Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
REMY
Madridista

2012.11.14. 21:24:21

Deus írta: plusz Resident Evil fanoknak:

Biohazard: Damnation

http://www.youtube.com/watch?v=FmUR6f39dg4
http://www.youtube.com/watch?v=E_ZPb_Qf7JY
Blogon már írtam róla --> KRITIKA

+ ha már linkeltetek kisfilmet, akkor belinkelem az oldalam promo videóját, amit az egyik Madridista szerkesztő készített nekem. Szerintem nagyon jó. Egyszerű, de mégis nagyszerű. VIDEÓ
Deus
Boixos Nois

2012.11.14. 21:12:00

Cockneys vs Zombies

http://www.youtube.com/watch?v=eH3p-giK1MU

Tuti megnézem :lol:

plusz Resident Evil fanoknak:

Biohazard: Damnation

http://www.youtube.com/watch?v=FmUR6f39dg4
http://www.youtube.com/watch?v=E_ZPb_Qf7JY
KépKép
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.14. 21:04:20

A próféta (Un prophéte)
Kritika

Nem rossz kis film, talán kicsit régimódi, úgyhogy a Coppola/Mann-fanoknak inkább bejöhet.
Bob, neked is ajánlom, sztem tetszene is, azon felül, hogy egyrészt nincsenek benne hobbitok (:mrgreen:), másrészt francia.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.11.14. 20:03:59

Nos, követvén Faust példáját én is berakok ide egy kisfilmet.
Média órára vt leckénk, ez sült ki belőle, akit érdekel az gyarapítsa a megtekintések számát. Igazából nem nagy film, 1 perc, de nekünk arra elég vt, h a projektre megkapjuk az 5t :D

https://www.youtube.com/watch?v=Qst0dRsHdBg

szerk.:
A végleges verzió, nem sok javítással, de párral azért igen:

https://www.youtube.com/watch?v=CfMouRLmiJE
Faust
Madridista

2012.11.14. 19:42:59

De azért a Hiroshimát is meglehetett nézni 1x.
Egyszer mindent meg lehet nézni, valahogy. :D
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.11.14. 17:39:24

Bob_Marley írta:Zongoralecke volt amúgy az egyik lehetséges ajánlásom, de végül Szerelmem Hiroshima lett :D
Hát nagyobb sikered lett volna :mrgreen:

Amúgy FKba elviekben holnap zárul le a jelentkezés, szóval aki akar még jelentkezhet!

Illetve ez szól az "állandó" tagoknak, akik eddig nem tették meg, de elvárjuk, pl te Bob :)
REMY
Madridista

2012.11.14. 17:36:54

Bob_Marley írta:Zongoralecke volt amúgy az egyik lehetséges ajánlásom, de végül Szerelmem Hiroshima lett :D
Eltudtam volna viselni, ha azt ajánlod :D Már úgyis megakartam nézni, de mindig elmaradt. De azért a Hiroshimát is meglehetett nézni 1x.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.14. 17:30:53

kanty írta:Más:

http://www.origo.hu/filmklub/blog/ossze ... ekete.html

Azért nem gondoltam, hogy egy Ken Park, vagy a Jolie-Banderas jelenet kimarad. :)

Matyi ezt ne nyisd meg, kicsit korhatáros. :P
Zongoralecke volt amúgy az egyik lehetséges ajánlásom, de végül Szerelmem Hiroshima lett :D
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.11.14. 17:26:32

Más:

http://www.origo.hu/filmklub/blog/ossze ... ekete.html

Azért nem gondoltam, hogy egy Ken Park, vagy a Jolie-Banderas jelenet kimarad. :)

Matyi ezt ne nyisd meg, kicsit korhatáros. :P
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Varatrix
Director del Fútbol

2012.11.14. 17:04:49

Stalkyard írta: B.aszki azért egy figyelmeztetést nyomhatnál, mielőtt elkezdesz spoilerezni.
Jogos! Ezer bocsánat.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.11.14. 16:49:32

Varatrix írta:
Ted

Ez a film édeskevés! Nálam fordítva van ahogy a többségnek. Minden ellenérzésemet félre kelett tennem a Family Guy alkotóival szemben hogy ezt a filmet végignézzem. (Egész életemben a Simpsonok feleltek szociális fejlődésemért.) De ezt a filmet a 90 perces vígjáték kategórából is kirívóan gyengének találtam. A legtöbben legalább is van történet. Itt a legnagyobb "eksön" a medve elrablása volt amit kb 15 perc alatt lerendeztek. Majd a végén egy egészen röhejesre sikeredett elméletileg "drámai" jelenet amikor szegény Ted a halálán van. :shock: Az a pont tetőzte csak igazán az élvezeteket. Szerintem nincs egy jól megfogalmazott, idézhető poén az egészbe.
B.aszki azért egy figyelmeztetést nyomhatnál, mielőtt elkezdesz spoilerezni.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.14. 16:39:59

miihii írta:Ennyit számít a név, a "márkajelzés".
Én azért remélem, hogy ha sokáig erőltetik ezt, akkor az emberek előbb-utóbb kiábrándulnak ebből is, és rájönnek, hogy egy (általában gyakorlatilag kamu) produceri névtől nem kell csodát várni.
Mint ahogy az sem véletlen, hogy most már ezeket a rendezős/produceres márkákat nyomják, mert valamikor a 90-es évek táján rájöttek ugyanígy az emberek, hogy egy film nem attól lesz jó, hogy Schwarzenegger vagy Tom Hanks játszik benne (kivéve Kevin Spacey :D ), úgyhogy a színészmarketinggel fel is hagytak szépen.
Imdb/Rottentomatoes és egyéb filmkritikai oldalak ázsiója is kezd szépen nőni, szóval talán előbb-utóbb rákényszerülnek a stúdiók, hogy végre jó filmeket csináljanak.

veb: én nem sok Family Guyt láttam, talán nem is véletlenül, mert nem dobtam el az agyam attól a kb. 1,5-2 résztől, amit elkaptam a TV-ben.
Mondjuk én fura vagyok ilyen szempontból, a Simpsonst is képes vagyok faarccal végignézni (egyébként bármennyire is értem, én semmilyen szarkasztikus humoron nem vagyok képes nevetni), viszont nemrég meg egy Futurama-n röhögtem halálra magam (jó is, hogy eszembe jut, azt lehet, hogy nézni fogom)
kanty
Llegenda del Barça

2012.11.14. 16:35:57

Kicsit hozzászólva sjd vígjáték kontra többi műfajhoz:

Szerintem a vígjátékot a többi műfajjal semmilyen szinten nem lehet összehasonlítani. Nagyon kényes műfaj, talán a legnehezebb ott minőségi munkát összehozni. A humor legtöbb embernél teljesen mást takar, ami nekem humoros az másnak sértő, vagy talán undorító és fordítva.

Most ha úgy összeszámolnám kb. lenne 5 vígjáték, ami megnevetettet és még kb. 5-10, amire azt mondom, hogy voltak benne jó poénok. A többi számomra unalmas, sőt inkább a szánalmas kategóriába tartozott. Éppen ezért nincsenek is nagy elvárásaim az ilyen filmekkel szemben, mert tudom magamról, hogy engem elég nehéz megnevettetni. Viszont nem mondom azt, hogy ezért maga a műfaj gyengébb lenne. Valahogy a vallással tudnám összehasonlítani. Senkinek sincs joga, hogy megmondja a másiknak, hogy mibe higgyen vagy mibe ne. Pont így a vígjátékoknál sem tudja az egyik a másikra az ízlését ráerőltetni.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Varatrix
Director del Fútbol

2012.11.14. 16:24:38

Ted

Ez a film édeskevés! Nálam fordítva van ahogy a többségnek. Minden ellenérzésemet félre kelett tennem a Family Guy alkotóival szemben hogy ezt a filmet végignézzem. (Egész életemben a Simpsonok feleltek szociális fejlődésemért.) De ezt a filmet a 90 perces vígjáték kategórából is kirívóan gyengének találtam. A legtöbben legalább is van történet. Itt a legnagyobb "eksön" a medve elrablása volt amit kb 15 perc alatt lerendeztek. Majd a végén egy egészen röhejesre sikeredett elméletileg "drámai" jelenet amikor szegény Ted a halálán van. :shock: Az a pont tetőzte csak igazán az élvezeteket. Szerintem nincs egy jól megfogalmazott, idézhető poén az egészbe.

Aki szerette attól bocs! Én sem szeretem ha leszólnak egy számomra kedves filmet, de nálam ez kiverte a biztosítékot. Főleg annak fényében hogy kb az "évtized legjobb vígjátéka" meg ilyeneket halottam az emberektől. Lehet a magas elvárások is minuszba vitték az élvezhetőségét.[/code]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Varatrix 2012.11.14. 17:07:09-kor.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
visca el barca
Presidente del Barça

2012.11.14. 15:41:30

lui1698 írta:Ezért volt nekem gyenge a Ted. FamGuy-nál egy 20 perces részen kb. 5ször annyit röhögök, mint az egész film alatt.
épp kérdezni akartam, hogy ha nekem bejött a ted akkor megéri nekiállni a family guynak?

megnéztem a durr durr és csókot, hát még a haláli hullák hajnalánál is szörnyűbb volt, kb 5 részletben néztem meg. az a baj a vígjátékokkal, hogy folyamatosan nevettetniuk kellene h lekössön, mert a sztorik annyira gyengék h önmagukban nem visznek el egy filmet. ebben is probaltak valami érdekes, csavaros történetet elsütni, de nagyon nem jött át. ma még meglesem a trancsirakat, és annyi. be is fejeztem őket. :D maradok dumb és dumbernél :D
lui1698 írta:Tim Burton hiánypótlást tartok épp.

Mára terveztem vagy a Halott menyasszonyt vagy a Sweeny Todd-ot. Még eldöntöm estig. :)
én nem vagyok nagy tim burton fan, de barmelyiket is választod nem tudsz mellélőni.
épp a filmklubbos cabaret kapcsán irtam h utálom az ilyen énekelgetős cuccokat, de a sweeney todd valami félelmetes, nagyon toptoptop film, láttam már vagy 100x :D

expendables 2 megérkezett a fővárosi könyvtárba
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
miihii
KHAL

2012.11.14. 15:33:02

sjd írta: Nem is az ötletekkel, inkább az igénytelenséggel van a bajom, ld. a Másnaposok alapjában véve egy különleges és baromi jó vígjáték volt, aztán a készítői azóta is ebből próbálnak megélni, és semmi értelmeset nem tettek le az asztalra. (És hozzá kell tennem, hogy még így is megkajálták az összeset, ez sem kis probléma)
Persze, h megkajálják, mert ugye a közönségsiker Másnaposokhoz kötik őket, így szinte garantáltnak érzik a hahotát, mert az nagyot ütött. Mint ahogy pl Eddie Murphy filmjei is mekkora garanciát jelentenek elvileg, de sztem már nem két éve borzasztó filmekben szerepel. Pedig őt is a nagy nevetésekhez köti az ember, így hajlamos még a mai napig is a régi idők miatt tutira venni, h állat lesz a filmje, de én pl már meg sem tudnám mondani mikori volt az utolsó tényleg igazán vicces filmje. Az újabbakat (Üresfejű, Ezer szó, Norbit) megpróbáltam azért, de ki is nyomkodtam, mert ultragáz és egy végtelenül erőltetett, összetrógerolt produkciók sztem.

De ilyen közönségcsalogató pl az a reklám, h "a Fűrész rendezőjét/ írójától/ készítőitől/ producereitől/ sminkesétől/ takaritónénijétől/ ..." szárazó filmet dobnak ki. Naná, h ad neki egy esélyt az ember, mert "fú, hát akkor tuti jó lesz". Aztán meg jön a pofáraesés, h nem mind arany, ami fénylik. De akkorra már kifizetted a mozijegyet, uh késő bánat.

Bár sokszor az is előfordul, h pont az ilyen "garanciák" miatt hajlamos az ember felértékelni a látottakat és egy ismeretlen szerzőtől származó, annál jobb filmet pedig lehúzni.

Ennyit számít a név, a "márkajelzés".
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.14. 15:31:11

Ne is mond, a Másnaposokat én nagyon bírom, de 2 meg az a másik film a szakállas csókával katasztrófa volt.

Ezért volt nekem gyenge a Ted. FamGuy-nál egy 20 perces részen kb. 5ször annyit röhögök, mint az egész film alatt.

más:

Tim Burton hiánypótlást tartok épp.

Tegnap megvolt a Nagy Hal, ami aranyos volt meg minden, de nem egy nagy szám.
Mára terveztem vagy a Halott menyasszonyt vagy a Sweeny Todd-ot. Még eldöntöm estig. :)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.14. 15:07:36

lui1698 írta:Az is gond lehet a vígjátékoknál, hogy mostanában gyártott és vígjátéknak szánt filmek (nálam legalább is), egyre többször inkább drámaiak, mint viccesek. (Fifti-fifti, Érintetetlenek.... )
Sztem tényleg mind2 csak számodra volt vígjáték, mert ezek dramedy-k alapból, és nem is abból a célból írják őket, hogy fetrengve röhögj a földön. :wink: :)
lui1698 írta:Meg azért jó vígjáték színészekből se áll épp jól se halivíd, se más ország.
Anno azért volt egy csúcson pörgő Jim Carrey, Eddie Murphy, Martin Lawrence, Matthew Perry. Most meg itt van estonkácsör meg mr. görbeorr, akiket kiegészítenek az ukrán csajjal aztán mehet az idétlenkedés.
Az biztos, hogy Jim Carrey-re elég volt ránézni, és röhögtünk, de azért a forgatókönyveket nem ők írták/írják. (Carrey-n kívül meg egyébként a többi felsoroltat nem tartom ekkora faktornak, Murphy pl. mindig is irritált) Nem is az ötletekkel, inkább az igénytelenséggel van a bajom, ld. a Másnaposok alapjában véve egy különleges és baromi jó vígjáték volt, aztán a készítői azóta is ebből próbálnak megélni, és semmi értelmeset nem tettek le az asztalra. (És hozzá kell tennem, hogy még így is megkajálták az összeset, ez sem kis probléma)
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.14. 14:31:41

Az is gond lehet a vígjátékoknál, hogy mostanában gyártott és vígjátéknak szánt filmek (nálam legalább is), egyre többször inkább drámaiak, mint viccesek. (Fifti-fifti, Érintetetlenek.... )
Persze, vannak bennük humoros meg aranyos részek, de inkább a dráma vonal dominál bennük.

Meg azért jó vígjáték színészekből se áll épp jól se halivíd, se más ország.
Anno azért volt egy csúcson pörgő Jim Carrey, Eddie Murphy, Martin Lawrence, Matthew Perry. Most meg itt van estonkácsör meg mr. görbeorr, akiket kiegészítenek az ukrán csajjal aztán mehet az idétlenkedés.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
REMY
Madridista

2012.11.14. 14:11:16

Trancsírák
KRITIKA

aki esetleg még nem látta :wink:
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.14. 13:20:52

lui1698 írta: Amúgy a vígjátékok szerintem annyira nem vészesek. Mármint azért jön ki évente pár normális darab, a gond az, hogy az ilyen erőltetett szrokból, mint pl. a Diktátor 1000 jön melléjük.
Másnaposok, Borat, Tapló télapó, Vaskabátok, Zombieland.... ezek elég durca kis filmek az elmúlt évekből.
Jön ki pár normális darab, de hol van ez a többi műfajhoz képest?
Azért ha belegondolsz mondjuk egy "jó vígjátékok 2011-ben" vs. "jó drámák 2011-ben" számszerűsített összehasonlításba, egy 0:10 simán lenne...
Nekem kb. a 2009-es Másnaposok/Zombieland (nem tudom, melyiket láttam később) volt az utolsó film, amin nem csak úgy fel-felnevettem, hanem tényleg szinte végigröhögtem. Azóta meg semmi, még animációs filmek is humorosabbak voltak ebben az időszakban, mint bármi más. Idén 21 Jump Street nem volt rossz, de nem ez a szint, a Safety Not Guaranteed meg bármennyire is jó, nem egészen ez a műfaj. És ennyi.

lui1698 írta:Úgy nézem, hogy idén ismét érdemes lesz megnézni az Oscar filmeket talán. (tavaly nálam totál kuka volt az egész, ilyen ff baromságokkal inkább hagyjanak engem)
The Master, Argo, Hobbit?, Lincoln, Hitchcock, Nyomorultak....
Mondjuk az utolsó 3 nálam tipikus Oscarra készített film, és annyira érdektelen számomra, hogy az hihetetlen. (életrajzi, életrajzi és klasszikus sztori, ezzel belőlem ki is halt mindenfajta várakozás velük kapcsolatban)
Az első feléhez viszont hozzácsapnám még a Cloud Atlast, nekem titkos befutóm az év filmje jelöltre.

(btw tavaly sztem az egész év kuka volt, idén alapból brutális a felhozatal ahhoz képest. De jövőre is lesz egy pár érdekes alkotás, és érdemes azt figyelni, hogy elkezdték borzalmasan erőltetni a sci-fit, lassan már minden második 2013-as produkció ebből a műfajból van)
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.14. 12:28:39

sjd írta:lui, te meg ananász vagy :P
Hát pedig nem is... :D

Amúgy a vígjátékok szerintem annyira nem vészesek. Mármint azért jön ki évente pár normális darab, a gond az, hogy az ilyen erőltetett szrokból, mint pl. a Diktátor 1000 jön melléjük.
Másnaposok, Borat, Tapló télapó, Vaskabátok, Zombieland.... ezek elég durca kis filmek az elmúlt évekből.

Kicsit szerintem hanyagolni kellene halivúdban az ilyen milakunis-timberlake filmeket (őket inkább küldjék át az mtv-hez bohóckodni), és ráfeküdni a tényleg normális filmekre ebben a műfajban is.

Amúgy már annyira várom az Argo-t, hogy hihetetlen. Olvastam egy kritikában, hogy annak ellenére, hogy kicsit amerikai a film, Affleck már-már easwood-i szinten dolgozott a kamera előtt/mögött.

Úgy nézem, hogy idén ismét érdemes lesz megnézni az Oscar filmeket talán. (tavaly nálam totál kuka volt az egész, ilyen ff baromságokkal inkább hagyjanak engem)
The Master, Argo, Hobbit?, Lincoln, Hitchcock, Nyomorultak....
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.13. 19:48:33

messideco írta:Dani, amúgy ajánlom az Éjféli expresz c. filmet, na az odab... rendesen (ha börtönös filmek érdekelnek)
Midnight Express rajta van a 300-as (inkább most már 300+os) watchlistemen. :D De azért köszi.

Viszont van két elég érdekes trailerem:
Warm Bodies
Erre először azt hittem, h vmi nyálas Twilight-hasonmás lesz, de ez így eszméletlen nagy állatságnak néz ki. :D
The Host
Na ez viszont annyira Twilight-klón, hogy ugyanaz az írónő alkotta, de nagyon bizonygatják, hogy ez jó. Viszont Andrew Niccolhoz sok mindent meg nem kell fűzni 8)
Deus
Boixos Nois

2012.11.13. 19:45:26

messideco írta: Más:
engem olyan film érdekelne, amiben a test és a lélek harmóniája van ábrázolva, vagy a küzdelem ennek eléréséhez, ilyen buddhista filozófia cuccok, és nem muszáj távol-keleti film legyen, sőt. :) Olyanokra gondolok pl. mint a Békés harcos útja
Tavasz, Nyár, Ősz, Tél... és Tavasz
"Senki sem mentes az évszakok hatalmától, azok évenkénti születési, fejlődési és hanyatlási ciklusától. Még az a két szerzetes sem, akik a hegyekkel körülvett tavacska mellett osztoznak egy remetelakon. Az évszakok változása nem csak a természetre, hanem a benne élő emberekre is erős hatást gyakorol. Felpezsdít, energiával tölt meg, sebeket gyógyít és elmélkedésre késztet. Az öreg szerzetes vigyázó szemei előtt, egy gyermekből lassan fiatalember lesz, aki megtapasztalja az ártatlanság elvesztését, amikor a játék kegyetlenségbe torkollik... a szerelem ébredését, amikor egy nő belép zárt világukba... a féltékenység és a megszállottság gyilkos hatalmát... a megváltás árát... a tapasztalat adta felvilágosodását. Éppúgy, ahogyan örök az évszakok váltakozása, úgy lesz a remetelak mindig a lélek otthona a jelen és az örökkévalóság között lebegve."

Bin-Jip: Lopakodó lelkek (bár ez inkább romantikus dráma, de mégis van valami a filmben)
"Egy hajléktalan fiatalember minden reggel motorjával járja a várost, és szórólapokat tesz ki a házak ajtajára, hogy este betörjön oda, ahol nincsenek otthon - azaz nem mozdították el a kitett hirdetéseket. A célja nem a vagyonszerzés, mindössze szállást keres, ahol meghúzhatja magát éjszakára. A fiú a "szíves vendéglátásért" cserébe még fizet is, hiszen másnap reggeli távozása előtt kimos, kitakarít és megjavítja az elromlott háztartási gépeket. Az élete akkor változik meg gyökeresen, amikor találkozik egy gyönyörű és gazdag nővel, aki tönkrement, boldogtalan házasságban él. A fiú később megmenti a nőt a férj karmai közül. Kettejük egészen furcsa kapcsolata kezdődik el ekkor. Szótlanul járják a nagyváros utcáit, s ugyanazt a rituálét folytatják ketten, mint addig a fiú csinált egyedül. Nem szólnak egymáshoz, nem szólnak máshoz sem, mégis hihetetlen mélységű kapcsolat alakul ki közöttük, amely többet ér minden szónál. A rendező hihetetlen érzékkel és fantasztikus képekkel ábrázolja ezt a különleges, megható, lenyűgöző kapcsolatot."

Ennyi jutott eszembe most. Az elsőt ajánlom nagyon.
messideco írta:Gattaca :wink:
Imádom azt a filmet. 8) Hatalmasat játszik benne Jude Law.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Deus 2012.11.13. 19:49:05-kor.
KépKép
messideco
Presidente del Barça

2012.11.13. 19:27:41

Dani, amúgy ajánlom az Éjféli expresz c. filmet, na az odab... rendesen (ha börtönös filmek érdekelnek)

Más:
engem olyan film érdekelne, amiben a test és a lélek harmóniája van ábrázolva, vagy a küzdelem ennek eléréséhez, ilyen buddhista filozófia cuccok, és nem muszáj távol-keleti film legyen, sőt. :) Olyanokra gondolok pl. mint a Békés harcos útja
Kép
"And my heart will leave you never."
Válasz küldése