Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez még mindig a világ vicce. Mondjuk szerintem Nedved Aranylabdája is.Alcantara írta:A régi rendszerű szavazás esetében elég volt egy 3 hetes kiemelkedő játék a nyári tornán (lásd Cannavaro).
Egyetértek, volt sokkal jobb szezonja amiért megkaphatta volna. Egyébként én sem sajnálnám tőle, csak fájna a szívem hogy Xavinak is járt volna ilyen alapon valamikor.daffy írta:casillasról sok mindent lehet mondani,de azt nem,hogy jó szezonja volt.
ini-t húzza az eb.jenooo írta:Volt 1 nagy hibája Pepe kiütésénél, meg 3-szor benézett egy szabadrúgást (Barca, Malaga, Villareal), ezen kívül másra nem emlékszem. Ellenben arra igen, hogy csak 1 gólt kapott az EB-n, hogyan védett a horvátok ellen, meg úgy általában. Nem nagyon tudsz még egy kapust mondani, aki jobban teljesített idén, mint ő.casillasról sok mindent lehet mondani,de azt nem,hogy jó szezonja volt.
Falcao meg rengeteg gólt lő (azt hiszem 10 meccsen talált be zsinórban, ez eddig csak Messinek sikerült tavaly), illetve két elég rangos kupát sikerült elhódítania kis túlzással "egyedül". Szerintem ha csak az idei teljesítményt nézzük (ismétlem, csak az ideit), akkor ugyanúgy megérdemelné ő is, mint Iniesta például.
Volt 1 nagy hibája Pepe kiütésénél, meg 3-szor benézett egy szabadrúgást (Barca, Malaga, Villareal), ezen kívül másra nem emlékszem. Ellenben arra igen, hogy csak 1 gólt kapott az EB-n, hogyan védett a horvátok ellen, meg úgy általában. Nem nagyon tudsz még egy kapust mondani, aki jobban teljesített idén, mint ő.casillasról sok mindent lehet mondani,de azt nem,hogy jó szezonja volt.
casillasról sok mindent lehet mondani,de azt nem,hogy jó szezonja volt. falcao pedig termelje csak a góljait ilyen ütemben és jövőre odaérhet az első 3ba,5bejenooo írta:A játékosok közül szerintem Messi-nek és Ronaldo-nak van egyedül esélye, a végeredményt pedig ezek fogják befolyásolni:
- kinek számít a gólok száma.
- kinek számít a megnyert címek száma/minősége.
- kinek számít a "sorsdöntő" meccseken való teljesítmény (bl egyenes kieséses szakasz, classico)
- ki veszi figyelembe az eb-t (ez nyilván csak Ronaldo-ra érvényes)
- kinek ki a szimpatikus
Az első pont alapján Messi a nyerő, a második alapján Ronaldo, a harmadik és az ötödik szubjektív, a negyedik pedig a Ronaldo-ra szavazók táborát gyarapíthatja. Ha ezeket végiggondolja az ember, akkor korántsem lehet kijelenteni, hogy biztosan egyik vagy másik lesz a befutó.
Persze lehet még beszélni Iniesta-ról, Casillas-ról, Falcao-ról, akik szintén hatalmas szezont futnak, de összességében (a fenti szempontokat figyelembe véve) egyikük sem tudja megközelíteni Messi-t vagy Ronaldo-t.
Edzőknél pedig VdB, Klopp, Mou, a többiek említésre sem méltóak idén (Pep és Di Matteo nem volt aktív egész évben).
Sztem arra gondolt, hogy Messi a futballtörténelem (kb. 100-150 év?) legjobb szezonját futotta. De igazából nem csak gólok, hanem a játéka minősége emeli mindenki fölé... Ezt nehéz statisztikai oldalra lefordítani, de ilyen cseleket, passzokat, passzkombinációkat nem tud senki sem csinálni.Lego írta: Itt mire gondolsz konkrétan...én ha jól számolom nyert egy spanyol kupát és...ennyi.
Gólokat lő és döntögeti a rekordokat, de, hogy melyikük lőtt többet (Ronaldo vagy ő), hát én már nem szeretem számolni, az a pár gólos eltérés egyszerűen nevetséges. A tavaly előtti szezonban is sok madridista azzal érvelt, hogy több gólt lőtt Ronaldo, ezért jobb, de ha jól emlékszem akkor csak egy góllal. Ezek ketten együtt lőnek annyit, mint amennyit egy egész csapat 2-3 szezon alatt...innentől kezdve magasról teszek arra, hogy az egyik 80 a másik 70.
Matteo -hoz pedig annyit, hogy elég megnézni a mostani Chelsea-t...Mou óta nem láttam ilyet összerakott csapatot Londonban.
+1 Ha egy csapatnak ennyi szerencséje van, az nem véletlen!
Itt mire gondolsz konkrétan...én ha jól számolom nyert egy spanyol kupát és...ennyi.Szerintem Messinek kell kapnia, mindenben tarolt egyszerűen.
"simán lenullázhatta volna"!Barca_10 írta:Annak a Chelseanek egész tavasszal Isten fogta a kezét. A Napoli,a Benfica de a Bayern is simán lenullázhatta volna őket. Rólunk ne is beszéljünk 2 meccs alatt 4 kapufa, ziccerek tömkelege és azoknak kihagyása. VdB nyeri szerintem.Alcantara írta: Az edzők között én Di Matteonak adnám. Azzal a "gyenge" csapattal Bl döntőt nyerni nem kis teljesítmény volt.
Az aranylabda még mindig nem életműdíj. Messi jobban megérdemli. A gólok száma és a rengeteg gólpassza is mutatja, hogy bizony ő volt a legjobb. Xavi egyáltalán nem volt olyan jó.gergo9 írta:Jó persze nem is arra gondoltam hogy ide nem férnek be hanem majd pl a közvetlen élmezőnybe is oda érhetnek Xavi szerintem még dobogóra is holott idén aztán végképp semmi köze sajnos hozzá. Életműdíjként persze bőven megérdemelné akár a győzelmet is.
Iniesta győzelmében bízok elvitte a EB MVP-t vigye ezt is. Messi majd max egy évvel lesz később egyeduralkodó.
És ennyi. Megfogalmaztad az én véleményemet is! Ez a lényeg!Sanama írta:valakit oda kell írni.átékosok közül akiről tudok nyilatkozni és láttam eleget sem Piqué sem Xavi sem Özil sem Rooney sem Benzema-nak sem Alonso-nak nem volt köze egy aranylabdás teljesítményhez.
Szerintem Messinek kell kapnia, mindenben tarolt egyszerűen.
Ha nem ő fogja kapni az csak azért lesz, mert nem akarnak bohócot csinálni a többiekből, hogy egy 25éves gyerek zsinórban 4x megkapja.
valakit oda kell írni.átékosok közül akiről tudok nyilatkozni és láttam eleget sem Piqué sem Xavi sem Özil sem Rooney sem Benzema-nak sem Alonso-nak nem volt köze egy aranylabdás teljesítményhez.
Játékosok közül akiről tudok nyilatkozni és láttam eleget sem Piqué sem Xavi sem Özil sem Rooney sem Benzema-nak sem Alonso-nak nem volt köze egy aranylabdás teljesítményhez.Gareth Tello írta:
Sergio Agüero (Manchester City and Argentina); Mario Balotelli (Manchester City and Italy); Karim Benzema (Real Madrid and France); Gianluigi Buffon (Juventus and Italy); Sergio Busquets (Barcelona and Spain); Iker Casillas (Real Madrid and Spain); Didier Drogba (Chelsea/Shanghai Shenhua and Ivory Coast); Radamel Falcao (Atletico Madrid and Colombia); Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain/Milan and Sweden); Andrés Iniesta (Barcelona and Spain); Lionel Messi (Barcelona and Argentina); Manuel Neuer (Bayern Munich and Germany); Neymar (Santos and Brazil); Mesut Özil (Real Madrid and Germany); Gerard Pique (Barcelona and Spain); Andrea Pirlo (Juventus and Italy); Sergio Ramos (Real Madrid and Spain); Cristiano Ronaldo (Real Madrid and Portugal); Wayne Rooney (Manchester United and England); Yaya Touré (Manchester City and Ivory Coast); Robin van Persie (Manchester United/Arsenal and Netherlands); Xabi Alonso (Real Madrid and Spain); Xavi (Barcelona and Spain)
The 10-man shortlist for the FIFA World Coach of the Year award
Vicente del Bosque (Spain); Roberto Di Matteo (Chelsea); Sir Alex Ferguson (Manchester United); Pep Guardiola (Barcelona, now unemployed); Jupp Heynckes (Bayern Munich); Jürgen Klopp (Borussia Dortmund); Joachim Löw (Germany); Roberto Mancini (Manchester City); José Mourinho (Real Madrid); Cesare Prandelli (Italy)
Annak a Chelseanek egész tavasszal Isten fogta a kezét. A Napoli,a Benfica de a Bayern is simán lenullázhatta volna őket. Rólunk ne is beszéljünk 2 meccs alatt 4 kapufa, ziccerek tömkelege és azoknak kihagyása. VdB nyeri szerintem.Alcantara írta: Az edzők között én Di Matteonak adnám. Azzal a "gyenge" csapattal Bl döntőt nyerni nem kis teljesítmény volt.
Jó lenne, ha az edzőknél Klopp nyerne.recrea írta:Szerintem Messi és VdB nyeri.