Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én arra gondoltam, h lévén erről a körről van szó, az szavazzon, aki ebben a körben benne van. Aki kiszállt az előzőből bármilyen okból, vagy már nem akarta folytatni utána, annak egyelőre semmilyen beleszólása nincs sztem.kanty írta:itt arra értettem, aki legalább az előző körben részt vett. Amíg nincs szabály, főnök, minden leszögezve, addig nem hiszem, hogy az újak jönni akarnak.
Jobban belegondolva az őstagok fogják megválasztani. Őstag kicsit túlzó volt, itt arra értettem, aki legalább az előző körben részt vett. Amíg nincs szabály, főnök, minden leszögezve, addig nem hiszem, hogy az újak jönni akarnak.sjd írta:
szerk.szerk.:Ez sztem nem feltétlenül fair (és demokratikus) a többiekkel szemben, mindenkinek ugyanannyi joga van megválasztani a főnököt. Inkább azt mondanám, hogy ezt a választást ismételjük meg minden kör előtt, hosszabb távon így egyébként is mi fogunk túlsúlyba kerülni.kanty írta:Azt szerintem az őstagok kellene megválasszák, mármint azok, akik a következőben is részt akarnak venni.
Az a baj, hogy idáig is túl sokat hagyatkoztunk arra, hogy majd az ajánló ezt és ezt fogja csinálni és az úgy lesz. És pont az bizonyosodott be, hogy ezt nem lehet. Pl. Ha Huni utánaolvas egy-két véleménynek, akkor látta volna, hogy az emberek 90%-át ki lehet kergetni a világból a Szerb filmmel, de ezt nem tette / figyelmen kívül hagyta.kanty írta: Az első részre is reagálnék. Ha valaki nem biztos a dolgában, akkor nem nagy cucc utána lehet olvasni. Így kiugrik az ajánló egy lépcsőfokot. Mert maga néz utána a dolgoknak, ahelyett, hogy megkér valaki mást és majd az utána olvas és az elolvasottakat leírja az ajánlónak.
Ez esetben inkább szavazzunk a doc-ban, azt úgy is csak mi érjük el, egymás szavazataival meg remélhetőleg nem fogunk manipulálni.kanty írta: Nekem is ez jutott eszembe. Valamelyik modi remélem, ha itt jár, akkor kiteszi. Aztán pár napot hagyjuk, szavazzon a nép.
Remélhetőleg brahiból senki se fog szavazni.
Ez sztem nem feltétlenül fair (és demokratikus) a többiekkel szemben, mindenkinek ugyanannyi joga van megválasztani a főnököt. Inkább azt mondanám, hogy ezt a választást ismételjük meg minden kör előtt, hosszabb távon így egyébként is mi fogunk túlsúlyba kerülni.kanty írta:Azt szerintem az őstagok kellene megválasszák, mármint azok, akik a következőben is részt akarnak venni.
Nekem is ez jutott eszembe. Valamelyik modi remélem, ha itt jár, akkor kiteszi. Aztán pár napot hagyjuk, szavazzon a nép.lui1698 írta:Erről nem kéne egy szavazás?
Úgy nézem, hogy 3 ötlet van; Danié, kanty-tyé, és veb-é.
Fejlécbe ki lehetne tenni, plusz egy negyedik opciót is, azoknak akiknek egyik se jó, és inkább kifejtenék a topicban.
Ha lui megkérdezi, akkor szerintem sokan nem WA-t választanak, mert tőle elég sok ember a falra tud mászni. De tudom ez csak egy példa.sjd írta: 1. Sok közös van az én javaslatommal ebben, de sztem ez a verzió valamennyire megkötné az ajánló kezét, mert igazán különleges filmet nem tudna ajánlani. Ha lui mondjuk legutóbb megkérdezi, hogy egy animációs izraeli dokumentumfilmet kérünk, vagy mondjuk egy Woody Allent, egyértelműen mindenki az utóbbira voksolt volna. Szükségszerűen a kommerszebbet választaná mindenki, ami nem lenne feltétlenül baj, de sztem a filmklub lényegét valamennyire elvenné. Én úgy gondolom néha kifejezetten jól sült el a látókor-tágítás, csak kezdtünk a ló túloldalára átesni. Sztem nem a különlegességeket kéne kiszorítani, hanem a szélsőségeket kigyomlálni.
akkor frissítésképpen a teljes idézet a madridistáról:sjd írta: 2. Ezzel a verzióval a minőség szempontjából vannak fenntartásaim. Pl. lehet h lenne két jó ázsiai film, de abból csak egyet lehet, viszont németből meg nincs, úgyhogy abból meg egy rosszabb kerül be. Meg sztem vitás kérdéseket szülne, hogy akkor a fenti két ázsiai ajánlásból kié kerüljön be stb.
(Ugyanakkor a változatosságnak jót tenne, csak rengeteg gyakorlati problémát szül)
Sztem feltétlenül nem kell ismernie behatóbban az adott művet, én egy leírás és 2-3 imdb-review alapján 90%-os pontossággal megmondom, hogy mennyire fog tetszeni nekem és a klubtagoknak. De nyilván az ajánló is tud dönteni, hogy a főnök szavai mennyire helytállóak.kanty írta: Ahhoz, hogy véleményt mondhasson szükséges ismernie a filmet, ami nem mindig fog megtörténni. Persze leírás, utánaolvasás után is mondhat véleményt, de azt nem tartom igazán szerencsésnek.
1. Sok közös van az én javaslatommal ebben, de sztem ez a verzió valamennyire megkötné az ajánló kezét, mert igazán különleges filmet nem tudna ajánlani. Ha lui mondjuk legutóbb megkérdezi, hogy egy animációs izraeli dokumentumfilmet kérünk, vagy mondjuk egy Woody Allent, egyértelműen mindenki az utóbbira voksolt volna. Szükségszerűen a kommerszebbet választaná mindenki, ami nem lenne feltétlenül baj, de sztem a filmklub lényegét valamennyire elvenné. Én úgy gondolom néha kifejezetten jól sült el a látókor-tágítás, csak kezdtünk a ló túloldalára átesni. Sztem nem a különlegességeket kéne kiszorítani, hanem a szélsőségeket kigyomlálni.kanty írta: Két megoldást tudok elképzelni.
Az egyik, hogy miden ajánló két filmmel jön. Az ajánlás után lesz 1-2 nap, hogy megszavazzuk melyik film legyen a végleges, aztán pedig 5-6 nap annak az egy filmnek a megnézésére. Itt természetesen logikus, hogy az ajánló nem két egyforma filmet hoz. Többség döntene, így remélhetőleg nem lenne fanyalgás egy-egy film miatt.
A másik a már VEB által is felhozott kategorizálás. Ez szerintem kicsit bonyolult lenne, de ez sem kivitelezhetetlen.
A másodvélemény oké, azt adom.sjd írta:Az, hogy kapsz egy másodvéleményt.kanty írta: Ha nem hallgatok, akkor mi értelme?
Tképpen rosszul is fejeztem ki magam, mert nyilván a főnök nem annyit mondana, hogy "rossz ajánlás"/"jó ajánlás", hanem elmondaná az előnyeit és hátrányait.
Ez éppenséggel lehet az, hogy ilyen gusztustalan filmet nem kéne ajánlani, vagy az is, hogy ez a mű túl ismert vagy hogy zsinórban ne legyen már 3 ázsiai/50-es évekbeli/vígjáték stb.. De sztem többen voltunk olyan dilemmában, hogy 2-3 film közül mit ajánljunk, ebben is segítene.
Innentől kezdve meg nincs értelme annak, hogy "hallgatni rá"
Az, hogy kapsz egy másodvéleményt.kanty írta: Ha nem hallgatok, akkor mi értelme?
Ha nem hallgatok, akkor mi értelme? Ha nem hallgatsz, akkor már valamilyen konfliktus. Ha bejön a többieknek a film, akkor a főnök hozzáértését lehet megkérdőjelezni. Ha pedig az ajánló makacs, akkor ő kapja meg a magáét.sjd írta:Sztem semmilyen megkötést nem jelentene, nem lenne kötelező hallgatni a főnökre. Ugyanakkor rávilágítana egy-két dologra, amely az ajánlónak esetleg meg sem fordult a fejében.kanty írta: Csak én ezt kéz megkötésnek érzem kicsit. Éppen ezért mondtam a szavazós dolgot.
Ha jól tudom ezek általában januárban vannak, ezért is kezdődik a tanítás csak februárban. Legalábbis akiket én ismerek, mindenek így kezdődik. Tehát februárig kéne megalkotni a filmklub szabályzatát és bele lehet csapni a lecsóba. Februárban már én tudnék jönni. Ha arról van szólui1698 írta:Ezek az egyetemi vizsgák mennyire egységesek amúgy?
Mármint kanty is írta valahol, hogy vizsgái lesznek, szóval, ha ez sokaknak okoz gondot, akkor majd után kezdjük el és akkor már többen ráértek gondolom.
Sztem semmilyen megkötést nem jelentene, nem lenne kötelező hallgatni a főnökre. Ugyanakkor rávilágítana egy-két dologra, amely az ajánlónak esetleg meg sem fordult a fejében.kanty írta: Csak én ezt kéz megkötésnek érzem kicsit. Éppen ezért mondtam a szavazós dolgot.
Én 17-én megyek utoljára vizsgázni. De mondjuk nekem ilyen szempontból a nov-dec. eleje is elég zűrös volt, mert akkor is volt tennivaló, speciel mostanában a téli szünet miatt jobban ráértem.lui1698 írta:Ezek az egyetemi vizsgák mennyire egységesek amúgy?
Csak én ezt kéz megkötésnek érzem kicsit. Éppen ezért mondtam a szavazós dolgot. Plusz, akkor egy-egy körre lenne kb. 10 nap, ami igen baráti, mondom úgy, hogy nekem és gondolom többeknek most következik a vizsgaidőszak.lui1698 írta:Nem átnézné, csak pü-ben konzultálnának az ajánlóval, hogy melyik filmet lenne érdemes ajánlani inkább.kanty írta:Én azzal nem értek egyet, hogy egy személy átnézi, hogy mi mehet át a rostán és mi nem. Bár vannak közülünk olyanok, akik nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, de nem hiszem, hogy valaki annyira mindenki felett állna. S amúgy is ebből csak zűrzavar lenne.
Én is nem egyszer csináltam még az esőben vagy a másodikban kurdt-tal, és többek között ennek köszönhetitek, hogy a Könyörteleneket kaptátok és nem egy két órás iráni feliratos drámát. (komolyan)
Ha nem lenne vizsgaidőszak, akkor elképzelhető, hogy csatlakoznék, de most nem szeretném túlvállalni magam, mert ott van a Madridista klub is.visca el barca írta:
ez 7 ember. ha 2-3 megbízható tag lenne (remy, fószt vagy akár fcb8, carlos, whatever) akkor látnám az egésznek valamiféle értelmét.
Nem átnézné, csak pü-ben konzultálnának az ajánlóval, hogy melyik filmet lenne érdemes ajánlani inkább.kanty írta:Én azzal nem értek egyet, hogy egy személy átnézi, hogy mi mehet át a rostán és mi nem. Bár vannak közülünk olyanok, akik nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, de nem hiszem, hogy valaki annyira mindenki felett állna. S amúgy is ebből csak zűrzavar lenne.
Itt meg van ilyen...visca el barca írta: 2. ajánlás - meg lehet nézni a madridistát, ott nincs korlátozva semmi, és csak nagyon nagyon ritkán van olyan film, amit a közeg 90%-a nem vesz be.
Nem akartam elbagatellizálni, csak nekem kicsit furcsa volt, hogy egyes emberek stílusára panaszkodsz ilyen "ezen röhögnöm kell" jellegű felütések és folytatások után. És nagyon is "én tudom az igazságot, ti meg nem" szaga volt, ezt nem egy alkalommal láttam, még ha természetesen nem is mindig ez a hsz-eid tartalma.jelwaz írta:Nem, jól ellene lehet böfögni a stílus miatt és el lehet bagatellizálni a dolgot (most nem konkrétan erre a párbeszédre értem, szerintem ez általános jelenség, és nem csak a fórumon).
Ez így van, sok dologgal még én is egyetértettem (sőt, én még propagáltam is a változásokat a kör előtt, csak nem volt rá igény). Sztem inkább úgy látta mindenki, hogy nagy bajok nincsenek, a klub alapvetően működik.jelwaz írta:Én azt gondolom, hogy még mindig az első lépés a cél megfogalmazása. Az már redukálna a kiugrók számát. Aztán lehet gondolkodni a többin. Lehet, hogy szükséges lenne egy limit is, hogy hány résztvevővel indulhat az egész. Vagy az ajánló 2-3 filmet ajánl, amiből meg kell szavazni, hogy melyik legyen a végső ajánlása. És előre kell tisztázni minden kétdést. Pölö, hogy hány filmmel lehet elmaradni, és azt szigorúan is kell venni. Ha valaki kiesik filmklubból, azért az nem egyenértékű azzal mintha meghúznak egy tárgyból. Szóval egy kicsit merevebb hozzáállás itt még elfogadható. Persze ezt majd akkor, ha van még rá igény, már senki sem annyira lelkes, ahogy látom.