EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.04. 16:54:22

kanty írta:itt arra értettem, aki legalább az előző körben részt vett. Amíg nincs szabály, főnök, minden leszögezve, addig nem hiszem, hogy az újak jönni akarnak.
Én arra gondoltam, h lévén erről a körről van szó, az szavazzon, aki ebben a körben benne van. Aki kiszállt az előzőből bármilyen okból, vagy már nem akarta folytatni utána, annak egyelőre semmilyen beleszólása nincs sztem.
Persze feltéve h ez a kör áll még (én így értelmeztem) és nem kezdünk egy teljesen újat. Mert akkor sztem a tagfelvétel lenne az első dolog.

(azt meg olvasd egy légyszi, amit a szavazással kapcsolatban írtam az előző hsz közepe felé)
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.04. 16:50:17

sjd írta:
szerk.szerk.:
kanty írta:Azt szerintem az őstagok kellene megválasszák, mármint azok, akik a következőben is részt akarnak venni.
Ez sztem nem feltétlenül fair (és demokratikus) a többiekkel szemben, mindenkinek ugyanannyi joga van megválasztani a főnököt. Inkább azt mondanám, hogy ezt a választást ismételjük meg minden kör előtt, hosszabb távon így egyébként is mi fogunk túlsúlyba kerülni.
Jobban belegondolva az őstagok fogják megválasztani. Őstag kicsit túlzó volt, itt arra értettem, aki legalább az előző körben részt vett. Amíg nincs szabály, főnök, minden leszögezve, addig nem hiszem, hogy az újak jönni akarnak.

Amúgy doc-hoz csak az férhet hozzá ugye, aki már volt tag? Erre értettem az őstagot, de félreérthető voltam.

Na, de akkor szavazzon a nép.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.04. 16:35:28

kanty írta: Az első részre is reagálnék. Ha valaki nem biztos a dolgában, akkor nem nagy cucc utána lehet olvasni. Így kiugrik az ajánló egy lépcsőfokot. Mert maga néz utána a dolgoknak, ahelyett, hogy megkér valaki mást és majd az utána olvas és az elolvasottakat leírja az ajánlónak.
Az a baj, hogy idáig is túl sokat hagyatkoztunk arra, hogy majd az ajánló ezt és ezt fogja csinálni és az úgy lesz. És pont az bizonyosodott be, hogy ezt nem lehet. Pl. Ha Huni utánaolvas egy-két véleménynek, akkor látta volna, hogy az emberek 90%-át ki lehet kergetni a világból a Szerb filmmel, de ezt nem tette / figyelmen kívül hagyta.
Én is ezért kérdeztelek meg múltkor titeket, mert bizonytalan voltam, hogy az érdekesebb ajánlásom mennyire lesz megosztó. (és csak hogy a másikhoz kapcsolódjak, ti akkor a kommerszebbet választottátok)

A többivel sztem nagyjából konszenzusra jutottunk, jöjjön a szavazás.
De sztem egyelőre az elnökválasztáson essünk túl, mert kellene ő is a többi lebonyolításához.
kanty írta: Nekem is ez jutott eszembe. Valamelyik modi remélem, ha itt jár, akkor kiteszi. Aztán pár napot hagyjuk, szavazzon a nép.
Remélhetőleg brahiból senki se fog szavazni.
Ez esetben inkább szavazzunk a doc-ban, azt úgy is csak mi érjük el, egymás szavazataival meg remélhetőleg nem fogunk manipulálni.
(Bocs, ha a doc-os szavazás nem egyértelmű, úgy gondoltam, hogy a nevek azt mutatnák, hogy ki mire szavaz, így elkerülhető az, hogy valaki többször szavazzon, ill. tudjuk, h ki nem szavazott még
De meg lehet oldani anonim módon is, csak át kéne h variáljam)

szerk.szerk.:
kanty írta:Azt szerintem az őstagok kellene megválasszák, mármint azok, akik a következőben is részt akarnak venni.
Ez sztem nem feltétlenül fair (és demokratikus) a többiekkel szemben, mindenkinek ugyanannyi joga van megválasztani a főnököt. Inkább azt mondanám, hogy ezt a választást ismételjük meg minden kör előtt, hosszabb távon így egyébként is mi fogunk túlsúlyba kerülni.
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.04. 16:35:11

lui1698 írta:Erről nem kéne egy szavazás?

Úgy nézem, hogy 3 ötlet van; Danié, kanty-tyé, és veb-é.

Fejlécbe ki lehetne tenni, plusz egy negyedik opciót is, azoknak akiknek egyik se jó, és inkább kifejtenék a topicban.
Nekem is ez jutott eszembe. Valamelyik modi remélem, ha itt jár, akkor kiteszi. Aztán pár napot hagyjuk, szavazzon a nép.
Remélhetőleg brahiból senki se fog szavazni.

Szerk:

Igen sjd ötlete nekem is tetszik. Akkor kérlek csináld meg. Persze párhuzamosan mehet a főnök választás is. Azt szerintem az őstagok kellene megválasszák, mármint azok, akik a következőben is részt akarnak venni.
Csak így nehéz, ha négyen beszéljük meg a dolgokat. :P
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kanty 2013.01.04. 16:39:28-kor.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.04. 16:28:58

Erről nem kéne egy szavazás?

Úgy nézem, hogy 3 ötlet van; Danié, kanty-tyé, és veb-é.

Fejlécbe ki lehetne tenni, plusz egy negyedik opciót is, azoknak akiknek egyik se jó, és inkább kifejtenék a topicban.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.04. 16:26:01

sjd írta: 1. Sok közös van az én javaslatommal ebben, de sztem ez a verzió valamennyire megkötné az ajánló kezét, mert igazán különleges filmet nem tudna ajánlani. Ha lui mondjuk legutóbb megkérdezi, hogy egy animációs izraeli dokumentumfilmet kérünk, vagy mondjuk egy Woody Allent, egyértelműen mindenki az utóbbira voksolt volna. Szükségszerűen a kommerszebbet választaná mindenki, ami nem lenne feltétlenül baj, de sztem a filmklub lényegét valamennyire elvenné. Én úgy gondolom néha kifejezetten jól sült el a látókor-tágítás, csak kezdtünk a ló túloldalára átesni. Sztem nem a különlegességeket kéne kiszorítani, hanem a szélsőségeket kigyomlálni.
Ha lui megkérdezi, akkor szerintem sokan nem WA-t választanak, mert tőle elég sok ember a falra tud mászni. De tudom ez csak egy példa.
Nem értem, hogy miért kötné meg az ajánló kezét? Két filmet ajánl, amiből a többség választ. Nem egy ember mond róla véleményt, hanem az egész klub. Így szerintem jobban elérnénk azt, hogy olyan filmek legyenek, amik a többségnek tetszenek, ha tetszik a többségnek, akkor megy gördülékenyen a filmklub. Én pedig jelenleg ezt szeretném.

Miért választaná a kommerszebbet? Én egyáltalán nem vagyok ebben biztos. És, ha azt választja azt sem tartom problémának, szerintem jelenleg a legfontosabb, hogy ismét belendüljön az egész, ha ehhez már kommersz film kell, akkor üsse kő. Inkább az elején, ha szükséges bevállalok pár felkapottabb filmet.

Az első részre is reagálnék. Ha valaki nem biztos a dolgában, akkor nem nagy cucc utána lehet olvasni. Így kiugrik az ajánló egy lépcsőfokot. Mert maga néz utána a dolgoknak, ahelyett, hogy megkér valaki mást és majd az utána olvas és az elolvasottakat leírja az ajánlónak.

Összegezve. Én demokratikusabbnak tartom a két film, majd szavazunk majd az lesz az ajánlás módszert. Az ajánló sincs szerintem így megkötve, de mellette a tagok is valamilyen szinten beleszólhatnak.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.04. 16:18:12

[quote="visca el barca"][/quote]
Alapvetően tényleg tetszik az ötlet, csak pl. itt is úgy vagyok, hogy dokumentumfilmből és vígjátékból (főleg 2-t utóbbiból) borzalmasan nehéz jót találni. És sztem lehet, hogy másnak is lennének hasonló fenntartásai, mással kapcsolatban.

Szóval ez sztem akkor működik, ha nagyon sok munkával, nagyon aprólékosan egy minden tekintetben kielégítő listát rakunk össze.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.01.04. 16:08:22

sjd írta: 2. Ezzel a verzióval a minőség szempontjából vannak fenntartásaim. Pl. lehet h lenne két jó ázsiai film, de abból csak egyet lehet, viszont németből meg nincs, úgyhogy abból meg egy rosszabb kerül be. Meg sztem vitás kérdéseket szülne, hogy akkor a fenti két ázsiai ajánlásból kié kerüljön be stb.
(Ugyanakkor a változatosságnak jót tenne, csak rengeteg gyakorlati problémát szül)
akkor frissítésképpen a teljes idézet a madridistáról:

lenne egy ötletem a köv körrel kapcsolatban. annyira szeretek belugatni a dolgokba :grin:

szoval, lehetne egy kicsit izgalmasabbá tenni a dolgokat. odáát is javasolni akartam, de tul kevesen vagyunk hozzá

szoval a kövi körben ugy beszéltétek meg hogy heti egy film lesz. lesz gondolom vagy 30 jelentkező, meg vagy 12-13 kör. lehetne kategoriákat csinálni

ázsiai
skandináv
francia
angol
spanyol
egyéb európai (vagy akár magyar)
2 thriller/horror
2 vígjáték
2 dráma
doksi film

ez 13 kör lenne

mindenki aki jelentkezik a klubra, felírná magát kettő tetszőlegeshez, amelyik neki teszik és mindegyik kategorianal sorsolnád az ajánlót. aztán lehet valaki mondjuk a skandinávhoz is vígjátékot ajánl, de az akkor is skandi kategoriaba menne

és akkor lenne mindenféle film, sokkal színesebb lenne az egész. sztem sokaknak tetszene az ötlet :smile:

....
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.04. 15:49:43

kanty írta: Ahhoz, hogy véleményt mondhasson szükséges ismernie a filmet, ami nem mindig fog megtörténni. Persze leírás, utánaolvasás után is mondhat véleményt, de azt nem tartom igazán szerencsésnek.
Sztem feltétlenül nem kell ismernie behatóbban az adott művet, én egy leírás és 2-3 imdb-review alapján 90%-os pontossággal megmondom, hogy mennyire fog tetszeni nekem és a klubtagoknak. De nyilván az ajánló is tud dönteni, hogy a főnök szavai mennyire helytállóak.
Ugyanakkor én inkább azt pártolnám, hogy több opcióval menjünk hozzá, valamint ne csak közvetlen az ajánlást megelőzően. Ahogy emlékszem, elég kevés ember volt a klub története során, aki mondjuk a kör kezdetétől egy határozott elképzeléssel rendelkezett volna, hogy mit akar ajánlani.

Ennek a módszernek éppen az lenne a lényege, hogy semmilyen tekintetben nem kötné meg az ajánló kezét, mert végső soron övé lenne a döntés, és ha kitart amellett, hogy sorban az 5. üzbég szatírát beteszi, akkor megteheti. Ugyanakkor sztem mégis kiszűri a szélsőségeket, és az ajánló a klub heves reakciója láttán fog meglepődni, hogy lehet h ez a film mégsem tetszik senkinek.

De hogy a Te ötleteidre is reagáljak:
kanty írta: Két megoldást tudok elképzelni.
Az egyik, hogy miden ajánló két filmmel jön. Az ajánlás után lesz 1-2 nap, hogy megszavazzuk melyik film legyen a végleges, aztán pedig 5-6 nap annak az egy filmnek a megnézésére. Itt természetesen logikus, hogy az ajánló nem két egyforma filmet hoz. Többség döntene, így remélhetőleg nem lenne fanyalgás egy-egy film miatt.

A másik a már VEB által is felhozott kategorizálás. Ez szerintem kicsit bonyolult lenne, de ez sem kivitelezhetetlen.
1. Sok közös van az én javaslatommal ebben, de sztem ez a verzió valamennyire megkötné az ajánló kezét, mert igazán különleges filmet nem tudna ajánlani. Ha lui mondjuk legutóbb megkérdezi, hogy egy animációs izraeli dokumentumfilmet kérünk, vagy mondjuk egy Woody Allent, egyértelműen mindenki az utóbbira voksolt volna. Szükségszerűen a kommerszebbet választaná mindenki, ami nem lenne feltétlenül baj, de sztem a filmklub lényegét valamennyire elvenné. Én úgy gondolom néha kifejezetten jól sült el a látókor-tágítás, csak kezdtünk a ló túloldalára átesni. Sztem nem a különlegességeket kéne kiszorítani, hanem a szélsőségeket kigyomlálni.
2. Ezzel a verzióval a minőség szempontjából vannak fenntartásaim. Pl. lehet h lenne két jó ázsiai film, de abból csak egyet lehet, viszont németből meg nincs, úgyhogy abból meg egy rosszabb kerül be. Meg sztem vitás kérdéseket szülne, hogy akkor a fenti két ázsiai ajánlásból kié kerüljön be stb.
(Ugyanakkor a változatosságnak jót tenne, csak rengeteg gyakorlati problémát szül)
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.04. 15:29:51

sjd írta:
kanty írta: Ha nem hallgatok, akkor mi értelme?
Az, hogy kapsz egy másodvéleményt.

Tképpen rosszul is fejeztem ki magam, mert nyilván a főnök nem annyit mondana, hogy "rossz ajánlás"/"jó ajánlás", hanem elmondaná az előnyeit és hátrányait.
Ez éppenséggel lehet az, hogy ilyen gusztustalan filmet nem kéne ajánlani, vagy az is, hogy ez a mű túl ismert vagy hogy zsinórban ne legyen már 3 ázsiai/50-es évekbeli/vígjáték stb.. De sztem többen voltunk olyan dilemmában, hogy 2-3 film közül mit ajánljunk, ebben is segítene.
Innentől kezdve meg nincs értelme annak, hogy "hallgatni rá"
A másodvélemény oké, azt adom.
Ahhoz, hogy véleményt mondhasson szükséges ismernie a filmet, ami nem mindig fog megtörténni. Persze leírás, utánaolvasás után is mondhat véleményt, de azt nem tartom igazán szerencsésnek. Ez pedig egy kizár ok lenne az új főnök kiválasztásában. Mert nem biztos, hogy valaki azt a személyt tartja a legmegfelelőbbnek, akinek megvan ehhez a megfelelő filmes tapasztalata.
Értem én ennek is az előnyeit, csak úgy érzem, hogy több a hátrány, mint a haszon.
Úgy gondolom, hogy ezt letárgyaltuk.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.04. 15:24:01

kanty írta: Ha nem hallgatok, akkor mi értelme?
Az, hogy kapsz egy másodvéleményt.

Tképpen rosszul is fejeztem ki magam, mert nyilván a főnök nem annyit mondana, hogy "rossz ajánlás"/"jó ajánlás", hanem elmondaná az előnyeit és hátrányait.
Ez éppenséggel lehet az, hogy ilyen gusztustalan filmet nem kéne ajánlani, vagy az is, hogy ez a mű túl ismert vagy hogy zsinórban ne legyen már 3 ázsiai/50-es évekbeli/vígjáték stb.. De sztem többen voltunk olyan dilemmában, hogy 2-3 film közül mit ajánljunk, ebben is segítene.
Innentől kezdve meg nincs értelme annak, hogy "hallgatni rá"
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.04. 15:18:22

sjd írta:
kanty írta: Csak én ezt kéz megkötésnek érzem kicsit. Éppen ezért mondtam a szavazós dolgot.
Sztem semmilyen megkötést nem jelentene, nem lenne kötelező hallgatni a főnökre. Ugyanakkor rávilágítana egy-két dologra, amely az ajánlónak esetleg meg sem fordult a fejében.
Ha nem hallgatok, akkor mi értelme? Ha nem hallgatsz, akkor már valamilyen konfliktus. Ha bejön a többieknek a film, akkor a főnök hozzáértését lehet megkérdőjelezni. Ha pedig az ajánló makacs, akkor ő kapja meg a magáét.

Én ezt nem támogatom. De a többiek is írják le a véleményüket. Ha csak nekem zavaró, akkor elfogadom.
REMY
Madridista

2013.01.04. 15:14:00

lui1698 írta:Ezek az egyetemi vizsgák mennyire egységesek amúgy?

Mármint kanty is írta valahol, hogy vizsgái lesznek, szóval, ha ez sokaknak okoz gondot, akkor majd után kezdjük el és akkor már többen ráértek gondolom.
Ha jól tudom ezek általában januárban vannak, ezért is kezdődik a tanítás csak februárban. Legalábbis akiket én ismerek, mindenek így kezdődik. Tehát februárig kéne megalkotni a filmklub szabályzatát és bele lehet csapni a lecsóba. Februárban már én tudnék jönni. Ha arról van szó :wink:
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.04. 15:06:53

kanty írta: Csak én ezt kéz megkötésnek érzem kicsit. Éppen ezért mondtam a szavazós dolgot.
Sztem semmilyen megkötést nem jelentene, nem lenne kötelező hallgatni a főnökre. Ugyanakkor rávilágítana egy-két dologra, amely az ajánlónak esetleg meg sem fordult a fejében.
lui1698 írta:Ezek az egyetemi vizsgák mennyire egységesek amúgy?
Én 17-én megyek utoljára vizsgázni. De mondjuk nekem ilyen szempontból a nov-dec. eleje is elég zűrös volt, mert akkor is volt tennivaló, speciel mostanában a téli szünet miatt jobban ráértem.
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.04. 15:01:01

lui1698 írta:
kanty írta:Én azzal nem értek egyet, hogy egy személy átnézi, hogy mi mehet át a rostán és mi nem. Bár vannak közülünk olyanok, akik nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, de nem hiszem, hogy valaki annyira mindenki felett állna. S amúgy is ebből csak zűrzavar lenne.
Nem átnézné, csak pü-ben konzultálnának az ajánlóval, hogy melyik filmet lenne érdemes ajánlani inkább.
Én is nem egyszer csináltam még az esőben vagy a másodikban kurdt-tal, és többek között ennek köszönhetitek, hogy a Könyörteleneket kaptátok és nem egy két órás iráni feliratos drámát. (komolyan)
Csak én ezt kéz megkötésnek érzem kicsit. Éppen ezért mondtam a szavazós dolgot. Plusz, akkor egy-egy körre lenne kb. 10 nap, ami igen baráti, mondom úgy, hogy nekem és gondolom többeknek most következik a vizsgaidőszak.

10 ember szerintem elég is lenne. Akiket veb felsorolt azok minden bizonnyal maradnak és tényleg nem nagy cucc még 3-4 embert meggyőzni. Főleg, akkor ha látják, hogy újítunk. Madridistáról biztos, hogy jönne át pár ember, ha itt nem gyűlnénk össze.
A másik dolog, amiért több tagot nem szeretnék, az a következő : egyszer meg kellene erősíteni az egész klubbot. Azt kéne elérni, hogy pörögjön az egész. Kicsit ez mindenki hibája. Mert nem volt kurdt, de egymást attól ösztönözni lehetett volna, mondom ebben én is hibásnak érzem magamat.
Azt eldöntöttem, hogy bárki legyen a főnök, ha látom, hogy nem megy a dolog és az új boss-nak nincs ideje, akkor én bizony megemlítem az emberek, hogy pótolni kellene. Egy-két sikeres kör után biztos vagyok benne, hogy sokkal többeknek nagyobb kedve lenne az egészhez. Ott van követendő példaként a madridista klub. Ott most is jó pár régi motoros kilépett, de mégis van utánpótlás, mert látják az emberek, hogy jó dolog, pörög az egész és érdemes belépni.
Mindenesetre először is önmagunkba kell rendet tenni. Mindenki döntse el, hogy mennyire tudja komolyan venni, mert ha nem akkor jelenleg sok esélye nincs a dolognak. Így is majdnem halálra van ítélve az egész, ha még lesz egy rossz kör, akkor az egészet jó ideig elfelejthetjük.
Először is meg kell szavazni az új vezért, aztán jöhetnek a szabálymódosítások. S véleményem szerint, ha látják a fórumozók, hogy komolyan gondoljuk, összeszedett az egész, akkor nagyobb kedvvel jönnek
Hajrá.
Na uff.

szerK;

Nekem két hét múlva kezdődik a vizsgaidőszak, igaz már hétfőtől káosz az egész. De tőlem indulhat akármikor. Ilyenkor még nagyobb szükségem van a kikapcsolódásra, így a heti vagy 10 naponkénti egy film belefér. Vagyis nagyon remélem.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.04. 14:59:49

Ezek az egyetemi vizsgák mennyire egységesek amúgy?

Mármint kanty is írta valahol, hogy vizsgái lesznek, szóval, ha ez sokaknak okoz gondot, akkor majd után kezdjük el és akkor már többen ráértek gondolom.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
REMY
Madridista

2013.01.04. 14:52:51

visca el barca írta:
ez 7 ember. ha 2-3 megbízható tag lenne (remy, fószt vagy akár fcb8, carlos, whatever) akkor látnám az egésznek valamiféle értelmét.
Ha nem lenne vizsgaidőszak, akkor elképzelhető, hogy csatlakoznék, de most nem szeretném túlvállalni magam, mert ott van a Madridista klub is.

Nem tudom meddig lesz a szünet, de ha még tolódik egy ideig, akkor változhat a véleményem és csatlakozhatok. De ezt majd az idő eldönti.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.04. 14:41:28

kanty írta:Én azzal nem értek egyet, hogy egy személy átnézi, hogy mi mehet át a rostán és mi nem. Bár vannak közülünk olyanok, akik nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, de nem hiszem, hogy valaki annyira mindenki felett állna. S amúgy is ebből csak zűrzavar lenne.
Nem átnézné, csak pü-ben konzultálnának az ajánlóval, hogy melyik filmet lenne érdemes ajánlani inkább.
Én is nem egyszer csináltam még az esőben vagy a másodikban kurdt-tal, és többek között ennek köszönhetitek, hogy a Könyörteleneket kaptátok és nem egy két órás iráni feliratos drámát. (komolyan)

Szavazás részt támogatnám.

szerk.:

@veb, így van én is úgy gondolom, hogy 10 fő legalább kéne az induláshoz, viszont az szerintem teljesíthető, mert odaátról is lehet átcsalni embereket, itt is vagyunk, és ha felfrissítjük úgymond egy kicsit a dolgot talán még nem is lép ki a fele banda az első ajánlás után. :D
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.01.04. 14:41:10

sztem ami folytatást illeti, ezekkel az emberekkel szinte 100% h lehetne számolni: kanty, sjd, lui, előd, soadroli, bence meg én. kurdt nem írta h akar e tovább játszani, bob meg ananász lett.

ez 7 ember. ha 2-3 megbízható tag lenne (remy, fószt vagy akár fcb8, carlos, whatever) akkor látnám az egésznek valamiféle értelmét.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.04. 14:20:35

VEB milyen titokzatos vagy :P.

Én azzal nem értek egyet, hogy egy személy átnézi, hogy mi mehet át a rostán és mi nem. Bár vannak közülünk olyanok, akik nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, de nem hiszem, hogy valaki annyira mindenki felett állna. S amúgy is ebből csak zűrzavar lenne.

Két megoldást tudok elképzelni.
Az egyik, hogy miden ajánló két filmmel jön. Az ajánlás után lesz 1-2 nap, hogy megszavazzuk melyik film legyen a végleges, aztán pedig 5-6 nap annak az egy filmnek a megnézésére. Itt természetesen logikus, hogy az ajánló nem két egyforma filmet hoz. Többség döntene, így remélhetőleg nem lenne fanyalgás egy-egy film miatt.

A másik a már VEB által is felhozott kategorizálás. Ez szerintem kicsit bonyolult lenne, de ez sem kivitelezhetetlen.

Új főnök kell, nem azért mert kurdt nem lenne jó, csak ha eltűnik így hónapokra, az nem kóser. Amúgy remélem minden megoldódik kurdt. :)

Az új főnök nálam egyértelműen Lui kellene legyen. Még VEB-et tudnám elképzelni talán. Ha meg kell majd indokolni, hogy miért ez a két ember, akkor megteszem, de fölösleges nem akarok pötyögni. :)

szerk:
Új főnökről szerintem itt is simán lehet szavazni. Van annyira komoly a társaság (ha nem mindenki látja is így), hogy a nyílt szavazásból ne legyen gond.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.04. 14:14:22

visca el barca írta: 2. ajánlás - meg lehet nézni a madridistát, ott nincs korlátozva semmi, és csak nagyon nagyon ritkán van olyan film, amit a közeg 90%-a nem vesz be.
Itt meg van ilyen...

Akkor viszont neki kéne állni a 2. és 3. pont gyakorlati megvalósításának. Személy szerint én nem tartanám azt rossz ötletnek pl. a 2-eshez, ha a főnökkel kellene konzultálni az ajánlásról, kötelezően. Ilyen talán volt korábban is, ha nem is kötelező jelleggel (legalábbis én még emlékszem, hogy a nagyon legelső körben messideco engem jobb belátásra térített). Ez esetben a vezetőnek nem lenne döntési joga, de elmondhatná minden alkalommal a véleményét, az ajánló pedig jó esetben ezt figyelembe venné.
Meg akkor az új főnökről is kezdjünk el valamilyen formában szavazni, akár PÜ-ben, akár nyilvánosan.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.01.04. 14:04:58

örülök h itt vagy, remélem a problémád megoldódó félben van :wink:

1. szünet - már megy
2. ajánlás - meg lehet nézni a madridistát, ott nincs korlátozva semmi, és csak nagyon nagyon ritkán van olyan film, amit a közeg 90%-a nem vesz be.
3. új főnök - akkor te most kiszállsz, vagy mi lesz? uj főnök amugy valóban kell, valakinek tartani kell a gyeplőt. 3 embert tartok alkalmasnak rá. szeretik, értik a filmeket, gyakran vannak itt és talán kordában tudják tartani az embereket. hogy ki az a 3 maradjon titok, de akár lehetne írní nyílt szavazást is.

ha nem lesz legalabb 10 ember, aki becsülettel tolja, nem látom értelmét folytatni. én már az elején is írtam, hogy csak olyan jelentkezzen aki komolyan gondolja, de az elmult 3 körben sajnos sok olyan volt magasrol tett az egeszre. ha nincs a heti 168 órából 2 megnézni egy filmet ne jelentkezzen.

amondo vagyok h itt halálra van ítélve az egész. 5-6 ember van akik becsülettel tolnák, de az kevés
Kép
kurdt
Megmentő :)

2013.01.04. 12:31:58

Újra itt...

Srácok, nagyon sajnálom, hogy kakiban hagytalak titeket az elmúlt közel egy hónapban, de higgyétek el, hogy nagyon nyomós, személyes okaim voltak erre. Még most sincs minden rendben, de alakulnak a dolgok körülöttem...

Na de ez itt és most gyakorlatilag lényegtelen. Nagyjából visszaolvastam azt a körülbelül 17 oldalnyi hozzászólást, ami a távollétem alatt született és jutottam néhány konklúzióra. Olvassátok el őket (nem hosszúak), gondoljátok át, reagáljatok:

1) Szünetet kéne tartanunk.
2) Talán mostanra végleg bebizonyosodott, hogy tévedtem és nem vagyunk képesek úgy filmklubozni, hogy valamilyen szinten ne korlátozzuk az ajánlásokat.
A fent említett szünetben ennek a kereteit kéne meghatározni, mert azért a ló túlsó oldalára sem kéne átesni. Nem lehet minden egyes potenciális ajánlásról össznépileg szavazni, ugyanakkor az sem feltétlen szerencsés (bár én inkább emellett lennék), ha egy, a vezető szerepet betöltő klubtag dönti el, hogy aktuális ajánlást beveszi-e majd a tömeg gyomra vagy sem.
3) Kéne egy új főnök.

Tőlem akkor most egyelőre ennyi, mégegyszer elnézést ezért a hosszú távollétért! Sem előre nem tudtam, hogy ilyesmi be fog következni, sem közben, hogy meddig tart.
De most ti jöttök.

szerk.: az autócenzúrától teljesen komolytalan lett az egész hozzászólás...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.01.01. 19:35:05

Most akkor mi lesz? Várunk kurdtra, a tékozló fiúra, h döntés szülessen?
Mert az biztos, h a gyomrom nekem sem fűlik a Sprski filmhez.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.30. 11:55:20

jelwaz írta:Nem, jól ellene lehet böfögni a stílus miatt és el lehet bagatellizálni a dolgot (most nem konkrétan erre a párbeszédre értem, szerintem ez általános jelenség, és nem csak a fórumon).
Nem akartam elbagatellizálni, csak nekem kicsit furcsa volt, hogy egyes emberek stílusára panaszkodsz ilyen "ezen röhögnöm kell" jellegű felütések és folytatások után. És nagyon is "én tudom az igazságot, ti meg nem" szaga volt, ezt nem egy alkalommal láttam, még ha természetesen nem is mindig ez a hsz-eid tartalma.
Én úgy gondolom, hogy a végletes megfogalmazások ellenére, attól még, hogy mondatonként hiányzik két "szvsz", egészen normális társalgásokat lehet folytatni. Sokkal jobban zavar, ha valaki azzal kezdi a kommentjét, hogy nevetséges itt mindenkinek a hozzáállása, véleménye...
jelwaz írta:Én azt gondolom, hogy még mindig az első lépés a cél megfogalmazása. Az már redukálna a kiugrók számát. Aztán lehet gondolkodni a többin. Lehet, hogy szükséges lenne egy limit is, hogy hány résztvevővel indulhat az egész. Vagy az ajánló 2-3 filmet ajánl, amiből meg kell szavazni, hogy melyik legyen a végső ajánlása. És előre kell tisztázni minden kétdést. Pölö, hogy hány filmmel lehet elmaradni, és azt szigorúan is kell venni. Ha valaki kiesik filmklubból, azért az nem egyenértékű azzal mintha meghúznak egy tárgyból. Szóval egy kicsit merevebb hozzáállás itt még elfogadható. Persze ezt majd akkor, ha van még rá igény, már senki sem annyira lelkes, ahogy látom.
Ez így van, sok dologgal még én is egyetértettem (sőt, én még propagáltam is a változásokat a kör előtt, csak nem volt rá igény). Sztem inkább úgy látta mindenki, hogy nagy bajok nincsenek, a klub alapvetően működik.
Válasz küldése