Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
visszafelé:Mezner2 írta:Köszi szépen a segítséget,holnap még nem ezzel kezdek,lévén az elmúlt 3hétben kevesebbet mozogtam (heti 2) így nem tudom,hogy a fizikálisan mennyire menne 20 perc ilyen intenzitással,de hónap közepén,ha úgy érzem,hogy megy,akkor megcsinálom.
Ezután jöhet a súlyzós edzés ??? (mármint a hiit edzés után? )
Vagy előtte végezzem ?
És akkor a két aerobnak naponta nincs értelme ?
Próbáltam, és szerettem is. Azóta már saját edzéstervem van, de nagyon jók a gyakorlatok benne. Csak ki kell szűrni a lényeget, a kondis fikázások engem konkrétan idegesítenek benne, de amit a calisthenicről ír azok viszont jók.. Ha nem akarsz gyorsan nagyon izmos lenni, akkor érdemes nekivágni, ha viszont gyorsan akarsz látványos változást, akkor kondizz inkább.messideco írta:A Fegyencedzés c. könyvben leírtakat próbálta valaki? Olvasgatom, eddig csak a konditermeket piszkálja keményen.
Ja, amúgy szerintem úszni, futni lehet hetente többször is ha bírod szerintem.Mezner2 írta:Lehet,hogy ökörség,de súlyzós edzésből nem tervezek heti 3-nál többet,aerob-ból viszont a heti 7-et tűztem ki magam elé,de ha azt a választ kapom,hogy növeli a hatékonyságot,akkor abból a napi 2-t is bevállalom,kifejezetten szeretek úszni/futni is,még akkor is ha sokszor már az előző időszakban is szenvedtem közbe rendesen,mégis valahogy rohadt jólesik megcsinálni!
utánanézek,hogy pontosan mit is takar,az zsírégetéshez is megfelelő edzésforma??daffy írta:én az aerob edzést minden 2. nap csinálnám,lehetőleg a súlyzós edzés után. amikor nem ez van,akkor hiit edzés. 20 perc,de belehalsz. mindenképp megéri és teljes erőbedobással csináld. maga lesz a pokol
Lehet,hogy ökörség,de súlyzós edzésből nem tervezek heti 3-nál többet,aerob-ból viszont a heti 7-et tűztem ki magam elé,de ha azt a választ kapom,hogy növeli a hatékonyságot,akkor abból a napi 2-t is bevállalom,kifejezetten szeretek úszni/futni is,még akkor is ha sokszor már az előző időszakban is szenvedtem közbe rendesen,mégis valahogy rohadt jólesik megcsinálni!lui1698 írta:Én úgy tudom, hogy súlyzós edzés után mehet egy 40 perc kocogás/bicikli.Mezner2 írta:A KÉRDÉSEM a következő lenne...
De a többiek majd pontosítanak.
Én úgy tudom, hogy súlyzós edzés után mehet egy 40 perc kocogás/bicikli.Mezner2 írta:A KÉRDÉSEM a következő lenne...
akkor jöhet oldalt és egy kézen tartva. mintha könyökölnél,csak alkaron támaszkodsz és az egész tested kifelé néz,egyik lábfejed a másikon.lui1698 írta:Ez nagyon király. Nem tudom mennyi ideig tartottam, de a végére majdnem meghaltam úgy égett a hasizmom, nem tudom mikor éreztem ilyen már, de ezt rendszeresítem szerintem.
Ez nagyon király. Nem tudom mennyi ideig tartottam, de a végére majdnem meghaltam úgy égett a hasizmom, nem tudom mikor éreztem ilyen már, de ezt rendszeresítem szerintem.daffy írta:én hídtartás néven csináltam,nagyon jó. elég jól képes eldönteni azt,hogy mennyire akarod komolyan csinálni,hiszen itt az akarat viszi előre az embert,nem az erő. tömör szenvedésMQuC írta:Csak egy mondat erejéig szólnék bele. Az alkar támaszt néztétek furcsán. Szerintem az a törzs edzésére szolgál. Nagyon gyilkos kis gyakorlat. Ha ugyan tényleg az,amit én csinálok.
http://shop.builder.hu/cikkek.htm4?id=1093
Én végigcsináltam - már mást csinálok, de jó volt az is nagyon. Mi lenne a kérdésed vele kapcsolatban?MQuC írta:Kérdésem lenne: Csináljálja valamelyikőtök a fegyencedzés hasizom részét....
én hídtartás néven csináltam,nagyon jó. elég jól képes eldönteni azt,hogy mennyire akarod komolyan csinálni,hiszen itt az akarat viszi előre az embert,nem az erő. tömör szenvedésMQuC írta:Csak egy mondat erejéig szólnék bele. Az alkar támaszt néztétek furcsán. Szerintem az a törzs edzésére szolgál. Nagyon gyilkos kis gyakorlat. Ha ugyan tényleg az,amit én csinálok.
http://shop.builder.hu/cikkek.htm4?id=1093
Rendben, akkor azt nagyjából jól csinálom. Köszi.daffy írta:én 45-60 másodperc körüli pihenőket tartok. eleinte azért 1,max 2 percet mindenképp érdemes. kipihenni ne akard magad,itt nem az a lényeg18Barca99 írta: Ezt viszont akkor meg fogadom, szóval annyit várjak hogy tudjam csinálni a gyakorlatot de ne pihenjem ki magam teljesen úgymond (?)
én 45-60 másodperc körüli pihenőket tartok. eleinte azért 1,max 2 percet mindenképp érdemes. kipihenni ne akard magad,itt nem az a lényeg18Barca99 írta: Ezt viszont akkor meg fogadom, szóval annyit várjak hogy tudjam csinálni a gyakorlatot de ne pihenjem ki magam teljesen úgymond (?)
Nem tudom, lehet én fogalmaztam rosszul de amit mondtam, hogy vállam az nincs arra legalább 3 gyakorlatom van. Ja igen a hátgép ami olyan, hogy ülök, és a melkasamhoz húzom le az vállra meg talán kézre is jön valamennyi, természetesen több a hátizmokra.CsacsMate írta:Én értem, hogy ráhangolódsz, de te is írod, hogy mi van elmaradva, és mégis arra van a legkevesebb gyakorlatod. Sőt inkább nagyon aránytalanul van elosztva a láb, és a has javára.
Én előtte fociztam 5 éven keresztül. De ennyi láb meg kell mert akkor nem fejlődök arányosan (nem? valami ilyesmit hallottam, hogy az egész test akkor fejlődik jól ha minden izomcsoportot dolgoztatsz)Nem tudom, de ha vékony gyerek vagy, akkor teljesen felesleges ennyit lábazni, és hasazni ilyen kis súllyal. De én mindenre 2 gyakorlatot nyomnék alapozásként.
Na meg az előéleted sem ismerjük, hogy sportoltál e valamit előtte.
Én pl. minden labdajátékot űztem, ami csak létezik, így akkora vádlim, és combom lett még az edzések kezdetére, hogy gyakorlatilag egy évig lábra csak nagy ismétlés számmal, és kis súllyal dolgoztam, és szálkásítottam, mert különben nem kaptam volna nadrágot.![]()
Ezt viszont akkor meg fogadom, szóval annyit várjak hogy tudjam csinálni a gyakorlatot de ne pihenjem ki magam teljesen úgymond (?)b]A pihenőidőket meg ne számold ki annyira, hogy 1 perc.[/b] Én pl. ha egy percet várok teljesen kihűtőm az éppen aktuális izomzatomat, és nem megyek úgy vele sokra. Nálam a fél perc, ami ideális. Ezt neked is ki kell tapasztalni. Ennek az egy hónapank a leglényegesebb pontja, hogy elsajátítsd az intenzív edzés folyamatát.
Igen-igen tudom mire gondolsz én is csak néha nézek ha látok ilyet. De akkor ezentúl mégnagyobb odafigyelést kap ez is.A bemelegítés meg igazság szerint 3 fázisból áll legalább. 1. Ami átmozgatja az izületeket 2. megemeli a vérbőséget (futás, bicikli) 3. gyakorlatok előtti specifikusan arra szolgáló bemelegítés
Én sokakat látok nap, mint nap, hogy köröznek kettőt aztán be vagyunk melegítve, de ez nem így megy..
Írtam volna én neki többet szívesen elhiheted, így is fájt a szívem pár gyakorlatot kihagyni..daffy írta:kiegészíteni a normális edzéshez,hármas-négyes bontásban:
mellhez: minden héten nyomnék pozitív ferdepadon. 4. gyakorlatnak tolódzkodás
hát:nyak mögé ne húzzon,nyak elé,mellhez igen. mivel van alsó háta is,hiperhajlítás,bátrabbaknak felhúzás alap gyakorlat.
váll: mellről nyomás kötelező,vállvonogatás.
láb: guggolás az elsődleges,nem a lábtoló. comb hajlító,nyújtás.
bicepsz: scott pad,francia rúd állva,kalapács
tricepsz: lórúgás,tolódzkodás hát mögött,csigás letolás
alkar: fordított fogású bicepsz.
edzés után nyújtás,különben fél év után a hátad sem tudod majd megmosni
ami ebből most is fontos: nem lábtolóznék. saját súllyal guggolás. amennyi megy. nyak mögé nem húznék,csak elé. edzés után is nyújtás van. a többi majd 1 hónap múlva.
kiegészíteni a normális edzéshez,hármas-négyes bontásban:CsacsMate írta: Én amit mondanék neked edzésterv az így nézne ki:
Bemelegítés:
- Karkörzés, vállkörzés, + csukló
- 5-10 perc bicikli
- 3x20 guggolás súly nélkül
- 3x12 fekvőtámasz
+ Értelemszerűen a gyakorlatok előtt bemelegítő sorozat.
Edzés:
- Mell: 1. Fekvenyomás kézi súlyzóval [egyenes pad] (ha egyedül vagy legalább nem tudod magadra dobni) 2. Tárogatás kézi súlyzóval [egyenes pad] 3. Egyik héten negatív, másik héten pozitív nyomás.
- Hát: 1. Húzódzkodás (a legjobb gyakorlat, amennyi megy) 2. Evezés 3. Nyak mögé lehúzás
- Váll: 1. Oldalemelés 2. Előre emelés
- Has: 1. Hasprés 2. Lábemelés 3. Rendes felülés
- Láb: 1. Lábtoló (de kérlek ne 20 kg-val gondolkodj, mert a saját súlyát mindenki ki tudja nyomni megerőltetés nélkül) 2. Vádli ülve (állva szétnyomja a vállad a gép, és a vádlit is könnyebben meg tudod húzni, kezdőként főleg)
- Kar: 1. Francia rúd [bicepsz] 2. Homlokra engedés [tricepsz] v. Csigán: 1. Kötél tricepsznyújtás 2. Bicepsz alsó kapocsra egyenesrúd csatlakoztatás, és mehet.
Ez 12 gyakorlat + a has (de azt otthon is tudod csinálni).
Elég ha 3 sorozatban gondolkodsz, és 12-20 közötti ismétlés számokkal. Bár ha kőkemény eredmény kell, akkor addig nyomod, amíg nem fáj