recrea írta:
Az tény, egyszerű statisztika, h a halálbüntetés eltörlése után kevesebb gyilkosság van, tehát egyáltalán nem visszatartó erő. Ennek két oka lehet: az egyik, h a bűnelkövetők mindig abból indulnak ki, h úgyis megússzák a dolgot (általában nem), a másik pedig, h általában a gyilkosság elkövetésénél nem mérlegelnek, nincsenek tudatuknál, nem érzékelik, h mi lehet a következménye.
hogy egy klasszikust idézzek,annak a statisztikának se hiszek,amit én magam hamisítottam.
Amit írsz,hogy abból indulnak ki,hogy úgyis megússzák,az nem alátámasztása a statisztikás mondatodnak,mert akkor pont,hogy több haláleset lenne,ha ebből indulnának ki,hogy úgyis megússzák.
a másik,hogy aki embert öl,annak nincs joga az élethez,hiába mondja ezt a liberális eszme.
Nekem mindegy,csak vérlázító a magyar és az eu-s törvénykezés. ahol pár hónapot ül valaki drogos-ittas közúti baleset okozásáért, helyszín elhagyásért,visszaesőként, akkor nehogy azt gondolja bárki is,hogy ez így jól van. mert nincs. vagy 18 éves takony gyerek halálra gázol valakit, otthagyja,elbújik,aztán megússza azzal,hogy két évre bevonják a jogsit. (ez a mi városunkban történt.)
Ne adja senki,hogy egyszer az én környezetemben történjen ilyen!
Bob,azt megszoktam hogy Te sose értesz egyet már megszokásból velem,de vannak esetek amikor alkalmazni lehetne. nem mindig,de ez a mostani pont ilyen. Nyilván olyankor nem kell senkit kivégezni,amikor nincs elég bizonyíték. De amikor pontosan tudni,hogy ki volt az elkövető akkor igen. Vagy zárják be örökre egy koszos piszkos helyre,és ott éldegéljen. Ne kapjon második esélyt,mert nem fog tudni egy gyilkos élni vele! millióból 1.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."