Sajnálnám, ha távozna, még akkor is, ha nem élete formájában van. Mondjuk 10-15 perc meccsenkénti játékidővel nem is várom el, hogy formába lendüljön.
El kell dönteni a csapatnál, hogy mit akarunk. Szélsőket vagy középcsatárokat Messi mellé.
Ha szélsőket akarunk, mint Sánchez vagy Tello - de én még Pedro-t is ebbe a kategóriába sorolnám - akkor "el kell nézni" nekik a kapu előtti sorozatos bénázást, elvégre nem befejező emberek, de ki kell emelni a mezőnymunkájukat (akinél ki lehet). Megjegyzem, idén Pedro összesen 7 gólpassznál tart, Sánchez 5-nél, Tello 4-nél, a góljaik száma Pedro: 2, Sánchez:1, Tello:4. (Minden tétmeccset figyelembe véve.) Tőlük ilyen játék várható, ha nagyon elkapják a fonalat, akkor esetleg 15 gól körül termelhetnek, de ez a maximum. Pedro-ról tudjuk, hogy ő esetleg kicsit többre is képes lenne. Ez esetben a gólokat Messin kívül a középpályásoktól illetve néha egy felfutó bekktől várhatja a csapat.
Ha viszont középcsatárokat teszünk Messi mellé, akkor először is meg kell értenünk, hogy a mezőnyben ők nem fognak tudni olyan teljesítményt nyújtani, mint a szélsők, viszont a ziccereket sorban be fogják rúgni. Villa statisztikáját lentebb leírtam, nem kell magyaráznom a különbséget: 8 gól, 3 gólpassz idén. Azt láthattuk az első szezonjában, hogy Villa képes 20 gól fölött is termelni ebben a játékrendszerben is, ha megkapja a lehetőséget, ahogy Henry is képes volt 20 gólnál többet lőni 2008/09-ben. Ebben az esetben Messi mellett belép még legalább egy olyan ember, akiben mindig benne van a gól, így nem kell a védőkre vagy a középpályásokra hagyatkozni - ettől függetlenül nyilván lőhet gólt középpályás vagy szélső védő is.
A két variáció közül én az utóbbit támogatnám, mert nem hiszem, hogy jót tesz a csapatnak, ha még inkább Messi-függő lesz góllövés tekintetében. Messi is ember, ha ő gyengébb napot fog ki, vagy éppen olyan az ellenfél, aki meg tudja őt fogni, akkor is kell lennie még egy olyan embernek, aki nem puskázza el a kidolgozott helyzeteket. Ilyen ember pedig előbb lesz Villa mint Sánchez (akinek a képességeit én mondjuk megkérdőjelezném, persze nem ebben a topicban). Én csalódott leszek, ha Villa-t elküldjük, ugyanúgy, ahogy Eto'o elküldésénél is az voltam, illetve úgy hiszem, hogy a kupákban ez döntő tényező lesz, és nem a javunkra.