Kérdések, észrevételek a FÓRUMMAL kapcsolatban

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ötletelés a fórum átalakításához:

Cali vázlata:
4
80%
https://docs.google.com/document/d/17Z- ... 9ctPs/edit" target="_blank
1
20%
Ehhez lehet ötleteket írni még ide a topicba, amik aztán összegezve lesznek.
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 5
hajnesz
Entrenador del Barça

2013.01.21. 21:23:54

Tisztelt moderátorok !
Úgy érzem a Valdés topicban kezd elszabadulni a pokol, bár én nem vettem részt az anyázásban, szinte "rossz olvasni", ahogy a topic átment gyerekes veszekedésekbe, valamint Barca igazolások 2012/2013-ba. Lehet,hogy én vagyok "minden jónak az elrontója", de szerintem ez a helyzet tarthatatlan.
Üdvözlettel:
Andor
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.01.19. 15:39:35

Ma kezdetét veszi az ANK! Aktuális lenne nyitni egy topicot, esetleg tervbe van véve? :) Eddig legalábbis volt rá igény, de lehet, hogy ezzel egyedül vagyok.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.01.19. 11:19:20

Lehet csak én érzem így, de felesleges új moderátor.
Most Tim-miihii-ozsi is aktív rendszeresen, nem értem miért merült ez fel hogy kellene új.
Persze ők látják érzik a dolgot, hogy mennyire van idejük, de szerintem 3 ember elég.
Kép
Kép
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2013.01.18. 20:29:13

sjd írta:
sjay írta:Ez érdekes. Jómagam is gyakran írok a filmes topicba, de eddig nem vettem észre, hogy a "nem gyakori látogatók" más elbírálásban részesülnek, sőt, a "klikkesedést" sem érzem.
akkor megvan a bűnös :P :D
Tudhatnád már, hogy milyen galamblelkű kolléga vagyok . :?

Mellesleg a káromkodásról: szerintem egy két fekáliára utaló, kissé "alpáribb" kifejezés simán belefér, de az elszab és hasonló módszerrel kialakult szavak már túlzásnak számítanak.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.18. 20:08:19

sjay írta:Ez érdekes. Jómagam is gyakran írok a filmes topicba, de eddig nem vettem észre, hogy a "nem gyakori látogatók" más elbírálásban részesülnek, sőt, a "klikkesedést" sem érzem.
akkor megvan a bűnös :P :D
sjay
Entrenador del Barça

2013.01.18. 19:59:07

csababarca írta:a filmes topic viszont kezd elfordulni rossz irányba,szvsz, nem az a baj,hogy kialakult egy csoport ott,akik napi szinten írnak, hanem az, ahogyan reagálnak a "nem gyakori látogatók" hsz-re.
Ez érdekes. Jómagam is gyakran írok a filmes topicba, de eddig nem vettem észre, hogy a "nem gyakori látogatók" más elbírálásban részesülnek, sőt, a "klikkesedést" sem érzem.
miihii
KHAL

2013.01.18. 19:20:19

messideco írta:Akkor lesz új fórumszabályzat? Mi a helyzet a moderátor-kérdéssel? :oops:
Igen, folyamatban az update, kedden élesítve lesz a dolog.

Modi ügyben meg még feldobunk egy pénzt, h mi legyen :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
messideco
Presidente del Barça

2013.01.18. 19:11:13

Akkor lesz új fórumszabályzat? Mi a helyzet a moderátor-kérdéssel? :oops:
Kép
"And my heart will leave you never."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.01.17. 00:27:13

Én meg luival meg Game-mel nem értek egyet, kanty leírta nagyjából, kiegészíteném azzal, hogy ha valaki "bepöccen" igyon egy kávét szívjon el egy cigit, , s aztán írjon.Lehet adott esetben mást gondolnál és költőien kell megfogalmaznod, de ad1, adjuk meg mindenkinek a tisztelet azzal, hogy kulturált, normálisan tagolt hsz-ket írunk ad2, a szabály azért szabály, hogy betartsuk őket, ha lesz egy kiskapu, akkor az szépen kinyílik egyre nagyobbra

klikkesedést meg bevallom őszintén, én annyira nem vettem észre, rendben vannak topikok ahol meg van a mag, USA, mozi stb, de inkább arra vezetném vissza, hogy kevesebb az új arc.
USA topikban is pl Primitive tök jó hogy írogat, messideco pl Miami fan volt anno, írhatna néha, salas9 talán Lakers, Xanthor se írt az NFL-ről, melkor is szereti az NBA-t stb, s pl ott nem érzem hogy lenne egy mag, s "elzárkózna" bármilyen új embertől vagy hasonlók.Mozit nem tudom, ott ovlasó vagyok, én nem tudok ezekhez a témákhoz hozzászólni én a 90es évekig bezárólag ismerem a filmeket :lol:
Ozsi is néha beböföhetne valamit, mi a helyzet a Lakers-szel most jut eszembe :lol: De Remy is, s biztos hogy lehetne még sorolni.Gareth Tello is ha már benne van fantasyban csak szeretheti az NBA-t :D

S Gamenek üzenem, hogy ha nem a Celtics a téma, akkor is megtudok nyilvánulni :P Sőt még szoktam is más videókat, más csapatok híreit beírogatni, viccet félre téve mondom, úgy hogy az NBA1.hut is olvasom, írogatok néha, de itt az USA topik magasan veri azt a szintet, s szerintem az egyik legjobb itt az Eurobarcán, főleg szerencsére, hogy többen is elkezdtek oda írogatni, megismerkedni a szabályokkal, csapatokkal stb.
S az egyik legszínvonalasabb szerintem.Úgyhogy bíztatok mindenkit térjen be az USA topikba :D

Szóval talán kevesebb az új ember, pedig azért a csapattal kapcsolatban vannak akik folyamat megnyilvánulnak, Mezner, Barcaman stb, de más topikoba nem jönnek, pedig jó lenne szerintem.
Kép
Kép
Kép
Tim
Mezei fórumozó

2013.01.16. 20:09:53

Game90 írta:
lui1698 írta:Most én amúgy egy kicsit a káromkodások mellett beszélnék, mert nem hinném, hogy 1-2 szótól eltrógeresedik a fórum. Sokszor jobban lehet nyomatékot adni egy-egy írásnak, mint egyébként és nekem sokszor fel is tűnik, hogy ha valaki ide vagy oda egy kiken-kifent fogalmat ír, holott valószínű első szándékból simán ment volna egy ****. (ezért nem ér strigulázni).
Most egyetértek lui-val. .
A káromkodás minden formája tilos. Csillagozva,pontozva,szótagolva stb..
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.16. 19:47:39

ozsimiki írta:
Csaba hszére reagálva, a klikkesedés tényleg szembetűnő, meg tudom érteni akinek furcsán jön le egy két topik "hangulata". Mert az is.

Melyik Csaba? :D
mindegy,én is felhoztam, engem az USA topicban történtek nem zavarnak,ott nincs annyira elszabadulva a helyzet, sőt...meg ott normálisabb hangnemet ütnek meg. a filmes topic viszont kezd elfordulni rossz irányba,szvsz, nem az a baj,hogy kialakult egy csoport ott,akik napi szinten írnak, hanem az, ahogyan reagálnak a "nem gyakori látogatók" hsz-re.

A trágár beszédnél én is a Lui féle vonalat támogatom,de a lényeg,hogy legyen egy koncepció,ami mindenkire érvényes,és minden topicban.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ozsimiki
Adminisztrátor

2013.01.16. 18:55:57

Game90 írta: De így végszónak csak annyit, hogy lehet, hogy már nem olyan magas a színvonal/kevesebb hsz érkezik/kevesebb az új tag, de a mostani mag az egyik legjobb.
Végülis volt eddig kb 3 mag (amikor csak pár ember cserélődött ki egy-egy magból azt nem tekintem új magnak, csak ha a többségét más/új arcok alkotják), szóval ha így vesszük akkor tényleg az egyik legjobb a mostani, dobogóra felfér. Privát vélemény.

Csaba hszére reagálva, a klikkesedés tényleg szembetűnő, meg tudom érteni akinek furcsán jön le egy két topik "hangulata". Mert az is.

Reméljük,hogy rendben lesz a fórum rész hamarosan, és jönnek új arcok, esetleg régiek visszatalálnak, és változik pár dolog.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
PCsabi
aka Game90

2013.01.16. 15:23:24

lui1698 írta:Most én amúgy egy kicsit a káromkodások mellett beszélnék, mert nem hinném, hogy 1-2 szótól eltrógeresedik a fórum. Sokszor jobban lehet nyomatékot adni egy-egy írásnak, mint egyébként és nekem sokszor fel is tűnik, hogy ha valaki ide vagy oda egy kiken-kifent fogalmat ír, holott valószínű első szándékból simán ment volna egy ****. (ezért nem ér strigulázni).
Most egyetértek lui-val.

Jó, én sem azt mondom, hogy lehessen másnak az anyját szidni meg lehessen az ejakulátum kifejezést használni, de néha-néha egy szr vagy elszab belefér. Engem az utóbbi két káromkodás helyett például sokkal jobban zavar, ha valaki "összefüggően" ír, semmi pont, vessző stb., kedvem nincs elolvasni azokat a hozzászólásokat.

Többihez meg csak annyit, hogy a fórum színvonala lehet, hogy egyre lejjebb süllyed, de azért még mindig messze van az nso szinttőt szerencsére. Meg mivel elég rég óta itt vagyok (lassan már 7 éve, úristen), ezért olvastam már itt 1-2 dolgot, ugyanúgy meg voltak a problémás helyzetek, problémás arcok.

Régebbi arcok eléggé eltűntek (Andris, Vito, anti, grecki, Perrero stb.), újak meg nem igazán jönnek, gyakorlatilag csak GT jut eszembe, aki mostanában regisztrált, viszonylag aktív és értelmes dolgokat ír. Lehet, hogy ez is a probléma.

Klikkesedés meg tényleg jelen van 1-2 topikban, most főleg az USA Sports-ot emelném ki, mivel oda viszonylag sokat írok, szerintem azt a többiek nevében is írhatom, hogy nem zavarna minket, ha megjelenne még ott pár új arc (legalább nem mindig Bob hsz-eit kéne olvasnom :mrgreen: ).

De így végszónak csak annyit, hogy lehet, hogy már nem olyan magas a színvonal/kevesebb hsz érkezik/kevesebb az új tag, de a mostani mag az egyik legjobb.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.16. 14:59:10

Szerintem azért bizonyos értelmi szinttel, ha valaki rendelkezik meg tudja állapítani magától, hogy hol a határ. Különbséget tud tenni 1-1 szó vagy egész bekezdésnyi anyázás között.
A másik meg, hogy szerintem az se mindegy mire használjuk, mert ha pl. valakit "leköcsögöz" az persze, hogy rossz, de mondjuk más szavak egy írásban elszórva nem hinném, hogy rontanak az értékén.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.16. 14:20:44

Csak tudod ez egy folyamat. Ha valaki elkezdi gyakran használni, akkor a többiek közül is sokan átveszik. Nagyon hamar ott tartunk, hogy eltrógeresedik a fórum. Nem is kell messze menni, csak beleolvasni facebook csoportba.
Amúgy meg beszédközben nekem is sokszor becsúszik egy ***, de szerintem ez írásban nagyon rosszul néz. Lehet, hogy hirtelen ez tűnik a megfelelő reakciónak, de lehet, hogy lenyugszol és utána már nem káromkodással nyilvánítanál véleményt. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.16. 14:18:28

sjd írta:
recrea írta: Még egy kérdés: azt melyik paranccsal csináljátok, h beírt szövegre linkeltek, mondjuk egy videót vagy cikket?
ide írod a szöveget
Kérlek, kattints a play-re.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.16. 14:17:46

lui1698 írta:Most én amúgy egy kicsit a káromkodások mellett beszélnék, mert nem hinném, hogy 1-2 szótól eltrógeresedik a fórum.
Nézd, én tényleg csak azt szeretném, ha eldöntenénk, hogy vagy legyenek új szabályok, vagy a régiek legyenek betartatva. Felőlem aztán ki is vezethetjük ezt, ha a moderátorok is úgy gondolják, de akkor ez legyen hivatalos.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.16. 14:10:34

Most én amúgy egy kicsit a káromkodások mellett beszélnék, mert nem hinném, hogy 1-2 szótól eltrógeresedik a fórum. Sokszor jobban lehet nyomatékot adni egy-egy írásnak, mint egyébként és nekem sokszor fel is tűnik, hogy ha valaki ide vagy oda egy kiken-kifent fogalmat ír, holott valószínű első szándékból simán ment volna egy ****. (ezért nem ér strigulázni).
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.16. 14:01:32

recrea írta: Még egy kérdés: azt melyik paranccsal csináljátok, h beírt szövegre linkeltek, mondjuk egy videót vagy cikket?
ide írod a szöveget
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.16. 13:53:20

A profilunkra kattintva meg tudjuk nézni az összes eddigi hozzászólásunkat, de összegyűjtve csak ez első két sort nézhetjük meg adott kommentből. Ha az egészet el akarom olvasni, akkor rákattintva a topikra ki kell keresnem az adott hozzászólást? Nem lehet egyszerűbben, mert így esetenként több 100 oldal kell végigkattintani.

Egyébként érdemes olvasgatni a saját régi kommenteket, jót tud rajta röhögni az ember. Olyan osztások vannak, h csak lestem, magamon is meglepődtem, ehhez képest a mostani beszélgetéseink olyanok, mint szűz lányoké. :D

Ezt 2006 márciusában írtam:
Én már kicsit unom Valdes hülyeségeit, hogy meccsek mennek el rajta, az utóbbi időben még nagy mentései sem voltak, a csapat megoldotta helyette. :lol:

Még egy kérdés: azt melyik paranccsal csináljátok, h beírt szövegre linkeltek, mondjuk egy videót vagy cikket?
miihii
KHAL

2013.01.16. 08:07:33

Nos, egy kicsit én is hozzáteszek a dolgokhoz, így meló után igyekszem összerakni még a háromból megmaradt kettő agysejtemet :D

Sajnos vagy nem sajnos igazat kell adnom néhány dologban, a felvetéseitek egy része ül.
Igazából több szálon is futnak most a cselekmények, azaz mi magunk között is egyeztetésben vagyunk néhány ügyben, ez az esti terefere pedig még hozzátett, illetve felgyorsítja vélhetően a folyamatot.
Mondjuk igaz, ami igaz, annyiban hálátlan a modisors, h mindig vannak egyszerre a két végletről érdekők, azaz akik szerint túl kemények vagyunk meg akik szerint túl lazák. Így kielégíteni mindenkit nem fogunk tudni, de igyekezni fogunk megtalálni az arany középutat. Tehát egy olyan keménységi szintet megtalálni, ami azért eléggé visszatartó erő, de mégsem megyünk át rendőrállamba, h ha vki nem nagy betűvel kezdi a mondatot, már strigula (hmmm, bár ez nem is rossz ötlet :-k ).
Ennek a tárgyalása ahogy Ozsi is írta, a színfalak mögött fog lezajlani, ahogy a létszám, jelenlét kérdése is. Hamarosan értesülni fogtok róla ti is sztem.

Még így csipegetve kicsit.

A madridistás dologhoz annyit, h a fórumról való idézet van tiltva odaátról, az nem, h nem lehet beszélni az ottani dolgokról, cikkekről. Bár általában ennek jó vége nincs, de ugye abban a topicban ritka az idill :D

A Kitiltások rovatba én szoktam beírkálni a neveket gyakran, de ugye Ozsi pl magának írja, azonban így is ha összefutunk, akkor jelzi és beírom. De volt, h akár én, akár más elfelejtette, h x vagy y pihenőre vonult, így nem került be (utólag) . Az meg, h éppen mikor hányan kerülnek be, függ a meglévő egységeiktől is. Volt, aki úgy gyűjtött be hármat gyorsan, h mégse kerül fel, másoknak meg már csak egy kellett és így gyorsan többen is pihire mentek. Mondjuk ezt mindenképpen szeretném a továbbiakban is menetrend szerint frissíteni, uh látni fogjátok, ha vkinek bejött az élet :D

Az offok meg egyéb ilyen kaliberű dolgok meg ugye előfordulnak és van, hmár rég lezajlott a terefere, mire odaérünk, uh akkor már feleslegesnek érzem a beszólást. Ugyanakkor az igaz, h előfordul, h bent marad. Azonban a jövőben ez is azok közé tartozik, amiket csírájában el fogunk fojtani (bár ez most sincs engedve am), uh előre is kérek mindenkit, h fokozottabban figyeljünk oda, h melyik topicban vagyunk. Ha elkanyarodik a beszélgetés, nem nagy kunszt átvinni és a helyén folytatni.

Ehhez kapcsolódóan a csillagozott, cenzúrás szavak jelenléte is olyan, h valóban érezhetően több fordul elő mostanában. Így név nélkül annyit elárulhatok, h volt olyan, aki alig ért vissza pihiről és cirka másfél nap alatt igen közel került a következőhöz. Nyilván 24 óra minden percében nem vagyunk jelen, így ezek is utólag is moderálva vannak, akár egy nap múltán is, csak azt már nem látjátok, mert addigra jött a többi post. Viszont ebben is van, ami átesik a rostán, az tuti, ezt most majd megerősítve talán tényleg minimalizálni tudjuk. (Bár olyan is volt, ami egyszerűen nem ütötte meg a szemem futtában. Többször is előfordult, h akár kétszeri olvasás után sem tűnt fel egy-egy ilyen szó. De hát az én koromban már örülök, ha a színeket ki tudom venni az avákon, sigeken, nemhogy az ilyen apró betűket :lol: )

Tim felvetéséhez csatlakozom így előre is. Ha nem tudjuk gördülékenyen biztosítani a rendet eztán, akkor kéz a kézben fogunk lemondani a jelenlegi pozíciónkról.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.16. 00:24:39

sjd írta:
csababarca írta: (részese voltam jópár éve egy ehhez hasonló vitának -csak figyelőként,nem én voltam a vitázó fél-, és azért írtam amit írtam, mert azt láttam a szemeim előtt,hogy megint az fog lenni mint akkor.
Mmint milyen vitának? Ami a moderátorokról, vagy ami a "klikkesedésről" szólt?
Moderátorokról. de nem is vita volt, inkább beszélgetés, meg valaki önkéntes rendőrködni akart.

a klikkesedés nem olyan nagy baj, azt megoldom én személy szerint azzal,hogy csak olvasom a topicot,és nem írok bele.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.16. 00:19:04

csababarca írta: (részese voltam jópár éve egy ehhez hasonló vitának -csak figyelőként,nem én voltam a vitázó fél-, és azért írtam amit írtam, mert azt láttam a szemeim előtt,hogy megint az fog lenni mint akkor.
Mmint milyen vitának? Ami a moderátorokról, vagy ami a "klikkesedésről" szólt?
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.16. 00:14:18

sjd írta: Elnézést kérek, ha esetleg én voltam ilyen, nyugodtan szólj ilyenkor, inkább, mint hogy ilyen esetekben állj bosszút, "nyugodtan mondjam meg, ha moderátor akarok lenni" és társaival.
Jah,egyáltalán nem rólad van szó! Megmondanám ha így lenne,de nem,nem ezért írtam ezt.
(részese voltam jópár éve egy ehhez hasonló vitának -csak figyelőként,nem én voltam a vitázó fél-, és azért írtam amit írtam, mert azt láttam a szemeim előtt,hogy megint az fog lenni mint akkor.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.16. 00:05:06

csababarca írta:Mondjuk ezt nem lehet szabályozni,úgyhogy hagyjuk is, csak nekem pl attól a topic látogatástól mente el a kedvem,ahogy most Capon alattam írta,hogy néhány fórumozónak el megy a kedve hamar,ha le van hordva.
És én csak egy vagyok,lehet mást nem csak attól a topictól kedvteleníti el. :wink:
Ez meg megint egy parttalan vita, de úgy látom ahhoz végképp nincs semmi köze, amit eredetileg írtam, főleg h egy esetleges rendszeres moderátori jelenlét esetleg a Te problémádra is megoldást adhat. (Mert azért jó esetben a moderátor nem csak töröl, hanem a közösség alakításában is részt vesz)

Elnézést kérek, ha esetleg én voltam ilyen, nyugodtan szólj ilyenkor, inkább, mint hogy ilyen esetekben állj bosszút, "nyugodtan mondjam meg, ha moderátor akarok lenni" és társaival.
Lezárt