Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
25%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
19
37%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 51
Tim
Mezei fórumozó

2013.02.07. 23:02:50

Na jó hanyagoljuk a dínókat,életképtelen bagázs voltak. :lol:

Viszont simán el tudok képzelni földönkívüli értelmes lényeket,már csak a nagy számok törvénye alapján. Sőt,még azt is megkockáztatom hogy már rég megtörtént a kapcsolatfelvétel,és még az is lehet hogy beleavatkoztak a történelem menetébe. Meglehet hogy csak egyfajta kozmikus kísérlet alanyai vagyunk,vagy egy lassú lefolyású vírusfertőzés vagyunk a föld számára.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.07. 22:52:57

Tim írta:Pedig nem férnek bele a sztoriba. Időben hova tennéd őket? A bűnbeesés előtt csatangoltak szerte a földön pár millió évig? Vagy ott boldogították Ádámékat,miközben ők próbálták benépesíteni a földet? Mondjuk ez megint csak érdekes kérdés,mert egy jó darabig a menyasszony jelöltek száma elég korlátozott volt..Az ősembereket fel sem hozom,mert szintén nem illenek a képbe. Ha tehát hiszek a szentírásban mint jó keresztény,akkor ezeket nem fogadhatom el,holott tények. Ha elfogadom,akkor viszont nem vagyok hívő.
Épp ezt mondom, hogy nagyon nincs rálátásod a dolgokra, ha ezt írod, főleg az utolsó két mondatra mondom ezt. Pont azok az ateista érvelések szoktak ilyeneket felhozni, amelyekről süt messziről, hogy fogalmuk sincs, egy hívő hogyan gondolkozik. Volt közöm ezekhez a dolgokhoz, és ha odamész egy paphoz, és a fentieket megkérdezed, lerendezi annyival, hogy nem szó szerint kell értelmezni a Bibliát és kész. És elfogadják a hívők, hogy voltak dinoszauruszok, ősemberek stb. Egyházi suliba jártam, szted a biosztanárom mit tanított nekünk? persze h az evolúciót és az ősrobbanást. És nem tűnt hitetlennek ettől függetlenül.
Értem, h a Te logikádban valaki akkor hívő, ha szó szerint elhiszi azt, ami le van írva, de ezt egyrészről maga az egyház sem várja el, másrészről a dolog ennél sokkal árnyaltabb.
Bob_Marley írta:Alapból én egy olyan vagyok aki az új dolgot mindig rossznak tartja :D
Ha nem ismernélek, ez alapján azt gondolnám, hogy valami vaskalapos konzervatív gondolkodó vagy :lol:
De az tényleg érdekelne, hogy pl. ez hogy fér meg az avatarodon szereplő úriember gondolataival, aki az ő idejében elég merész és új dolgokat vitt véghez? :D
Amúgy azt már leírtam, h a sci-fi rengetegszer nagyon is egzakt dolgokról szól, kiszakítva a környezetükből, de asszem ezzel akkor sem jutottunk dűlőre, úh inkább hagyom.
Bob_Marley írta:A másik bekezdést nem idéztem be, de nagyjából ezt próbáltam megfogalmazni, hogy a Biblia tanításait csak "közvetíti" az egyház, a belőle kapott információkat mindenkinek egyénenként kell levonni, s a végső "elszámolásnál" pedig Isten dönt létünk értékéről és jutunk a Mennybe vagy a Pokolba.
Máshogy lehet értelmezni ugyanazt a kifejezést, példabeszédet, levelet, ezt egyénenként kell "betartani" s törekedni a saját értékrend szerinti legjobb döntésben, gondolkozásban.
Csak az a baj, h ezt csak mi gondoljuk így, az egyház nem. Eleve rengeteg elvárást fogalmaz meg velünk szemben, amelyektől én egyre inkább idegbajt kaptam (pl. csak olyanok, h nem rosszallás mellett, de kvázi elvárt, h a lehető legnagyobb rendszerességgel belefolyj a gyüelekezeti életbe)
De mindenesetre ha felállok mise/istentisztelet közepén, h "bocs, de sztem ez nem így van", akkor nem tudom melyik egyházban fogadnák ezt jól, és nem minimum valami közösségi megvetés tárgya lennék.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.02.07. 22:48:17

sjd írta:
Bob_Marley írta:ezért is utálom a scifit mert a legtöbb csak következtetéseken alapuló dolog
Király, témánál vagyunk :D
Mert akkor viszont az a kérdés, h pl. a jelenlegi, következtetéseken alapuló, hipotetikus beszélgetésünk mivel jobb a sci-finél? :P
Mert én mindkettőben azt szeretem, hogy egészen érdekes gondolatokat lehet megismerni, nem feltétlenül gyakorlati hasznossággal. Pl. nem hiszem, h ne gondolkodtál vna-e már azon, h mit változtatnál meg, ha visszamehetnél az időben, na erre például született egy kiváló (következtetéseken alapuló) film. De ugye abszurd dolog eleve az egész, tehát nincs is értelme erről beszélni?
Abszurd mert nincs rá lehetőséged, én mindennel úgy vagyok amiben élek azon próbálok változtatni, s nem azon merengeni hogy mi lett volna ha, vagy mi lesz a jövőben.
Alapból én egy olyan vagyok aki az új dolgot mindig rossznak tartja :D Az új dolog bizonytalansággal jár, számomra a scifi is ilyen, hogy nem exakt dologról beszélünk képzelgünk.
Lehet írni a vallás is ilyen, számomra ez így lett neveltetve (hogy használjak ilyen szép magyar kifejezést) vallást s a hozzákapcsolód dolgokat igen is fontosnak tartom, pedig szintén lehet írni mire alapozom?

A másik bekezdést nem idéztem be, de nagyjából ezt próbáltam megfogalmazni, hogy a Biblia tanításait csak "közvetíti" az egyház, a belőle kapott információkat mindenkinek egyénenként kell levonni, s a végső "elszámolásnál" pedig Isten dönt létünk értékéről és jutunk a Mennybe vagy a Pokolba.
Máshogy lehet értelmezni ugyanazt a kifejezést, példabeszédet, levelet, ezt egyénenként kell "betartani" s törekedni a saját értékrend szerinti legjobb döntésben, gondolkozásban.
Kép
Kép
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2013.02.07. 22:45:15

Értelek bob akkor szerinted annyi hogy az emberiség nem érett még meg arra hogy egy értelmesebb idegen civilizáció hatással legyen rá! :)
Stimm! Ezzel amúgy egyetértek. :D
A Karácsonyi ajándék példát is értem. De a gyermek éveinek múlásával maga is rájön arra, hogy nem úgy van ahogy mondtuk neki, s nem a télapó, jézuska, nyuszi hozza az ajándékot.
De kérdezek valamit ha megengeded. :)
Nem tudom mennyire vagy ragaszkodó már ami az álláspontodat illeti.
De a föld nevű bolygó tele van jelekkel, ami a mi értelmes civilizációnk elötti időkből származik, s bizony értelmes "faj" hagyta őket. Ezt mindenki láthatja.
csak ki kell nyitni a szemünket.
Szóval ha a Vallás azt mondja a "hívőnek" a piros kék, akkor a hívő rábólint?
és elfogadja? Mert ugye jobb nem tudni a dolgokról! :D
Tim írta:Pedig nem férnek bele a sztoriba. Időben hova tennéd őket? A bűnbeesés előtt csatangoltak szerte a földön pár millió évig? Vagy ott boldogították Ádámékat,miközben ők próbálták benépesíteni a földet? Mondjuk ez megint csak érdekes kérdés,mert egy jó darabig a menyasszony jelöltek száma elég korlátozott volt..Az ősembereket fel sem hozom,mert szintén nem illenek a képbe. Ha tehát hiszek a szentírásban mint jó keresztény,akkor ezeket nem fogadhatom el,holott tények. Ha elfogadom,akkor viszont nem vagyok hívő.
Ez már a Szent Biblia versus Darwin elmélet téma :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castiel 2013.02.07. 22:48:26-kor.
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Tim
Mezei fórumozó

2013.02.07. 22:43:17

sjd írta: nagyon naivnak kell lenni ahhoz, hogy az ember azt gondolja, hogy a legtöbb kereszténynek megrengeti az a hitét, hogy vannak (akarom mondani, voltak) dinoszauruszok,
Pedig nem férnek bele a sztoriba. Időben hova tennéd őket? A bűnbeesés előtt csatangoltak szerte a földön pár millió évig? Vagy ott boldogították Ádámékat,miközben ők próbálták benépesíteni a földet? Mondjuk ez megint csak érdekes kérdés,mert egy jó darabig a menyasszony jelöltek száma elég korlátozott volt..Az ősembereket fel sem hozom,mert szintén nem illenek a képbe. Ha tehát hiszek a szentírásban mint jó keresztény,akkor ezeket nem fogadhatom el,holott tények. Ha elfogadom,akkor viszont nem vagyok hívő.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.07. 22:31:45

Bob_Marley írta:ezért is utálom a scifit mert a legtöbb csak következtetéseken alapuló dolog
Király, témánál vagyunk :D
Mert akkor viszont az a kérdés, h pl. a jelenlegi, következtetéseken alapuló, hipotetikus beszélgetésünk mivel jobb a sci-finél? :P
Mert én mindkettőben azt szeretem, hogy egészen érdekes gondolatokat lehet megismerni, nem feltétlenül gyakorlati hasznossággal. Pl. nem hiszem, h ne gondolkodtál vna-e már azon, h mit változtatnál meg, ha visszamehetnél az időben, na erre például született egy kiváló (következtetéseken alapuló) film. De ugye abszurd dolog eleve az egész, tehát nincs is értelme erről beszélni?
Tim írta:Bárcsak igazad lenne Bob..Közvetlen környezetemből két hívőt is feltudok hozni ellenpéldának. Az egyik példás családapa,nincs káros szenvedélye,rendszeresen jár istentiszteletre,de az áfa csalás,a fiktív számlák vajon összeegyeztethetőek a keresztény erkölccsel? A másik ugyanez,csak ő az a fajta aki vizet prédikál és bort iszik.
Ugyanakkor miért ne kételkedhetne a vallásban akár egy pap is,vannak jó páran akik otthagyják a rendet. Sajnos sok esetben a vallás csak képmutatás,kevesen vannak aki betartják a tízparancsolatot. Nem azért mert ezt írja a könyv,hanem mert így tartja helyesnek,és azonosulni tud vele.
Ez egyébként abszolút így van, nagyon sok ember ideológiai alapon vallásos, nem maga miatt a vallás miatt. (pl. ismerek olyat, aki esküszöm, h politikai meggyőződésből lett keresztény) De ugyanakkor felvetődik a kérdés, hogy mennyivel lenne jobb, ha valaki menne vakon a könyv után és elhinne és betartana mindent, amit mondanak neki? Arról nem is beszélve, hogy elég ránézni a katolikus-protestáns különbségekre, hogy ugyanazokból a szavakból mennyire más üzenetet ki lehet hozni.
Szóval természetesen nem az adócsalás és a képmutatás kapcsán, de én kifejezetten jó dolognak tartanám, ha az emberek valamennyire kritikus módon állnának a saját vallásukhoz. Alapvetően ez az egyik dolog, amiért én egy ideje hanyagolom ezt a dolgot, mert tökéletesen nem tudok egyetérteni egyik vallással sem, így meg nem működik, másrészről meg azért mert ezt (sokszor képmutató módon) ott elvárnák tőlem. De ismerek olyat, aki ezzel hasonlóan van, és sztem sok embernél nagyobb hívő.
Egyébként viszont hogy lyukadtunk ki ide a vallás jelentőségétől? :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.02.07. 22:31:10

Átformálnám a kijelentésemet, a hit a vallás egyfajta irányvonalat tud adni, mélyebben belemenni szerintem is buzgóság, s az pedig kétségkívül igaz az egyház rengetegszer kihasználja a beléjük fektetett hitet.
Én nem az egyházat akarom védeni hanem a vallást a kettő nem ugyanaz nálam :D

Castiel lehet írni jogunkban áll tudni, meg igen lehet struccpolitika, de van olyan hogy jobb nem tudni, mondok egy nagyon gyermeteg példát, gyerekednek az első karácsonykor megmondod hogy nem a Jézuska hozza az ajándékot?Vagy a későbbiekben.
Nem a példa oktondiságát kell szem előtt tartani, hanem maga a világ jelenlegi létezésének óriási megváltozásából adódó következményeket kell szem előtt tartani.
Mondhatnám úgyis ez még mindig jobb "illúzió" hogy Isten teremtette a Földet és a létformát, mintsem kiderülne hogy egy idegen rendszer.
Kép
Kép
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2013.02.07. 22:26:19

Bob_Marley írta:

Véleményem szerint tömeghisztéria, gazdaságra is komolyan befolyásoló dolgok történnének, háborúk, akár világméretű stb.Szó szerint mondom katasztrófához is vezetne egy ilyen.
Pláne ha egy olyan létformát találnának, amely alattunk áll a ranglétrán, társadalmilag és hatalmilag is. Éveken belül megindulna a gyarmatpolitika, simán kitörhetne egy új, "intergalaktikus" világháború az ottani területek birtoklásáért. Mert ugye az embernek csak akkor elég teljesen valami, ha már többet nem tud szerezni.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.02.07. 22:20:41

Én nem akartam senkit megbántani,eléggé határozott meggyőződésem ez,amit írtam,és ezt mind a tapasztalat mondatja velem.
De akkor szűkítem,itt a mi kis országunkban abszolút képmutatássá vált a kereszténység.
Nyilván vannak nálunk is vallásos emberek, akik úgy is élik mindennapjaikat,őket becsülöm is. De ebből egyre kevesebb van.

de inkább offoljuk a témát,mert erről nem lehet a fórum keretein
beszélni,plusz felesleges is,mert ebben a kérdésben nehéz egyezségre jutni.

A földönkívülis témával úgy vagyok, hogy ha van,akkor majd úgyis ki fog derülni, egyszer, a jövőben.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Tim
Mezei fórumozó

2013.02.07. 22:18:53

Bob_Marley írta:GT nincs igazad, egy hívő keresztény, pont azért hívő, mert a vallást s a Biblia tanításait tartja szem előtt.
Éreztem én hogy ezekkel a söröscimkékkel gond lesz :lol:
Bárcsak igazad lenne Bob..Közvetlen környezetemből két hívőt is feltudok hozni ellenpéldának. Az egyik példás családapa,nincs káros szenvedélye,rendszeresen jár istentiszteletre,de az áfa csalás,a fiktív számlák vajon összeegyeztethetőek a keresztény erkölccsel? A másik ugyanez,csak ő az a fajta aki vizet prédikál és bort iszik.
Ugyanakkor miért ne kételkedhetne a vallásban akár egy pap is,vannak jó páran akik otthagyják a rendet. Sajnos sok esetben a vallás csak képmutatás,kevesen vannak aki betartják a tízparancsolatot. Nem azért mert ezt írja a könyv,hanem mert így tartja helyesnek,és azonosulni tud vele.
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2013.02.07. 22:18:00

Bob tényleg nem akarlak megbántani!
De azt kell mondanom hogy a tömeg irányítására a legjobb eszköz: a vallás. Sajnos ezt gyakorolják is.
Ez is Bobnak :)
Talán most nem vagyunk tré helyzetben ami a gazdaságot illeti? Háborút bárki tud szítani, tömeghisztériát bárki tud szítani! Azt hiszem ezekhez nem kellenek a földönkívüliek.
És h miért lenne jobb?
Nem mondom h jobb lenne. Viszont jogunk van az igazat tudni. Számtalan innováció jönne az emberek életébe tudatába.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castiel 2013.02.07. 22:25:30-kor.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.02.07. 22:15:01

Valaki írta, elnéztem :P

Castiel:
szerk: lelehet egyszerűsíteni, hogy irányítva van minden, meg struccpolitika, én hogy "megcáfoljam" magam nem hiszek a földönkívüliekben (még ha racionálisan veszem hogy léteznek akkor sem) mert a hit ereje nálam s még szerintem több ezer, százezer embernél ez hasonló.
Mond meg miért lenne jó ha kiderülne adott esetben van élet máshol?Az csak ezer problémát szülne, ezért is utálom a scifit mert a legtöbb csak következtetéseken alapuló dolog, lehet írni, hogy a vallás is, ördögi kör.De még mindig jobban hiszek a könnyező Szűz Máriában mint repülő faékekben.

Véleményem szerint tömeghisztéria, gazdaságra is komolyan befolyásoló dolgok történnének, háborúk, akár világméretű stb.Szó szerint mondom katasztrófához is vezetne egy ilyen.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2013.02.07. 22:14:58

sjd írta:
S.Agüero írta:nincs az az Isten, hogy ne lenne fejlettebb lény a világon nálunk.
Ez nem tudom, h szándékos vt-e, de nagyon nagyra sikeredett :lol:
Nem direkt volt, de így újraolvasva tényleg elég ironikus. :D
Castiel
Capitá del Barça

2013.02.07. 22:14:10

gergo9 írta:Földönkívüliekre visszatérve ha mégis megtörténik a találkozás egy idegen civilizációval a békés utat teljesen kizárnám.
Hát ha magunkból-emberiségből-indulunk ki én is kizárnám!
Elég visszagondolni a Spanyolok tetteire az Amerikai őslakosokkal. Csak nem mindenkit kiírtottak.
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2013.02.07. 22:10:36

Ha már Holt tenger egy kis érdekesség

http://www.youtube.com/watch?v=MHLiobkTUd0

Az extrém körülmények miatt ők voltak az elsők akik lemerültek benne. Brutális sótartalma miatt rövid távon halálos tud lenni ezért egy teljesen zárt felszerelést használtak.

Földönkívüliekre visszatérve ha mégis megtörténik a találkozás egy idegen civilizációval a békés utat teljesen kizárnám.
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.07. 22:09:29

Bob_Marley írta:Most abba belelehet menni, hogy cáfolunk vagy sem, a vallásnak az egész emberiségre kiterjedő hatása évszázadok óta jelen van, egy esetleges más életforma, magasabb civilizációnak bizonyított létezése, ahogy sjd is írta tömeghisztériát okozna, s beláthatatlan következményekkel járna.
Nem írtam ilyet :P :D

Egyszerűen annyit mondtam, amit Te is leírtál, és amiben egyet is értünk, hogy a mindennapokban elég nehéz elvonatkoztatni a vallástól és áthatja az életünket. Nagyon nem tudom megmondani, hogy milyen reakciókat váltana ez ki egy földönkívüli értelem felfedezése esetén, mert megjósolhatatlan (igaz, itt mondjuk elég arra gondolni, hogy az erősen bullshit maja naptár dolognak is mekkora hatása volt), egyszerűen csak Tim felvetésére reagáltam, miszerint a vallás jelentéktelen.
És ide visszatérve, én nem arra gondolok, amiket írsz (mmint amit Tim ír), hogy úgy viszi el valaki orvoshoz a gyerekét, h "majd Jézus meggyógyítja", sőt (és bocsánat, hogy így fogalmazok), nagyon naivnak kell lenni ahhoz, hogy az ember azt gondolja, hogy a legtöbb kereszténynek megrengeti az a hitét, hogy vannak (akarom mondani, voltak) dinoszauruszok, és csak a keményvonalas, középkori beállítottságúak hisznek igazán. Egyszerűen olyan apróságokra kell gondolni, hogy mennyi ember tér meg a halála előtt, a zuhanó repülőgépen hirtelen mindenki vallásos lesz, és bizonyos szituációkban még a leghitetlenebbek is fohászkodnak egyet, mennyire bevett szokás a templomi esküvő még azoknál is, akik életükben akkor járnak először templomban, arról nem is beszélve, hogy a nászéjszakán kinek a nevét fogja kiabálni az ifjú pár :wink:
Szóval bár valóban egyre kevésbé meghatározó tényező a vallás az életünkben, sok esetben annyira alapszinten belénk vannak kódolva az ilyen dolgok, hogy sztem lehetetlen jelentéktelenként tekinteni rá.
S.Agüero írta:nincs az az Isten, hogy ne lenne fejlettebb lény a világon nálunk.
Ez nem tudom, h szándékos vt-e, de nagyon nagyra sikeredett :lol:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára sjd 2013.02.07. 22:12:32-kor.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.02.07. 22:08:21

csababarca írta:A vallásnak szerintem már messze nincs akkora ereje mint régen, egyre többen látnak át ezen az egész manipulatív katyvaszon. Főleg a tradicionálisan keresztény államokban, ahol évszázadok óta jelen van pl a kereszténység, szinte már csak képmutatás formájában van meg.
én ezt tapasztalom,látom. Az egyház úgyis megmagyarázná valahogy egy földönkívüli életforma létezését, mindent mindig megmagyaráztak valahogy, aki meg buzgó,az beveszi.

Az iszlám pl más, sokkal fanatikusabb vallás, arról nem is tudok nyilatkozni.
Az a baj, hogy szerintem ez megint egy olyan kérdéskör amiből nagyon erős vita alakulhat ki, nem tartom magam mélye vallásosnak, de fontosnak tartom, voltam első áldozó édesanyámmal jártunk gyakran templomba, hittan órára stb, eléggé sértőnek tartom s szerintem nem csak számomra az, ha olyanokat írunk manipulatív katyvasz.
Azért ezzel is vitatkoznék, hogy nincs olyan ereje manapság a kereszténységnek akár Nyugat Eurpóában is, vehetem pl a spanyolokat, ott a mai napig igen fontos jelentősége van a vallásnak, voltam mint nem egyszer, ha megkérdeznél egy átlag emberkét, Istenben hisz a legerősebben.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2013.02.07. 22:23:55-kor.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2013.02.07. 22:02:38

Sokan azt sem tudják, hogy milyen vallásúak... :D
Amúgy én hiszek a földönkívüliekben, nincs az az Isten, hogy ne lenne fejlettebb lény a világon nálunk.
Egyébként sok állat is értelmesebb néhány embernél...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.02.07. 21:53:16

A vallásnak szerintem már messze nincs akkora ereje mint régen, egyre többen látnak át ezen az egész manipulatív katyvaszon. Főleg a tradicionálisan keresztény államokban, ahol évszázadok óta jelen van pl a kereszténység, szinte már csak képmutatás formájában van meg.
én ezt tapasztalom,látom. Az egyház úgyis megmagyarázná valahogy egy földönkívüli életforma létezését, mindent mindig megmagyaráztak valahogy, aki meg buzgó,az beveszi.

Az iszlám pl más, sokkal fanatikusabb vallás, arról nem is tudok nyilatkozni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.02.07. 21:45:18

GT nincs igazad, egy hívő keresztény, pont azért hívő, mert a vallást s a Biblia tanításait tartja szem előtt.Most abba belelehet menni, hogy cáfolunk vagy sem, a vallásnak az egész emberiségre kiterjedő hatása évszázadok óta jelen van, egy esetleges más életforma, magasabb civilizációnak bizonyított létezése, ahogy sjd is írta tömeghisztériát okozna, s beláthatatlan következményekkel járna.
S átértékelne ezer olyan dolgot, amit ma exaktnak hiszünk, csodálunk stb, alapból pl művészeti dolgok, vagy vehetjük az egyház által "hirdetett" keresztesháborúkat, de még ezer és ezer dolog, lehet valaki nem vallásos, de vallásnak borzasztó nagy ereje van az emberek mindennapjaiban, akaratán kívül is akár.

Az egyház sötét oldalába nem mennék bele, az is meg van, de tényleg a jó Isten óvjon meg minket attól, hogy legyenek "földönkívüliek".Nem vagyok naiv, matematikailag is biztos van más életforma a csillagrendszerben, de ez olyan dolog nálam, amiről jobb nem tudni, s inkább hiszek abban ami van, még ha azt meg is lehet cáfolni tudományosan, de a hit erejének nagyobbnak kell lennie, s lesz is mindig.Kivéve ha megcáfolhatatlan bizonyítékra kerülne sor, de mint írtam van olyan amiről jobb nem tudni, s ez az, mert átértékelné adott esetben a történelmet, művészetet, gondolatokat, filozófiát mindent.
Fontosabbnak tartom, hogy nálunk a Földön mi van, mint az kutatni máshol mi van, először itt kellene rendet tenni....
Kép
Kép
Kép
Tim
Mezei fórumozó

2013.02.07. 21:27:58

sjd írta: Abban igazad van, amit leírsz, de ettől sztem még borzalmasan jelentőségteljes a vallás. Elég csak azt mondanom, hogy a Földön másfél milliárd olyan ember van, aki hajlandó lenne megölni téged, csak mert a vallása ezt tanítja.
De ha a saját életünknél maradunk, a múltunk, a keresztény gyökereink a mai napig hatással vannak ránk, és sztem attól, hogy az ország 90%-a nem vakbuzgó, napi 6x templomba járó hívő, szerintem egyenként is valamilyen szinten érint minket a dolog (a legkeményebb ateistákat leszámítva)
Az tiszta sor,ha mondjuk megjelentetnék pár rajzot Mohamedről rögtön szereznék pár millió ellenséget. De ezt inkább a vallási fanatizmusnak tudom be,mint pld. azt is hogy valaki nem viszi orvoshoz a cukorbeteg gyerekét,mert majd Jézus meggyógyítja. Viszont a teremtés már erősen megosztja a keresztényeket is. Persze azt mondja hogy Isten műve,de csak a szájával mondja,a szívével nem. Mert biztos elgondolkodott már azon hogy a dinoszauruszokkal vajon mi volt a terv? Ha tudta hogy kipusztulnak akkor miért vacakolt velük? Ha nem tudta akkor a mindenhatósága kérdőjeleződik meg.
Persze valószínüleg ha minden kétséget kizárva,sikerülne bebizonyítani
hogy létezik idegen eredetű értelmes élet,az elég sokkoló lenne,de nem okozna akkora katasztrófát,mintha azt jelentenék be hogy össze ütközünk egy kósza meteorral a jövő héten.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.07. 21:00:26

Castiel írta:Az Aral tó, és a Holt tenger! 33 év távlatában! Szembetűnő a zsugorodás! Sajnos kevés embert érdekel. Pedig mi vagyunk a felelősek
Amúgy a Holt-tenger hol van ezen a képen?
Tim írta:Szerintem túlértékelik a vallás jelentőségét. Sokan úgy gondolják hogy mi is nagyon vallásos ország/nép vagyunk,ehhez képest a valóság kicsit más. Ráadásul biztos vagyok benne hogy a hívők nagy része,sejti hogy a biblia sem 100%-ig megbízható. Illetve eleve vannak kételyeik a hittételekkel kapcsolatban.
Abban igazad van, amit leírsz, de ettől sztem még borzalmasan jelentőségteljes a vallás. Elég csak azt mondanom, hogy a Földön másfél milliárd olyan ember van, aki hajlandó lenne megölni téged, csak mert a vallása ezt tanítja.
De ha a saját életünknél maradunk, a múltunk, a keresztény gyökereink a mai napig hatással vannak ránk, és sztem attól, hogy az ország 90%-a nem vakbuzgó, napi 6x templomba járó hívő, szerintem egyenként is valamilyen szinten érint minket a dolog (a legkeményebb ateistákat leszámítva)
Tim
Mezei fórumozó

2013.02.07. 20:47:54

gergo9 írta: Tömeghisztéria. Pl a vallás sajnos manapság is komoly befolyásoló tényező ugye a kis esti meséjükbe E.T.-ről szó sem volt.
Abszolút elképzelhető hogy már van bizonyíték intelligens létformára.
Néha dobnak egy-két csontot a népnek aztán ezzel le van tudva.
Holdkomp...hát így nem nagy kunszt.

Szerintem túlértékelik a vallás jelentőségét. Sokan úgy gondolják hogy mi is nagyon vallásos ország/nép vagyunk,ehhez képest a valóság kicsit más. Ráadásul biztos vagyok benne hogy a hívők nagy része,sejti hogy a biblia sem 100%-ig megbízható. Illetve eleve vannak kételyeik a hittételekkel kapcsolatban.
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2013.02.07. 20:32:46

Az Aral tó, és a Holt tenger! 33 év távlatában! Szembetűnő a zsugorodás! Sajnos kevés embert érdekel. Pedig mi vagyunk a felelősek!

Kép

A Mars témához: http://aranylaci.freeweb.hu/mars/mars.htm
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.02.07. 20:20:46

900 éves norvég templom Lélegzetelállító
Kép
"And my heart will leave you never."
Válasz küldése