Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Sanama
Llegenda del Barça

2012.11.16. 17:43:01

zalazs88 írta:En szerintem nem rossz ez az uj palya. Csuszkalnak a vrsenyzok rendesen ahogy nezem most a p1et. es itt szerintem megint mclaren foleny lesz ismet mert hamilton 500-600tizeddel jobb mint a tobbiek.

Szerk: vettel nyerte a p1et 1:38:1
500 tized? :D az kemény, mit építettek neki? :twisted:
zalazs88
Barça B

2012.11.16. 17:29:16

En szerintem nem rossz ez az uj palya. Csuszkalnak a vrsenyzok rendesen ahogy nezem most a p1et. es itt szerintem megint mclaren foleny lesz ismet mert hamilton 500-600tizeddel jobb mint a tobbiek.

Szerk: vettel nyerte a p1et 1:38:1
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.11.16. 16:37:33

ozsimiki írta: + egy érdekes nyilatkozat:

http://www.f1hirek.hu/f1/20121109-f1-wh ... -megy.html
Válasz rá:
http://f1vilag.hu/hirek/hamilton-nem-bantam-meg-semmit

Amúgy ez nagyon jó dolog, hogy korlátozzák a DRS használatot, alapból be is kellene tiltani edzéseken. Előzések miatt találták ki, akkor mi értelme van máskor használni.

Már régebben is volt róla szó, de tényleg hihetetlen, hogy Tilke tervezi az összes új pályát, egyik unalmasabb, mint a másik. Ez az amerikai is... Biztos vagyok benne, hogy vannak sokkal jobb ötletek más tervezőktől.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
REMY
Madridista

2012.11.16. 16:21:37

Eazzy írta: Néztem pályabejárót, rengeteg a gyors kanyar, így vélhetően RB pálya lesz brutális fölénnyel.
Első szektor mindenképp Red Bull fölény, aztán jön a 2. és a 3. szakasz, ahol van a többieknek keresnivalójuk. Nekem első ránézésre tetszik a pálya. + tetszik a szintkülönbség is, amit észrevehetünk.

De amúgy undorodom a Tilke pályáktól. számomra egyik sem versenypálya.... hanem inkább hullámvasút.
StickyFingaz
Capitá del Barça

2012.11.16. 16:17:04

Az összes Tilke pálya a Red Bullnak fekszik.
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.11.16. 15:32:51

ozsimiki írta:http://www.f1hirek.hu/f1/20121116-f1-be ... latat.html

http://www.f1hirek.hu/f1/20121116-f1-uj ... ellen.html

ismét mindent meg fognak tenni,hogy letaszítsák őket a trónról, remélem csak jövőre sikerül MAX...

nyílt titok,hogy a Ferrari többek között azért gyenge az időmérőn (versenytempójuk a RedBullokéhoz fogható), mert ott bárhol használhatnak DRS-t, és az ő kocsijuk ezáltal kevésbé lesz stabil a gyorsabb kanyarokban, mint pl a bikáké. Futamon más,mert ott többnyire egyenes szakaszon van DRS.

+ egy érdekes nyilatkozat:

7végén ne feledjétek, Austini nagydíj!

A pálya olyan, mintha 4-5 meglévő pályából tették volna össze, remélem Vetteléknek feküdni fog!
Néztem pályabejárót, rengeteg a gyors kanyar, így vélhetően RB pálya lesz brutális fölénnyel.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.16. 15:05:28

http://www.f1hirek.hu/f1/20121116-f1-be ... latat.html

http://www.f1hirek.hu/f1/20121116-f1-uj ... ellen.html

ismét mindent meg fognak tenni,hogy letaszítsák őket a trónról, remélem csak jövőre sikerül MAX...

nyílt titok,hogy a Ferrari többek között azért gyenge az időmérőn (versenytempójuk a RedBullokéhoz fogható), mert ott bárhol használhatnak DRS-t, és az ő kocsijuk ezáltal kevésbé lesz stabil a gyorsabb kanyarokban, mint pl a bikáké. Futamon más,mert ott többnyire egyenes szakaszon van DRS.

+ egy érdekes nyilatkozat:

7végén ne feledjétek, Austini nagydíj!

A pálya olyan, mintha 4-5 meglévő pályából tették volna össze, remélem Vetteléknek feküdni fog!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
PCsabi
aka Game90

2012.11.09. 21:42:26

Legnagyobb forma az ember :mrgreen:

Szujó Zoltán
Kimi ma 500 polot kuldott a Lotus-kozpontba, ezzel a felirattal: "Leave me alone, I know what I'm doing".

Kép
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
piton
Capitá del Barça

2012.11.09. 09:52:37

Lement a fiatal pilótáknak tervezett tesztelés, de a lényeg igazából most nem is ők, hanem a csapatok, mert a Red Bull ott volt így tudott tesztelni a Ferrari nem.
Persze kérdés, h miket teszteltek, esetleg már jövő évi alkatrészeket, vagy akár olyanokat amiket még az utolsó két futamon betudnak vetni, mindenesetre jól jött így az utolsó futamok előtt.
http://sportgeza.hu/forma1/2012/11/08/r ... -tesztkor/

Nem mellesleg a McLaren és a Lotus is ott volt és tesztelt.
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.11.07. 19:25:46

Ozsi!

Tudom, hogy az idézeted mire utalt, de azzal én is egyet értek, összességében tényleg hátrányt szenvedett, de ugyanakkor egy nagyon peches szituációból a lehető legjobban jött ki, több dolognak köszönhetően, amit ő nagyszerűen ki is használt.

Az említett részt pedig pont azért emeltem ki, mert Hamilton nyilatkozatára kitér, ugyanakkor utána bedob egy ilyet, mintha ő is ezzel értene egyet.

Legyen egy kis vidámabb téma is:

Kimi aranyköpései:
...
Kimi, mit lehet csinálni Finnországban? KIMI: " Hát nyáron lehet horgászni, meg szexelni. Nos, télen a horgászat kiesik."
...
Kérdés: Kimi, hogy működtek a gumik? Kimi: "Gurultak, mint általában."
...
Milyen a szingapúri pálya? Kimi Räikkönen: "Valahol szélesebb, valahol szűkebb. Attól függ, hogy melyik szakaszon vagyunk."
...
"Egy alkalommal-10 körrel a verseny vége előtt- majdnem elaludtam. Megzavartak és kizökkentem a koncentrációból. Blokoltam a kerekeket, melynek következtében kicsit szélesen vettem a 3-as kanyart. Még rádió nélkül is tudtam, hogy azt mondják: Kimi, ébresztő!"
...
"Nem vagyok alkoholista, csak elég idős ahhoz, hogy azt csináljak amit akarok."
...
Kimi, mit tudsz mondani az ötödik rajthelyről? Kimi Räikkönen: "Azt, hogy az az ötödik hely a rajtrácson."
...
"Nem azoké a siker, akik sohasem buktak el, hanem azoké, akik elbuktak, és ismét felálltak belőle."
...
Kérdés: A pilóták számára a sisakjuk különleges jelentéssel bír. Számodra mit jelent a sajátod? Räikkönen: Azt, hogy megvédi a fejem.
...
Milyen a kapcsolatod Peter Sauberrel? Olyan mintha az édesapád, az apósod vagy ... lenne? Kimi Räikkönen: "Ő a főnököm."
...
Kimi: "Michael itt van? Én még nem láttam őt...melyik lelátón ül?" Riporter: "Miért ülne lelátón..?" Kimi: "Mert akkor integethetnék neki.."
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.11.07. 19:09:32

A dolgoktól függetlenül azért azt a Vettel-imádók is beláthatják,hogy a pech mellett azért a futamon szerencséje volt sokszor,vagy jól jött ki a dolgokból.
Ezt szerintem nem lehet elvitatni,meg azt sem,hogy a cikkíró is kiemeli,hogy két komolynak mondható előzése volt. a többiek bóják voltak,ezt ti is beláthatjátok.

"szinte biztosan Alonso előtt végzett volna".
nah az ilyen feltételezések miatt vérzik el a cikk,mert ilyen kijelentést nem lehet tenni,egy a témában elvileg hiteles,jártas cikkírónak.
Ilyen feltételezéseket pl bárki tud kreálni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
piton
Capitá del Barça

2012.11.07. 18:52:10

Remek cikk, egy hiteles, a témában jártas írótól. Ajánlott mindenkinek elolvasni! :wink:

Egy másik örömteli hír:
http://sportgeza.hu/futball/2012/11/07/ ... r_nagydij/

Támogatom én is az átépítést, szükség van több előzési pontra, igazából a jelenlegi célegyenes se elegendő előzésekre, még nyitott DRS-el is alig tudtak előzni. (Max a Ferrari a HRT-ket)
Kíváncsi vagyok az új nyomvonalra, hova raknak még egy hosszabb egyenest.
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.11.07. 18:13:30

Mindig elolvasom ezeket a "Görbe Tükör" című írásokat és általában nagyrészt egyet is értek az író véleményével, de már az ezelőtti se tetszett igazán, ez pedig tényleg elfogultra sikerült (különösen a stílus nem fogott meg), persze a tényekkel nem lehet vitatkozni, de ő nem csak azokról írt (most minden egyes dologba részletesen belemenni nem fogok, mert az nagyon hosszú lenne, meg annyira nem is érdekel), persze azért ebben is sok igazság van. Viszont a hozzászólásokban volt néhány olyan gondolat, amit hasonlóan látok.

Egy dolog csak, amit megemlítek: "Pedig hihetetlen pech, hogy a Red Bull tankjában 150 milliliternyi benzin hiányzott a mintavételhez kötelező egy literből. Egy F1-es autó ekkora mennyiséget durván 200 méter alatt fogyaszt el, amit átlagos tempóban kb. 4-5 másodperc alatt tesz meg a levezető kör során, tehát elég lett volna ennyivel korábban eljutnia a motor leállításáról szóló parancsnak Vettelhez, hogy megússza a büntetést. "Eszünk ágában sem volt ilyen ostoba módon kimérni a benzint a szinte nulla nyereségért" - mondta később. "Szerintem ez az eset más volt, mint Lewisé Barcelonában. Az ő autójába akkor szándékosan kevés üzemanyagot töltöttek, ezért állt meg a bokszba igyekezve, a miénkben viszont elvileg benne kellett volna lennie a szükséges mennyiségnek, valamiért mégsem volt ott." -Ehhez hozzáfűzni sem kell semmit, főleg az RB nyilatkozat nevetséges.

Hát igen, de a cikk idézete tőlem nem az RB nyilatkozat miatt fontos, sok nyilatkozat nevetséges, pl Hamiltoné is, az, hogy miért, pedig még a cikk is részletesen kitárgyalja :) Szerintem sem kellett volna RBéknek felhozni Hamiltont, de a cikk egyáltalán nem erről szól, a többi a lényeg. Ozsi

Tetszik ez a hozzáállás :) :
http://www.youtube.com/watch?v=lvksdE2Z ... r_embedded

Fiatalok tesztjének első napját Kevin Magnussen, másodikat Antonio Félix da Costa nyerte. Mondjuk én Robin Frijns teljesítményét követem jobban, WSR-ben is neki drukkoltam inkább.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.07. 17:17:34

Tényeket ír le, mind a futammal, mind Vettel pályafutásával kapcsolatban. Részletesen.

Persze cáfolni nem tudod, inkább az alábbi komoly mondattal reagálsz :D

el lehet dönteni, hogy melyikben van valami a kettőnk postja közül :D bár biztos lesz olyan, aki nagy Vettel ellenesként, több tartalmat lát a tiédben :)

megjegyzem, a cikk nem húzza le se Alonso,se Hamilton tudását, sőt...csak bizonyos megjegyzéseikre ad elég valószínű magyarázatot, de ez csak a cikk egyik része, a sok közül. Mondom el lehet olvasni, aztán megcáfolni azt a részt amivel nem értesz egyet, persze legalább olyan részletesen, és megalapozva, mint a cikk írója. Hajrá!
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.11.07. 16:51:50

Mintha ez szentírás lenne, nem pedig valakinek a véleménye :lol:
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.07. 15:58:18

Ezt még Mihunak:

"Abszurd azzal vádolni, hogy csak a sors kegyéből lett harmadik Abu-Dzabiban, hiszen eleve súlyos balszerencsével, önhibáján kívül került a mezőny végére. Annyiban persze valóban jól jött ki neki a lépés, hogy - ha a márkatársait nem soroljuk az ellenfelei közé - tizennégy éles előzést hajtott végre a pályán, de az áldozatai között csak két élversenyző, Grosjean és Button szerepelt. A többieket a bokszban hagyta le, vagy maguktól kerültek mögé. Vettelnek összességében mégsem mázlija, hanem éppenséggel pechje volt a hétvégén, ha abból indulunk ki, hogy a rejtélyes benzinmizéria nélkül szinte biztosan Alonso előtt végzett volna, tovább növelve a pontelőnyét. A Safety Carok sem adtak vissza neki mindent, amitől a benzinügy megfosztotta.

http://www.f1hirek.hu/f1/20121107-f1-a- ... tukor.html

az egész cikket pedig érdemes elolvasni, jó hosszú, de talán páran elgondolkodnak, mielőtt legközelebb elkezdenek köpködni. Bár akiknek csak az a céljuk, el sem olvassák, hisz könnyebb úgy...
Kép
zalazs88
Barça B

2012.11.07. 14:20:03

Eazzy írta:Na ez WTF:
http://img.imgur.com/sbeeM.gif?1
ez mi a franc?
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.11.07. 13:42:46

ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.06. 15:14:33

Misi megint komoly érvekkel cáfoltad meg amit írtam.

Ha szerinted nem nagyobb pech az, hogy boxból rajtolt,így nem volt reális esélye,hogy növelje előnyét az összetettben, mint szerencse az,hogy a versenyen 3 pontos hátrányt szedett csak össze, akkor jó.

:D ha nincs hiba/Vettelre nézve pech/, akkor növeli előnyét, így meg csökkent. Mi a jobb?

ennyire hogy lehet valaki betorzult. Ha hasonlókat írnál, akkor nem is baj, ha hanyagolod ezt a topikot, ha visszatérsz régi önmagadhoz, és megpróbálsz tényszerűen írni, akkor hiányozni fogsz. cső
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2012.11.06. 15:01:02

Na asszem utoljára olvastam be ebbe a topicba :) Vettel csak peches lehet, Alonso meg csak szerencsés. Ami Vettelnél pech, az Alonso-nál nem. Ami Alonso-nál szerencse, az Vettelnél nem. Vettelnél minden meg van magyarázva. További jó fórumozást mindenkinek :)
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.06. 14:08:01

S.Agüero írta:„Hihetetlen, hogy miként is zárkózott fel. Ezzel a legszerencsésebb versenyzőnek kellett lennie a Forma-1-ben.” – mondta a BBC-nek Hamilton.

Vitába nem akarok belemenni. Nemrég leírtam a véleményemet egy elég hosszú hsz-ben, ha érdekel valakit lapozzon vissza 5-6 oldalt. :wink:
Úgy ahogy van, butaság. Illetve Hamilton szombatról miért nem ír?

Lehet,h vasárnap szerencsésen alakultak a körülmények (megjegyzem felesleges két SC-vel számolni, mert 1el többször volt a boxban, így még1x teljesen utolsóként kellett elkezdenie feljönni)

Nálam a pech oldal azért még is csak nagyobb, hiszen ahelyett, hogy magabiztosan növelte volna az előnyét (ő 3.ként rajtolt volna, ALonso 7.ként), 3 ponttal Alonso csökkentette azt. Vasárnapból kihozta a maxot, de mindent összevetve ez negatív 7vége volt neki, hiszen olyan pályán nem növelte az előnyét, ahol lehetett volna, amiről ő ugye nem tehetett, hibázni sem hibázott. Szóval illene mindkét részét megvizsgálni a dolgoknak, MEGINT CSAK.

Tudom, hogy csapatsport, is ha hibázik a csapat, akkor a pilóta is megfizet, de a pilóta erről még nem tehet. Vagy ha ezt szó nélkül hagyjuk, és legyintünk rá, akkor tegyük arra is, hogy ez meg az összeakadt, és kiestek, amiért jött az SC.
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.11.05. 18:27:23

Kimi amúgy megint egész hétvégén epic volt :D

Futam közben szólnak neki, hogy melegítsed a gumikat, erre a válasz, hogy: "oké, oké, nem látjátok, hogy azt csinálom, nem kell mindig emlékeztetni"

Aztán a dobogón szokás szerint először ivott, bár nem ízlett neki nagyon, nem volt benne alkohol :D

De a legjobb amikor azt mondja: "Nyertem. És akkor mi van? Most megyünk és berúgunk a csapattal mint az állat" :D
"Majd egy ponton megpróbálok hazajutni" :D

Zseniális forma ez az ember.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.05. 17:54:54

„Hihetetlen, hogy miként is zárkózott fel. Ezzel a legszerencsésebb versenyzőnek kellett lennie a Forma-1-ben.” – mondta a BBC-nek Hamilton.

Vitába nem akarok belemenni. Nemrég leírtam a véleményemet egy elég hosszú hsz-ben, ha érdekel valakit lapozzon vissza 5-6 oldalt. :wink:
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.11.05. 03:47:46

ozsimiki írta:Scooby, ne nézd végig, leírom mi a vége: Vettel 3. kiestek előle 21en.
Nem is akartam végig nézni, így is emlékszem, csak azért a 2 és a tényleges szám között is van különbség. Azért nem Vettel hibája, hogy a többiek kiestek, ne értsd félre.

Egyébként Di Resta Vettel előtt jött ki az első SC alatt, így ő is a mezőny végéről 9. lett, 20 másodperccel Vettel mögött, neki is ugyanúgy jól jöttek a kiesések és az SC-k, de attól még ez is szép a nem túl acélos FI-vel.
miihii
KHAL

2012.11.04. 22:44:06

Én a két tábor között állok, illetve mindkettőben és azt gondolom, h nincsen olyan eget verően nagy difi közöttük/tetek. Mindenki mondogatja a saját vesszőparipáját a másikkal szemben. Alonso a mákostészta, Vettel az "űrhajós". Én meg mindkettőhöz bólogatok, mert tényleg durva az a széria, ahogy Alo elől eltűnnek a riválisok és az sem gyenge, amilyen domináns verdával gurigázik a német.
Mindenki hajtja a magáét, így ezek a viták lényegében kioltják egymást, azaz országos döntetlen :D

Ozsi!

Ha a modelled alapján írnának, akkor nem lenne ugyanilyen keserű a szád íze?
"Vettel igen jó futamon van túl, szépen jött előre.... bár hatalmas mákja volt, h annyian kiestek előle és a SC-ok is megtalálták."

bocsi,hogy ebbe reagálok, de ez tényleg nem ér meg egy új postot, csak annyit, hogy ez nagy túlzás lenne, mert hatalmas máknak akkor nevezném azt,h kiesett előle pár versenyző, ha őket komoly feladat lett volna leelőzni. (csak Hamit igen)
(Alo-Valencia történetnél ez igaz, mert Vettel mindenkit állva hagyott, jött az SC, és megfőtt a generátor) SC mák volt, szót nem írnék ha ez mellé szépen végre elismernék azok is a tudását, akik szerint nem tud előzni, és csak a pole-ból tud versenyezni. nah kitárgyaltuk, továbbra is azt érzem, hogy Alonso jóval többször van elismerve, az meg,h a mák szó is többet szerepel nála, hát ez van, szerintem Vettel többet van a pech oldalon, ami a Bikák hibája többnyire. nah jóéjt :D Ozsi

Na menjél te.... aludni, h abba az egy nyamvadt szóba belekötsz :mrgreen:

Tehát megkapnád az elismerését, meg a tényközlést is. Amitől a lényeg nem sokat változik, csak oda lenne biggyesztve az általad kért elismerő szó is. De gondolom akkor sem esne jól, ahogy ez le is lenne nullázva. Mint ahogy Alo elismerése az adott futam után, amikor jól jön fel, aztán meg napokon keresztül oltjátok egymást és hússzor le van írva, h mekkora máker a spanyol. Akkor lényegében ugyanott vagytok, csak esetleg nem egy adott post-on, mondaton belül.

Ezért érzem én is úgy, h az egyik mag 19, a másik egy híján 20. Mindkét oldal csavarja egy kicsit a saját szájíze, igaza érdekében, amire jön a replika és így tovább, megspékelve esetleges túlzásokkal.

Azt meg csak tényleg a te érdekedben mondom, h ne vedd ennyire komolyan, ha vki nem áradozik Vettelről. Mert írod, h ő is, mint Hami meg Alo ugyanúgy kiautózza a maximumot. De sztem éppen abban rejlik a különbség és az összekülönbözés alapja, h a német srácnak nem is kell a maximum közelében, a határon autóznia a sima győzelemhez vagy előretöréshez. Persze nem azt mondom, h sosem kellett kinyomnia a padlólemezt, de tényleg annyival jobb vas van alatta az elmúlt években, h (sarkítva) maximum a saját szórakoztatására kell kinyomnia a szemét. (Kicsit erre hajazott Hami ominózus nyilatkozata is és az "ellentábor" is ezt sugallja számomra.) És szintén nem azt mondom, h ez Vettel vagy akárki hibája, mert kb ugyanaz, amit a Brown-ok csináltak az ő évükben. Annyival a mezőny előtt voltak, h kényelmes autókázással nyertek. "Szerencséjükre" csak egy évig, mert máskülönben ugyanígy kapták volna az ívet, ahogy egy idő után emlékeim szerint ki is lettek kezdve a kezdeti össznépi szimpátia után, amit a váratlanságuk okozott. Ahogy a RB is. Első évben még nem szúrtak szemet, amikor Vettel VB lett, aztán másodikra már kezdődött a tánc.

És még annyi, h ez nem ellened irányul, csak azok alapján jutottak eszembe, amiket írtál, mivel kifejtetted az álláspontodat már elég hosszasan az ügyben.

És Hami szurkolóként elfogulatlanul mondom ezeket, mivel egyformán nem kedvelem Alot és Vettelt, így egyik pártjára sem fogok állni.

Am javaslom itt a többségnek is ezt. Szurkoljatok Hamiltonnak és akkor nem kell itt hadakoznotok, egyöntetűen szidhatjátok mindkettőt :P És rá aztán még azt sem mondhatjuk, h mákos :mrgreen:
ozsimiki írta: Aztán akkor azt olvashatjuk évekig, hogy hát a Ferrarival könnyű VB-t nyerni :D
Ilyet sosem fogsz olvasni. Maximum azt, h igen szépen teljesített a ferkával, de ismét nem tudott a nyomába érni a Merciben szárnyaló Hamiltonnak 8)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Válasz küldése