyet összerakott csapatot Londonban.
+1 Ha egy csapatnak ennyi szerencséje van, az nem véletlen!
Sztem arra gondolt, hogy Messi a futballtörténelem (kb. 100-150 év?) legjobb szezonját futotta. De igazából nem csak gólok, hanem a játéka minősége emeli mindenki fölé... Ezt nehéz statisztikai oldalra lefordítani, de ilyen cseleket, passzokat, passzkombinációkat nem tud senki sem csinálni.

A Chelsea-s részhez annyit, hogy jót tett az a 100 millió elköltött euró a nyáron. :wink: Akárhogy nézem a nagy meccseket mind elbukták: MU, City, Sahtar, Atletico, Juve x. A Spurst meg az Arsenalt elverték, de azért őket nem nevezném a legnagyobbak közé. Az meg, hogy ilyen Readingek ellen nyernek, piszkosul nagy dicsőség. A tavalyi BL menetelésüket meg te sem gondolhatod komolyan...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Lego
Jugador del Barça

2012.10.30. 14:38:33

Szerintem Messinek kell kapnia, mindenben tarolt egyszerűen.
Itt mire gondolsz konkrétan...én ha jól számolom nyert egy spanyol kupát és...ennyi.
Gólokat lő és döntögeti a rekordokat, de, hogy melyikük lőtt többet (Ronaldo vagy ő), hát én már nem szeretem számolni, az a pár gólos eltérés egyszerűen nevetséges. A tavaly előtti szezonban is sok madridista azzal érvelt, hogy több gólt lőtt Ronaldo, ezért jobb, de ha jól emlékszem akkor csak egy góllal. Ezek ketten együtt lőnek annyit, mint amennyit egy egész csapat 2-3 szezon alatt...innentől kezdve magasról teszek arra, hogy az egyik 80 a másik 70 :lol: .

Matteo -hoz pedig annyit, hogy elég megnézni a mostani Chelsea-t...Mou óta nem láttam ilyet összerakott csapatot Londonban.
+1 Ha egy csapatnak ennyi szerencséje van, az nem véletlen!
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
Alcantara
Director del Fútbol

2012.10.30. 13:14:19

A régi rendszerű szavazás esetében elég volt egy 3 hetes kiemelkedő játék a nyári tornán (lásd Cannavaro).

Xavi csodálatos játékos, megérdemelte volna az aranylabdát abban az évben, amikor az első EB győzelme született. Azt követően is volt kiemelkedő éve, de ez nem az idei szezon.

Pár éve más alapon történik a szavazás, főleg, hogy a szakma szavaz, akik a világ legjobb játékosát díjazzák. Sajnálom, hogy Iniesta talán nem nyerheti ilyen módon el, de az vigasztal, hogy a leendő győztes, aki a világ legjobbja még mindíg, nálunk játszik. :lol:
Alcantara
Director del Fútbol

2012.10.30. 13:07:23

Barca_10 írta:
Alcantara írta: Az edzők között én Di Matteonak adnám. Azzal a "gyenge" csapattal Bl döntőt nyerni nem kis teljesítmény volt.
Annak a Chelseanek egész tavasszal Isten fogta a kezét. A Napoli,a Benfica de a Bayern is simán lenullázhatta volna őket. Rólunk ne is beszéljünk 2 meccs alatt 4 kapufa, ziccerek tömkelege és azoknak kihagyása. VdB nyeri szerintem.
"simán lenullázhatta volna"! :(
Sajnos csak a tények szerepelnek, "ha" a labdarúgásban nincs. Ezen az alapon akkor a Barca mostani generációja 5-6 Bl győzelmet kellett volna, hogy elkönyveljen zsinórban.
Lionelm301
Barça B

2012.10.29. 21:53:04

gergo9 írta:Jó persze nem is arra gondoltam hogy ide nem férnek be hanem majd pl a közvetlen élmezőnybe is oda érhetnek Xavi szerintem még dobogóra is holott idén aztán végképp semmi köze sajnos hozzá. Életműdíjként persze bőven megérdemelné akár a győzelmet is.
Iniesta győzelmében bízok elvitte a EB MVP-t vigye ezt is. Messi majd max egy évvel lesz később egyeduralkodó.
Az aranylabda még mindig nem életműdíj. Messi jobban megérdemli. A gólok száma és a rengeteg gólpassza is mutatja, hogy bizony ő volt a legjobb. Xavi egyáltalán nem volt olyan jó.
gergo9
Director del Fútbol

2012.10.29. 20:57:02

Jó persze nem is arra gondoltam hogy ide nem férnek be hanem majd pl a közvetlen élmezőnybe is oda érhetnek Xavi szerintem még dobogóra is holott idén aztán végképp semmi köze sajnos hozzá. Életműdíjként persze bőven megérdemelné akár a győzelmet is.
Iniesta győzelmében bízok elvitte a EB MVP-t vigye ezt is. Messi majd max egy évvel lesz később egyeduralkodó.
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.10.29. 20:54:50

Sanama írta:
átékosok közül akiről tudok nyilatkozni és láttam eleget sem Piqué sem Xavi sem Özil sem Rooney sem Benzema-nak sem Alonso-nak nem volt köze egy aranylabdás teljesítményhez.
valakit oda kell írni.

Ha nem ő fogja kapni az csak azért lesz, mert nem akarnak bohócot csinálni a többiekből, hogy egy 25éves gyerek zsinórban 4x megkapja.
És ennyi. Megfogalmaztad az én véleményemet is! Ez a lényeg!

Kép
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2012.10.29. 20:45:12

átékosok közül akiről tudok nyilatkozni és láttam eleget sem Piqué sem Xavi sem Özil sem Rooney sem Benzema-nak sem Alonso-nak nem volt köze egy aranylabdás teljesítményhez.
valakit oda kell írni.

Ha nem ő fogja kapni az csak azért lesz, mert nem akarnak bohócot csinálni a többiekből, hogy egy 25éves gyerek zsinórban 4x megkapja.
gergo9
Director del Fútbol

2012.10.29. 20:38:32

Gareth Tello írta:
Sergio Agüero (Manchester City and Argentina); Mario Balotelli (Manchester City and Italy); Karim Benzema (Real Madrid and France); Gianluigi Buffon (Juventus and Italy); Sergio Busquets (Barcelona and Spain); Iker Casillas (Real Madrid and Spain); Didier Drogba (Chelsea/Shanghai Shenhua and Ivory Coast); Radamel Falcao (Atletico Madrid and Colombia); Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain/Milan and Sweden); Andrés Iniesta (Barcelona and Spain); Lionel Messi (Barcelona and Argentina); Manuel Neuer (Bayern Munich and Germany); Neymar (Santos and Brazil); Mesut Özil (Real Madrid and Germany); Gerard Pique (Barcelona and Spain); Andrea Pirlo (Juventus and Italy); Sergio Ramos (Real Madrid and Spain); Cristiano Ronaldo (Real Madrid and Portugal); Wayne Rooney (Manchester United and England); Yaya Touré (Manchester City and Ivory Coast); Robin van Persie (Manchester United/Arsenal and Netherlands); Xabi Alonso (Real Madrid and Spain); Xavi (Barcelona and Spain)

The 10-man shortlist for the FIFA World Coach of the Year award

Vicente del Bosque (Spain); Roberto Di Matteo (Chelsea); Sir Alex Ferguson (Manchester United); Pep Guardiola (Barcelona, now unemployed); Jupp Heynckes (Bayern Munich); Jürgen Klopp (Borussia Dortmund); Joachim Löw (Germany); Roberto Mancini (Manchester City); José Mourinho (Real Madrid); Cesare Prandelli (Italy)
Játékosok közül akiről tudok nyilatkozni és láttam eleget sem Piqué sem Xavi sem Özil sem Rooney sem Benzema-nak sem Alonso-nak nem volt köze egy aranylabdás teljesítményhez.
Barca_10
Entrenador del Barça

2012.10.29. 19:34:35

Alcantara írta: Az edzők között én Di Matteonak adnám. Azzal a "gyenge" csapattal Bl döntőt nyerni nem kis teljesítmény volt.
Annak a Chelseanek egész tavasszal Isten fogta a kezét. A Napoli,a Benfica de a Bayern is simán lenullázhatta volna őket. Rólunk ne is beszéljünk 2 meccs alatt 4 kapufa, ziccerek tömkelege és azoknak kihagyása. VdB nyeri szerintem.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Alcantara
Director del Fútbol

2012.10.29. 19:17:24

Ez "csak" egy lista. nincs jelentősége. Egyetlen ott szereplő játékos sem ér fel Messivel. Senki más nem kaphatja, mert ő a világ legjobb játékosa!!! :D

Az edzők között én Di Matteonak adnám. Azzal a "gyenge" csapattal Bl döntőt nyerni nem kis teljesítmény volt.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.10.29. 19:03:36

Na én is kifejteném a véleményemet. Egyre jobban kezd húzni a józan eszem a Messi-Ronaldo-Falcao 3-ashoz, természetesen ugyanilyen sorrendben. :D Első 2 nem is lehet kérdés, de ez a kolumbiai egyszerűen vmi félelmetes. Nálam ő a 3. A legjobb edző nem is lehet kérdés: Jürgen Klopp. Bajnok, kupagyőztes, piszkosul erős riválissal szemben, nem is akármilyen módon. Mourinho, ahogy mondani szokta csak bajnokságot nyert, VDB szereplésénél ez sokkal nagyobb tett, Di Matteo meg egy vicc. Amit elért az Fortuna műve, nem pedig az övé. Az év csapata:
Neuer-Lahm, Sergio Ramos, Boateng, Marcelo/Ashley Cole-Xavi, Yaya Touré, Iniesta-Ronaldo, Falcao, Messi
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Lego
Jugador del Barça

2012.10.29. 18:54:00

Én Iniestának adnám a díjat, bár tény, hogy Messi és Ronaldo is megérdemelné. Mondjuk abban biztos vagyok, hogy akárki is nyeri nagy lesz a felháborodás a másik oldalon...(talán csak Iniestánál nem...bár Mou-t ismerve :roll: )

Az edzőknél nálam csak két ember érdemelné meg igazán...VdB (2010-ben egyértelműen neki kellett volna kapnia, így elég necces) és Di Matteo. Nálam holtverseny...bár a szívem a bajszos felé húz.

Az év csapatában nálam: (4-3-3)
Casillas - Bale (Alba) - Ramos - Chiellini (Puyol) - ? - Iniesta - Y. Touré - Pirlo - Ronaldo - Falcao (RvP) - Messi

Edzőbá: VdB

Hát kövezzetek meg, de jobbhátvédet nem tudok mondani...talán Arbeloa
:) .
A zárójeleseknél Alba nagyot játszott az EB-n, Puyol még mindig Puyol 8) (ha éppen játszik :lol: ) és hát Rvp is lőtt 30 gól a PL-ben.
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.10.29. 18:11:44

recrea írta:Szerintem Messi és VdB nyeri.
Jó lenne, ha az edzőknél Klopp nyerne.
A játékosoknál egyértelmű.

A 23 jelöltből amúgy
- 3 kapus
- 2 védő
- 7 középpályás
- 11 csatár
Ahogy azt már megszokhattuk, támadófölény.
recrea
Llegenda del Barça

2012.10.29. 17:58:34

A névsor jelzi is a színvonalat...tényleg mindegyik nagyszerű focista és világklasszis, de 10 éve nagyon sokan nem fértek volna oda a mai mezőnyből. Legalábbis ilyen éves teljesítménnyel, mint Balotelli, Alonso, Piqué, Rooney, Neuer, Özil vagy Benzema. Némelyik teljesen formán kívül játszotta le ezt az évet.

Neymar az egyetlen, aki nem európai bajnokságban játszik, ill. félig Drogba.

Szerintem Messi és VdB nyeri.

Szerk: Közben gondolkodtam, h kit hiányolok, pl. az említett játékosok helyett: Hummels, Pepe, Reus, Cech, Kagawa, Alaba, Alba, Vidal, Chiellini, Mata (?), Torres (?) - utóbbi kettő a megnyert címek miatt.

És persze Dzsudzsák. :mrgreen:
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára recrea 2012.10.29. 18:38:10-kor.
Válasz küldése